Bebek Beslenmesi blw yöntemiyle ek gıdaya geçiş

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Tepki geçene kadar yeni bir şey tatmak yok. En güzeli bekleyip emzirmek ve daha çabuk geçer. Şuanda bizim de cevize alerjisi çıktı, yeni bir şey tatmadan eskilerden öğün yiyor.
Öğütülmüş ceviz bile 10. ayda veriliyor kabuklu yemişler alerjik diye. Keşke erkenden vermeseydiniz. Kabuklu yemişler biraz riskli alerji konusunda, çok dikkat etmek gerekiyor. Alerjik tepkileri yüksek olabiliyor.

Kizlar kakalar cok kotu olmadi mi sizce de :/ cok koyu renk ve kivami koyu. Kan ilaci da veriyorum ondan mi yoksa ek gidadan midir? Kokusu da pek fena oldu ya bir an once tuvaletini ogrense demeye basladim :confused:
Daha ek gıdaya 2 hafta var ama demir ilacını ilk kullandığımda hayattan soğudum. Hazirlan yarın tuvalet eğitimine başlıyoruz dememiş olmam mucize :KK70:

Merhaba güzel blw anneleri. Ben de aranıza katılmak ve kızımın bezinde şunları bunları gördüm demek için sabırsızlanıyorum :olamaz: Kızım 18 Ağustos ta 37 haftalık 2350 gram doğdu . Sadece anne sütüyle eksik kalan kilosunu fazlasıyla tamamladık. Bu hafta doktor ek gıdaya geçin dedi (5 aylık bebeğim bu arada) İlk 6 ay anne sütü değil miydi ben 6, 5 aylıkken başlamayı düşünüyorum dedim. İşte 5 ile 6 ay arası tadımmış armut suyu çorba yemeklerden tattırabilirmişim bide liste verdi. Hıhı tamam dedim çıktım odadan :KK47: 6 aydan önce ekgıdaya başlayınca ne olacak anlamadım. Zeka seviyemiz artacak insanlık çağ mı atlayacak ben mi farkediyorum?:işsiz: Özetle Mart başı blw ile ekgıdaya başlamayı planlıyorum ve de güzel maceralarınızı heyecanla bekliyorum :KK54:
Doktorlar çok garip ya, sorsan hepsi ilk 6 ay anne sütü der! Hem de armut suyu ve çorba mı önerdi? Meyveleri sebzelerden sonraya bırakmak ve boş su almasını önlemek için ilk zamanlarda çorba içirmemek artık en basit insta mom'ların bile mottosu olmuşken doktorlardan bu özeni görmemek üzüyor insanı.

Teşekkür ederim:) kefir mayam yok. Şimdilik hazır aldım. İlerde mayalama işini denemeyi düşünüyorum. Altınkılıç sade aldım. Bir de laktoz hassasiyeti var bebeğimin. O yüzden keçi sütüyle mayalanan kefir buldum ondan aldım ama onun markasını tam hatırlayamıyorum yarın bakıp yazarım. :) keçi sütlü olanı denedik. Şimdilik sevdi çok şükür. :)
Benim kızımın da süt alerjisi var ve doktoru keçi sütü de aynı dedi, sizin için serbest mi keçi sütü? Bir de canlı kefir mayası için Facebook'ta kefir kardeşliği diye bir grup varmış isterseniz oraya bir sorun.

Gretchen Grundler Gretchen Grundler süt alerjisi yok sadece laktozu sindirmekte biraz zorlanıyor. Onun için de relaktaz damla kullanıyoruz. Keçi sütünde de laktoz var ama sindirimi daha kolay olduğu için tercih ediyoruz. Mamada da keçi sütlüye geçtik daha rahatladı. Tek sorun kötü kokuyor olması:110:

Gretchen Grundler Gretchen Grundler süt alerjisi yok sadece laktozu sindirmekte biraz zorlanıyor. Onun için de relaktaz damla kullanıyoruz. Keçi sütünde de laktoz var ama sindirimi daha kolay olduğu için tercih ediyoruz. Mamada da keçi sütlüye geçtik daha rahatladı. Tek sorun kötü kokuyor olması:110:
Evet ben de sevmiyorum kokusunu. İnşallah çabuk geçer bu alerji ve intolerans durumları. Çok zor çünkü.

Kızlar bugün gün kurusu tadımına geçtik. Organik gün kurusu aldım sabahtan suda beklettim. Saat 2.30 gibi de tadım yaptık. Bugüne kadar herşey iyiydi ama bugünki tadımda ömrümün üç yılını el sallayarak uğurladım :olamaz::işsiz: parmağım kadar bir parça kopardı çiğnedi ama doğal olarak ufalmadı o parça damağında. İki kere öğürdü öksürdü çabaladı tam çıkardı tekrar boğazına kaçtı. Beşe kadar saydım ama birden beşe kadar 7252825266 sayı olduğunu bilmiyordum ben o_O ömür gibi geldi resmen. Ama sakin kalıp bekledim. Tamam sadece bekledim :işsiz: kendisi bir şekilde çıkardı çok şükür. :dua: Yarınki tadım için biraz gerginim. Akşamdan ıslatmayı düşünüyorum. Bunun dışında yanlış yaptığım birşey mi var acaba ne dersiniz? Acaba bunu da tost makinesinde hafif pişirsem mi? :KK64:
Çok geçmiş olsun canım. Sakin kalabilmeni takdir ettim. Ben de tadım günlerine başladım ve korkulu rüya gibi o anlattıkların :KK43:
Sanırım damağına yapışan bir yapısı olduğu için tadım için çok uygun olmayabilir kayısı. Bilemedim.

Kefir süper bir içecek. Şifa olsun bebeğine. Evde mi mayaladın hazır mı aldın. Hazırsa hangi marka öğrenebilir miyim
Canım kefir bu. Ama benim annem bana bunu içirseydi hayatta affetmezdim onu :KK70: böyle bir tat olamaz.:kusmuk: Resmen keçi tadıyor.:olamaz: Ama gel gör ki fincanı çekiştire çekiştire içti. Bir büyük kahve fincanı içti daha da istedi dokunur diye vermedim :KK45:

Eklentiler

• 9EB9358E-ED90-45F0-9D96-19CD701DF3EE.jpeg
    9EB9358E-ED90-45F0-9D96-19CD701DF3EE.jpeg
    48,3 KB · Görüntüleme: 111
Evet ben de sevmiyorum kokusunu. İnşallah çabuk geçer bu alerji ve intolerans durumları. Çok zor çünkü.
İnşallah geçer biz kefir yoğurt peynir tadımlarına geldik o yüzden tetikteyim hep. İşin kötüsü verdiğimden fazlasını istiyor veremiyorum korkudan. Üzülüyorum öyle de.

Çok geçmiş olsun canım. Sakin kalabilmeni takdir ettim. Ben de tadım günlerine başladım ve korkulu rüya gibi o anlattıkların :KK43:
Sanırım damağına yapışan bir yapısı olduğu için tadım için çok uygun olmayabilir kayısı. Bilemedim.
Tadım listesinde var ama ben kayısıyı öyle eline vermedim bir daha hiç

Canım kefir bu. Ama benim annem bana bunu içirseydi hayatta affetmezdim onu :KK70: böyle bir tat olamaz.:kusmuk: Resmen keçi tadıyor.:olamaz: Ama gel gör ki fincanı çekiştire çekiştire içti. Bir büyük kahve fincanı içti daha da istedi dokunur diye vermedim :KK45:
Keçi sütünden ve hazır olduğu için tadını tahmin edebiliyorum :confused: Hamilelik öncesi evde mayalıyordum hergün içiyorduk hamilelikte içemedim ve mayalarım ölmüş :cry: Şimdi maya bulmam lazım

Öğütülmüş ceviz bile 10. ayda veriliyor kabuklu yemişler alerjik diye. Keşke erkenden vermeseydiniz. Kabuklu yemişler biraz riskli alerji konusunda, çok dikkat etmek gerekiyor. Alerjik tepkileri yüksek olabiliyor.

Daha ek gıdaya 2 hafta var ama demir ilacını ilk kullandığımda hayattan soğudum. Hazirlan yarın tuvalet eğitimine başlıyoruz dememiş olmam mucize :KK70:

Doktorlar çok garip ya, sorsan hepsi ilk 6 ay anne sütü der! Hem de armut suyu ve çorba mı önerdi? Meyveleri sebzelerden sonraya bırakmak ve boş su almasını önlemek için ilk zamanlarda çorba içirmemek artık en basit insta mom'ların bile mottosu olmuşken doktorlardan bu özeni görmemek üzüyor insanı.

Benim kızımın da süt alerjisi var ve doktoru keçi sütü de aynı dedi, sizin için serbest mi keçi sütü? Bir de canlı kefir mayası için Facebook'ta kefir kardeşliği diye bir grup varmış isterseniz oraya bir sorun.
canım benim kızım +11 ay. Burada yorum yapmamın sebebi blw'yi daha yaygın hale getirebilmek.

Evet yazilan her seyi okuyabilecek kadar vakit bulamadigimdan okuyamamis olabilirim. Öğün yiyemez derken krep yapmış olmam mi yanlis olan? Çünkü yazdiklarimda diğer her şey herkesin denedigi seyler olarak okuyorum
Öğünler +8 ayda başlar.
Okumaya vakit ayırmak gerekiyor maalesef. En azından belli aya kadar bazı şeyleri vermemekle başlayabilirsiniz. Hangi ayda ne yenir tablosunu arkadaşlar burada da paylaştı diye hatırlıyorum. Daha aktif olanlardan rica edebilirsiniz.
İyi Günler.

Tepki geçene kadar yeni bir şey tatmak yok. En güzeli bekleyip emzirmek ve daha çabuk geçer. Şuanda bizim de cevize alerjisi çıktı, yeni bir şey tatmadan eskilerden öğün yiyor.

Çok sagolun ve çok geçmiş olsun.. Ah kuzucuk ya ne zor bu alerji isi inşallah büyüdükçe geçer :KK43:
Yüzümüz iyileşti dün doktorumuzunda tavsiyesiyle yeniden brokoli denedim bacım ama yine hic ağzına götürmeden mincirip atti azcik ben tattirdim tepki verme durumuna bakmak için tepki yok çok şükür.. Bugün balkabağına geçtik yine hic agzina götürmedi çok üzülüyorum millet lop lop götürüyor benim cadım niye hic yemiyor :mad:

Geçmiş olsun canım. Bu durumda sanırım bir iki gün ara olabiliyor.

Teşekürler ara verdik yeniden başladık.. Ama durum fena yani kendi yemiyor tembel çocuk... :olamaz:

Çok sagolun ve çok geçmiş olsun.. Ah kuzucuk ya ne zor bu alerji isi inşallah büyüdükçe geçer :KK43:
Yüzümüz iyileşti dün doktorumuzunda tavsiyesiyle yeniden brokoli denedim bacım ama yine hic ağzına götürmeden mincirip atti azcik ben tattirdim tepki verme durumuna bakmak için tepki yok çok şükür.. Bugün balkabağına geçtik yine hic agzina götürmedi çok üzülüyorum millet lop lop götürüyor benim cadım niye hic yemiyor :mad:

Teşekürler ara verdik yeniden başladık.. Ama durum fena yani kendi yemiyor tembel çocuk... :olamaz:
Çok geçmiş olsun, evet alerji zor. Biz hala bekliyoruz geçsin diye :) Yeni bir şey olmadan öğünlere devam ediyoruz. Zaman tanıyın lütfen, zamanla olacak. Yediği miktara takılmayın. Ben 3 tabak makarna yiyebilirim ama siz belki 1 belki hiç yemezsiniz. Başkasının bebekleriyle kıyası bıraktığınızda daha kolay olacak. O bir birey tercihleri var. Benim kızım artık bal kabağı, patates, tatlı patates, havuç, kereviz asla yemiyor. Tadımlarda yemişti. Tercihleri sürekli değişiyor. Lütfen zaman anlayış ve kıyaslama yapmadan devam :)

Anladım, pardon o zaman :-)
Deneyimli birinin yorum yapması güzel bir şey, teşekkürler sayfada yazdığınız için :-)
Geçmiş olsun bebeğinize, alerjisi çabuk geçer umarım.
Aynen bence de güzel :KK200: herkes için faydalı oluyor diye düşünüyorum. 1 yaşa yaklaşıyoruz aldı beni bir panik bakalım neler olacak herkeslere anlatırım :KK49:

Vazgeçme canım. Önce ver eline uğraşsın birkaç dk. Sonra olmadı sen yedir. Ama ara ara denemeye devam et. Ya da eline ver o tutuyorken sen ağzına kaşıkla yine ver ama elinde tutsun o da.

Tadım günleri devam ediyor bizde de. Avokado, enginar denedik. Kapya biberi dişini kaşısın diye verdim pişirmeden. Baya oynadı onunla. Henüz bir çay kaşığı kadar bile mideye indiğini düşünmüyorum ama önemli olan elinde tutup tanıması ve kemirmeye çalışması. Bazen öğürür gibi okuyor :) izlemek çok eğlenceli geldi bana. Umarım yediği ve güzelce karnını doyurduğu günler de gelecek :halay:

Tadım günleri devam ediyor bizde de. Avokado, enginar denedik. Kapya biberi dişini kaşısın diye verdim pişirmeden. Baya oynadı onunla. Henüz bir çay kaşığı kadar bile mideye indiğini düşünmüyorum ama önemli olan elinde tutup tanıması ve kemirmeye çalışması. Bazen öğürür gibi okuyor :) izlemek çok eğlenceli geldi bana. Umarım yediği ve güzelce karnını doyurduğu günler de gelecek :halay:
Bezinde hiç sebze çıktı mı? Çıktıysa yemistir. Ben de merakla bekliyorum, çok hevesliyim bakalım nasıl olacak :-)

X