- 22 Mayıs 2012
- 10.724
- 29.597
Temizlik yapmayı bi tek ben seviyorum galiba :) bebekli arkadaşlarima temizlikte yardım ediyorum. Tanıdıklarınız var mı size yardım edebilecek yakın arkadaşınız?
Ya da yardımcı tutabilirsiniz. Ki bebeğiniz çok küçük zamanla temizlik düzeni oturur bence
Ben şöyle yaptım, bir sefere mahsus ayrıntılı temizlik için kadın tuttum. Tüm evi temizlediler, halıları yıkamaya verdim. Koltukları yıkatmadım ama o da aklımda, tüm koltukları firmaya yıkatcam. Ev bir kere dip bucak temizlenince sonrası kolay oldu. Haftada bir kere evi silip süpürüp, diğer günler robot süpürgeyi koyuyorum. Her gün bulaşık çamaşır makinesi çalışıyor. Bir şey okumuştum 'bir odadan diğerine giderken eliniz boş gitmeyin'. Bu da çok önemli. Tabi bu söylediklerim 10 gün öncesi için geçerliydi. Gebelikten dolayı aşırı halsizim hep yatıyorum. Şu an evi b.k götürüyorKızlar merhaba. Başım evimin bitmek bilmeyen işleriyle dertte. 3+1 ve malesef biraz fazla eşyalı bir evimiz var(fazla eşya eşimin indirim bulunca stok yapma huyundan kaynaklı, 7 aylık bebeğimize uygun bulursa 5 yaşında oynayacağı oyuncağı bile almışlığı var) mümkün mertebe en fazla 2-3 güne bir supuruyom ve toz alıyorum ama yok ev sürekli kirli gibi hatta gibisi fazla. Dip köşe temizlik gerekiyordu onu da bir kaç gündür oda oda yapmaya başladım ama 2 gün önce resmen kirkladigim salon su an hiç temizlenmemis gibi. Bebek zaten yoruyor evin de işinin hiç bitmemesi beni iyice tüketti. Eşin yardım etmiyor mu diye soracaklar için soyliyim kendisinde ileri seviye alerjik astım var. Deterjan kokusu aldığı an tıkanıp bilincini kaybediyor o derece. Aynı şekilde toza da alerjisi olduğu için evi sürekli mümkün olduğunca temiz tutmak zorundayım ama olmuyor. Evi bal dök yala hanımlara soruyorum;nasıl bir düzen oturttunuz temizlik adına ? Ben neyi yanlış yapıyorum acaba
Ben o temizliği kendim 3 günde yaptım bitirdim çok şükür ama oda oda yapmak zor ve kötü oldu. En son bugün arka odaları bitirip salona girdiğimde salonu yine toz içinde buldum. Halılar desen üzerinde bir ben yoktum. Yani dön başa sar başa durumuBen şöyle yaptım, bir sefere mahsus ayrıntılı temizlik için kadın tuttum. Tüm evi temizlediler, halıları yıkamaya verdim. Koltukları yıkatmadım ama o da aklımda, tüm koltukları firmaya yıkatcam. Ev bir kere dip bucak temizlenince sonrası kolay oldu. Haftada bir kere evi silip süpürüp, diğer günler robot süpürgeyi koyuyorum. Her gün bulaşık çamaşır makinesi çalışıyor. Bir şey okumuştum 'bir odadan diğerine giderken eliniz boş gitmeyin'. Bu da çok önemli. Tabi bu söylediklerim 10 gün öncesi için geçerliydi. Gebelikten dolayı aşırı halsizim hep yatıyorum. Şu an evi b.k götürüyor
Benim eşim oğlak ama başak enerjisi var adamda iki zıt kutup gibiyiz temizlik konusundaAy ev işi kadar nankör bişey olamaz. Şartlar el verse b.k içinde yaşardım ama bi başakla evliyimhayat acımasız
Geçmiş olsun hayat sana da zorBenim eşim oğlak ama başak enerjisi var adamda iki zıt kutup gibiyiz temizlik konusunda
Sorma adam ilk yıllar yapıyordu ama artık oda yoruluyor iş yerinde bide rahatsız bu yılGeçmiş olsun hayat sana da zor
Hep söyledim yine söylüyorum erkeğin ev işine karışanı çekilir çile değilBenim eşim oğlak ama başak enerjisi var adamda iki zıt kutup gibiyiz temizlik konusunda
Sorma adam ilk yıllar yapıyordu ama artık oda yoruluyor iş yerinde bide rahatsız bu yılGeçmiş olsun hayat sana da zor
Eşiniz dağınık mıBen o temizliği kendim 3 günde yaptım bitirdim çok şükür ama oda oda yapmak zor ve kötü oldu. En son bugün arka odaları bitirip salona girdiğimde salonu yine toz içinde buldum. Halılar desen üzerinde bir ben yoktum. Yani dön başa sar başa durumubari 1 hafta temiz kalsaydı
Benim ki de öyle 7 yıl bekar yaşamış evlenmeden önce bir kaç defa evine gitmiştim kahvaltı yemek vs için hep ama hep ter temizdi evi görsen hiç bekâr evi değil gibiydiHep söyledim yine söylüyorum erkeğin ev işine karışanı çekilir çile değilbizimki de öyle balık ama başak enerjisi var. Tamam bende aşırı pis bi insan değilim ama 7/24 bal dök yala da değilim. O istiyor öyle olsun
O da kötü dağınık pasaklı olsa o da kötü. Ortası olsa daha iyi. Benimki kendisi çok dikkat etmez ama. Genelde laf etme kısmıyla ilgili. Gerçi günahını almiyim alerjisinden dolayı temizlik yapamıyor zaten. Hem tozdan hem deterjandan çok kötü etkileniyorBenim ki de öyle 7 yıl bekar yaşamış evlenmeden önce bir kaç defa evine gitmiştim kahvaltı vs için hep ama hep ter temizdi evi görsen hiç bekâr evi değil gibiydi
Hatta annem benden temiz demişti
Aşırı titiz
Benim ki yapıyor iyi hissederse ama söyleniyor tabiO da kötü dağınık pasaklı olsa o da kötü. Ortası olsa daha iyi. Benimki kendisi çok dikkat etmez ama. Genelde laf etme kısmıyla ilgili. Gerçi günahını almiyim alerjisinden dolayı temizlik yapamıyor zaten. Hem tozdan hem deterjandan çok kötü etkileniyor
Bende oturtamıyorum. Bahsettiğim gibi stok huyu var benim kocada. Örnek veriyorum makarna alıyor fazla fazla. Ben onları ilk önce kitap gibi yerleştiriyorum,dolabın bir rafı makarna oluyor. Sonra gidiyor bir kaç makarna daha alıyor mecbur onları öncekilerden alakasız bir yere koyuyorum bu sefer farklı yerlerde bir sürü makarna oluyor. Bir süre sonra bir bakiyorum herşey birbirine girmiş aşırı bir düzensizlik varBenim ki yapıyor iyi hissederse ama söyleniyor tabihaklı da aslında biraz benden kaynaklı düzen oturtamiyorum ki
Acaba çok mu yokluk gördü zamanında ki bu yüzden mi stok yapıyorBende oturtamıyorum. Bahsettiğim gibi stok huyu var benim kocada. Örnek veriyorum makarna alıyor fazla fazla. Ben onları ilk önce kitap gibi yerleştiriyorum,dolabın bir rafı makarna oluyor. Sonra gidiyor bir kaç makarna daha alıyor mecbur onları öncekilerden alakasız bir yere koyuyorum bu sefer farklı yerlerde bir sürü makarna oluyor. Bir süre sonra bir bakiyorum herşey birbirine girmiş aşırı bir düzensizlik var
Bir dönem durumları baya kötüydü. Evlerine icra bile geldi. O zamanlardan kalma bi cimriligi ve stokculuk huyu var malesef. Stok yaptığı şeylerin fiyatlarinin gerçekten nasıl uçtuğunu gördüğümden bişey de diyemiyorumAcaba çok mu yokluk gördü zamanında ki bu yüzden mi stok yapıyor
Hiç konuştunuz mu?
Benim ki öyle çok alışveriş vs sevmez liste dışında birşey almaz
Anladım ama bu durumu normal değil ileride daha kötü olabilirBir dönem durumları baya kötüydü. Evlerine icra bile geldi. O zamanlardan kalma bi cimriligi ve stokculuk huyu var malesef. Stok yaptığı şeylerin fiyatlarinin gerçekten nasıl uçtuğunu gördüğümden bişey de diyemiyorum
Zaten giderek kötüye gidiyor da kendindeki kötü gidişatı kabul etmiyor ekonomiyi bahane ediyor. Bir de bebekten dolayı su an çalışmıyorum tek maaşa kalınca bişey diyemiyorum kendince ekonomi yapmasınaAnladım ama bu durumu normal değil ileride daha kötü olabilir
Ama istifticilik ekonomi için tasarruf değil kiZaten giderek kötüye gidiyor da kendindeki kötü gidişatı kabul etmiyor ekonomiyi bahane ediyor. Bir de bebekten dolayı su an çalışmıyorum tek maaşa kalınca bişey diyemiyorum kendince ekonomi yapmasına
Etmez çünkü şu anda atıyorum 50 TL ye 5 tane makarna alıyorsan 1 sene sonra o paranın değeri kalmıyor muhtemelen 1 yada 2 tane alabilcez vs diye başlıyor profesör edasıyla konuşmayaAma istifticilik ekonomi için tasarruf değil ki
Şey deseniz kumbara ya atsanız mesela 3 paket makarna ya 2 paketin parasını kumbara ya atsın
Liste yapın market gıda için
Deyin ki bunları alalım eğer yetmez ise kumbaradan alırız eksikler için lazım olan parayı deseniz kabul etmez mi ?
Hep mi böyleydi?Etmez çünkü şu anda atıyorum 50 TL ye 5 tane makarna alıyorsan 1 sene sonra o paranın değeri kalmıyor muhtemelen 1 yada 2 tane alabilcez vs diye başlıyor profesör edasıyla konuşmaya