Bebek Beslenmesi blw yöntemiyle ek gıdaya geçiş

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Canim senin bebegin sadece anne sutu mu aliyor? Ben calismaya baslayinca sagdigim sutleri biberonla icirecek bakacak kisi, acaba suyu da biberonla icse meme reddi olur mu ki?
3. Aydan itibaren günde 3-4 kere 60 cc ek mama veriyorum. Tek meme emzirdiğini için.Biberonla hiç meme reddi yaşamadık. Ama bebeğe göre değişir. Genelleme yaparsam doğru olmaz. Biraz gözlemleyin ona göre karar verirsiniz kuzum.

Sagol canim seninki de hayirli olsun. Mimzyde de 2 teker var, odadan odaya hic denemedim ama mutfagin icinde degistirdim yerini cok rahat degil bu da. Hafif degil zaten o yuzden uzulme canim :)

Sagol canim seninki de hayirli olsun. Mimzyde de 2 teker var, odadan odaya hic denemedim ama mutfagin icinde degistirdim yerini cok rahat degil bu da. Hafif degil zaten o yuzden uzulme canim :)
Hmm anladım canım, teşekkür ederim içimi rahatlattın. Dün neredeyse iade edecektik, bi yerden bi yere bebişim içindeyken zor hareket ettiriyorum. Başka mama sandalyelerine baktım, 4 tekerli olan bi sandalye var da hiç duymadığım bi marka, sadece bi tane yorumu var o yüzden güvenemedim. Sandalyemiz de rengi de çok güzel ve güvenli, rahatça içinde bırakabiliyorum. Prensesim de çok sevdi, tek sıkıntımız hareket kısıtlılığıydı. Eğer mimzy ye rahat hareket ediyo deseydin hemen bunu iade edip onu alacaktım. Teşekkür ederim tekrar. İnşallah sağlıkla kullanır bebişlerimiz. Güzel güzel yer, sağlıkla büyürler :)

Bebisin sevdiysen guzel canim hem 4 tekerlek olsa guvenli olmazdi bence bebisler buyuyunce hareket ederdi kendiliginden. Mimzy yi oglum icindeyken degil bosken zor hareket ettirdim ben, yani agirliklari ayni bence icindeyken tesebbus etmedim :) amin canim insallah hapur hupur yesinler :)

E ebruu05 C Chen31
Hatunlar benimkinde ve tekerli olan hemen her arabada iki tekerlek var. Güvenlik amaçlı. Ben de joie kullanıyorum benle beraber salon mutfak geziyoruz hiç zorlanmadım. Bebeğin güvenliğinden emin olduktan sonra arka tekerleksiz kısmı 3-5 cm kaldırıp istediğini yere doğru süreceksiniz. Hiç sıkıntı yaşamadım. Ama dediğim gibi tepsiyi falan iyice kontrol edin bebeğin güvenliğinden emin olun sonra sürün gitsin. Rahat kullandım ben o şekilde.

Ben suremedim canim ya bizim model agir mi acaba bilemedim. Dedigin gibi kaldirdim ama kaldirirken bile zorlandim ki Alp icinde degildi. Halinin uzerinde oldugu icin belki de oyle oldu. Ama ben sabit kullanicam zaten o yuzden sorun degil :)

Benim mama sandalyesinde tekerlekler arka tarafta, ön tarafta değil canım. Belki de bana ondan zor geldi diye düşündüm. Ama ona rağmen mutfaktan odaya geçerken arka arka sürükledim, nasıl yaptım şu an ben de bilmiyorum ağır bi sandalye ya zaten, kolay sürükleyemeyem gibi geliyo bana. Ya da ihtiyaç oldukça, zaruri durumlarda oynatırım yerinden, bebişim güvenli bi şekilde otursun da içinde, bi çözüm yolu bulunur elbet. En azından içim rahat. C Chen31 de sağolsun kendi aldığı sandalye hakkında bilgi verince değişsem mi düşüncesinden de sıyrıldım. Sana da teşekkür ederim bilgilendirdiğin için.
Sen esas çınar kuzudan haber ver, nasıl oldu, ateşi düştü mü? Aklımda hep, Allahım korusun

Sağol canım. Gündüz 37.5-38.5 arası değişti. Şuan yok gibi. Ama dün gece 41 derece görünce çok korktuk. Bu gece de nöbetteyiz. Gece bir anda yükseliyor çünkü. Allah kimseyi evladıyla sınamasın kuzucuklar iyi olsun.

Aminnn canım inşallah yavrularımız iyi olur. Benimki de bu saat oldu hala uyumadı, uyku akıyo gözünden ama inatla uyumuyo. Ben de nöbette sayılırım, şimdi azcık bi dalar gibi oldu inşallah uyur. Sağlıklı olsunlar da bize daha çok uykusuz gece görünüyo. İnşallah sizin nöbet de iyi geçer. Rabbim şifa versin, inşallah çıkmaz ateşi

Kızlar bana yardım ediin. Yarın ek gidaya başlıyoruz ama hala çok bilgisizm sanki napicam bilmiyorum. Mesela bu çocuk biz kahvalti yaparken ona ne verebilirim? Peynir reçel falan tattiriliyor mu? Öğlen nasıl çorba yapicam tuz atacak mıyım blendrdan geçirmem sakıncalı mi? Hic tuz atmazsam tadı kotu olmaz mi yoksa az mi atmaliyim. Bide çorba tarifleri nasil buluyorsunuz

Canım, bizim de 4 ocak geçişimiz de ben az az bişeyler tattırıyorum :) yoğurt verdim bi-iki çay kaşığı çok sevdi yoğurdu :))) yemeklere tuz kullanmıyom zaten, bazılarından bi çay kaşığı verdim. Ek gıdaya tam geçiş değil zaten benimki, blw ye de uygun değil. Ama geçtiğimizde napacaz ben de bilmiyom. Bilenlerden yardım alacaz :) inşallah başarılı oluruz. Ben de çok heyecanlıyım

Kızlar bi de bişey soracam ben. Daha önce diğer gruba sormuştum da cevap veren olmadı. Fikri olan lütfen cevap versin. Philips aventin buharda pişirici ve blendırı var, e Bebek'te indirime girmiş bugün. Almak gerekli mi, alanlar var mı? Ben kararsız kaldım, eşim bunlara gerek yok dedi ben de kararsız olduğumdan ikna edecek bişey diyemedim.

Yoğurdu biz de deniyoruz 1 haftadir az az bizimki de yiyor inşallah. Inşallah ogreneljm bir an önce ya:)

Merhaba arkadaşlar ben hamileyken sizlerle birlikteydim sonra bir süre girememeye başladım malum bebek oldu zorlandım ilk bebek filan derken. Neyse tekrar arkanızdayım benim size sormak istediğim şeyler var akıl almak istiyorum. Biz aralık ayının 24ünde 6. Aya girdik. Ve bizi çocuk gelişime yönlendirdi doktorumuz. Bebek zaten küçük doğmuştu 2.495 kilosu 49 cm boyu. Şu an kilosu 5.350. Ve ek gıdaya başlamamız gerekiyormuş. Pütürlü vermem gerekiyormuş. Ama benim kızım tükürüyor almıyor bir kaşık zar zor. Bu hep böyle mi olacak? Bebek sağlıklı ama zayıf. Nasıl kilo alacak? Annem başka doktorlara da götürelim diyor be istemiyorum. Tekrar tekrar tahlil yapacaklar diye korkuyorum. Lütfen bana akıl verin ya gerçekten kafayı yemek üzereyim

Çok geçmiş olsun benim büyük oglumda aynı 40 gördük ateş düşürücü bile fayda etmedi salgın var galiba çok geçmiş olsun çınar a

canim bende araştırıyorum hatta klasik ek gida icin topik actim bilgi alis verisi icin bayağı bilgi topladım tuz atmıyorum mesela ama iste klasik mi blw mi bilmiyorum nasil yapicaksin

Bana şu an gereksiz geliyor canım ama ilerde keşke alsaydjm der miyim bilmiyorum. Buharda pişirme aparatı da aynı işi görür gibime geliyor.

Canim ikisi de gerekli ama ben buharli pisirici almadim az suyla dar bi cezve aldim onda pisiriyorum olsa guzel olur tabi

Kızlar şimdi sakin olun ve elinizdeki blendırları yavaşca bir kenara bırakın
Blw yapmayı düşünenler ilk başta sebzeler ile başlayacaksınız. Buharda haşlayıp önüne koyacaksınız. Hepsi bu gerisi evlatlarda.
Ve nasıl beslerseniz besleyin mutlaka ilkyardım videoları izleyin ek gıdadan önce.

Merhaba annenizle aynı fikirdeyim başka bir dr görüşü daha alın derim. Daha bebeğiniz 5 aylık. Ek gıda için erken. 6 ayı doldurduğu zaman blw deneyebilirsiniz belki kendi yeme fikri ilgisini çekecektir. Ayrıca bebek sağlıklı ise kilosuna hiç takılmayın. Ek gıda öyle hemen kilo aldıran birşey de değil hem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…