- 2 Şubat 2015
- 14.624
- 62.307
- 598
- Konu Sahibi Hayat_buysa_35
-
Merhaba arkadaslar...
Erkek kardesim de ben de genel yapi itibari ile uyumlu insanlarizdir. Bu huyumuzu hic sevmiyorum aslinda sanki insanlar bunu cok kullaniyor.
Kardesim 2 senelik evli ve 3 aylik bir yegenim var. Kardesim sessiz mulayim biridir. Gelin de daha aktif ve sanki cok uyanik gibi. Size anlatayim ve degerlendirin istedim.
Kardesimin evine 4 kere falan gitmisimdir. En son dogum yaptiginda gittim 1 gece kaldim onu da gelinimiz ve kardesim rica etti. Gittigim de bebek 15 gunluktu (Kardesim 2 saatlik mesafe de oturuyor bana ama o zaman esimin memlekette izindeydik) gelimiz normal dogum yapti ve masallah cok iyi gecmis dogumu ve sonrasi. Biz izinden donunce hemen yegenimi gormeye gittim. annem ameliyatli olunca kiz tarafi da o an musait degildi gelinimiz ve kardesim biz de kal ve yardimci ol dediler kaldim.
Gidince gelin yeni dogum yapti diye evini falan temizledim, yemeklerle, gelen gidenle ilgilendim. Fakat bazi seyler garibime gidiyor.
Mesela yemek yapacagim tenceresi tavasi nerde bilmiyorum. Yemekli malzemesi, baharati vs. Gelip soruyorum abla mutfak dolabina bak, abla buz dolabina bak, abla suraya bak diyor ama, yerinden kalkmiyor.
Ben mutfagini karistirmak istemiyorum hani yatiyor falan olsa anlayacagim ama, normal dogum 15 gun olmus en azindan kendi evi malzemeleri gostersin diye umut ediyorum ama yok.
Arkadaslari geliyor icerde sohbet ediyor, egleniyor bana abla ikram yapar misin?diyor. Fakat ikram ne yapilacak ne var ev de bilmedigimden soruyorum. Kalkmiyor yerlerini soyluyor ara ki bulasin.
Arkadaslari gelmis otursun buna lafim yok ama, ne bileyim kalkip gostersin ben yine hazirlarim. Hic hosuma gitmiyor mutfagi karistirmak.
Ya da yatak odasindan bir malzeme istiyor, gardroptadir diyor. Gidiyorum yine ara dur. Daha once ki gittiklerimde de benzer seyler oluyordu. Mesela benim yemeklerimi sever ve ben gidince abla yemegi sen yapar misin? Derdi.
Istedigi yemegi yapacagim ama, yine icerde oturur ve yine sorarim su malzeme var mi? Diye. Abla yoksa kardesine liste yap der. Tamam liste yapayim ama, kardesimin butcesi ne kadar? Ornegin salca alinacak az mi alalim cok mu? Ben bilemem ki kalanini kullanabilir mi?
Kisacasi her zaman buna benzer seyleri cok yasadim. Evini karistirmak istemiyorum. Ben kendine yardimci olurken yapmasa bile yanimda dursun ev kendinin evi ne yapacagimi sasiriyorum ama, hic orali olmuyor.
Dun kardesim aradi cocuk hastaymis. Gelinle de konustuk abla tecrubelisin gel bana yardim et dedi. Tamam dedim ama, gidince yine benzer seyler olacak yine benden talepleri olacak ben kalkip yapacagim ama, yine ayni karmasa.
Kardesimle konussam cocuk icine kapanik karisina genelde laf anlatamaz. Sinik bir tip gerci genel halimiz bu.
Geline "Canim ben evini bilmiyorum ve karistirmak istemiyorum" dedim. " Abla birsey olmaz bulamazsan sorarsin" dedi. Su sira ben de antidepresan kullaniyorum ve sersem gibiyim.
Kizlar bu gelin beni mi kullaniyor? Yoksa boyle insanlar var mi? Gelinimizi ve kardesimi incitmeden nasil davranmaliyim?
Iste mesele de bu ben yaparim ama, nerde ne var bir gosterse. Bir de sen yap demeye cekiniyorum adim gorumceTam da bunu yazacaktım.
Çok uzun sürüyor böyle ara ki bulasın, gel malzemeleri çıkar da kolay halledeyim de.
Evine 4 kere gelen insandan bu kadar is beklemesi de rahatligindan. Ben kötü niyet görmedim açıkçası. sinir bozacak kadar rahat o kadar :) onu da siz yönetebilirsiniz .
Size is buyurduğunda yardım isteyin
Yada bugün biraz yorgun hissediyorum yapamayacağım deyin.
Yada işi sakaya vurup bir kere de senin yemeğini yiyelim diyin.
VS.... Ama ben olsam madem 2 senede 4 kere çokta takılıp laf sokma yoluna gitmezdim. Malzemeleri çıkarsın yeter der devam ederdim.
Ben bebekli birine yardıma gelenin bebeği alıp oturmasına gıcık oluyorum analık yapmaya çağırmıyor sonuçta..
Ancak bebeğe ben bakarken sen malzemeleri çıkar kısmı iyi fikir hem sizin işiniz kolaylaşır hem de gelin hanım bebeğine bakar.3 aylık bebekten bahsediyoruz sonuçta tek derdi emmek uyumak ve gaz olan bir bebek annesi dışında kim bakabilir?
Evet bu daha iyi olur sanirim.Giderken 2 çeşit bir şey hazırlayıp götürün. Orada bir çay koyun tamamdır.
Görümcemin evine giderken ben öyle yaparım. bebeği küçük, eşi yogun çalışıyor.
Bir börek bir salata, yada bir kurabiye bir poğaça yapar götürürüm. Orada da bir çay koyarız oldu bitti.
Tesekkur ederim. Cagirdigimda da gelmiyor kiGelin hanım sizi kullanmıyor. Bana tavri gayet normal geldi. Siz mutfakta çalışırken onun içerdi boş boş oturması rahatsız ediyorsa sende gel yanimda dur iki dakila diye çağırın yanınıza. Babane ben gelmem demez herhalde.
Ama siz kardeşim ve ben sinik tipleriz diye defalarca tekrarlamissiniz. İnsanların genel olarak böyle olmasızı suistimal ettiğini düşünüyor olabilirsiniz. Böyle hoşlanmadığınız özelliklerinizi değiştirmek için adımlar atın derim. Depresyon tedavisi goruyormussunuz geçmiş olsun.
Iste nasil sokmam bunun cevabini ariyorumGelininiz saçma bir insanmış sadece.
Kendi evinde, ayakta bir insan. Hasta değil, muhtaç değil. O ne öyle sizi çağırıp uşak gibi kullanıyor... Ve evet, sizi kullanıyor bence. Kendinizi bu tür durumlara sokmamak da sizin elinizde.
Bende görümceyim aynı zamanda da gelinim. Eğer ortada böyle bir rahatlik var sizinde cekinecek durumunuz yok.Iste mesele de bu ben yaparim ama, nerde ne var bir gosterse. Bir de sen yap demeye cekiniyorum adim gorumce
Istemeye gittigimizde bile mutfaga bardak koymaya girmistim. Baktim mutfakta is yapiyor nezaketen " Canim yardima ihtiyacin var mi? " dedim. Bulasiklari dizebilirsin makinaya dedi. Dizdim sonra abla su pastayi kesebilir misin? Dedi kestim. Tabaklari onume koydu " bakayim ne konusuyorlar" dedi dinlemeye gitti. Pastayi dilimleyip tabaklara koydum gelen giden yok. Kiz istemeye gittik ben mutfakta gecirdimKardesime de ablan cok iyi biri bana yardim etti insallah hep boyle olur demis. Yardim edeyim de baskasinin evinde, kendi evimmis gibi davranmak cok garibime gidiyor.
Guvensin ve sevsin bu guzel birsey. Ben de kendisini severim kardesimin esi ve yegenimin annesi sonucta.Kullanmıyor sadece güveniyor ve seviyor bişeyleri karistrmanzdan rahatsız olmuyor bence böyle çünkü kimse evini karistrtmayi sevmez yani
Merhaba arkadaslar...
Erkek kardesim de ben de genel yapi itibari ile uyumlu insanlarizdir. Bu huyumuzu hic sevmiyorum aslinda sanki insanlar bunu cok kullaniyor.
Kardesim 2 senelik evli ve 3 aylik bir yegenim var. Kardesim sessiz mulayim biridir. Gelin de daha aktif ve sanki cok uyanik gibi. Size anlatayim ve degerlendirin istedim.
Kardesimin evine 4 kere falan gitmisimdir. En son dogum yaptiginda gittim 1 gece kaldim onu da gelinimiz ve kardesim rica etti. Gittigim de bebek 15 gunluktu (Kardesim 2 saatlik mesafe de oturuyor bana ama o zaman esimin memlekette izindeydik) gelimiz normal dogum yapti ve masallah cok iyi gecmis dogumu ve sonrasi. Biz izinden donunce hemen yegenimi gormeye gittim. annem ameliyatli olunca kiz tarafi da o an musait degildi gelinimiz ve kardesim biz de kal ve yardimci ol dediler kaldim.
Gidince gelin yeni dogum yapti diye evini falan temizledim, yemeklerle, gelen gidenle ilgilendim. Fakat bazi seyler garibime gidiyor.
Mesela yemek yapacagim tenceresi tavasi nerde bilmiyorum. Yemekli malzemesi, baharati vs. Gelip soruyorum abla mutfak dolabina bak, abla buz dolabina bak, abla suraya bak diyor ama, yerinden kalkmiyor.
Ben mutfagini karistirmak istemiyorum hani yatiyor falan olsa anlayacagim ama, normal dogum 15 gun olmus en azindan kendi evi malzemeleri gostersin diye umut ediyorum ama yok.
Arkadaslari geliyor icerde sohbet ediyor, egleniyor bana abla ikram yapar misin?diyor. Fakat ikram ne yapilacak ne var ev de bilmedigimden soruyorum. Kalkmiyor yerlerini soyluyor ara ki bulasin.
Arkadaslari gelmis otursun buna lafim yok ama, ne bileyim kalkip gostersin ben yine hazirlarim. Hic hosuma gitmiyor mutfagi karistirmak.
Ya da yatak odasindan bir malzeme istiyor, gardroptadir diyor. Gidiyorum yine ara dur. Daha once ki gittiklerimde de benzer seyler oluyordu. Mesela benim yemeklerimi sever ve ben gidince abla yemegi sen yapar misin? Derdi.
Istedigi yemegi yapacagim ama, yine icerde oturur ve yine sorarim su malzeme var mi? Diye. Abla yoksa kardesine liste yap der. Tamam liste yapayim ama, kardesimin butcesi ne kadar? Ornegin salca alinacak az mi alalim cok mu? Ben bilemem ki kalanini kullanabilir mi?
Kisacasi her zaman buna benzer seyleri cok yasadim. Evini karistirmak istemiyorum. Ben kendine yardimci olurken yapmasa bile yanimda dursun ev kendinin evi ne yapacagimi sasiriyorum ama, hic orali olmuyor.
Dun kardesim aradi cocuk hastaymis. Gelinle de konustuk abla tecrubelisin gel bana yardim et dedi. Tamam dedim ama, gidince yine benzer seyler olacak yine benden talepleri olacak ben kalkip yapacagim ama, yine ayni karmasa.
Kardesimle konussam cocuk icine kapanik karisina genelde laf anlatamaz. Sinik bir tip gerci genel halimiz bu.
Geline "Canim ben evini bilmiyorum ve karistirmak istemiyorum" dedim. " Abla birsey olmaz bulamazsan sorarsin" dedi. Su sira ben de antidepresan kullaniyorum ve sersem gibiyim.
Kizlar bu gelin beni mi kullaniyor? Yoksa boyle insanlar var mi? Gelinimizi ve kardesimi incitmeden nasil davranmaliyim?
Sen ardını niye düşünüyorsun ki. Kardeşine yüklenirse yüklensin. O da onun problemi. Gördüğün gibi kız hiç birşeyı düşünmüyor. İstediği gibi davranıyor. Sen de düşünme bu kadar naif olma canım. Sen de hoyrat davran. Korkma bişey olmaz. Kardeşini üzerse, o da bir üzülür iki üzülür sonra üzülmemeyi öğrenir. Ayrıca bu kadar sessiz sakin insanlarsanız sizin hayatınıza böyle aniden yükselen tipi sokmasaymis kardeşin. Biraz daha mülayim bir insan ile evlenseymis. Gelin görümce sıkıntınız olmazdı. Kıza uyanık bir tip de dedin bilemedim ilk başta kullanmıyor demiştim ama o isteme olayını okuyunca kullanıyor olabilir gibi geldi.Aslinda cok uyanik birisi. Bu huyundan dolayi calistigi is yerlerinden hep olayli bir sekilde ayrildi.
Ben de oyle yapmayi istiyorum ama, acaba kardesime yuklenir mi? Hizmette beklemiyorum bana yemek falan yapmasina bile gerek yok. Sonucta oraya gelin sinamaya, karin doyurmaya gitmiyorum. Kahvalti bile olur yardimda ederim.
Açıkçası kullanıyor gibi gelmedi
Sadece rahat olmanız bakımından böyle davranıyor olabilir
Azıcık rahat ve vurdumduymaz gibi geldi bana
Zaten çok bir araya gelmiyorsunuz ,ama gene ben çok rahatsız olacak boyuttayım bu durumda diyorsanız canım gel de sen göster ben bulamadım diyebilirsiniz bunda sıkıntı yok ....
Merhaba arkadaslar...
Malesef oyle bir yapim var ve hic sevmiyorum bu huyumuBu olmamış. Siz de size söylenen herşeye tamam mı diyorsunuz anlamadım. Ben olsam pastayı kestikten sonra geçer içeri otururdum. Bir de isteme de siz mi servis yaptınız. Olmamış.
Sen öyle yap. Mutfakta bir şey mi lazım oldu. Gel içeri yanına otur. Telefonu çıkar onunla oyna biraz canım salçayı bulamadım çıkarsana neredeyse de.
İçeri gidince de seslen hangi tencere de pisecekse onu da çıkarsana de.
Ya da bir şey soracağın zaman gidip yanına sorma. O şekilde kalkıp yerinden mutfağa gitmez. Sen mutfaktayken seslen gelir misin diye. Ne oldu diye sorarsa sessiz kal
Benim annem öyle yapıyor. Yan odadan seslenir nee dersem cevap vermez. Yanına gitmezsem 2 dk sonra yine seslenir. Ama gel de demiyor. Çok sinir bozucu aynen yap canım.
Tamam mutfagi ogreneyimde gitme araligim zaten uzun. Ornegin pilav yapilacak bakiyorum pirinc yok. Acaba diyorum yeri mi degisti soruyorum. Yoksa liste yap diyorKullanmıyor,aksine yakın görüyor kendi evin gibi davran istiyor. Sizde 4 kere gitmişsinşz artık öğrenin mutfağı :)
Lohusaya yardıma gitmişsinşz,tabiki siz yapacaksınız servisi.
Art niyet yok gibi geldi bana.
Anlatamadim sanirim mesele yardim edip etmeme degil. Ev de surekli birseyler aramam ve kalkip gostermemesi.Ben kotu niyet goremedim.
Belkide kendi eviniz gibi rahat olmanizi istiyor.
Basinizda durursa ayip alocagini dusunuyor olabilir.
Zaten 15 gunluk bebegi olan birine yardima gitmissiniz. Yardim edip sonrada beni kullaniyor mu diye dusunmeyin.
Yardim etmek istemiyorsanizda gitmeyin olsun bitsin.
Ama gidiyorsanizda lafini etmeyin.
Inanin diyorum ama yine lafla soyluyor kalkmiyorAçıkçası kullanıyor gibi gelmedi
Sadece rahat olmanız bakımından böyle davranıyor olabilir
Azıcık rahat ve vurdumduymaz gibi geldi bana
Zaten çok bir araya gelmiyorsunuz ,ama gene ben çok rahatsız olacak boyuttayım bu durumda diyorsanız canım gel de sen göster ben bulamadım diyebilirsiniz bunda sıkıntı yok ....
Kardesim kendi tercih edince birsey diyemedik. Evliliklerinin ilk senesi bir catirdama oldu. Kardesim mesaili calisiyor ve eve geldiginde esini bulamiyordu. Annesine gidiyor ve kardesimide cagiriyordu.Sen ardını niye düşünüyorsun ki. Kardeşine yüklenirse yüklensin. O da onun problemi. Gördüğün gibi kız hiç birşeyı düşünmüyor. İstediği gibi davranıyor. Sen de düşünme bu kadar naif olma canım. Sen de hoyrat davran. Korkma bişey olmaz. Kardeşini üzerse, o da bir üzülür iki üzülür sonra üzülmemeyi öğrenir. Ayrıca bu kadar sessiz sakin insanlarsanız sizin hayatınıza böyle aniden yükselen tipi sokmasaymis kardeşin. Biraz daha mülayim bir insan ile evlenseymis. Gelin görümce sıkıntınız olmazdı. Kıza uyanık bir tip de dedin bilemedim ilk başta kullanmıyor demiştim ama o isteme olayını okuyunca kullanıyor olabilir gibi geldi.
Soyluyorum da lafla direktif veriyor yine Kalkmiyor. O zamanlarda cagirdi ama musait degildim gidemedimSize güvendiği için yapıyor bence hem çok gitmemişsiniz öyle olsa hamileyim gel hastayım gel diye zırt pırt çağırırdı. Boşuna kardeşinizi de üzmeyin. Ben çok çok güvenmediğim insana bırakmam evimi mutfağımı dolabımı karıştırsın istemem ama bu kız size güveniyor seviyor ki bu kadar rahat. bir dahakine bulamadım canım gel sen bak de beraber yapın bir şeyler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?