- 24 Eylül 2016
- 10.492
- 25.381
-
- Konu Sahibi baldan_madam
Canim blw de corba yok mu ben blenderdan gecirmeden veremiyorum valla bogazlarina durur diyeKızlar şimdi sakin olun ve elinizdeki blendırları yavaşca bir kenara bırakın
Blw yapmayı düşünenler ilk başta sebzeler ile başlayacaksınız. Buharda haşlayıp önüne koyacaksınız. Hepsi bu gerisi evlatlarda.
Ve nasıl beslerseniz besleyin mutlaka ilkyardım videoları izleyin ek gıdadan önce.
Reçel verme bence canım şekerli ya, 2yaşa kadar şeker tuz vermeyin diyprlar, tuzsuz peynir verebilirsin, internette lor/labne tarifleri var kendin yapabilirsin, yumurta sarısı verebilirsinKızlar bana yardım ediin. Yarın ek gidaya başlıyoruz ama hala çok bilgisizm sanki napicam bilmiyorum. Mesela bu çocuk biz kahvalti yaparken ona ne verebilirim? Peynir reçel falan tattiriliyor mu? Öğlen nasıl çorba yapicam tuz atacak mıyım blendrdan geçirmem sakıncalı mi? Hic tuz atmazsam tadı kotu olmaz mi yoksa az mi atmaliyim. Bide çorba tarifleri nasil buluyorsunuz
Bence de gerek yok canım, evde boşuna yeo kaplıyor böyle şeyler , ikea da 20liraya buharda pişirme aparatı var onu alsan ilini görür, herkes onu tavsiye etmiş, ben de öyle yapıcamKızlar bi de bişey soracam ben. Daha önce diğer gruba sormuştum da cevap veren olmadı. Fikri olan lütfen cevap versin. Philips aventin buharda pişirici ve blendırı var, e Bebek'te indirime girmiş bugün. Almak gerekli mi, alanlar var mı? Ben kararsız kaldım, eşim bunlara gerek yok dedi ben de kararsız olduğumdan ikna edecek bişey diyemedim.
Canım çorba var tabiiki ama radımlar bitince var. Bir de sebze çorbaları değil de diğerlerini öneriyorlar. Çünkü mesela kabak havuç vb katı olarak yediriyoruz ya sulandırıp besleyiciliği daha az şekilde vermek oluyor sebze çorbası. Onun yerine sebzeleri haşlayıp vermeyi tavsiye ediyorlar. Mesela tarhana gibi çorbalarda da fincandan destekli içirebiliyorsun.Canim blw de corba yok mu ben blenderdan gecirmeden veremiyorum valla bogazlarina durur diye
Canım, buharda nasıl pişirecez peki? Öyle bi pişirici mi var, pek bilgim yok bu konuda. Saf saf soruyorum, kusuruma bakma :)Kızlar şimdi sakin olun ve elinizdeki blendırları yavaşca bir kenara bırakın
Blw yapmayı düşünenler ilk başta sebzeler ile başlayacaksınız. Buharda haşlayıp önüne koyacaksınız. Hepsi bu gerisi evlatlarda.
Ve nasıl beslerseniz besleyin mutlaka ilkyardım videoları izleyin ek gıdadan önce.
Estağfurullah canım olur mu öyle hiç. Buharda haşlama aparatları var. Tencerenin dibine su koyuyorsun üstüne onu üstüne sebzeleri kapağı kapatıyorsun. İkeada var internette de var. Büyük marketlerde de var genelde.Canım, buharda nasıl pişirecez peki? Öyle bi pişirici mi var, pek bilgim yok bu konuda. Saf saf soruyorum, kusuruma bakma :)
Önemli olan suya temas etmeden buharın sıcağıyla pişmesi. Kase ile halleden bile var. Altına az yükseltecek birşey koy yeter.Canım, buharda nasıl pişirecez peki? Öyle bi pişirici mi var, pek bilgim yok bu konuda. Saf saf soruyorum, kusuruma bakma :)
Teşekkür ederim canım, buharda pişirme aparatını bilmiyordum :)))Bence de gerek yok canım, evde boşuna yeo kaplıyor böyle şeyler , ikea da 20liraya buharda pişirme aparatı var onu alsan ilini görür, herkes onu tavsiye etmiş, ben de öyle yapıcam
Valla corbasiz büyük insanlar bile doymuyo gibi oluyo canim ya ayrıca ilerde yemek secme sıkıntısı yaşayabilirsiniz haslayip vererek..tadim süreci 2hafta deniyor yani 6ay daha sadece tatmakla yetinceklerini sanmıyorum açıkçası...ve bazi çocukların taneli seyleri icmesi zor oluyo mesela gorumcemin kizina tarhana corbasini versen direk cocuk kusmaya kalkiyo blenderdan geciriyo o yüzden. .Canım çorba var tabiiki ama radımlar bitince var. Bir de sebze çorbaları değil de diğerlerini öneriyorlar. Çünkü mesela kabak havuç vb katı olarak yediriyoruz ya sulandırıp besleyiciliği daha az şekilde vermek oluyor sebze çorbası. Onun yerine sebzeleri haşlayıp vermeyi tavsiye ediyorlar. Mesela tarhana gibi çorbalarda da fincandan destekli içirebiliyorsun.
Sağol canım. Ateş faslını atlattık çok şükür. :)Kızlar hepinize teşekkür ediyorum, bebişimden dolayı tek tek etiketleyemedim kusuruma bakmayın. Arada derede girip okuyup cevap yazıyorum hemen :)) gerçi hepimiz aynı durumdayız sanırım. Bebişlerinize öpücükler
baldan_madam , kuzucun nasıl oldu?
Canım tadımlar sadece 1.5 ay kadar sürüyor. Sonra kahvaltıya geçiyoruz sonra kahvaltı artı bir öğün şeklinde devam ediyor. Bir yaşına kadar haşlanmış sebze yemiyor ki. Ayına uygun malzemelerle yapılan tüm yemekleri verebilirsin öğünlere geçtiği zaman. Sen yoğurtlu tarhanadan mı bahsediyorsun acaba? Ben un tarhanası diyorum. Zaten pütürsüz o. Neden blendır gereksin kiValla corbasiz büyük insanlar bile doymuyo gibi oluyo canim ya ayrıca ilerde yemek secme sıkıntısı yaşayabilirsiniz haslayip vererek..tadim süreci 2hafta deniyor yani 6ay daha sadece tatmakla yetinceklerini sanmıyorum açıkçası...ve bazi çocukların taneli seyleri icmesi zor oluyo mesela gorumcemin kizina tarhana corbasini versen direk cocuk kusmaya kalkiyo blenderdan geciriyo o yüzden. .
Ay çok güzel anlatıyosun valla sabaha kadar anlatsan dinlerimSağol canım. Ateş faslını atlattık çok şükür. :)
Canım tadımlar sadece 1.5 ay kadar sürüyor. Sonra kahvaltıya geçiyoruz sonra kahvaltı artı bir öğün şeklinde devam ediyor. Bir yaşına kadar haşlanmış sebze yemiyor ki. Ayına uygun malzemelerle yapılan tüm yemekleri verebilirsin öğünlere geçtiği zaman. Sen yoğurtlu tarhanadan mı bahsediyorsun acaba? Ben un tarhanası diyorum. Zaten pütürsüz o. Neden blendır gereksin ki
Öğünlerde et köfte vb bizim yediğimiz herşey ona uygun şekilde pişirilerek veriliyor. Blw diyince hep haşlanmış sebze yemeyecek tabiiki.
Biraz deneyimli annelerimiz de anlatsın bize.snglylmzcskn anlat bize bilgi ver
Hayır canm olgunlaşmış avakadoyu direk verdim.Su videodaki gibi yaptım.Gec gördüm kusura bakmaHaşlayıp mı verdin avakadoyu
Bence de anlatsin çocuklar ac kalmis gibi gelio banaSağol canım. Ateş faslını atlattık çok şükür. :)
Canım tadımlar sadece 1.5 ay kadar sürüyor. Sonra kahvaltıya geçiyoruz sonra kahvaltı artı bir öğün şeklinde devam ediyor. Bir yaşına kadar haşlanmış sebze yemiyor ki. Ayına uygun malzemelerle yapılan tüm yemekleri verebilirsin öğünlere geçtiği zaman. Sen yoğurtlu tarhanadan mı bahsediyorsun acaba? Ben un tarhanası diyorum. Zaten pütürsüz o. Neden blendır gereksin ki
Öğünlerde et köfte vb bizim yediğimiz herşey ona uygun şekilde pişirilerek veriliyor. Blw diyince hep haşlanmış sebze yemeyecek tabiiki.
Biraz deneyimli annelerimiz de anlatsın bize.snglylmzcskn anlat bize bilgi ver
Ayy sağol canım yaAy çok güzel anlatıyosun valla sabaha kadar anlatsan dinlerim
HarikasınAyy sağol canım yabende işte öğrendiklerimi anlatıyorum birimizin işine yararsa ne mutlu bana
ne yaptın canım tabiiki aç kalmıyorBence de anlatsin çocuklar ac kalmis gibi gelio banaev tarhanasi biraz iri taneli oluyo canim
Ayy harikasın canım yaa. Çok özeniyorum ben de önceden hiç denemezdim böyle şeyler. Bu anlamda yaptığım tek şey ev yoğurduydu.Ben de bebek tarhanası yaptım salça yüz domates yoğurt yok.
Ruseym tam buğday unu kapta biber soğan sarımsak var.
Aralık 1de başladık tadim günleri azaldı bile.Ben de tadim günlerini gerekli buluyorum çocuğun neye tepki vereceğini bilemeyiz ki.