Sanırım ne demek istediğini anlıyorum.
Evli bir arkadaşım ile ilişkiler üzerine sohbet ederken, sevgililiğin kıymetini bil evlenince sana sarılması çoğunlukla 'ilişki talebi' için olacaktır.
O günlerdeki o masumluğu çok arıyorum demişti. Çünkü bir öpüşme veya bir dokunuşun sonu ilişkiye temel hazırlamak için demişti evlilik süresince...
Sen de o durumu yaşıyorsun diyebilirim. Öyle normal ki...
Çünkü seneler boyu kadın erkek ilişkilerini bu masum çevçevede tanıdığımız için biz kadınlar evlenince de o masum duyguyu yaşamak istiyoruz hele ki cinselliği evlilik ile birlikte tanımışsak...
Erkekler mi, zaten çoğu sağlıklı erkekte şevkat denen şey sadece cinsellik sonrası olan bir durum gibi beyinlerinde tanımlandığından, bunu çok gereksiz bir mevzu olarak görmeye başlıyorlar.
Geçtiğimiz yıl bir konu vardı, 'eşimle artık öpüşmüyoruz' diye... Pek çok kadının ortak sorunuymuş ki topik patlama yaşamıştı...
Artık sevgili gibi masum öpücük ve dokunmaların olmamasından ve sevgi belirtisinin eşleri açısından 'cinsel ilişki' olarak tanımlanmasından...
Aslında enine boyuna düşününce ne kadınlar haksız ne erkekler...
Düşünce yapımızdan dolayı böyleyiz.
''
Eşiyle sarıldığında cinsel ilişki kurmak isteyen erkek sadece 'o özel durum' için mi seviyordur eşini'' tarzı düşünceye takılmamalısınız. Size karşı çekim hissetmesi, sizden etkilenmesi zaten bunun göstergesi değil midir?
Dahası, bu olaydan sonra davranışlarındaki sıcaklığa bakmalısınız. Buna göre değerlendirin eşinizi, ondan önce ve sonraki hallerine bakın.
Benim gözlemlediğim şu, sevmeyen erkek ilişki kurduğu kadını sadece şehvet için istiyorsa istediğini elde ettikten sonra yanında o kadını tutmak istemiyor, uzaklaştırıyor. Seven erkek ise her türlü yanında oluyor, ilgileniyor.
Bu arada, sen bu kadar çok şeyi nereden biliyorsun bakayım diyenler olacaktır, iyi bir gözlemci olduğumu düşünüyorum hepsi bu.