Bize dirsek gösterenler şimdi yardım istiyor

nazda_evli

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2011
83
1
0
Ankara
http://www.kadinlarkulubu.com/yasanmis-gercek-ask-hikayeleri/418649-acisiyla-tatlisiyla-hikayem.html

yukarda ne zor koşullarda evlendiğimi anlatmıştım tekrar uzun uzun yazmadım

ne benim ailem eşimi ne de eşimin ailesi beni istemedi her şeye ragmen zor koşullarda evlendik evimizi kendimiz kurduk yanımızda kimse olmadı. Yukarıda da okursanız kayınpederim beni hiç istemedi evlendiğimiz de ne haliniz varsa görün dedi ilk evlendiğim de ben eşimin öğrenciyken yaşadığı eve geldim evimizi kendimiz tuttuk eşyalarımızı kendimiz aldık her şeyi kendimiz yaptık.

dün kayınpederim eşimi aradı geçen yıl eşimin küçük kardeşine kredi çekip ev almıştı işler kötüye gidiyormuş krediyi ödeyememişler ve bizden para istiyorlar.

çok şükür benimde eşiminde işi iyi evlendiğimiz günden bu yana birikimimizi yaptık ama ben hamileyim bebeğimiz gelecek vee kayınpederim bebeğimiz için biriktirdiğimiz paraya talip.

bizi kendi halimize bırakırken diğer oğluna ve gelinine sahip çıktı bize ne haliniz varsa görün dedi onlara ev bile aldı ve şimdi de elimizde ki birikimimizi istiyor. Eşim tamam baba dedi benim gönlüm olmadı az para değil 7-8 bin istedi benim yavrumun rızkınada göz diktiler.

beni 'ben o gelini istemem' diyerek istemedi ama benim dişimden tırnağımdan arttırıp kenara koyduğum parayı istedi. Çok sinirlerim bozuldu canım ciğerim dediğii gelininin ev borcunu istemem dediği gelininin parasıyla ödeyecek :47:

çok mu acımasızım diyorum kendime ama ben ne kadar zor günler geçirdim onlar bize destek olmadığı gibi hep köstek oldular o parayı vermek istemiyorum ama eşimi de kırmak istemiyorum:59
: :59::59::59::59::59:

Son düzenleme:
İyi ama eşiniz sizden onay almadan babasına nasıl tamam der ki?
Sonuçta o parada sizin de hakkınız,emeğiniz var...
Ben olsam açıkça konuşup bize yaptıkları eziyetleri unutamadığımı söylerdim..

İyi ama eşiniz sizden onay almadan babasına nasıl tamam der ki?
Sonuçta o parada sizin de hakkınız,emeğiniz var...
Ben olsam açıkça konuşup bize yaptıkları eziyetleri unutamadığımı söylerdim..
konuştuk tabi ki babam çok sıkışmasa bizi aramazdı dedi bende benim gönlüm razı değil dedim öyle kaldı bir daha konuşmadık eşim hep bana sahip çıktı her zaman benim yanımda oldu o yüzden onun üzülmesini de istemiyorum ama açıkçası o parayı onlara göndermeyi de istemiyorum

ben kesınlıkle gonderılmemesı taraftarıyım durum ortada o kadar olandan sonra nasıl ısterler anlamıyorm ben..esınızın aılesı sonucta ozlemıstr dayanamaz ama yapılanlar yenılır yutulur degıl bence esınız bı kez daha dusunse ıyı eder..hayırlısıyla dogum yapar bebegınızle mutlu olursunuz :))insallh

ben kesınlıkle gonderılmemesı taraftarıyım durum ortada o kadar olandan sonra nasıl ısterler anlamıyorm ben..esınızın aılesı sonucta ozlemıstr dayanamaz ama yapılanlar yenılır yutulur degıl bence esınız bı kez daha dusunse ıyı eder..hayırlısıyla dogum yapar bebegınızle mutlu olursunuz :))insallh

gerçekten ailelerimizin yaptıklarını düşman yapmaz evet bizimde hatalarımız oldu ama herşeyden önce evlattık affedilmeyi hakediyorduk ama hep yalnız kaldık. Şimdi tek sığınağım eşim ve doğacak çocuğum eşimin ailesine karşı zerre kadar sevgi yok içimde

gerçekten ailelerimizin yaptıklarını düşman yapmaz evet bizimde hatalarımız oldu ama herşeyden önce evlattık affedilmeyi hakediyorduk ama hep yalnız kaldık. Şimdi tek sığınağım eşim ve doğacak çocuğum eşimin ailesine karşı zerre kadar sevgi yok içimde

çok karışık bi durum asında eş,nizin ailesi hiç bişeyi haketmiyor ama allah öyle büyükki nasıl istemediği kişininin eline düşüyor eşiniz tamam demiş başta sormak isteseydi bence sorardı sizinde bebeğiniz olucak oda var en önemlisi giden para geri gelicekmi yüzsüzlükle arayıp istemesi onun için dmek kolay bişey bence eşinizle birdaha konusşun:40:

asla vermeyin o parayi,sizi kabul etmezken gururlari vardi,cikarlari olunca gururlari yok olmus birden.sakin alistirmayin ne esinizi ne ailesini.yok esim üzülmesin diye düsünmeyin.sonra siz üzülür cocugunuzla ortada kalirsiniz.disinizi gösterin gerekirse kavga edin ama parayi vermeyin bunun sonu gelmez cünki.gitsinler kredi alsinlar,unutmayin baskalari ne der yada üzülmesin diyenler hep kendileri üzülür madur olurlar.

selam ve dua ile...

İnsanlar bazen ne kadar düşüncesiz olabiliyor..Eşini istemeyen bir aileye ne kadarda babası olsa nasıl para verebilir ki kocanız.Sizden çok eşiniz vermemeli herhangi bir yardımda bulunmamalı.Sizinde evladınız olacak.Bunları nasıl düşünemez bir ebeveyn anlamıyorum.Bence asla kimseye hastalık haricinde beş kuruş vermeyin.Eşiniz biraz ailesine yaranmak için tamam demiş sanırım...

asla vermeyin o parayi,sizi kabul etmezken gururlari vardi,cikarlari olunca gururlari yok olmus birden.sakin alistirmayin ne esinizi ne ailesini.yok esim üzülmesin diye düsünmeyin.sonra siz üzülür cocugunuzla ortada kalirsiniz.disinizi gösterin gerekirse kavga edin ama parayi vermeyin bunun sonu gelmez cünki.gitsinler kredi alsinlar,unutmayin baskalari ne der yada üzülmesin diyenler hep kendileri üzülür madur olurlar.

selam ve dua ile...

kayınpederim kendi içinde istemiyor diğer oğluna aldığın evin kredisi için :47:

eşim de en kısa zamanda ödemek şertıyla verelim diyor

beklersin sen daha canım aynı şeyleri yaşadım senle,bizim düğünümüze bile gelmediler evlendik biz barıştık zorla eşim üzülmesin diye ,barıştık bu dört yıl içinde dört beş mliyar gitti ,bide pişkin pişkin senin işin var kardeşinin işi kötü ödüyemezse abisin helal edecen artık dediler sakın verme ,benim gibi içine hep dert olur canım off off
kayınpederim kendi içinde istemiyor diğer oğluna aldığın evin kredisi için :47:

eşim de en kısa zamanda ödemek şertıyla verelim diyor

Son düzenleme:
beklersin sen daha canım aynı şeyleri yaşadım senle,bizim düğünümüze bile gelmediler evlendik biz barıştık zorla eşim üzülmesin diye ,barıştık bu dört yıl içinde dört beş mliyar gitti ,bide pişkin pişkin senin işin var kardeşinin işi kötü ödüyemezse abisin helal edecen artık dediler sakın verme ,benim gibi içine hep dert olur canım off off

bende öyle olmasından korkuyorum yaa zaten :( o gelinlerini birde çok severler kaynım kayınpederimin yanında çalışıyor kayınpederim ödeyemiyoruz dese o para öyle kalır:47:

eşimde bende çalışıyoruz bende bilirim eltim gibi evde yatıp çocuk büyütmeyi ama olmuyor işte hamileyim hala çalışıyorum öyle birşey olursa da hakkımı asla helal etmem

Son düzenleme:
sakın arkadaşım verme..sen zor günler yaşarken nerdeymişler..bunlarıda vur yüzlerine sonra yakandan düşmezler benden söylemesi..ben bir kere verdim..artık hep üstümdeler..sakın benim yaptığım hatayı yapma

allah yanlarına koymasın işallah.....
haksızlığın daniskası..onlara ev alınmışta iğne bile almadıgı oğlundan ev taksiti istiyo..ayy çıldırırım ben olsam asla verdirmezdim eşime..gerekirse tehdit ederdim gidecegim konusunda..

canım engel ol ya bu ne pişkinlik böyle erkek ailelerinde inanamıyorum. allahın bi enayisi biz gelinler miyiz?

Sakın verme paranı. Bir kere verirsen her sıkıştıklarında sizi ararlar. Yok deyin.
Hatta neden söyledinizki paranızın oldugunu.

tamamen katılıyorum canım verme he verirsende geri dönüşünü bekleme görünen o ki geri gelmez o para açık açıkta söylesin eşin çocuk olacak onun birdünya masrafı olacak onun için biriktirdik ve veremeyiz diye.

canım istedikleri meblağ gerçekten fazla ben senın yerıne kendımı koyarsam eger;

evim kendıme aıtse ve ıyı kötü bide arabam varsa parayı veririm ve geri dönmesini beklemem başımın gözümün sadaksı olsun derim gecerim ki eger eşim gercekten vermek istiyosa o kadar parayı

yok eger evim yok arabam yok hiç bir şeyim yoksa işin sonu nereye varırsa varsın o parayı asla vermezdim ne diye düşünüyorum :78:

Ya sakin verme deli misin? sakin canim ya.... Esinede soyle anlat bebegimiz olacak bu para kendimiz icin degil bebegimiz icin veremeyiz de. Asla vermeyin verirseniz siz bebek olunca ne yapacak siniz. Ben olsam asla vermem ... kesinlikle gerekiyorsa kavga ederim. Esime verdirmem zaten illa vericem derse zaten o adamlada goz gore gore iyi olamam. Sirf esin uzUlMIYCEK SEN uzuleceksin ustelik paraya ihtiyaciniz var boylesi daha mi iyi??? Sonucta bir taraF uzulecekse birak esin uzulsun en azindan para cebinize kalir bebeginizin ihtiyaclari giderilir. Yok ben esime kiyamam uzulmesin dersen sen hamile halinle sinir olacaksin, bebeginiz dogdugunda gene yardim edeniniz olmayacak ve zor duruma duseceksiniz.Zaten mantiklisida bu veripte uzulmektense vermeyip uzulmeyi tercih edin!

kusura bakmayn okurken çok sinir oldum hemde sizin bebğinizin parası ile diğergelinin ev borcu en çokta bu çok sinir bozucu eşin sana sormadan nasıl tamam demiş birde parayı ne zaman geri alcanız hemde neden biriktirdiğinz parayı başkalarınıza söylüosunuz onlar istesiğine göre bliyolar o parayı ben olsam yok derdim çünkü bana düşman kgibi davrandılar die onlar her ane baaba gibi sizi yardm etmemişlerki veresin imkanın varssa verme ama eşinlde aran bozulcaksa mecbursun vermeye canım :(

kusura bakmayn okurken çok sinir oldum hemde sizin bebğinizin parası ile diğergelinin ev borcu en çokta bu çok sinir bozucu eşin sana sormadan nasıl tamam demiş birde parayı ne zaman geri alcanız hemde neden biriktirdiğinz parayı başkalarınıza söylüosunuz onlar istesiğine göre bliyolar o parayı ben olsam yok derdim çünkü bana düşman kgibi davrandılar die onlar her ane baaba gibi sizi yardm etmemişlerki veresin imkanın varssa verme ama eşinlde aran bozulcaksa mecbursun vermeye canım :(
bir haftadır gözümün yaşı kurumuyor :59: bu halimle beni üzdüler Allah a havalediyorum sadece.
eşim parayı bugün yollayacaktı eğer yollarsan beni ezer geçersin dedim bir şey demedi
1haftadır evde her allahın günü hırgür var :59: bizim birikimimiz olduğunu söylemedik çünkü eşimin ailesi beni gelinleri olarak kabul etmiyorlar :59:

Back
X