- 3 Ağustos 2012
- 1.473
- 566
Çünkü gelin tek kişi sizin aileye yemek hazırlayacağına oğlunu gördüğü için bir zahmet anneniz ve siz hazırlayın . Kadın çalışıyormuş . Çok güzel yapıyor onun size haftada iki gün gelmesine sevinmeniz gerekiyor
Bence siz ,kız evlenip köyden gelince, hepimiz çalışıyoruz yoruluyoruz o evde yemekleri yapar rahat ederiz diye düşünmüşsünüz oda böyle bir sorumluluk almak istememiş haliyle o yüzden böyle konuşuyorsunuz bir de utanmadan bize oyunlar oynuyo başa çıkamıyoruz diye başlık açmışsınız.
Kızın size oyun oynadığı filan yok çetrefilli işlere kalkışan sizsiniz.
Kaldı ki kız sizi arayıp yemek yapın yemeğe gelcez filan demiyor o kendince görüşmek amacı ile gelinlik vazifesini yerine getiriyor.
İki de bir köydekiler köydekiler demişsiniz köydeki gelinler gibi birlik durup evinizin işini yapmasını beklemişsiniz anahtar verelim filan biz yokken gel yemekleri yap diye sırf kızda maşallah akıllı mesafe koymayı biliyor.
Benim bir iş arkadaşım vardı,8 yıllık evli kayınaile ile aynı mahallede oturuyor ,kız işten onlardan bir buçuk saat erken çıkıyor diye kayınpederi işten çıkınca doğru buraya gel biz gelene kadar yemekleri yap beraber yiyip içelim evinize yatmaya gidersiniz demiş kız kabul etmedi.
sizin de onların evine gitmek gibi bir derdiniz yok ailecek işten gelince mutfakta uğraşmama derdiniz var börek yapsa da çörek yapsa da yesek bilmem ne,yok benim kalça çıkığım var yok annemin şusu var bu kız gelene kadar yoktu heralde tipik bir görümcesiniz.
Lafa geldiğinde kadının kocası , kadının ailesi deniliyor
Lafa gelince siz hazırlayın.
3 kişi kv kp; 2 kişi de gelin hanım. Hadi oğulları da onların oğlu
2 onlar geliyorsa 1 de gelin çağırabilir gayet; hadi 3 gelsin 1 çağırsın
gelirken salatayı da ben yapayım diyebilir.
görümce abisine hizmet etmek zorunda mı
annesinin takati var mı
Mardinli baba yemek yapmaz heralde