• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biz artık biz değil miyiz?

betican

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
466
42
318
İstanbul
Ben 7 yıldır evliyim, ilk günlerden beri sevgi , ilgi istiyorum diyorum tık yok, ama bende güler yüz, ilgi olmayınca ben ne biçim kadın oldum ve hala da oluyorum.
saat 19:30 da beni aradı, minibüse bindim , geliyorum diye, normalde 10 dk .yol. 20dk. yok 30dk.yok meraktan öldüm acaba minübüste bişey mi oldu, birine bişeymi oldu falan diye, kontor de yok,45 dk. sonra geldi.
hemen oğlum koştu kucağına, nerde kaldın, merak ettiim dedim, ne merak ediyosun, sanki 10 saat geçti ,bişey olsa ararım dedi.
neyse oturduk yemek yiyoruz tabi surat beş karış her zamanki gibi, abisi aradı, konuştu, napıyolarmış dedim, onlara mı uğradın dedim, yok ne uğruycam aklından ne geçiyo yine falan diye başladı.ben de kızdım ne surat asıyosun ,insan karısını kocasını merak edemez mi, nerde kaldın şu kadar saat oldu diye soramaz mı dedim. bir bağaramaya başladı, lanet olsun bıktım senden , ben senin niyetini bilmiyomuyum falan diye, ben de asıl sana lanet olsun dedim, bıraktım kaşığı, yediğim bir lokma yemeği , bir sordum diye suratınla burnumdan getiriyosun, bıktım senden dedim kalktım, kapıyı çarpıp içeri gittim. yanıma geldi ,sen nasıl kapıyı çarrpıyosun derdin ne dedi, benim yokda senin herhalde başka biriyle derdin var, yine bahaneden bana sataştın , bi de üstüne kadın gibi surat asıyosun bıktım çekemiyorum dedim.
en sonunda yarın git bana dava aç , boşa dedi.
ben de ben gitmem, sen git, bana bugüne kadar yaptığın yalancılıklarını, şiddetini, herkes için herşey için üstüme gelmeni, beni ailene ezdirmeni anlat, üzerine maddi sıkıntılarını anlat,
ve benim karım bunlara katlandı ama bana yaranamadı, çünkü ben adam değilim, adi bir insanım , ben karımı hak etmiyorum boşanmak istiyorum diye sen açacaksın dedim.
sonra bi şekilde kıvırdı, sen hastasın falan diye, benden ne istyiyosun falan diye ,bende yoruldum hiçbişey istemiyorum, sana en ufak birşey söyleyince, bağırmalarından, surat asmalarından , kadın gibi küsmelerinden bıktım, dayanamıyorum dedim. ben yoruldum 7 senedir her yaptığn yanlışı affettim, ama artık sabrım kalmadı, gücüm yok yapamıyorum dedim.keşke herşey farklı olsaydı da bu iş hemen bitse dedim. ( çocuğum olmasaydı diye)
o da bende eğer oğlum olmasa senden çoktan ayrılırdım dedi. ben de hiçbişey için geç kalmış değiliz, ben mutsuzum, bana yaşattıkların, yaptıkların ve hala da bunları unutturmak yerine üstüme gelip, beni çileden çıkarmaların beni deli ediyor.
sen farkında değilsin belki ama sen hariç benim seninle ne kadar mutsuz olduğumu biliyor dedim.
o da ben çok mutluyum, seni de oğlumu da seviyorum ama senin bu tarz sorularına dayanıyorum ,aklından başka şeyler geçtiğini düşünüyorum dedi.
ben de zamanında bana çok yalan söylediğin için sana güvenim yok, güvenimide beni de geri kazanmak çok zor hatta imkansız dedim.
sen geçmişe takılıp kalmışsın, hala sana yaşattıklarımın acısını içinden atamamışsın dedi,
değil ben hiçbir kadın, kocasının ona haksız yere yaşattığı hiçbir acıyı unutmaz dedim, napıcaz dedi, ben bişey yapmıycam, 7 senedir bu evlilik kurtulsun siye herşeyi yaptım ama artık hiçbişey yapmıycam, yoruldum, tükendim dedim, sen ne istiyosan öyle olsun dedim.
o zaman psiyatrise gidelim, hastaysan tedavini ol dedi, ben hasta değilim, evliliğimiz hasta dedim( geçen sene gittiğimiz psikiyatrist aile terapisine gitmeniz lazım acilen dedi, eşim ben deli değilim sen hastasın dedi , dalga geçti ve ayrıca 7 ay doluymuş gidemedik)
sen hastasın , evlilik hasta derken, o zaman ben de gelicem aile terapisine gidelim dedi, sen bilirisin ama benden fayda yok dedim, tamam önce terapiste gidelim ,sonra karar verelim dedi, ben kararımı verdim, ama sen istiyosan ona da gidelim dedim, gitti yattı.
BEN ŞUNU SORUCAM , BOŞANAN ARKADAŞ YA DA ABLALARIMA BİZ BOŞANMA AŞAMASINA GELDİK DE Mİ, BU KADAR RAHAT KONUŞABİLİYORUZ HERŞEYİ , YADA ARTIK HERŞEY BİTTİ BİZ Mİ FARKINDA DEĞİLİZ,

ÇÜNKÜ ÖNCEDEN BAĞIRIP, ÇAĞIRIP, HAKARETLER EDERDİK, BEN GİDERDİM EVDEN, O GELİRDİ ÖZÜR DİLERDİ, BARIŞIRDIK BÖYLE DEVAM.
AMA ARTIK ESKİSİ KADAR ŞİDDETLİ KAVGA ETMİYORUZ. BEN ESKİSİ KADAR ÜZÜLMÜYORUM, ONDA DA ÜZÜNTÜ GÖRMÜYORUM.
ÖNCEDEN BOŞANMA LAFI DEĞİL AKLINDAN BİLE GEÇSE KALBİM SIKIŞIP, ÖLÜYOR GİBİ OLUYODUM, ŞİMDİ GAYET RAHAT VE NORMAL KARŞILIYORUM.
BİZE NE OLUYOR BEN DE ANLAMIYORUM..

Selam canım... yazdıklarını okuyunca ister istemez acaba bizde 7 yıllık evli olunca böylemi olcaz diye düşündüm... Önceki konularını bilmiyorum.. SAnırım sorun senin güven kaybından kaynaklaıyo. Yani kocana güvenmiyosun. Dediği kelime çok tuhafıma gitti açıkcası; " sana yaşattıklarımı unutamıyosun" demekki o da farkında hatasının?? Annem ve babam da boşandılar ama onlarınki çok daha farklıydı. Boşan boşanma diye bişey diyemeyiz canım. Ölç tart hangisi senin için e doğrusuysa ona karar ver bence...
Benim kız kardeşim her kavgalarında (ufak da olsa büyük de olsa) boşancam senden der annemin yanına gider. Ama akşamına barışırlar. Bence kocanı al karşına ve eğer böyle devam ederse boşanacağını söyle.
ha unutmadan siz bunları konuşurken oğlunuz nerde? Onun yanında böyle kavgalar edip onun da psikolojisini bozmayın lütfen...

canım Allah yardımcın olsun
bence aile terapistine de gidip öyle karar verin
ondan sonra gelişmelere bir bak
olmuyorsa da zorlamanın da alemi yok

Selam canım... yazdıklarını okuyunca ister istemez acaba bizde 7 yıllık evli olunca böylemi olcaz diye düşündüm... Önceki konularını bilmiyorum.. SAnırım sorun senin güven kaybından kaynaklaıyo. Yani kocana güvenmiyosun. Dediği kelime çok tuhafıma gitti açıkcası; " sana yaşattıklarımı unutamıyosun" demekki o da farkında hatasının?? Annem ve babam da boşandılar ama onlarınki çok daha farklıydı. Boşan boşanma diye bişey diyemeyiz canım. Ölç tart hangisi senin için e doğrusuysa ona karar ver bence...
Benim kız kardeşim her kavgalarında (ufak da olsa büyük de olsa) boşancam senden der annemin yanına gider. Ama akşamına barışırlar. Bence kocanı al karşına ve eğer böyle devam ederse boşanacağını söyle.
ha unutmadan siz bunları konuşurken oğlunuz nerde? Onun yanında böyle kavgalar edip onun da psikolojisini bozmayın lütfen...

selam inşallah bizim gibi olmazsınız. güven kaybım var ama onun yalanları yüzünden ve düzeltmeye çalışmaması yüzünden. bir de bana yaptığı psikolojik şiddet yüzünden. ona sorarsan bana bundan bir yıl önce, tam bir yıl boyunca yaşattığı psikolojik eziyetter maddi olarak çok yük altında kalmamızdan ( babamın arabası bizdeyken çalındı, krei çekip ona araba aldık, kirayı ödeyemedik ,evden atıldık) bana göreyse hayatına başka biri girdiği için.
ayrıca da ben ona bana yaşattıklarını unutamıyorum diyorum, o hala ben sana hiçbişey yapmadım ki, sen yaptın bende sana karşılık verdim diyor, beni daha da çileden çıkarıyor.
ben hangisinin dopru olduğuna karar veremiyorum, üzülemiyorum, ağlayamıyorum, acı çekmiyorum, sadece bekliyorum ama ne beklediğimi bilmiyorum.
yoksa daha beklememem ki gerekiyor onu da bilmiyorum.

Birbirinize gicik olmussunuz siz.
Terapiye gitmek cok iyi fikir bence.
Esinin seni sevdigini düsünüyorum. Ben mutluyum demis.
Sadece sinirlenince ne dedigini bilmeyen biri sanirim, biraz ters bi insan.
Sende kirilgansin herhalde. Sabrediyor sabrediyor aninda patliyorsun.
Bence terapi cok iyi gelecektir.

Eskiden nasildi tavirlari?
Mesela nisanlilik döneminde ve evliligin ilk senelerinde?

canım Allah yardımcın olsun
bence aile terapistine de gidip öyle karar verin
ondan sonra gelişmelere bir bak
olmuyorsa da zorlamanın da alemi yok

bilmem ki bi faydası olucakmı , bi insanın kafasında ki kendini mükemmel eşmiş gibi görmesini ,işe gidip eve gelmeyi, kahvei karı-kız kumar oynamamasının mükemmel koca olmak olmdağını ona anlatabilek mi acaba?
tamam ben de suşlu olabilrim, güvenim yok ama tamamen onun yüzünden. canımı çok yaktı, içim bomboş, kafam bomboş
kafam karmakarışık, sinirlide değilim ,anlayamıyorum kendimi.

[COLOR="Da[B][COLOR="Red"]canım bende 8 yıllık evliyim 7 buçuk aylık hamileyim eşin niye ters davranmış sorsaydın ya güzelim öğrenemedinmi[/COLOR]rkRed"][/COLOR][/B]

canım bende eşimi artık çok iyi tanıyorum bizde çok sıkıntılar yaşadık bu birine kızsa iş yerinde gelir bana önce bir çatar sonra 1-2 saat geçince açıklama yapar

aile terapisti para tuzağı canım birbirinizi anlamaya çalışın bence bu erkekler biraz odun oluyor bizim gibi duygusal değiller

Birbirinize gicik olmussunuz siz.
Terapiye gitmek cok iyi fikir bence.
Esinin seni sevdigini düsünüyorum. Ben mutluyum demis.
Sadece sinirlenince ne dedigini bilmeyen biri sanirim, biraz ters bi insan.
Sende kirilgansin herhalde. Sabrediyor sabrediyor aninda patliyorsun.
Bence terapi cok iyi gelecektir.

Eskiden nasildi tavirlari?
Mesela nisanlilik döneminde ve evliligin ilk senelerinde?

o bana gıcık canım, ben sadece anlamsız tepkilerine sinirleniyorum,hiç olmuycak bişeyde sinirleniyor. ama sadece bana bu kadar aksi ve sinirli, ,iş yerinden ,arkadaşlarının yanında, ailesinin yanında melek, adam eve gelince değişiyor, içinden resmen canavar çıkıyor en ufak bir sözde.
evet o mutluymuş bu arada, halbuki bugüne kadar hiç söylemedi, hep beni eleştirdi, hep kıyasladı, doğal olarak hiç mutlu olduğunu düşünmüyordum.
ona göre bizim maddi problememiz hariç sorunumuz yokmuş.
benim sabrım dağları delecek yakında yada ben ereceğim onun sayesinde.
nişankıyken , sevgiliyken ölürdü bana, benim elimi tutmak için ölürdü, herkesi herşeyi karşısına alırdı,beş dakika görüyüm diye dünyanın yolunu gelirdi.
şimdi tam tersi ,yani evlendik, ilgi, sevgi, şefkat, anlayış, kibarlık hepsi gitti,
ilgisiz,,saygıszı, sevgisiz, tam bir odun geldi.

son sorudan başlayım..
alışkanlık olmuş siizn için artık bayağılaşmış ve çok sıradanlaşmış..
böyle kabul etmeye çalışırken siz bu düzeninizi,aslında kabullenemiyor olduğunuzdan zaman zaman da iyice gerilip yükseliyorsunuz...

ama eşiniz size '' ben bilmiyormuyum senin niyetini '' demiş ?
bu niyet ne imiş,bu cümlenin ardında yatan bazı olumsuz düşünceleri var sizden yana ..
bunları sorun paylaşın
öncelikle düzgün bir üslup ve ses tonu çok önemli,suçlayıcı ve tahrik edici cümleler kullanmak evlilikte sorunları büyütür.. iletişim probleminiz var gibi sizin ...
geçmişteki yaşanılanları artık konuşup, suçlayıcı olmak bu saatten sonra faydasız..
bunlara rağmen evlisiniz...
bir kere bunlara son verin ve geçmişi dile getirip,önüne sunmayın ona...
eşiniz evlilik terapisti önermiş ,bu olumlu bir gdüşünce ve sizi ve oğlunu sevdiğini de dile getirmiş ,o cümlelerin arasında...

farklılık deneyin ,cümlelerinizi daha bir itinalı kullanmayı,daha güleryüzlü ve yumuşak yaklaşmayı,daha az ama kaliteli bir iletişim sağlamaya çalışın ...ilgi gösterin ,sevginizi dile getirecek ve belirticek tutum ve sözler diler getirin ... bir süre sabırla bekleyin ama ,evliliğinizin terapisti olun,bakın sizin bu fedakarlığınıza yanıt gelecekmi diye...
inanın bunu yapmak bu kadarda zor değil .... ''siz''e değer...

Son düzenleme:
bütün bu tartışmaları umarım çocuğunuzun yanında yapmadınız :(

onun minicik yüreği nasıl üzülmüştür annesi babası sadece onun için evliliği sürdürdüğünü...:(

yaşadıklarınıza çok üzüldüm , ama evliliğiniz bitmemiş , çünkü bence iki taraf da birşeylerin düzelmesini istiyor ve evlilik terapistine gitmeyi kabul ediyor...

bana kalsa karşılıklı isteklerinizi ve beklentilerinizi konuşsanız evlilik terapistine bile gerek kalmaz ... ama bazen 3. kişinin değerlendirmesi de faydalı olabiliyor...

hiç zaman kaybetmeyin ilk fırsatta terapiye gidin...

ve mucize beklemeyin ama... zaman tanıyın birbirinize 3 ay 5 ay hatta belki de 1 yıl gibi bir süre...

sinirlenmiyorsun canım çünki bünye bağışıklık kazandı geçen yıllar içinde zaten biliyorsun aşk değilde hayat arkadaşı oluyorsun bir süre sonra

aile terapisti para tuzağı canım birbirinizi anlamaya çalışın bence bu erkekler biraz odun oluyor bizim gibi duygusal değiller

canım inan ki bi suçum yok, bir kadının nerde kaldın , merak ettim, yarım saat oldu demesi suç mu?
başkasına kızmış hıncını benden alıyor, bende de tahammül kalmadı, deliriyorum resmen, gözüm dönüyor.
7 senedir anlamaya çalışıyorum, ama o beni hiç anlamaya çalışmadı ve yoruldum. ona uymaya , mutlu etmeye çalışmaktan yoruldum.

bu akşam benim koca maça odaklanmış diyorumki benim yerime güzel bir hatun olsa maça bakacağına ona bakardın ah ah diyo deşme yaramı

o bana gıcık canım, ben sadece anlamsız tepkilerine sinirleniyorum,hiç olmuycak bişeyde sinirleniyor. ama sadece bana bu kadar aksi ve sinirli, ,iş yerinden ,arkadaşlarının yanında, ailesinin yanında melek, adam eve gelince değişiyor, içinden resmen canavar çıkıyor en ufak bir sözde.
evet o mutluymuş bu arada, halbuki bugüne kadar hiç söylemedi, hep beni eleştirdi, hep kıyasladı, doğal olarak hiç mutlu olduğunu düşünmüyordum.
ona göre bizim maddi problememiz hariç sorunumuz yokmuş.
benim sabrım dağları delecek yakında yada ben ereceğim onun sayesinde.
nişankıyken , sevgiliyken ölürdü bana, benim elimi tutmak için ölürdü, herkesi herşeyi karşısına alırdı,beş dakika görüyüm diye dünyanın yolunu gelirdi.
şimdi tam tersi ,yani evlendik, ilgi, sevgi, şefkat, anlayış, kibarlık hepsi gitti,
ilgisiz,,saygıszı, sevgisiz, tam bir odun geldi.

Alakasiz olacak ama bu adamin burcu ne? birine benzettimde.
Canim belki maddi durumlar sIkIyordur esini.
Sana böyle davranmasi hos degil eblette, o yüzden diyorum terapiste gitmelisiniz diye.
Esin seni seviyor bence. Sadece kisilik olarak biraz sinirli bi yapiya sahip sanirim. Ha neden tek bana öyle diyorsan, nazi sana geciyorda ondan. Hem sevmese, bosanmak istese terapiste gidelim demezdi. Düzeltebiliriz mesaji vermis sana.

Aldatma oldugumu hic?

bir kadının merak etmesi çok normal... ama eşine bunu hesap sorar gibi sorarsa şüpheyle yaklaşırsa karşıdan gelen tepki de eşinizin gibi tepkisi olur...

nerden mi biliyorum - kendi annemdem... babam ne zaman gecikseydi ...annem hemen suratı asık bir şekilde nerdeydin kiminleydin diye başlardı... babam ise daha kapıdan girmemiş bu sorulara o kadar alışmıştı ki zahmet etme sormaya derdi gülerek :)

annemin kendi kişiliğinde vardır güvenmemek , babam ise sonsuz güvenir herkese...

sonra ne oldu ben bir gün dayanamadım annem beni yarın öbür gün eşim bu şekilde karşılarsa kesin eve gelmek için can atmam dedim...ve annem değişti zamanla ama...

eşin seni seviyor bence canım nazı sana geçtiği için yapıyor benim eşim yatakta kızıyor söylediğim birşeye bana sakın sarılma diyor şöyle bir iki dokunuyorum sonra o sarılıyor bana ama bazen katil olmamak içten değil deyip abartıyoruz o anlık öfkeyle ama bunlar geçici öfke patlamaları olağan şeyler canım

Benim bi önerim var; eşin kabul edermi bilmiyorum ama.
Gelelim önerime; ikinizde elinize kağıt kalem alın sen kocanın artılarını ve eksilerini yaz o da seninkileri. Sonra eksilerinize bakıp kendinizi buna göre düzeltin.

Son düzenleme:
son sorudan başlayım..
alışkanlık olmuş siizn için artık bayağılaşmış ve çok sıradanlaşmış..
böyle kabul etmeye çalışırken siz bu düzeninizi,aslında kabullenemiyor olduğunuzdan zaman zaman da iyice gerilip yükseliyorsunuz...

ama eşiniz size '' ben bilmiyormuyum senin niyetini '' demiş ?
bu niyet ne imiş,bu cümlenin ardında yatan bazı olumsuz düşünceleri var sizden yana ..
bunları sorun paylaşın
öncelikle düzgün bir üslup ve ses tonu çok önemli,suçlayıcı ve tahrik edici cümleler kullanmak evlilikte sorunları büyütür.. iletişim probleminiz var gibi sizin ...
geçmişteki yaşanılanları artık konuşup, suçlayıcı olmak bu saatten sonra faydasız..
bunlara rağmen evlisiniz...
bir kere bunlara son verin ve geçmişi dile getirip,önüne sunmayın ona...
eşiniz evlilik terapisti önermiş ,bu olumlu bir gdüşünce ve sizi ve oğlunu sevdiğini de dile getirmiş ,o cümlelerin arasında...

farklılık deneyin ,cümlelerinizi daha bir itinalı kullanmayı,daha güleryüzlü ve yumuşak yaklaşmayı,daha az ama kaliteli bir iletişim sağlamaya çalışın ...ilgi gösterin ,sevginizi dile getirecek ve belirticek tutum ve sözler diler getirin ... bir süre sabırla bekleyin ama ,evliliğinizin terapisti olmayı ve bakın sizin bu fedakarlığınıza yanıt gelecekmi diye...
inanın bunu yapmak bu kadarda zor değil .... ''siz''e değer...

evet bende ona söylüyorum, çok sıkıldım ben bu şekilde olmaktan diye. inanırmısınız geçen sahile gittik, dönüşte böyle müzikli kafe gibi bir yerden ses geliyordu, dedim ki 1 saat girelim mi diye, saçmalama ne işimiz var öyle yerlerde, sen iyice şaşırdın, çocukla napıcaz diye , ben de o zaman birgün sen düşün annene söylede ona bırakalım bereber gidelim diye, bunlar saçma sapan isteklermiş, ben normal değilmişim diyor.
akşamına oturup güzelce anlattım, bak oğlumuz olduğundan beri ikimiz birgün dahi yalnız bişeyler yapamadık, yalnız kalalım, birbrimize sevgi gösterelim, ablam uzakta, birgün ayarla annene bırakalım biryerlere gidelim diyorum, yok annem bakmaz sen anneme ne yaptın ki diyor.
sonrada ben kızıyorum çıkarlamı yapacak, insan oğlu mutlu olsun diye yapar diyoırum yine ben kötü oluyorum.
niyetimi derken, bana yalan söyleyip bir yeremi uğradı falan gibilerinden ,aslında onu kastetmiyorum ,ama o bunu çok yaptığı için hemen öyle anlıyor.
tamam ben de öyle yumuşak huylu, canım cicim yapan bir kadın değilim, ama o da hiçbir zaman aşkım, hayatım diye konuşmadı benimle, ilgilenmedi, sevgisini göstermedi, ben de doğal olarak, ilgidsiz sevgisiz kaldıkça ona karşı hırçınlaştım, ben kabul ediyorum ama bunlar senin eserin, sen bunları yapmasaydın böyle olmazdım, hala da yapmazsan olmam diyorum tık yok.

dediğiniz gibi biraz susup, beklemeyi deniycem, bakalım nolucak, o zaman beni suçlamak için bişey bulabilecek mi, yoksa kendi içinde bi problem varsa onu mu anlatacak.
hayırlsıs inanın size anlattığım gibi onada anlatıyorum, ama bi kulaktan girip öbüründen çıkıtyor.

Back