Bebek Beslenmesi blw yöntemiyle ek gıdaya geçiş

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Alerji çok bireysel bir şey. Evet, yapabilir. Facede alerji grubunda okumuştum. Bir anne bebeği için katı diyet yapmıştı. Sadece patates yiyip hâlâ alerji belirtileri görünce en son onu bırakmıştı ve bebeğin sadece süt, yumurta ve patates alerjisi olduğunu öğrenmişti. Olabilir yani.

Peki eger 1 2 parca yediyse tek ogun yeterli midir? Ilk gunlerdeyiz de asiri yuklenme olsun istemedim ama bi yandan surekli denemek de istiyorum heyecandan :)
Evet yeterlidir :) Çünkü doyumluk yemiyor. Ama yiyorsa da engel olmayın. Ölçü şu şekilde, 1 ısırık bile yeter tadımlarda. Üst ölçü ise ASLA bir yetişkin kadar yememeli. Bir yetişkin bir öğünde 1 muz yer. Bebek yarım yemeli. Öyle olmalı ki yeterli anne sütü alabilsin. Temel gıda anne sütü. Onunla doyacak.

Tepki geçene kadar yeni bir şey tatmak yok. En güzeli bekleyip emzirmek ve daha çabuk geçer. Şuanda bizim de cevize alerjisi çıktı, yeni bir şey tatmadan eskilerden öğün yiyor.

7 aylık bebek hala tadımlarda olur. Yazılanları hiç okumamışsınız tadımdaki bebek öğün yiyemez. Daha detaylı okuyun lütfen.
Mandalina asidik, +1 yaş Dışardan bir tahribat alerji görmeseniz de etki edebilir.

Gün kurusu bizimkini ishal yaptı canım dene istersen tadım yaptıysan. Ya da ilk sıraya onu al tadımda
Aynen deniyin canim. 1 bucuk günde 1 yapıyor. Onu da oyke bir yapıyor sirtina kadar cikariyir aslında bizimki her zaman cikariyor sirtina ona da çözüm bulamadim ya ben bez baglamayi mi bilmiyorum diye çok düşünüyorum.

Evet yazilan her seyi okuyabilecek kadar vakit bulamadigimdan okuyamamis olabilirim. Öğün yiyemez derken krep yapmış olmam mi yanlis olan? Çünkü yazdiklarimda diğer her şey herkesin denedigi seyler olarak okuyorum

Bez numarası küçük geldiği için çıkar genelde.
Bir de sürekli oturmaları etkiliyor.

1,5 gün çok değil canım sıkıntı yapma. Bizim 3 güne kadar çıkıyor. Katı değilse sıkıntı yok. Bez küçük olabilir bizim primada hrp çıkıyordu molfikse geçtik sorun yaşamadık pek. Bir de yaptığı an belli oluyor zaten ıkınmasından. Alt açmaya yatırıyorum bekliyorum yapmasını öyle olunca çıkmıyor ama farketmez de kucakta gezdirirsem bizim de çıkıyor.

Aynen canım bizimde öyle oluyor. Bende yeni aldim milfix bakalm iyi gekir o konuda insallah

baldan_madam canım mrb.
Dün ilk havuç tadımı yaptı oğlum . Sevdi ve yedi biraz. Fakat ilk olunca endişelendim. Sabah kabız gibiydi baya zorlandı. Ardından bezinde yediği havuçlarn olduğu gibi bezinde olduğunu gördüm. Bu normal mi ?

Kizlar kakalar cok kotu olmadi mi sizce de :/ cok koyu renk ve kivami koyu. Kan ilaci da veriyorum ondan mi yoksa ek gidadan midir? Kokusu da pek fena oldu ya bir an once tuvaletini ogrense demeye basladim

Normal canım. Sen de dans edebilirsin artık havucu yediğinden eminiz

Merhaba güzel blw anneleri. Ben de aranıza katılmak ve kızımın bezinde şunları bunları gördüm demek için sabırsızlanıyorum Kızım 18 Ağustos ta 37 haftalık 2350 gram doğdu . Sadece anne sütüyle eksik kalan kilosunu fazlasıyla tamamladık. Bu hafta doktor ek gıdaya geçin dedi (5 aylık bebeğim bu arada) İlk 6 ay anne sütü değil miydi ben 6, 5 aylıkken başlamayı düşünüyorum dedim. İşte 5 ile 6 ay arası tadımmış armut suyu çorba yemeklerden tattırabilirmişim bide liste verdi. Hıhı tamam dedim çıktım odadan 6 aydan önce ekgıdaya başlayınca ne olacak anlamadım. Zeka seviyemiz artacak insanlık çağ mı atlayacak ben mi farkediyorum? Özetle Mart başı blw ile ekgıdaya başlamayı planlıyorum ve de güzel maceralarınızı heyecanla bekliyorum

Hoşgeldin bu blw anneleri hep bilinçli valla bence de 6 ayı beklemelisin drlar niye acele ediyorlar anlamak mümkün değil.
Biz tadımlarda kefire geçtik bugün. Çok keyifli gerçekten :) öyle mutlu oluyor ki yerken
Sizin güzel hikayelerinizi de metakla bekliyoruz.

Kefir süper bir içecek. Şifa olsun bebeğine. Evde mi mayaladın hazır mı aldın. Hazırsa hangi marka öğrenebilir miyim

Kefir süper bir içecek. Şifa olsun bebeğine. Evde mi mayaladın hazır mı aldın. Hazırsa hangi marka öğrenebilir miyim
Teşekkür ederim:) kefir mayam yok. Şimdilik hazır aldım. İlerde mayalama işini denemeyi düşünüyorum. Altınkılıç sade aldım. Bir de laktoz hassasiyeti var bebeğimin. O yüzden keçi sütüyle mayalanan kefir buldum ondan aldım ama onun markasını tam hatırlayamıyorum yarın bakıp yazarım. :) keçi sütlü olanı denedik. Şimdilik sevdi çok şükür. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…