Bitmeyen istekler

unikorn87

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2015
7
13
38
Öncelikle iyi akşamlar arkadaşlar...benim sorunum su erkek arkadaşımdan ayrıldım 1 ay kadar oldu.bende özgüven felan bırakmadı psikolojimi de baya bi bozdu.3 ay kadar bi birlikteliğimiz oldu ama en sonunda ayrıldık yapamıyoruz dedik yollarımızı ayırdık.size anlatmak istediğim şu birlikteyken biraz soğuk davrandım sebebi ise ben ciddi düşünüyordum fazla ileriye gitmek istemedim.O hep daha yakın olmak istedi ben ise fazla ilgili değildim.bana her zaman sen soğuksun ilgi göstermiyorsun gibi laflar etti baya bi gücüme gitti halbuki benim soğuk davranma sebebini anlattım kaç kere daha evli değiliz ortada ciddi bi durum oluşmamış gibi telkinlerde bulundum ama beni itici bulduğunu söyledi.beraberken elimi tutmaya çalışmalar bana dokunmalar ama ayrıyken mesajlarında hep soğuk bulduğunu belirtti.bide suçunu hiç kabul etmiyor bütün hata bendeymiş gibi davranıyordu bu durumda özgüvenimi sarstı baya bi.sevdiğini benden hoşlandığını adım gibi biliyorum ama onun rahat tavırları hiç hoşuma gitmedi.zaten benim onunla gör0şme nedenim evlilik ti ikimizde öğretmeniz yaşımda geldi onun için görüştüm. Şimdiye kadar öyle erkek felan ortamım olmadı erkek arkadaşımda olmadı amacım evlilik ti.şimdi arkadaşlar ben mesafeli davranmakla kötü mü yaptım ki sonuçta ortada bişe yok ne olur ne olmaz diye mesafeli davrandım yoksa soğuk bir insan değilim malum burada da evlilikten önce sıkı fıkı olup mağdur olan birçok kişi var.erkek için zaten bi sorun olmaz ama bayan ben olduğum için ilişkinin evlilikten önce ileriye gitmesi sakıncalı durum olarak ortaya çıkacaktır.işte acaba suçlu benmiyim diye psikolojim bozuldu.iyi mi yaptı kötü mü yaptım size sırayım dedim

Kendin istemediğin sürece asla izin verme. Başkasını mutlu etmek için, ona sevdiğini ispatlamak için, ilişkinin ilerlemesi için veya gerekli olan bu diye düşünerek sonradan pişman olacağın şeyleri yapma. Ben böyle mesafelerin olmasından yanayım ve doğru yaptığını düşünüyorum, hiç canını sıkma, mutlaka karşına senin değerlerine saygı duyacak düzgün bir adam çıkacaktır.

Yazinin basinda ben ciddi dusunmuyodum o yuzden ilgili davranmadim diyosun, sonunda evlilik istiyodum ama o ciddiyetsiz oldugu icin soguktum diyosun, anlayamadim olayi

Belki bişeyler yaşamazsınız ama ne bileyim sevgiliyle el ele gezip dolaşmayı yanağından öpmeyi herkes ister.O yüzden ben görüştüğünüz kişiyi çok haksız bulmadım.Ama iş başka şeyler istemeye geldiğinde tabii ki mesafeli davranmanız doğru olandır.

haklısınız tabi ki yakın olmak ister ama ne bilim ileriye gider diye mesafeli olmak istedim sonuç ta evleneceğiz diye garanti yok birçok ayrılanlar oluyor süreç içerisinde ve mağdur olan taraf çoğunlukla bayanlar oluyor.malum hayat tecrübesi de çevreden gördüklerimizde düşüncelerimi doğruluyor gibi

böyle düşünmeniz iyi güzel de hep evlilikle yaklasirsaniz karşınızdakini yeteri kadar taniyamazsiniz veya hep sizden cinsellik bekliyecek diye düşünurseniz yeteri kadar ilişkinize odaklanamazsiniz..
en iyisi kuralinizi baştan koyun ben şunu şunu istemiyorum baştan bilin deyin ona göre adam kendini ayarlasin.

Basta gerekli açıklamayı yaptim ileri gitmemeliyiz ben bu durumdan hoşlanmam dedim ama o her zaman ileri götürmek istedi.iste ayrılık olunca da ben mi sebeb oldum diye yaptığım yanlış mi diye kendimi sorgular oldum acaba bundan sonrada mi başarısız olacam diye kuşkusu içimi kemirmeye başladı.ne bilim kızlar evlilik öncesi hata yapmayayim sonra pişman olmayayim diye düşünmüştüm

Öğretmen hanım en doğrusunu yapmışsınız
Kötü niyetli insan dolu her yer
Aynı benim kafadansınız :)

Beklentileriniz var, korkularınız var. Bunlar için kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz. Erkek arkadaşınız sizin kadar evliliğe odaklı düşünmemiş gibi geliyor. Zaten evlenecek adam gerçekten seviyorsa öpmek koklamak için bekleyebilir.

Siz de sanki biraz fazla ürkek davranmışsınız. Ayrılsanız bile ileride sizi zor durumda bırakmayacak seviyede bir yakınlaşma hem birbirinize sevginizi gösterme, hem de birbirinize alışma için gerekli. Elimi tutma, yanağımdan öpme, elini belime koyma, ben başımı omzuna koymam dedikçe erkekler ben ne anladım sevgili olmaktan, evlenince de böyle soğuk mu olacak diye uzaklaşıyorlar. Yine de doğrular sizin doğrularınız. Pişman olacağınız şeyler yapmayın tabii.

Son düzenleme:
eski erkek arkadaşımla biz ne el ele tutuştuk, ne de birbirimize dokunduk... deli gibi istiyordum sarılmayı ama yapmadım o da yaklaşmadı bana sağolsun ama çok istekli olduğunu hissediyordum. iyi ki de yapmamışım başka bir nedenle ayrıldık çünkü.

sizi de tebrik ederim bu düşüncenizden ötürü. sakın cizginizi bozmayın bence ayrıldığınız kişi karaktersizmiş kusura bakmayın. siz istemediğinz halde zorlaması bunu gösteriyor. öğretmen camiasında var böyle tipler maalesef hepsi efendi olmuyor. bu arada meslektaşız :)

Sanki adama sapık muamelesi yapılmış. Elinizi tutunca hemen başka şeyler mi isteyecek. Hem nerde tutuyor elinizi evde mi? Hem evlilik öncesi yanlış bişey yapmaktan korktum diyorsunuz bu kadar mı güveniniz yok kendinize. Ayrılık iyi olmuş zaten karşınızdaki yanağınızdan öptü diye yatağa atacak diye bakıyorsanız güven sıfırmış. Hata kimde boşver in doğrusu olmuş sonuçta

Gayet iyi yapmışsınız. Ayrılmakla da iyi yapmışsınız. İstediğini alamayınca suçlu hep siz olacakmışsınız belli. Sizi tebrik ediyorum.

öncelikle;
eğer istemiyorsanız istemiyorsunuzdur, kendi doğrularınızı başkalarının davranışlarına göre belirlemeyin. evlilik öncesi cinsel ilişki size göre yanlışsa yanlıştır.
ama dediğim gibi size göre yanlış olduğu için yaşamayın, aman etraf ne der, beriki ne düşünür, kocam ne düşünür diye değil. kendi doğrularınız olsun hayatta, başkalarının fikirleriyle yaşamayın.
siz kendinizden çok başkalarının fikirlerini önemsiyorsunuz ki yanlışınız bu.
diğer yanlışınza gelince;
siz bu adamın elini tutmadan, bu adamla öpüşmeden nereden bileceksiniz bu adamı içinizin alacağını birbirinize uygun olduğunuzu? evlilikten bahsediyorsunuz.
bunlar sevgi ifadesidir, kötü şeyler değil.
siz maddi imkanı yerinde, okumuş, tahsilli bir insansınız, sizi gerçekten seven insan sizin geçmişinizi değil, sizi sevmeli, aksi davrandığında siz kimseye muhtaç olmadan ayaklarınızın üzerinde durabilirsiniz.
kendinize ve kararlarınıza güvenin.
ama dediğim gibi;
bu konuda karar verecek olan sizsiniz;
sizin hayat görüşünüze göre evlilik öncesi seks doğru değilse; sırf sizi terk etti diye doğru mu acaba dememelisiniz.
ama evet soğuk davranmışsınız. ben olsam ben de ayrılırdım.

Görüştüğünüz kişiyi öpmek istiyorsanız ya da onun sizi öpmesini istiyorsaniz, ona sarilmak istiyorsaniz ya da onun size sarilmasini istiyorsaniz, onun elini tutmak istiyorsaniz ya da onun elinizi tutmasini istiyorsaniz, tamam o kisiyi iciniz aliyor demektir.
İlla ki bunlari yapmaniz gerekmez. İstek bile bir iç almadır.

Eger isinmak icin bunlara ihtiyac duyuyorsa bir erkek bastan bir seyler eksik demektir.

Sorgulamayin kendinizi bu acidan konu sahibi, ayrilmaniz icin bir neden gerekmis bu vesile olmus.

Ama sizin kendinizi sorgulamaniz gereken durum, bu isteklere neden karsi koydugunuz.

Eger toplum baskisi yuzundense evet kendinizde hata arayin. Cunku siz sirf toplum ne der, elalem ne der diyen gruba girersiniz bu da hic asil ve karakterli bir sebep degil.

Yok kendinize verdiginiz degerle ilgili ise ve inanclarinizla ilgiliyse o zaman sorun yok.

Sorgularken erkek arkadasinizi isin icinden cikararin, cunku siz onun bu isteklerini karsilamak zorunda degilsiniz, sirf sevilmek icin.

Ha bu arada elbette erkeklere sapık muamelesi yapilmamasi lazim, ancak o erkekler isine gelmeyince cok guzel kiyiyorlar.

Ve evet magdur olan cok bayan oluyor.

Ayrica erkek arkadasiniz, bana sapik muamelesi yapiyorsun, diye serzeniste bulunmamis. Soguksun demis. Demek ki siz incitici davranmamissiniz.

Herkesin kendine göre sınırları vardır tabi ki ama bana kendinizi biraz fazla uzak tutmuşsunuz gibi geldi. El ele tutuşma, sarılma, öpme ya da sıcak sevgi dolu bir konuşma falan her sevgilinin birbirinden beklediği şeyler. Aksi halde normal bir arkadaştan farkınız kalmıyor bana göre.

Ya daha fazlasını isterse korkusuyla kendinizi sürekli kasmanıza gerek yok ki. Daha fazlasını isterse tavrınızı o zaman ortaya koyarsınız.

Siz bu kadar mesafeli davrandığınız için, ilişkiden soğumuş olabilir hep böyle mi devam edecek diye. Şahsen sevgilimde bana bu kadar mesafeli olsa bende bir acaba mı derdim. Ama herkesin ilişkiden beklentileri farklıdır, siz mesafeli olmayı tercih etmişsiniz o ise daha yakın olmayı. Doğal olarak onuda yakın olmak istediği için suçlayamayız tıp ki sizide mesafeli olduğunuz için suçlayamayacağımız gibi. En iyisi herkesin kendi kafa yapısına uygun adaylarla yoluna devam etmesi.

Evlenmeden yakinlik yasaninca kaybeden farafin kadin olmasini dusunmenizi siddetle kinasam da saygi duyuyorum tabi ki gorusunuze yetisme tarziniza orf ve adetinize (ama kadin bisey kaybetmez zar dedigin kulak zari gibi onemsiz bir sey kendinizi boyle erkeklere ezdirip zarini meşale gibi tasiyan kadinlari gormek beni uzuyor.. Kaybedilecekse bir sey o aradaki duygulardir ne bileyim baska olaylardir bir zar degildir yani.. Erkek onune gelenle yatinca helal olsun kadin evlenmeden biriyle yatinca vay degersiz kadin vay.. Allam cok uzuluyorum ) neyse dedigim gibi saygi duyuyorum bu gorusunuze ve gorusunuz dogrultusunda haklisiniz davranisinizda sonucta siz acikca evlilik istediginizi ve size evlilik oncesi yakinlasmanin ters oldugunu soylemissiniz sonucta adam demek ki sizin kafa yapinizda degil o zaman gonderin gitsin siz soguk degilsiniz siz goruslerine gore hareket eden bir kadinsiniz begenen gelir begenmeyen kacar.

Başıma bir şey gelmeyecekse ben kulak zarının kızlık zarından çok daha önemli ve gerekli olduğunu düşünüyorum. Ama konu sahibesi aynı fikirde değil, o yüzden onun doğruları çerçevesinde üç beş fikir beyan ediyoruz.

Tavsiyeleriniz ve görüşleriniz için teşekkür ederim hepinize arkadaşlar ...kızlık zari veya evlilikten önce yaşanan ilişki çoğunlukla bayanları mağdur ediyor.toplumun gelenekleri adetleri kadına bakış acısı kadının konumu gibi durumlar bayanları daha dikkatli olmaya itiyor.tamam bazı arkadaşlar olayları bir zara indirgeme diyorlar ama bu bizim toplum için geçerli değil ki...hatta damgalanabilirim bile kotu kadın olarak...her neyse çoğunuz beni hakli buluyorsunuz psikolojim düzelmeye başladı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…