• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitti mi her şey, anlayamıyorum...

Konuyu ve yorumlari okudum cikarimda bulunabilmek icin eski konunuzu hatta ordaki yorumlarida okudum aslinda sizin butun derdiniz icinizdeki kusku...esiniz arkadasiyla yanlis sekilde mesajlasmis erkeklerde yarisma durumu var bi sey oldugundan degil diye yorumlarim bunu ama 2.sosyal medya acip ordan kizlarla mesajlasmasinida yakalamissiniz bu yuzden icinizde bi yerde guveniniz eksik..bu evliligi istiyorsaniz toplanin gidin oraya geleli 1 ayi gecmis...otobuse binin ve gidin esinizin gelmesine gerek yok ogretmensiniz butun tatili ozluyorum ben diyerek annenizin olmadigi evde geciriyorsunuz kardesleride gormek icin 1 ay cok fazla bi sure..esinizede siz askim canim sayisini arttirsaniz bi deneseniz belki biseyler degisir

Eşinizle Bursa da yaşıyormuşsunuz. Adam polis memuru , siz ise öğretmensiniz. İlkbaharda tarih soruluyor da , bunlarında bir sırası ,bir usulü var. Hep sizin istedikleriniz olamaz.

Hangi kurumda herkes istediği tarihte yıllık izin alabiliyor ki ? Mevcut iş sebebiyle kış günü izinlerimizin kullandırıldığı oldu , evde kalıp dinlendik mecburen.
Bakın bayramlarda çalışıyor çoğunlukla ben yazın rahatım diye. Genellikle sorunsuz oldu şimdiye kadar istediği tarihler ayarlanıyor. Yani anlatamıyorum derdimi kusura bakmayın.

Annemle tek başıma yaylada kalamam. Yeğenlerim alerji aşı tedavisi oluyorlar, yaylada 4 gün kaldık geçenlerde fazla kalamıyorum oğlum da kuzenleriyle vakit geçiriyor merkezde kaldığımızda.

Neden kalamazsınız ? Gitmek için can attığınız memleketinizde yaylada kalmak değişiklik olmaz mı ?

Yeğenlerinizin aşı tedavisinin, sizin annenizle yaylada kalmanıza engel olan durumu ne ? Siz 33 yaşında yetişkin bir kadınsınız.

Ailenizi yılda iki kez gördüğünüzü yazmışsınız. Mesleğiniz gereği bu sürelerin 5-6 ayda bir olduğunu yaz döneminde de en az bir ay birlikte kalma şeklinde olduğunu varsayarsak fazla bile. Ailenizden birinin sürekli bakıma ihtiyacı yoksa kimseniz yoksa başka tabi. Sizin de kendi çekirdek aileniz var artık.

Eşinizin izninizi ailenizin yanında yalnız geçirmeniz konusunda desteklediğini hatta müsait olduğunda sizi kısa süre de olsa görmeye geldiğini yazmışsınız. Bu da oldukça iyi.

Eşiniz ailenizin evinde annesiyle kalırken sevişmek istememiş olabilir. Annesini getirmesin demişsiniz ama annesi de memleketinizi görmek istemiş olabilir.

Eşinizin izin tarihleri onun isteğine göre belirlenmiyor.

Eşinizin sınırlarını zorluyorsunuz ve kafayı birşeylere takmışsınız bahane arıyorsunuz gibi geldi bana.

Kötü bir şey hissetmedim hiç, benim söylediği tek sevgi sözcüğü gibiydi işte artık o da yok.
Mesajlarda canım demiş ya...ay illa mıç mıç aşko, kuşko ya da kıro gibi yavrum,avradım filan mı bekliyorsunuz? Benim kocam bunları dese sogurum yeminle. "Pirayemm" derken gözleri parlıyor mu ona bakarım....Bütün dillerde en güzel hitap adındir. Yeter ki söyleyen ağız temiz olsun

Konuyu ve yorumlari okudum cikarimda bulunabilmek icin eski konunuzu hatta ordaki yorumlarida okudum aslinda sizin butun derdiniz icinizdeki kusku...esiniz arkadasiyla yanlis sekilde mesajlasmis erkeklerde yarisma durumu var bi sey oldugundan degil diye yorumlarim bunu ama 2.sosyal medya acip ordan kizlarla mesajlasmasinida yakalamissiniz bu yuzden icinizde bi yerde guveniniz eksik..bu evliligi istiyorsaniz toplanin gidin oraya geleli 1 ayi gecmis...otobuse binin ve gidin esinizin gelmesine gerek yok ogretmensiniz butun tatili ozluyorum ben diyerek annenizin olmadigi evde geciriyorsunuz kardesleride gormek icin 1 ay cok fazla bi sure..esinizede siz askim canim sayisini arttirsaniz bi deneseniz belki biseyler degisir
Evet bir yerde güvensizlik var. Elimde olmuyor. 18 inde gidelim dediğimde tamam diyebilirdi. Ama çok sinirlendi olmaz.dedi. Annesi de şahit oldu, kadın güzel düşünüyor sen de oğlundan çok ayrı kalmazsın dedi dinlemedi yine de.
Aldatma yoksa da bizsizlik ona huzur veriyor. Çünkü sabah uykusundan uyandıran oğlu yok, evde şu bitti, veya ev işinde yardım isteyen ben yokum.
Sevgimi şimdiye kadar saklamadım. Hep dile getirdim. Her sıkıntısında destek oldum. Üzülme düşünme dedim. Maddi manevi olarak destekledim daima.

Bakın bayramlarda çalışıyor çoğunlukla ben yazın rahatım diye. Genellikle sorunsuz oldu şimdiye kadar istediği tarihler ayarlanıyor. Yani anlatamıyorum derdimi kusura bakmayın.

Derdinizi anlatıyorsunuz da , bazı isteklerinizin ne kadar bencilce olduğunu görmüyorsunuz.

Yaz izinleri her kurumda en sıkıntılı ayarlanan izinler. Eşiniz izin tartışmalarını anlatmadığı için , istediği tarihi alabileceğini sanıyorsunuz. Çok gerçek dışı ve bencilce bir beklenti bu.

Eşiniz tek çalışan değil. Diğer çalışanların da izin hakkı var.

Bu arada polislerin bayramlarda çalışması da sıradışı bir olay değil. Özel sektör çalışanlarının çoğu bayramlarda nöbet sırasıyla çalışıyor.

Eski konularınızı gördüm. Bir noktada boşanma olacağını düşünüyorum.
Ortak karar alamıyoruz çoğunlukla onun seçtiği veya dediği yapılıyor. Çatışma yaşıyoruz bu nedenlerle.
Yorulduğumu hissediyorum bazen. Ama bitsin asla istemiyorum.

Bu arada polislerin bayramlarda çalışması da sıradışı bir olay değil. Özel sektör çalışanlarının çoğu bayramlarda nöbet sırasıyla çalışıyor.
Değil elbette ki ama özellikle bayramda izin istemiyor çalışıyor ve böylece iznini istediği tarihte veriyorlar çoğunlukla. Niye bunu anlatamadım kimseye. Hani şöyle bir durum olmadı 1 Ağustos istedim de 10 Ağustos a verdiler gibi bir durum yaşamadık diyorum.

Annemle tek başıma yaylada kalamam. Yeğenlerim alerji aşı tedavisi oluyorlar, yaylada 4 gün kaldık geçenlerde fazla kalamıyorum oğlum da kuzenleriyle vakit geçiriyor merkezde kaldığımızda.
E ama siz ipe un seriyorsunuz. Artık kendi çekirdek aileniz var, ailenizin tatilinden ayırıp 1 hafta 10 gün keyfen ziyarete gidiyorsanız siz onlara değil onlar size uyacaklar. Ya da anlaşıp ona göre gideceksiniz. Anne yayladan vazgeçmiyor,siz boş evdeki rahatinizdan vazgeçmiyorsunuz, kardeşler yaylaya gelemiyor, yeğenler yayladan doktora götürülüp getirilemiyor....vs vs. Sonuçta siz bunu tercih ediyorsunuz tamam da bu planda nasıl oluyor da tek suçlu ,sesi çıkmayan, size destek veren tek kişi olan eşiniz oluyor onu anlamıyorum....

Değil elbette ki ama özellikle bayramda izin istemiyor çalışıyor ve böylece iznini istediği tarihte veriyorlar çoğunlukla. Niye bunu anlatamadım kimseye. Hani şöyle bir durum olmadı 1 Ağustos istedim de 10 Ağustos a verdiler gibi bir durum yaşamadıklarını diyorum.

Şubede 1 ağustos izin isteyen varsa , diğer kişinin izin talebi varken o tarihi istemezsiniz zaten.

Bütün aileniz öğretmenlerden mi oluşuyor ? Özel sektörde çalışan hiç tanıdığınız da mı yok.

Bayramlarda biz de nöbet sırasıyla çalıştık , o zaten görevimiz ; kimseye lütufta bulunmuyoruz.

İş izin planlamaya gelince ; kendisinin veya ailesinin düğünü , nişanı olanlar varsa, tarihleri belli olduğu için onlara öncelik verilir. İş durumu ve aynı anda izne çıkabilecek kişi sayısı kuralı neyse; geri kalan kişiler için kalan tarihlere izin yazılır.

Son düzenleme:
Değil elbette ki ama özellikle bayramda izin istemiyor çalışıyor ve böylece iznini istediği tarihte veriyorlar çoğunlukla. Niye bunu anlatamadım kimseye. Hani şöyle bir durum olmadı 1 Ağustos istedim de 10 Ağustos a verdiler gibi bir durum yaşamadık diyorum.
Uçakla veya otobüsle, kendi istediğiniz tarihlerde ailenizi ziyarete gidip gelseniz hiçbir sorununuz kalmayacak farkında mısınız?

Ortak karar alamıyoruz çoğunlukla onun seçtiği veya dediği yapılıyor. Çatışma yaşıyoruz bu nedenlerle.
Yorulduğumu hissediyorum bazen. Ama bitsin asla istemiyorum.
Diğer konunuzu bilmiyorum ama bitsin istemiyorsanız, eşinizin mesleği ile ilgili zorlukları da göz önüne alın. Kış ve yaz tatillerinizi memleketinizde geçirmeyin. Mesela kışın evinizde olun bir haftasonu başka bir ile geziye gidin. Yazın ise 15 gün önceden memleketinize siz gidin eşiniz sizi almaya gelsin 3-5 gün de eşinizle kalın. Ardından ister otel ayarlayın ister kültür gezisi yapın. Eşinizle birlikte en müsait olduğunuz tatil günlerimizi eşinize harcamıyorsunuz. Çocuğunuz da başka memleketler görsün.
Doğuda akademisyenim eşim öğretmen oğlum 5yaşına girmek üzere. Ara tatiller kısaldı. Benim de sadece yıllık iznim var. Bu nedenle ara tatilin haftasonunda yakın çevredeki illere gideriz. Bu yıl Ramazan’da büyükşehirlerdeki etkinliklere baktık uygun etkinliklerin olduğu şehri seçip o şehri gezdik. Kurbanı benim yıllık izne bağlayıp memlekete geldik. Onda da 4 gün yazlık, 2 gün otel tatili, 4 gün de yine yakın memleketleri gezmek vardı. Birlikte heves edeceğiniz şeyler olsun.

Son düzenleme:
E ama siz ipe un seriyorsunuz. Artık kendi çekirdek aileniz var, ailenizin tatilinden ayırıp 1 hafta 10 gün keyfen ziyarete gidiyorsanız siz onlara değil onlar size uyacaklar. Ya da anlaşıp ona göre gideceksiniz. Anne yayladan vazgeçmiyor,siz boş evdeki rahatinizdan vazgeçmiyorsunuz, kardeşler yaylaya gelemiyor, yeğenler yayladan doktora götürülüp getirilemiyor....vs vs. Sonuçta siz bunu tercih ediyorsunuz tamam da bu planda nasıl oluyor da tek suçlu ,sesi çıkmayan, size destek veren tek kişi olan eşiniz oluyor onu anlamıyorum....
Ben dedim ki eşime 18 Temmuzda gidelim. 6 Ağustos'ta da kendi gelecekti bu gayet iyiydi fazlaydı bile 18 dedimse de 20 Temmuz veya ne zaman denk gelirse öyle olsun dedim en kötü ihtimalle birlikte gider geliriz dedim.
Olmaz dedi,.kabul etmedi. Yani neden ısrarcı oldu 30 Haziran'da beni bırakmaya bunu anlayamıyorum.

Ben dedim ki eşime 18 Temmuzda gidelim. 6 Ağustos'ta da kendi gelecekti bu gayet iyiydi fazlaydı bile 18 dedimse de 20 Temmuz veya ne zaman denk gelirse öyle olsun dedim en kötü ihtimalle birlikte gider geliriz dedim.
Olmaz dedi,.kabul etmedi. Yani neden ısrarcı oldu 30 Haziran'da beni bırakmaya bunu anlayamıyorum.

Çünkü otobüsle değil şahsi arabanızla şoförlük yapıp adam sizi memlekete bırakıyor ; arabayı size bırakıp , kendisi otobüsle geri dönüyor.

Bu yolculukta en çok yorulan eşiniz ancak asla memnun olmayan sizsiniz , inanılmaz.

Temmuzda yol için en az 3 gün izin kullanma imkanı yokmuş demek ki.

Diğer konunuzu bilmiyorum ama bitsin istemiyorsanız, eşinizin mesleği ile ilgili zorlukları da göz önüne alın. Kış ve yaz tatillerinizi memleketinizde geçirmeyin. Mesela kışın evinizde olun bir haftasonu başka bir ile geziye gidin. Yazın ise 15 gün önceden memleketinize siz gidin eşiniz sizi almaya gelsin 3-5 gün de eşinizle kalın. Ardından ister otel ayarlayın ister kültür gezisi yapın. Eşinizle birlikte en müsait olduğunuz tatil günlerimizi eşinize harcamıyorsunuz. Çocuğunuz da başka memleketler görsün.
Doğuda akademisyenim eşim öğretmen oğlum 5yaşına girmek üzere. Ara tatiller kısaldı. Benim de sadece yıllık iznim var. Bu nedenle ara tatilin haftasonunda yakın çevredeki illere gideriz. Bu yıl Ramazan’da büyükşehirlerdeki etkinliklere baktık uygun etkinliklerin olduğu şehri seçip o şehri gezdik. Kurbanı yaza bağlayıp memlekete geldik. Onda da 4 gün yazlık, 2 gün otel tatili, 4 gün de yine yakın memleketleri gezmek vardı. Birlikte heves edeceğiniz şeyler olsun.
Farklı bir şehre gitmek istemiyor. Çok dedim gidelim diye.hatta günübirlik Bolu Abant a gidelim dedim oralı olmadı.

Madem içine sinmedi kabul etmeyecektin işte...senin kafanda başka tilkiler dolanıyor belli, o kadarını bilemem ben ama "ne münasebet ben o kadar uzun kalmak istemiyorum, evimi seni özlerim. Sen 18 temmuzda birakamayacaksan ben uçakla gider gelirim canım" demek çok zor değildi yani

Back