Biyoloji ogretmeniyim, embriyoloji uzerine calistim sorularinizi alablrm

Canım merhaba, çok teşekkürler bize böyle bi kolaylık sağladığın için. Bazı şeyler doktorlara sorulmaya çekiniliyor yada unutuluyor.
Ben 15-20 gündür aşırı derece aşağı bölgemde tarif edemediğim bi ağrı yaşıyodum. Yatakta sağdan sola dönerken bile canımın yanmasından uyanıyordum. Yürürken hızlı yürümek ne kelime bacağımı açarken bile içimde sanki yara varmışta o hareket ediyormuş gibi bi acı oluyodu. Doktoruma sorduğumda sanırım tarif edemememden kaynaklı kasılma diye tarif ettim çünkü magnezyum verdi. Ama geçirmedi etkisi bile olmadı. İlk ayrıntılı ultrasonda doktor plasenta aşağıda gibi bidaha randevu verdim geldiğinde plasentana bakacağım tekrar dedi. Ama onu yap bunu yap demedi. Doktoruna söyle dedi bende söylemeyi unuttum. Doktorumda sanırım fark etmedi, yada fark ettiysede erken belki yukarı çıkar diye bişey demedi bilemicem. Ama cuma günü gittiğimde ayrıntılıdaki doktorum plasenta servikal kanalı kapatmış yani rahim ağzında bu saatten sonra yukarı çıkacağını sanmıyorum doktorun büyük ihtimalle sezeryan önerecek dedi. Bende benim böyle böyle bi ağrım acım var bundan olabilir mi dedim, zannetmiyorum bebeğin en kemikli yapısı kafasıdır senin kafası aşağıda acı eşiğin düşükse ondan ağrı yapıyo olabilir dedi. Ama hiç zannetmiyorum ondan olduğunu ilk sorum sizce bu ağrı ondan mı yoksa plasantadan mı kaynaklıdır? Cuma günü çok fazla ağrım oldu tekrardan kasılmalarda başlayınca ve internetten araştırdığm kadarıyla böyle bi durumda erken doğum olması bile mümkünmüş o yüzden korkup acile gittim. Nts sancı bakıldı sancım çıkmadı, ultrasondada bebeğimin sağlıklı olduğunu öğrendim ama doktora plasenta aşağıda dediğimde kesinlikle ilişki yasak, sadece su ve wc ihtiyaclarin için kalkacaksın ayakta çok durmucaksın, fazla yürüyüş zorlamak yasak dedi. Bende ogün bunların hepsini yapmıştım merdiven bile inip çıktım. Bunları yaptığında kanaman gelebilir kanaman gelirse de durduramazsak doğuma bile alabiliriz dedi. Çok korktum haliyle. Gerçekten bu kadar hayati önem taşıyan bi durum mu yaşıyorum? Ve 26. Haftanın içindeyim yukarı çıkma ihtimali var mıdır? Benim bu acım ağrım neden kaynaklıdır? Bilgin varsa yardımcı olursan çok sevinirim canım benim. Şimdiden çok teşekkürler.

Merhaba bende 2. Çocuk için Dr gittim yumurtalarima baktı şu günler arasında ilişki olsun dedi adet olursan gel hap yazayım dedi bir kere gittim sadece yumurta takibi falan yapmadı

merhaba oncelikle gecmis olsun.
Smdi yasadgnz ihtimam isteyen bir durum ama haddinden fazla korkutmuslar. Evet plasentanin bas asagi olucagni ben desanmam. Ama kendinizi yormadkca ve cinsel iliskiye grmedkce saglkla kucagnza alacagnza inaniyorm. Serviksi tamamen kapatms ise sezaryan onereblrler. Reddetmeyn bebegn cikis yolu kapali oldgu icin onerirler bunu. Kucuk bir ihtimal erken dogum da olablr. Ama bu her gebelikte mumkun.
Ara kanamalarnz olablr servikse o kadar yaknsa ani hareketlerden sonra olablr. Cnku plasenta tamamen kan damarlarindan olusan cok dolgun bir yapi. Hafif hareketi bilekanamaya neden olablr servikse sıkışrsa ve gercekten agrilarinz sebebi budur diye dusunuyorm. Rahmin girisinde cnku nasil etkilemesn ki. Ama korkmayin sadece su son1 2 ay hastane olmayan bir yerlere gtmeyin acil bi durum olrsa mudahele edeblrler.
Allah saglkli bir dogum ve evlat nasip etsn.

Merhaba bende 2. Çocuk için Dr gittim yumurtalarima baktı şu günler arasında ilişki olsun dedi adet olursan gel hap yazayım dedi bir kere gittim sadece yumurta takibi falan yapmadı
Demekki yumurta görmüş oyüzden takibe gerek duymamis bugünleri değerlendir dediğine göre bi sıkıntı yok sende canım değerlendir inşallah müjdeli haber werirsin bize:)

michie selam çok tebrik ederim sağlıkla kucağına alıp büyütürsün inşallah :) bir ricam olacak incir kürü yazabilir misin?

O sağlıklı bi şekilde kendi zamanında dünyaya gelsin ben doktorun dediklerinide, sezaryan olmaya da razıyım canım. Bazen öyle bi hareket ediyor ki aşağı doğru baskı oluyor çok canım yanıyor. Tek korkum kanama. Kanama gelince nasıl bi yol izlerler hastaneye gidince?

Hıcam geç döllenme ne demek şu anlamda soruyorum ilişkiye giryosun sonra omu geç dölleniyo yoksa yumurtlaman geç oldugu için atıyprum adet tarihine yakın girsiğin ilişkimi tutuyo diye geç ddöllenme oluyo? Anlatabildimmi :)

anladim :)
yumurtan gec olustugu icn gec dolleniyor yani tarihsel bir kavram. Yoksa rahim icne sperm grdgnde yumurtayi bulur bulmaz beklemeden dollenme gerceklesir

hafif bir kanama ise bir igne ile atlatirlar. Korkmayin,siddetli olur bebegi kaybetmemek adina premature doguma alabilirler. Ama emin ol bunu yapmak istemezler mecbur kalmadkca

hafif bir kanama ise bir igne ile atlatirlar. Korkmayin,siddetli olur bebegi kaybetmemek adina premature doguma alabilirler. Ama emin ol bunu yapmak istemezler mecbur kalmadkca
Kendi doktoruma gittim bugün, şuanda korkulacak bişey olmadığını, kanama gelirse veya dinlenmene istirahat etmene rağmen ağrıların devam etmesi halinde hemen gelmelisin dedi. Ama şu zamana kadar hiç kanama olmadıysa bu saatten sonrada olmasını beklemiyorum dedi. Yukarı çıkabilirde çıkmayabilirde dedi ona göre doğum yolu izlicez dedi. Eğer sancıların devam ederse, fazla ağrın olursa veya kanama farklı ilaç uygulamasına geçeriz dedi ama şmdilik bi sorun yok istirahat et dedi. Ama ilişki konusunda hiç bişey söylemedi üstüne basa basa sormama rağmen. Gerçekten ciddi bi sakınca olsaydı söyler miydi? Ağrının nedeni muhtemelen bebekten kaynaklı geliştiği ve baskı olduğu için dedi. Ama bu çok farklı bi acı ağrı ben anlamadım bence mutlaka bi etkisi vardır. Neden daha önceden değilde şu son bi haftadır bu kadar yoğun acısın ki yoksa?

Canim takip edemedim konuyu bu ara allah devamini getirsin insallah skntisiz bi hamilelik gecirmeni diliyorum yazini gordum gozlerim doldu sevincten valla persembe dua ettim sen ve bebis istiyen herkes icin bu gun gene aklima geldin valla bu gun gene senin icin 3 tane ayetel kursi okumustum bu aksam durumu gorunce cok sevindim

ay allah razi olsn senden canim,boyle takip ettgni bilmiyordm. Cok duygulandm.
Belki de dualarn sayesnde yuzum guldu. Hamilenin duasi kabul olurmusSagol, varol.
Degerler yukselmis gorunce benim de ayaklarm yere degmiyor

ay allah razi olsn senden canim,boyle takip ettgni bilmiyordm. Cok duygulandm.
Belki de dualarn sayesnde yuzum guldu. Hamilenin duasi kabul olurmusSagol, varol.
Degerler yukselmis gorunce benim de ayaklarm yere degmiyor
Allah mutlulugunun devamini getirsin insallah canim, burda o kadar kisiye yardimci olmaya calisiyorsun o kadar kisinin duasini aliyorsun ki illa birimizin duasi kabul olmustur canim. Rabbim bebisini sag salim kucagina almayi nasib etsin canim senada heyecanla bekliyen butun anne adaylarina da insallah

Öncelikle çok teşekkür ederiz hocam ne kadar faydalı bir topic olmuş. Benim de kafama takılan bir şey var, internetten biraz araştırdım ama çok tatmin edici bir cevap bulamadım. Bizim yaklaşık bir yıldır bebeğimiz olmuyor üstelik doktora gittik hormonlar temiz bütün testler yapıldı yumurta kontrolleri her şey yolunda. Ancak biz ilişki sırasında bebek yağı kullanıyoruz başka türlü çok denedik ama asla olmuyor maalesef şimdi kendimi çok huzursuz hissediyorum, her şey normal olduğuna göre bebek yağı olabilir mi diyorum döllenmeye engel? Eşim de 'saçmalama yağ spermlere hiç değmiyor ki' diyor. Siz ne dersiniz hocam?

Gebelikte cay ve kahve icmeliyim?
Gunde 300 mgdan fazla kafein bebek icn sagliksizdir.
Asagida icecegnz cay kahve turlerinin kafein oranlari verilmistr. Caniniz istemesei durumunda gunde 1 fincan sorun olmaz.
Ama ozellikle kalp damar ragatsizligi olan, pihtilasma faktoru sorunu olan, bu sebeple dusuk yapmis, veya bebegnin kalp atisi sorunlu hamileler bu sivilari tuketmemeli.
Bagimlilar icin cok zor...

Ben hep cay yerine kahveciydim.
2 haftadr avuc avuc kuru kahve yemek istiyorum.
Gebeligimi ilk hissedisim de bu seklde oldu. Telve hc sevmem ama daha evvel kimyasal gebelik gecrdgmde de canm kuru kahve cekmisti. Bi sabah uyandim ve sabahn korunde kahve yemeye gittm mutfaga. Sonra da "yoksa mi?"diyerek test yapmstm ve ilk o zaman cikti idrarda.
Cay kahve bagimlisi anne adaylarina allah kolaylik versin.
Cay ogretmenin mazotu derler duymussunuzdr
40dk ders anlatnca o sicak cay bogazi yumusatiyor. Ve ben her tenefus icerdm. Cok sevmesem de.
Smdi onu da biraktm.

Yeşil Çay konusunda:
çok bilinmese de kafein oranı kahveden bile fazladır. kullanıyorsanız gebelikte bırakın derim, müthiş uykusuzluk yapar.

Bitki caylari konusunda :

Gebelikte almamaniz gereken ve tuketmenizde sakinca olmayan caylar var.
Adacayinin dusuge neden oldgu bilinen bir gercek tuketmemeye ozen gosterin,
Sinameki, fesleğen, keten tohumu, ahududu çayı gibi çaylar, çok fazla tüketildiği sürece düşük yapma tehlikesi, hamilelik döneminde kanama riskini ve rahim kasılmalarını fazlalaştırarak, erken doğum yapma tehlikesini arttırır. Daha çok, ahududu çayının doğum kasılmalarını başlatan etkisi, yüzyıllardan beri bilinmektedir. Hatta ebeler, bu çayı doğum süresi geçen anne adaylarına, doğumları başlatmak amacı ile kullanmaya devam ediyor

Ama ihlamuru rahatlkla tuketeblrsnz.
Hamile olsanz da olmasanz da tukettgnz su haric bitki cayi miktari buna cay kahve de dahil) gunde 2 fincani gecmemeli. Bu caylarin icerisnde normalde alamayacagmz kimyasallar var ve ozenle suzulmesi gerekiyor bu da karaciger ve bobregi cok yoruyor. Hamilelikte zaten organlar yeni bir canliyi beslerken yoruluyor. Bir de yuk bindirmemek lazim.

Bitki caylarini nasil yapalim?
Bir de Bu caylari kaynatmayin, zehri ortaya cikar. Sadece demleyin(üzerine sıcak su gezdirin ve icin.
bence bitki çayları gebelikte keyfine içilmemeli ancak bir rahatsızlığnz hastalığınz mide sorununuz varsa ilaç kullanmaktansa bitki çayları yüzlerce kat zararsızdr.

• Zencefil, hamilelik döneminde bulantı ve kusma problemi yaşayan anne adayları için yararlıdır.
  • Anason, ebegümeci, ısırgan, rezene, meyan kökü, ahududu yaprağı, biberiye, adaçayı ve civanperçemi fazla tüketildiği zaman, uterusta kasılmaları uyarıp, düşüğü tetikleyebilecek bitkiler arasındadır.
  • Ahududu yaprağı; eski zamanlarda ebeler tarafından doğum sancılarını etkinleştirmek için kullanılmıştır.
  • Nane ve papatyanın mide ve bağırsak sistemi üzerinde rahatlatıcı etkisi olduğu için, bu sistem ile alakalı problemleri bulunan anne adaylarında kullanılabilir. Bu 2 bitkinin hamilelik döneminde güvenli olup olmadığı ile alakalı çelişkili bilgiler vardır. En çok ta, ilaç içinde veya papatya yağı şeklinde konsantre şekilde olması halinde tüketilmemelidir.
  • Yeşil çayın folik asit emilimini azaltabilir. Tüketmemeye gayret edin.
  • Elma ve elma kabuğu kompostosu: Hamilelik döneminde ki mide bulantısını ve mide yanmasını önler.
  • Acerola: Yüksek miktarda C vitamini ihtiva eder ve doğumun kolay yapılmasına yardımcı olur. Düşük riskini önler, rahmi güçlendirir ve fazla kilo almayı engellemesi için kullanılır.
  • Lavanta yağı: Kasıklara giren kramplarda lavanta yağı tavsiye edilmektedir. 5 damla lavanta yağını 1 bardak suya damlatın bir havlu veya beze emdirip sıkın ve kasıkların üzerine koyun 5 dakika bekleyin
  • Hamilelik döneminde yaşanan kansızlık için günde 3 tane hurma (hurma aynı zamanda folik asit ihtiva eder.), günde 2 adet havuç, keçiboynuzu- harnup pekmezi kullanılabilir.
  • Melisa çayı: Hamilelik döneminde meydana gelen sinirsel gerginlikler ve stres için kullanılabilir.

Eklentiler

• Screenshot_20161227-114902.jpg
    37,8 KB · Görüntüleme: 49
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…