Ben gelinin tarafından yazacağım, bizde de benzer bir durum olmuştu.. açıkçası hakkımda böyle düşünülebileceğini de düşünmemiştim.. eşimin ailesi kalabalık bir aile, ben de çalışıyordum yeni evlendiğimizde, aynı sitede oturmamıza rağmen 1,5 yılda evimize sadece 1 kere çağırabildim. Aslında oldum olası çat kapı gelinebilen evlere özenmişimdir kendi evim de öyle olsun istemişimdir ama evi düzenli ve temiz tutmayı asla beceremedim, şimdi şimdi öğrendim hızlıca toparlanmayı.. misafir gelecek diye ödüm kopuyordu yemek yapmaktan değil temizlik yapma korkusundan, hiç evde olmadığımızdan güvenip temizlikçi de tutamıyordum.. yani mükemmeliyetçilik kendi ayağına bağ olabiliyor insanın, ama çat kapı ailelere gidilmemesi gerektiğini de düşünüyorum.. erkekler bizim gibi düşünmüyorlar, şimdi 7 yıldır evliyim ve hala eşimin ailesine giderken yolda arar geliyoruz diye, yük olmasın diye evde yiyip çaya gidelim bari diyorum.. ben kendi aileme günler öncesinden haber veririm muhakkak, bu da yapı meselesi galiba..
özetle eğer gelininizin size karşı bir saygısızlığını görmediyseniz gitme gelme işlerini biraz zamana yayın ve hakkında kötü zandan kaçının -bir nevi kendi kendinizi gaza getirmeyin, bence sizi kullanmaya çalışmıyor-, belki yemek yerine o da misafir ağırlamaya alışana kadar çaya kahveye oturmaya gitmeyi teklif edebilirsiniz.. umarım ileride çok daha yakın ve samimi ilişkileriniz olur