Bizim geline nasil davranmaliyim?

Ben gelininiz gibi insanlari severim. Evlerinde kendimi rahat hissederim.
Ama kendim o yapida degilim hep dikenustunde olurum.
Rahatlikla hadi sunu soyle yap diyebilmek isterdim insanlara.
Daha onceki yorumumds oldugu gibi hala bunun kullanilmak oldugunu düşünmüyorum.

Buarada bencede sizi kullaniyor ben sezeryanla dogum yaptigim halde 4 gunde tamamiyla kalkmistim.tam olarak dikis yerim agridigi icin cok ayakta duramasamda bir sekilde Anneme yardimci olmak adina mutfakta yaninda oturuyordum kiyamiyordum .bu insan 15 gun olmus yanlis anlamamisim degilmi ve normal dogum.hayli hayli iyi olmustur kendi kalkip yapabilir her isini lutfen kendinizi ezdirmeyin

Görümceysen görümcesin tatlım.O da gelin saygılı olsun biraz belli ki iyi niyetli bir ailesiniz. Tabi ki kardeşinin eşi yardım et ama sen istediğin ölçüde destek ol ne kendini ne kardeşini nede aileni ezdirme.
Gelin hanım tatlı diliyle ve aşırı rahatlığıyla adam kullanıyor.Dünya yansa umrunda olmayacak bir tipe benziyor.

Yok artık ya ama gelirinin çok uyanık emin olun zekice tatlı dille hersyi yaptiriyor

Tabi elti sabredemedi.o koştururken diğer gelin oturunca işler karışır .ama yanlış şeyler yaptıkları bence siz çekin biraz kendinizi.yapmamaya çalışın.kimse onun hizmetçisi degil

hepi topu 4 kere gidilmiş bir evde (üstelik kardeş evi), lohusalıkta bir gün yardıma gidilmiş, neyin kullanılması bu? çok rahatsızsanız ben kimin eviolursa olsun, karıştırıp arayıp bulamam, gözümün önündekini görmem, beraber girelim dersiniz olur biter. şahsen ben yardıma gelmiş biri, zırt pırt o nerde, bu nerde diye sorarsa kızarım. etmesin yardım falan derim.
gerçekten anlamıyorum ben. bir haftadır evimde bir çift ve bebekleri var. bulunduğumuz şehre geleceklermiş, görüşelim dediler. biz de ev müsait, otel köşelerinde bebekle rahat edemezsiniz, bizde kalın. biz işte olacağız ama, eviniz gibi rahat edin dedik. eşimin üniv arkadaşı, kankası, can dostu ve eşi. kadın arar bulur, yapar eder. bir kere bile bu nerde demedi. samimiyet bunu gerektirir. dediğim gibi çok rahatsızsanız samimi olup derdinizi açıkca söyleyin. kullanıyor mu vs niyet okuyuculuğuna girer. boşuna kalbinizi çürütmüş olursunuz.

Vurdum duymaz gelin kıskanması yok herşey meydanda kendi evin gibi kullan diyor birazda tembel sanırım art niyetli değil diye düşünüyorum

Soyledim ama dedigi yerde olmayabiliyr.

Iste annesi gibi yapsa keske annesi ile mutfaga giriyor maalesef

Tabi elti sabredemedi.o koştururken diğer gelin oturunca işler karışır .ama yanlış şeyler yaptıkları bence siz çekin biraz kendinizi.yapmamaya çalışın.kimse onun hizmetçisi degil
Sabretmemesi normal cunku her zaman boyleydi ve o kizcagiz kucuk kardesim evlenirken 7-8 aylik hamileydi ve oturtamazdik. Zorla uzandirirdim birak biz hallederiz karnin burnunda sana mi kaldi hizmet yazik canina diye ama arkami donene kadar bir bakarim ayakta

Cocugu var 1 yasinda yegenimde asiri haraketli bir cocuk yani oyle boyle degil. Annemlere geldiginde o da yardima gelir bakarim cocuk durmuyor alirim yegenimi gezdiririm kucuk falan ama alisverise pek merakli alirim gucumun yettigince birseyler aklini cikarir.

Annesi de hep der soyle bir halamiz olmadi diye. Cam sakizi coban armagani elim bos gitmem.

Is yaparken diyorum sen cocuga bak ben yapayim o da abla sen ilgilen hem yegeninle hasret gider hem is, cocukla ilgilenmekten daha kolay ben de alirim yegenimi annesine is dusurmem isi bitmis bile olsa ben ilgilenirim cocukla.

Diger gelinle de bu yuzden kapistilar. Annem gelinlere genelde is dusurmez ufak tefek seyler kalir. Annem hasta olunca buyuk gelin cocuklu oldugu halde dolanip oburu oturunca buyuk gelin yukselmis " misafir misin burda? Misafirsen eger yarim saat otur git, senin cayina kadar veremem demis"

Sadece lohusalikta degil her zaman ki hali

rahatsızsanız söyleyin, yapmayın o halde. kimseyi de kimseyle kıyaslamayın. herkesin yetişme tarzı, karakteri farklı. karaktere göre davranın olsun bitsin.

Ben İkinizi de çok sevdim ama. Ne güzel o çekinmiyor siz üşenmiyor. Millet görümce yüzünden boşanıyor. Bence sizi çok benimsemiş.
Annem bana geldi doğumdan sonra 40 gün elimi işe atmadım
Sezeryanım ağırdı belki ama bazen istesem yapacak durumdaydım. Şımardım anneme biraz hazır bulmuşken
6 senelik evliyim hala gelince yemeği ona yaptırırım.
Keşke benim de abla diyebileceğim bir görümcem olsaydı.

Edit:son yorumunuza baktım da evet biraz rahatmış kendisi

Uf hala aynı konu devam ediyor.Hep böyleydi diyosunuz hepi topu 4 kere gitmişsiniz sonuncusu da bi günlük fazla abartmıyor musunuz ya?Bu kız kolunuzdan tutup mutfağa sokmadı herhalde sizi gidince bi şey isterse ben cok yorgunum deyin kalkmayın ayağa o zaman.

Gelin kaynana evinde iş yapmak zorunda değil ayrıca niye yapsın sizin tabirinizle "kullandırsın mı kendini".

gelınınız sadece cok rahat
ve sahsen ben boyle rahatlıktan hoslanmam :)
ben tamam deyıp gıtmezdım ... esı sonucta ılgılenıversın her hapsurduklarında yetısemezsınız kı
zaten cok rahat daha fazla rahatlıga alıstırmayın derım

Rahat ve size gorumce gozuyle bakmiyor bence o yuzden rahatca soyluyor ablasi gibi goruyor yoksa boyle rahatca herseyi soyleyemezdi karakteri oyle olabilir rahat bi kisilik herkez ayni degildir

Ya neden bilmiyorum ama hiç bana kötü niyetli gelmedi
Yalnızca acayip rahat
Ya keşke bende böyle olabilseydim gorumcelerimle
Ama bizimkiler her yeri karıştırır
Herşeyin yerini bilirler
Yani ilk geldikleri andan beri bu çok kötü birşey
Zaten çok az gidiyormuşsunuz
Şöyle yapabilirsiniz
X ben canının çektiğini yapayım
Ama mutfakta canım sıkılıyor sende gel hem muhabbet ederiz dersin hem o arada oda yerlerini söyler belki

peki siz toplamayınca sofra kalıyormuşya sizde toplamayın yada yoplamayınca surat asılıp herşeyi çarpa çarpa iş yapma durumuda varmı yada arkadaşlar samimiyetten demiş başka konulardada samimiyetini hisediyormusunuz merak ettim

İyi ama hata sizde,başkasının evinde kendi eviniz gibi davranmak garibinize gidiyorsa işk kez gittiğiniz evde bardak koymak için bile olsa mutfağa gitmemeniz gerekiyordu ,yardım edilecek bir şey var mı diye sormuşunuz oda olur demiş.siz alıştırmışsınız,ayrıca kardeşinizle konuşulcak bir konu değil eğer rahatsız iseniz geline söyleyin ,benim eşime görümcem benimle ilgili bir rahatsızlığını söylese çok kırılırdım.arkamdan kardeşine beni şikayet etmiş derdim .

Gelini böyle alistiran sizsiniz biraz da.
Mesela yemek yap mı dedi a tabi sen başla soganlari dogramaya de ondan sonra başka bir şey ver eline.
Mesela mutfaktan sürekli seslen canım gel de hayır tabi ki yardım edersiniz ama tek başına aşçı gibi neden sizi yalnız bırakıyor ki?
Ayrıca siz garson musunuz onun arkadaslarina ikram yapiyorsunuz ?
Mesela orada kızla buyrun tabaklarnizi alabilirsiniz diyebilirsiniz .
Sonuçta siz ablasiniz onlar sizden küçük yaptıkları saygısızlık bence.
Ayrıca gelin bana çok uyanık geldi siz de uyanık olun biraz.

yapmayın istediklerini. kırmayın ama yapmayın.
benim de ablam böyle rahat. ben de yemekle baya haşır neşirim, işim bu. yemeği sen yapar mısın der, gel beraber yapalım derim. işine gelirse ^^

toplam 4 kere gitmişsiniz zaten bir daha gittiğinizde oturun kalkmayın o yapsın. sizden bir iş rica ederse de rahatsızım ayakta duramıyorum dersiniz mecbur kendi yapar öyle öyle alışır gider. Allah başka dert vermesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…