Bize Gelen Yardımcı Kadın

Kadın eğer evi istediğiniz gibi temizlemiyor, yalap şap iş yapıyorsa haklısınız. Ama herşeyi istediğiniz gibi yapıyor ve erken çıkıyorsa haksızsınız bence. Hatta illa sizin için söylemiyorum rahatsız olduysanız işi de istediğiniz gibi yapmıyordur belki ama, sadece saat olayına takılmanın inanılmaz bi şark kafası olduğunu düşünüyorum ben. Böyle böyle insanlardaki çalışma şevki kırılıyor işte. Bi söz var "Başkalarının 3 saatte yaptığı işi siz 1 saatte bitirirseniz takdir etmez, üstüne kalan 2 saatte de başka iş kitlerler" diye. Rica ediyorum kadın işini istediğiniz gibi yapıyorsa ellemeyin, başkalarının tüm günde yaptığı işi kadın yarım günde yapabiliyorsa eğer. Yoksa tam gün gelip yarım günde bitireceği işi sündüre sündüre de yapabilir, nereden bileceksiniz

başkalarının tüm günde yaptığı işi kadın yarım günde yapabiliyorsa eğer.
Hah işte tam değindiğim nokta bu.
Ben o zaman yarım gün almalıyım. Kendi demez tabi bu ev yarım günde bitiyor. Eğer evim yarım günlük evse neden tam gün parası veriyorum? Ben bu kısmı anlamıyorum.
Diğer yorumlarımda da dedim. Yapmadığı veya yarım yaptığı işler var ve benim gözümde değil. Öyle böyle ev temizleniyor.
Ama o zaman yarım gün birini çağırmalıyım bence. Bunun neresi şark kafası

E o zaman da hızlı hızlı baştan saçma yapar konu sahibinin başına gelen gibi 2 de bitti işim diyip çıkarlar çok saçma değil mi bu

Haklısınız. İsterseniz önce bayanla konuşun artık yarım gün alıcam 1 e kadar ücrette bu kadar diye. Ya da bunun yapacağı işi etkileyeceğini düşünüyorsunuz şimdiden başlayın yarım gün için başka birini ayarlamak için. Anlaştığınızda da söylersiniz kendisine. Eskiden hep üzülüyodum yüz üstü kalmasınlar diye ama baktım ki onlar 2 kuruş fazla vereni bulunca apar topar hep bi yalanla işi bırakıyorlar. Yok memlekete gidiyoruz, yok artık sağlığım el vermiyor. Besbelli yalan. O yüzden sizde kendi bütçenizi düşünün az paralar verilmiyor artık

Pandemiye kadar düzenli şekilde yardımcı alan biriydim.
Daima haftada bir, son senelerde haftada 2 şeklinde.
Lakin pandemi sonrası ya yardımcılara bir şey oldu ya bana, bilemiyorum.
Kadının yaptığı temizliği robot zaten yapıyor, onu silmem bunu ellemem cam zaten silmez, o yetişmez şu olmaz.
Pardon da eve çekidüzen verilemeyecek, benim toz bezi ve robotla yaptığım 2 saati alan işe tüm gün 600 lira vereceksem niye alıyorum deyip geçen haftalarda sondu, bıraktım.
Çağırınca niye almadığımı tekrar anladım.

Size yarım gün yardımcı fazla bile, tam gün gelen biri ütüden dolap içine her işi yapmalı çünkü ev küçük.
Zaman artıyor erken çıkayım diye bir şeyi ilk kez duydum, yapmak isteyene iş bitmez.
Misal indir mutfak dolap içini, sil. Duvarları mopla geç, banyoyu fayanslarına kadar yıka, tüm yatakları süpür değiştir vs, iş mi yok yani hem de bebekli evde.
Şaka gibi…

Aslında şundan bahsetmek istemiştim, hani kimi insan vardır eli hızlıdır başkasının tam günde bitirdiği temizliği yarım günde bitirebiliyordur. Yani sizin eviniz yarım günlük değildir de kadının eli hızlıdır belki. Böyle bi durumda kadının el çabukluğunun hakkını vermek gerek diye düşünüyorum, aksi halde ben böyle yapıldığını bilen eli çabuk bi kadın olsam yarım günde bitirebilicekken bile başkaları gibi sündüre sündüre yapar onu tam güne yayardım.

Ama sizin durumunuzda kadın yapması gereken işleri yapmayıp yarım gün çalışıyorsa demek ki eviniz yarım günde temizlenebilecek bi ev değil, bu durumda kadına ihmal ettiği yerleri söylemeniz ve o işleri bitirene kadar çıkmamasını söylemeniz gerekiyor bence.

Peki diyelim başka birini aldın, yarım gün.
Bu şimdi yaptıklarını saydın. O kabul edecek mi, yoksa "o kadar iş yarım güne sığmaz" mı diyecek? Aynı işi yapıp yarım gün parasını almayı kabul eden olursa onu ise al madem, eğer bulabilirsen.
Bulamazsan bu arkadaşa extra bir görev daha verirsin

Bulabilirim kesinlikle. Alan arkadaşım var oradan biliyorum. Çünkü zaten kadının yaptığı da genel ev temizliği.

Temizlikci bulmak da zor ben almak istiyorum yok yatili misafirim var yok dugunumuz var o gun gelmem su saatte gelmem maymuna ceviriyor insani. Bana da ayda bir veya 2 haftada bir duzenli gelecek biri lazim ama bulamiyorum sirkettende cagirmak istemiyorum cok pahali oluyor oyle. Gunluk isleri kendim yapiyorumda mutfak dolabi hali koltuk cam vs icin duzenli biri lazim

Yorumun için teşekkür ederim. Ama ben böyle düşünmüyorum.

Bulabilirim kesinlikle. Alan arkadaşım var oradan biliyorum. Çünkü zaten kadının yaptığı da genel ev temizliği.
Madem bulabileceğinizi inancınız tam o zaman kendi ekonominizi düşünün, öyle birisini bulun,yarım gün çalışsın .
Ama zamanında bu görevleri söyleyip o görevlere o ücreti veren insan da sizsiniz. Yani kadının bir suçu olduğunu düşünmüyorum.
İşler bu raddeye gelene kadar 2de çıkmayı alışkanlık edindiginde 'biz seninle beşe kadar anlaşmıştık, acil durumda tabii ki işini bitirip çıkabilirsin ama bu her zaman olmasın' deseniz aslında iş bu noktalara gelmeyecekti, kadını da kovmak zorunda kalmayacaktiniz .

Kesinlikle katılıyorum. Çoğu işveren konu sahibi gibi düşündüğü için insanlar basit görevleri bile ağır ağır yapıyorlar, çabuk bitirdiğim düşünülüp yeni iş verilmesin diye.
Eski iş yerimde ayda bir dönüşümlü olarak hepimiz arşive işi biten dosyaları yerleştirmeye giderdik, iki kişilik gruplarla. Ben kızla anlaşıldım şu yarısı benim, bu yarısı senin diye. Çok tezcanli,yolda bile koşaradim yürüyen biriyim. Elim çabuktur, hızlı hızlı bitirir sonra sandalyeye geçer kızı beklerken telefonla falan oynardım. Bu mesela kızı rahatsız etmişti, beni şikayet etmiş. 'isin bittiyse arkadaşına yardım et,daha çabuk halledin' diye uyarı aldım.
İyi de çok saçma, yarı yarıya bölüştük, ben işimi bitirdim. O miy miy çalışıyorsa neden ben ekstra iş yapayım ki? O uyarıdan sonra mesela yine yariyariya bölüştük ama oyalanabildigim kadar oyalandim. Dosyaların içinde ilgi çekici şeyler varsa onlara baktım ettim falan. Kız beni bekler , bana yardım eder oldu
Bu kadına da 'madem işin 2de bitiyor, o zaman yarım gün parasi vereyim' dese kadın artık işi salarak yapacak, aynı işi yapıp beşte çıkacak. Bunu bilmek için alim olmaya gerek yok ki
Anlaşılan paraya istenen görevi layıkıyla yapmış. Sonrasında sırf vakit kaldı diye anlaşılan işten fazlasını istemek hiç hoş değil.
Ama madem aynı işi yapıp yarım gün parası alan var , hayır kurumu değil ya. O kişiyi çalıştırsin konu sahibi.
Herkes önce kendi ekonomisini düşünmek zorunda

Saat konuşmadık. Tam gün anlaştık. Tam günden anladığımız farklı sanırım. Kadın bana başta dedi ki daha önce çalıştığım yerde işim bitince çıkarmayıp ek iş yaptırıyorlardı. Sizin için sorun olur mu? Ben de o eski işverene söylendim. Ne saçma iş tabi ki çıkabilirsin bitince dedim. Ama bu aramızda 09.00-14.00 şeklinde bir anlaşmaya döndü. Hepimiz az çok temizliği biliyoruz. Bugün buzdolabınj beraber temizleyelim mi dediğimde bile ayarlayıp 2 de çıkıyordu. Kalan işlerle beraber.
Çoğu işveren konu sahibi gibi düşündüğü için

Bir şirket patronu ile aynı mantıkta olduğumu düşünmüyorum. Bende kurumsal firmada çalıştım. 1 saatte bitirince oturup dizi izlemiyordum. Başka iş yapıyor veya birilerine yardım ediyordum. Çünkü ben onun parasını alıyorum
Çok tezcanli,yolda bile koşaradim yürüyen biriyim. Elim çabuktur, hızlı hızlı bitirir sonra sandalyeye geçer kızı beklerken telefonla falan oynardım. Bu mesela kızı rahatsız etmişti,
Bende aşırı hızlıydım. Mesela diploma kağıtlarını yuvarlıyorduk. Ben işimi bitirince oturmayıp bitiremeyenlere yardım ediyordum. Çünkü ben maaşımı şu şekild3 almıyordum
  • yarım diploma bin lira
  • 3 ders bin lira
  • öğrenci danışmanlığı 1500 lira

maaşım böyle bir paket olsaydı tabi ek iş yapmazdım. Mesaiye de kalmazdım mesela Çünkü mesai ödenmiyordu.

anşılan paraya istenen görevi layıkıyla yapmış

daha öncekş birkaç mesajımda yapmadığı yerler olduğunu yazmıştım halbuki ama. Bu gözüme gelmiyordu da demiştim. Ama 2de çıkabilmek için işleri yapmadığını anladığımda bana battı.

Sonrasında sırf vakit kaldı diye anlaşılan işten fazlasını istemek hiç hoş değil.
İşten fazlasını mı istemeliyim diye konu da açmamışım yengeç ama... bir şekilde sorum var aslında. Yarım gün başkasını mı almalıyım dı sorum. Ekstra iş isteyemem zaten öyle bir yüzüm yok

bir şekilde sorum var aslında. Yarım gün başkasını mı almalıyım dı sorum. Ekstra iş isteyemem zaten öyle bir yüzüm yok
Bence sen kararını vermişsin:)
Aynı işi yarı parasına yapacak insanı da bulmuşsun.
O zaman neden devam edesin ki?
Merak etme, kadın darda kalmaz önümüz bayram, herkes iki sene pandemiden sonra ilk defa rahat rahat misafir ağırlayacak, bayram zamanı evi kirklamak lazim.
O yine güzel işler bulur.
Yaptığın kâr ile de evi hem silen hem süpüren robotlardan alırsın taksitle. Hem evin daha temiz kalır. hem de silme süpürmeyi es gecip koltuk,perde temizleme istersin yardimcindan

Robotum var ama bir şeyin taksidine girebilirim. Haklısın

E o zaman da hızlı hızlı baştan saçma yapar konu sahibinin başına gelen gibi 2 de bitti işim diyip çıkarlar çok saçma değil mi bu

İşte baştan savma yapan tüm günde de yapiyor oturuyor vatsapta takiliyor :) işini hakkıyla yapan bulmak çok zor valla çok az sayıları. Zaten küçük eve tüm gün mantıksız yarım gün + yapilacaksa cam mutfak gibi bir büyük iş.

yarim gun temizlikci tut haklisin.. ustelik bak yapmadigi yerde olabiliyormus hem ne diye tam parasi vereceksin ki. hakkina girecegini sanmam ya sonucta 2 de bitirdim deyip gidiyorsa o senin hakkina girmia oluyo bence

1 rutin temizlik yapılır
2 perdeler yıkanır
3 camlar silinir
Ek olanlar
Mutfak rafı
Elbise dolabı
Bizim burda böyle

Her zaman iş 2de bitmezki ya nebilim ben kendim mutfagimi temizlemeye kalkışınca öğlen birde girissem akşam 7,de anca çıkıyorum. Başka hiç bir işle ilgilenmedigim halde öle mola bile vermem kendime. Hadi iç dış yapmasın sadece dışı bile zaman alıyor. Salona girse Perdeyi desen makina yıkıyor cami silmesi Pimapen detay yerler eşyalar toz al sil süpür bilemedim nasıl temizlik yapıyor bu. Ben mesela bütün eve bir günde girisemem mecbur günlere boluyorum ben tembelim heralde

yemgenç şu senin hikayeleri 100 sayfa yazsan 100 sayfa okurum yani öyle hoş

Ben size hak verdim. evim yarım günde temizlenebiliyorsa neden tam gün parası ödeyim, çok mantıksız. herkes parayı ağaçtan topluyor heralde. yardımc kadın bir saat fazla dursa hakkını ödüyorum diyen insanlar, 3 saat erken çıkınca nolcak ya kafasına giriyorlar enteresan. 5 saatte bir evin dip temizliğinin layıkıyla bitmesi imkansız. ev isterse 1+1 olsun. sadece evi silsin süpürsün, camları da elden geçirsin diye dünya para da bayılmaz kimse yardımcılara.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…