Eki Görüntüle 948626
5 YAŞ GENÇLEŞTİREN MASKE: Kanal D Doktorum programında yayınlanan bu maskeyi cildinize mutlaka uygulayın. Besleyici bir maske olduğu için yüz bölgesinde kıllanma olanlar bu maskeyi uygulamasın.
Malzemeler:
1 çay kaşığı limon suyu
Yarım çay bardağı su
1 paket yaş maya
1 bardak buz
Öncelikle cildimize maskeyi uygulamadan önce mutlaka arındırmamız gerekiyor:
2-3 damla limon suyu ile biraz suyu karıştırıp cildimizi siliyoruz. Cilt dezenfekte olduktan sonra küçük bir kap içinde bir tane yaş mayayı biraz su ilave edip karıştırarak yoğun kıvamlı bir krem haline getirin ve yüzünüze, boynunuza sürün; hatta göz kapaklarına bile sürebilirsiniz. Sürdükten sonra tülbentle yüzünüzü kapatın. Sadece ağzınızı açıkta bırakın. Büyük bir kaba sıcak su koyun. Bu işlemi yaparken yanınızdaki kişiden yardım isteyin. Büyük bir havluyu sıcak suya sokup çıkardıktan sonra yüzünüze kapatın. Bu işlemi beş defa tekrarlayın. Sıcak kompresle birlikte kan damarları genişler ve kan dolaşımı hızlanır. 20 dk. sıcak kompres uygulamasına devam edin. Bu evrede cildiniz mayayı içine çekti ve gerginleşmeye başladı bile. Daha sonra cildinizi soğuk suyla yıkayın ve hemen ardından dairesel ve hızlı hareketlerle yüzünüze buz uygulayın. Buz uygulaması genişlemiş damarları eski haline getirir. Ayda 2 defa uygulayın.
Teşekkürler bizimlede paylaştığın için..
Mayalı maskeyi ve tüm yapılan herşeyi göz altları dahil mi yapıyoruzhani hassa derler ya göz altları için onun için dedim
Sen bu işin uzmanısın sen ne diyosun bu maske için ve denedin mi
Yani göze çok yaklaştırmadan derken göz çukuruna kadar mı yapıyımbunu ayda 2 kere yapman gerekiyor zaten evet uygularsın çok yaklaştırmadan gözlerine normal bi maske gibi düşün :)
ben gece yatmadan denicem bu maskeyi daha henüz zamanım olmadı .
buz zaten cildi toparlayıcıdır başlı başına . mayanında kesinlikle fazlasıyla cilde iyi geleceğini düşünüyorum ben ayda 1 yapıcam çünkü zaten yaşım 21 olduğundan cildimde çok yaşlanma belirtisi yok :)