- 18 Ekim 2008
- 1.628
- 377
- 39
- Konu Sahibi mutluluk1982
2 çocuğunuza bu rezil, çirkin hayatı yaşattığınız için siz eski eşinizden çok daha fazla suçlusunuz. Siz o çocukların rol modelisiniz. Ben güçsüzüm, hayatla tek başıma baş edemem diyip işin içinden çıkamazsınız. 4500 lira aylık gelirden bahsediyorsunuz. Çocuklarınızı içine çektiğiniz bu aşağılık, sefil psikolojiniz, 2 kere evlenip boşanıp hala ezik gibi adamın peşinde dolanmanız, onun oyuncağı olmanız, yeni karısıyla yüzgöz olmanız, çocuklarınızın tüm bu olayların içinde yer alması… Kesip atacaktınız kardeşim, eski eşiniz çocukları babası sıfatıyla görmeye devam edecekti, bu kadar basit. Çocuklarınız için dimdik ayakta, gururlu, soğukkanlı duruşunuzu koruyacaktınız. Enerjinizi onlara iyi, faydalı, dik duruşlu, örnek bir anne olmaya harcayacaktınız. Bunun yerine yaptığınıza bakın, ağlamaktan geberiyorum diyorsunuz. Bu kadar mı vahim durumdasınız, yahu siz bu adam olmadan bir hiç misiniz? Hiç mi kendinizi geliştirmediniz, sağlam bir duruş, bir dünya görüşü, karakter edinmediniz? Çocuklarınıza yazık değil mi? Mahvetmişsiniz onları. Geri dönüşü vardır umarım çocuklarınızı soktuğunuz bu psikolojinin. Aman kız çocuğumu nasıl koruyacağım diye düşünürken kızlarınıza sayenizde olanlar olmuş, bakalım nasıl düzelteceksiniz ileride yaşayacakları şimdiden mahvettiğiniz ilişkilerini, artık olmayacak güven duygularını? Yazıklar olsun gerçekten. Çocuklarınızı derhal o ortamdan uzaklaştırmalıydınız, önceliğiniz onların mutluluğu, huzuru, eğitimi olmalıydı. Çaresiz bir zavallı gibi kafayı eski eşinizle bozmuşsunuz. Şunu unutmayın, tek iyi ebeveyn iki kötü ebeveynden her zaman iyidir. Bu filmin sonunu getirebilecek tek kişi sizsiniz, size kimse yardım edemez. Umarım ıslah olursunuz.