• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biz normal miyiz?

arkadaşlar konu sahibinin derdi vajinusmus değil ki
sonuçta cinsel birleşme oluyormuş
ama eşi odun gibi davrandığı için konu sahibini soğutmuş
konu sahibi anladım ben seni
eşinin daha romantik olmasını istiyorsun di mi?
sana yaklaşırken sonunda seks olmasın, biraz romantik olsun, seni sekse razı etmek için değil de dokunmak istediği için dokunmasını, öpüşmesini istiyorsun di mi?
o senin istediklerini yapsa biraz sen de ona yaklaşacaksın ama o inat olduğu için sen de soğudun di mi?

erkekler cinsellikte doymayınca malesef masum öpücükler bile o tarafa kayıyor. şu an hamileyim cnım çok istemiyor öpmeye sarılmaya korkuyorum halbuki sadece sarılsak öpüşsek ne güzel olur.

kavgalar evliliğimizin ilk haftasında başladı. o kadar çok kavga ettik ki, kavga etmediğimiz günler küs olduğumuz içindi. genellikle bir iki boşanma lafı, ağlama krizleri, sonra ben sensiz yapamamlar ve ardından sarılıp barışmalar ve mutlu son.

yaklaşık 1.5 sene boyle devam etti. bir gün kavga etmezken boşanmak istediğimi çok yıprandığımı söyledim. ciddiyetime şaştı ama uzun zaman düşünmüştüm. kararlıydım. bir süre değişti etti ama sonra yine aynı. o günden sonra o kadar sık veya ağır kavgalar etmiyoruz, ikimiz de yorgunuz çünkü, ne ağlama krizlerini ne boşanma laflarını kaldıracak gücümüz var.

tartışmalarda bile 5-6 dk dan sonrasına tahammülümüz yok.. belki de hala biriktiriyoruz birşeyleri. sizin cinsellik dışında sorununuz var mı bilmiyorum. bizim tek sorunsuz olduğumuz nokta oydu. biz çok yıprandık kavgalarla boşanma lafarıyla bence siz daha yeniyken çözüm yoluna gidin biriktirmeyin bizim kadar. inanın sonraları artık aynı şey yaşana yaşana o kavgalardan sonra yaşadığımız güzel gecelerin de bir anlamı olmuyor. kısır bir döngü içine giriliyor.

yazdiklarini okurken gecmiste yasadiklarim geldi aklima.sanki duygularimin sozcusu olmussun.kendini ne kadar guzel ifade etmissin."inanın sonraları artık aynı şey yaşana yaşana o kavgalardan sonra yaşadığımız güzel gecelerin de bir anlamı olmuyor." demissin.iste bu derin satirlarina bittim ):

Diğer konularını da hatırlıyorum..
Eşinin evinizi ayırması çok güzel ben erkekten gelen güzel büyük bir adım
olarak kabul ederim bunu..
Ha olması gereken zaten bu diyeceksiniz evet ama
bunu yapamayan nice erkekler var bunu hepimiz biliyoruz ve gıcık oluyoruz:ssz:
Peki cinsellik konusunda sen adımlar atıyor musun gerçekten?
Hala birlikte olamamanız eşini hırçınlaştırıyor olabilir.
Hep o yanaşıyorsa ilk sana senin hiç çabalamadığını düşünüyordur
bu bile sinir eder insanı erkeği demiyorum bak insanı
Eşler karşılıklı sevgi,ilgi,arzuyu görmek isterler..
Boşanmayı bu sorununuzu aşmadan düşünme derim..
Karşılıklı anlayış gerek.. şimdilik daha çok anlayışı sen göster bakalım..
Tedavi için doktora gidene kadar bu forumda
seninle aynı durumda olan arkadaşlardan yardım al boş boş durma
Umarım her şey gönlünce olur:16:

Aduket, çok yanlış yapıyorsunuz eşinizi ret ederek. Çok fazla duygual yaklaşıyorsunuz bu konuya.
Oysaki sizi arzulaması bile çok önemli bir nokta.
Fakat siz onu ittikçe, devamlı olarak duygusal yaklaşmasını dile getirirseniz her defasında biraz daha uzaklaştırırsınız kendinizden.
Sizi bu konuda anlaması mümkün değil. Zira kendinizi anlatmanın yoluda bu değil.
Cinsel olarak eşiniz ve siz mutlu olursanız devamıda geliyor. Sizin istediğiniz şekilde duygusal yaklaşımlarda gerçekleşecektir.
Biraz kendinizi rahat bırakın. Sınırlar çizmeyin birbirinize.
Bu sorunu çözerseniz büyük adım atmış olursunuz evliliğinizde.

1sen' i dinle! çok mantııklı yaklaşımları ve tarafsız öğütleri vardır :)

konuna qelince; qerçekten kıyamam sana :) evliliğimin ilk aylarında o kadar çok benzer şeyler yaşadım, düşündüm ki.tabii benim şikayetçi olduğum konular farklıydı.
bi erkek için beklentilerin tavan adeta, bence skalanı biraz düşür ve evliliğinize biraz zaman ver.daha yeni başbaşa kalmışsınız, zamanla herşey yola qirecektir noolur inan bana.
bu kadarcık şeyler için ayrılığı düşünüp içini soğutma eşine karşı.

ben şuan eşimin davranışları açısından o kadar mutluyum ki.. iyi ki düşündüklerimi qerçekleştirmemişim diyorum.
ve eşimle uyumumuz yaklaşık 1sene sonra rayına oturmaya başladı.bi kaç aydır herşey süper.
lütfen fevri olma.

Evlilikte cinsellik önemli bir faktör ,
ancak cinsellikten sonra duygusal yaklaşım degişecektir olayına inanmıyorum.

Şöyle ki, evlenmeden önce flört aşamasında cinsellik olmadıgında duygusal anlamda
sarılıp, öptügünü hissedebiliyorsunuz. Dokunmasından bile anlıyorsunuz.

O zaman demek ki duygusal olarak yaklaşması için cinsellik şart degil..

Vajinusmus sorunu yaşayanların genelde eşleri tarafından duygusal anlamda doyurulmadıgı için
bu sorunu yaşadıgını düşünürdüm hep,
demek ki yanılmamışım..

Kadın duygusal anlamda doyuruldugunda rahatlar ve devamı gelir...

Aduket, yeni evlisiniz eşini sen yönlendir.
Bir şeyler yapması için çabala ya da ona seni nasıl sevebilecegini ögret.

Çoğu mesajdan gördüğüm kadarı ile artık kadınlar bile bu konuda şartlanmış evet onlar erkek cinsellik isterler , kadın da onlar ne zaman isterse yapmalıdır, red etmemelidir ???
Arkadaşlar nasıl birşeydir bu.
Konu sahibini çok iyi anlıyorum.
Besbelli kendini cinsel bir obje gibi kullandırmak istemiyor ve bu çok normal.
Bizler bacak arasında oılan bir vajinadan ibaret değliz
Erkekler için nasıl cinsel doyum ön planda ise, çoğu kadın da duygusal yönden açken bu işe giremeyebilir
Nasıl oluyor da bu konuda erkeğe bu kadar hak verilmiş hayretle okudum doğrusu...

Henüz 6aylık bir evlilik.Çok ama çok taze çok yeni...
Hele hele bu nedenlerle boşanmayı düşünmek için çok erken.
Biraz sabırlı ol ve mantıklı düşünmeye çalış.

Aranızda var bi sevgi bu açık ortada.
Birbirinize yasaklar koymayın çerçevelere sokmayın birbirinizi.
İnan ki bir erkeğin cinsel anlamda yaklaşması bile iyiye işaret.

Psikiyatrım demişti "Asla eşine bana sıcak ol sıcak davran sarıl öp vs deme.Bunu demen ters teper.
Bu isteklerini inatla yapmaz.Tam tersi aşkım bana sarıldığında kendimi daha huzurlu hissediyorum
bana sarıldığında mutlu oluyorum demelisin" diye...

Erkeklerde biraz anlama sorunu var evet.
Bence sen de bu şekilde yaklaş.
İlla sarılıp öpmesini bekleme.
O yapmadan sen yap sen sarıl.öp.
Bi de böyle dene.

İnşallah işe yarar.

canım altı aylık evlisin ama eşinden bu konuda kaçıyorsun çok değişik geldi bana normalde seninde istemen lazım zaten yeni evli olduğunuz için kocan bukadar isteklidir zamanla düzelir diye düşünüyorum sizin başbaşa bi tatile ihtiyacınız var bence ama mutsuzsan yapamıcaksan boşanmaktan baş çaren yok bazen çok sevdiğimi hissediyorum dediğine göre boşansan pişman olabilirsin gibi geldi bana bence evliliğinizin en güzel zamanlarında kv denle bir yaşamakta sizi çok yıpratmıştır birlikte zaman geçirin şansınız varsa :34:

canım ben eşini suçlayamıyorum.adamın önceliği şu anda başka.sen ona yaklaştıkça eşinde istediği mutluluğa kavuştukça seninde beklentilerine cevap verecektir.

senin istediklerin genelde romantik filmlerde oluyor...eşini iterek evliliğine zarar veriyorsun.tatmin olmayan ,mutsuz,reddedilen erkek sana sevgi gösterilerinde bulunamazki....

biraz çabala lütfen...

Cok yenisiniz tatlim, hersey zamanla degisecektir yavas yavas. Erkekler gencken öyle laflar ediyorlar, benim esimde hep öldürürüm falan derdi, ay nekadar inanirdim yapar bu derdim, ama zamanla onada gökten mantik indi galiba ; ) artik sakayla karisik laf acilirsa bosanmaktan "sen yoluna ben yoluma ozaman senlemi ugrasacagim" der, nerde o benim eski agresif koca? Sanki buharlandi. Bence yasla ve tecrübeyle alakali birsey, 20-30 yas arasi pek kafalari basmiyor gibi erkeklerin.
Zaten tarihtede en agresif savaslari yürüten hükümdarlar hep 20-30 yas arasiymis diye okumustum bir kere.

Cinselligede gelince bu konuda esini tatmin etmelisin canim, sen onu mutlu edersen oda sana senin istedigini verir zamanla...bu hemen olmaz, ama dedigim gibi cok yenisiniz daha, biraz esine zaman vermen gerekiyor. Onun senle daha yasayamadigi hayalleri var cinsellik konusunda, onlari bir yasamasi gerekiyor. Ne gibi problemin varsa asmaya calis, doktor yardimiyla veya internet yoluyla bilgi edinmeye calis. Sen esini kendinden ittikce, o sana daha kötü davranir, senin icin sogur ona karsi ve sonucu tabii bosanmak olur.

Ayrica bir dergide sunu okumustum: Kadin erkegi hasta (hafif bir hastalik, grip gibi) yatakta yatarken görünce "Zavallim nasilda hasta, hemen ona ilac getireyim, cay yapayim" diye düsünürmüs.
Erkek bir kadini hasta yatakta görünce: "Zaten yatakta..." dermis ; )

Farkliyiz anacigim. Bazen erkeklerede acimiyor degilim valla.

Evlenmeden once evli bir arkadasim evliligin ilk bir yili aglamakla geciyor demisti bende ne alaka ya demistim cok dogruymus :))Evliligin ilk 1 en fazla 2 yili boyle cekismeler kavgalarla gecer genelde. Daha sonra oturur yayina bizde daha balayindayken kavgaya basladik :) ilk bayramimiz kavgayla gecti kv geldi sordu falan hatta :D ama cocuga kadar duzelmistik cocukla benimki bir sarsinti yasadi depresyon gibi normale dondu allaha sukur. Nisanliyken ne kadar tanidim desen bile ayni eve girmedikce taniyamiyorsun esini maalesef bence hemen bosanmak gecmesin aklinizdan.

Son düzenleme:
Merhaba öncelikle aynı yollardan geçmiş birirsi olarak bende sana acizane birkaç şey söylemek istiyorum.
22 yıllık evliyim, yani senin düşündüklerini bende rahat bi 15 yıl düşündüm.
Senin gibi çok kavga edip küsüp barıştım, çok ayrılık kenarlarından döndüm.
Benim eşimde sanki beni sadece bu iş için istiyor, sevgisini göstermiyor diye o kadar ağladığım olduki.
Ama sonra şimdi aynı düşünmüyorum çünkü şimdi anlıyorumki erkekler kadına yaklaşırken birinci sırada eşi diye yaklaşıyor bizde sevgili gibi yaklaşıyoruz. Aslında tabiki seni seviyor ama onun sevgi gösterisi ve sevgi anlayışı senden çok farklı.
Şimdi biribirimizi öyle güzel anlıyoruz(şükür rabbime) ki asıl birini sevmek nasıl oluyor onunla vakit geçirmeyi istemek ne demek ikimizde çok iyi anladık. Ama aradan bu kadar zaman geçmesine gerek yoktu tabiki. İnsanlar zamanla olgunlaşıyor kendini ve karşıyı tanıyor, sende sakın pes etme daha yolun çok başındasın, hem eşinin sana o şekilde yaklaşmasınnda da şöyle düşün BU ADAM BENİ DEMEKKİ HER ZAMAN ARZULUYOR. Lütfen mücadeleye devam.Allahım hayırlı dileklerini kabul etsin inşallah.

Anlıyamadım sahsen kendımızı dusundum
bız her dakıka dudaktan opusen bır cıftız yanı dısarıdada bu boyle aksam ısten geldıgındede boyle
yanı hıc bısey planlamadan bana sarıldımı ınan bende bılmıyorum ama umurumda degıl ıllakı sarılmıstır ama bunu tutupta yuzdeye vurmaya kalkmadım
ama yazıyıokurken ıster ıstemez dusundum
sızın evlılıkten beklentınız cok farklıymıs ruyalar alemındekı gıbı , geldi bana

sabah 5 lere kadar kavga edıp sonra hemencık barısmak bır olgu degıl yanlıstır , yazık degılmı tum gece bırbırınızı kırdıgınıza yada barısınca duygular hemen degısıyormu?

bence her ıkı tarafta sakın olmak zorunda ve evlılıgın hakkını vermek zorunda..

Anlıyamadım sahsen kendımızı dusundum
bız her dakıka dudaktan opusen bır cıftız yanı dısarıdada bu boyle aksam ısten geldıgındede boyle
yanı hıc bısey planlamadan bana sarıldımı ınan bende bılmıyorum ama umurumda degıl ıllakı sarılmıstır ama bunu tutupta yuzdeye vurmaya kalkmadım
ama yazıyıokurken ıster ıstemez dusundum
sızın evlılıkten beklentınız cok farklıymıs ruyalar alemındekı gıbı , geldi bana

sabah 5 lere kadar kavga edıp sonra hemencık barısmak bır olgu degıl yanlıstır , yazık degılmı tum gece bırbırınızı kırdıgınıza yada barısınca duygular hemen degısıyormu?

bence her ıkı tarafta sakın olmak zorunda ve evlılıgın hakkını vermek zorunda..

bizde de böyle olmasada problemler var. biz aile terapisine gidiyoruz. ha dersenki dğeiştimi azıcık ama daha 2-3 kere gittik. ama eşimin kendi sorunları var. inanılmaz asabi, sinirli. dn akşam mesela arkadaşıma yılbaşı kartı hazırladım 12 yıllık ark,evlenemden önce ev ark.dı. canıma rkadaşım yazmışım, 2 çikolata koymuşum (telde görmüş resmini) arkadaşlarımı çok seviyormuşum onu sevmiyormuşum uzattıda uzattı. en sonda git çok sevdiğin arkadaşlarınla yaşa o zaman dedi :14: anlamıyorum bu kocamı keşke daha saftirik biriyle evlenseydim diyorum bazen. ama sende yeni evlisin içini kararttım özür dilerim. bende dertliyimya işte anlatmaya yer arıyorum. 2.5 yıllık evliyiz. sizede psikolog öneririm. hatta ist da isen özelde yazabilirimde. çok kötüyüm bugünnnnnnnnn:14::14::14:

bizde de böyle olmasada problemler var. biz aile terapisine gidiyoruz. ha dersenki dğeiştimi azıcık ama daha 2-3 kere gittik. ama eşimin kendi sorunları var. inanılmaz asabi, sinirli. dn akşam mesela arkadaşıma yılbaşı kartı hazırladım 12 yıllık ark,evlenemden önce ev ark.dı. canıma rkadaşım yazmışım, 2 çikolata koymuşum (telde görmüş resmini) arkadaşlarımı çok seviyormuşum onu sevmiyormuşum uzattıda uzattı. en sonda git çok sevdiğin arkadaşlarınla yaşa o zaman dedi :14: anlamıyorum bu kocamı keşke daha saftirik biriyle evlenseydim diyorum bazen. ama sende yeni evlisin içini kararttım özür dilerim. bende dertliyimya işte anlatmaya yer arıyorum. 2.5 yıllık evliyiz. sizede psikolog öneririm. hatta ist da isen özelde yazabilirimde. çok kötazüyüm bugünnnnnnnnn:14::14::14:

Ne yazık ki evlilikler tv lerde resimlerde gördüğümüz gibi değil. Evlenince gerçek dank diye çarpıyor yüzüne. Eşin ailesi senin ailen hepsini idare etmek durumundasın.
Pastacım sen terapiste eşinin ailesiyle olan sıkıntılarda dolayımı gidiyorsun yoksa eşinlemi problem var ?.
Birde faydası oldumu öncesi ve sonrası kıyaslama yaptığında ?

Mutlu olmak için beklentiyi çok aşağı seviyelere indirmek lazım ve saygıyı ne olursa olsun kaybetmeyin yoksa çıkılmaz bir hale girer.
Bazen sağır bazen kör olup 3 maymunu oynacayağız.

vallahi çok üzüldüm, gerçekten hiç normal bir durum değil. ben anlayamıyorum bir erkek karısına neden sevecenlikle sarılmayı istemez. yani bu kadar şiddetle istemesinin nedeni nedir? bu sarılma mevzusu sadece kadınlara has, duygusallık içeren birşey değil ki. her iki taraf içinde önemli ve gerekli bir olay. anlayamıyorum kafam almıyor, hiçmi içinden gelmiyor size sarılmak şevkatle göğsüne bastırmak?
daha önceden de böylemiydi? sevgiliyken de sarılmıyomuydu hiç? ne tuhaf bi durum ya?
:19::19::19::19::19::19:

bizde de böyle olmasada problemler var. biz aile terapisine gidiyoruz. ha dersenki dğeiştimi azıcık ama daha 2-3 kere gittik. ama eşimin kendi sorunları var. inanılmaz asabi, sinirli. dn akşam mesela arkadaşıma yılbaşı kartı hazırladım 12 yıllık ark,evlenemden önce ev ark.dı. canıma rkadaşım yazmışım, 2 çikolata koymuşum (telde görmüş resmini) arkadaşlarımı çok seviyormuşum onu sevmiyormuşum uzattıda uzattı. en sonda git çok sevdiğin arkadaşlarınla yaşa o zaman dedi :14: anlamıyorum bu kocamı keşke daha saftirik biriyle evlenseydim diyorum bazen. ama sende yeni evlisin içini kararttım özür dilerim. bende dertliyimya işte anlatmaya yer arıyorum. 2.5 yıllık evliyiz. sizede psikolog öneririm. hatta ist da isen özelde yazabilirimde. çok kötüyüm bugünnnnnnnnn:14::14::14:

pastaa banamı onerdin :) :16: buarada pasta benım esımde cok agresıf
yanı eger o haksız ıse hatalı ıse bıle yuzune vurdugun ıcın sınırlenebılır o derece sınırlı ve agresıf
ama ben kendımı korumayı ogrendım
takmıyorum soyledıklerını bı haftadır dıkkatımı ceken benım hatalı oldugum seylerde bıle bana kusmemesı :24:
ben gnelde cok altan alırım alırım derken umursamam adamın gercek dusuncelerının o oldugunu bılsem o evde bır dakıka durmam dıgal olarak uyzulmuyorumda
uzulmedıgım ıcın aglamıyorumda(benı kırmak ıcın bıseyler soylemez ama hatalı olan taraf bıle olsa kusebılme potansıyelıne sahıp bır balık erkegı)
aglamadıgım ıcın kınlenmıyorum ve onun karısılıgını ona gostermeye calısmıyorum
bu defakı evlılıgımde aklımın dahada basımda oldugunu dusunuyorum :16:

gofretto son yazdıgın kısma tamamen katılıyorum son gunlerde cok yenı evlı konusu okudum ve hepsındede bayanların ne kadar kaprisli oldugunu gordum desem hata etmıs olmam

Son düzenleyen: Moderatör:
Erkek dediğin odundan ibaret işte. Akılları da hep oraya odaklanmış. Sen şimdi bu odundan nasıl duygusallık bekliyorsun ki?
İstedikleri olmadan duygusallık falan göstermez bu odun milleti.

Back