Bitmeyen ev işi

Ben şöyle yaptım, bir sefere mahsus ayrıntılı temizlik için kadın tuttum. Tüm evi temizlediler, halıları yıkamaya verdim. Koltukları yıkatmadım ama o da aklımda, tüm koltukları firmaya yıkatcam. Ev bir kere dip bucak temizlenince sonrası kolay oldu. Haftada bir kere evi silip süpürüp, diğer günler robot süpürgeyi koyuyorum. Her gün bulaşık çamaşır makinesi çalışıyor. Bir şey okumuştum 'bir odadan diğerine giderken eliniz boş gitmeyin'. Bu da çok önemli. Tabi bu söylediklerim 10 gün öncesi için geçerliydi. Gebelikten dolayı aşırı halsizim hep yatıyorum. Şu an evi b.k götürüyor

Ben o temizliği kendim 3 günde yaptım bitirdim çok şükür ama oda oda yapmak zor ve kötü oldu. En son bugün arka odaları bitirip salona girdiğimde salonu yine toz içinde buldum. Halılar desen üzerinde bir ben yoktum. Yani dön başa sar başa durumu bari 1 hafta temiz kalsaydı

Benimde bu konuda fikirlere ihtiyacım var
Artık buhran geçireceğim o derece
3+1 koca ev
Fazla eşya yok ama yine dağınık yine dağınık

Geçmiş olsun hayat sana da zor
Sorma adam ilk yıllar yapıyordu ama artık oda yoruluyor iş yerinde bide rahatsız bu yıl
Bende keyif almıyorum bu dağınıklıktan ama nereden başlayacağımı bilmiyorum
Bazı evler var hep düzenli hep temiz nasıl başarıyorlar anlamıyorum

Benim eşim oğlak ama başak enerjisi var adamda iki zıt kutup gibiyiz temizlik konusunda
Hep söyledim yine söylüyorum erkeğin ev işine karışanı çekilir çile değil bizimki de öyle balık ama başak enerjisi var. Tamam bende aşırı pis bi insan değilim ama 7/24 bal dök yala da değilim. O istiyor öyle olsun

Geçmiş olsun hayat sana da zor
Sorma adam ilk yıllar yapıyordu ama artık oda yoruluyor iş yerinde bide rahatsız bu yıl
Bende keyif almıyorum bu dağınıklıktan ama nereden başlayacağımı bilmiyorum
Bazı evler var hep düzenli hep temiz nasıl başarıyorlar
Eşiniz dağınık mı

Benim ki de öyle 7 yıl bekar yaşamış evlenmeden önce bir kaç defa evine gitmiştim kahvaltı yemek vs için hep ama hep ter temizdi evi görsen hiç bekâr evi değil gibiydi
Hatta annem benden temiz demişti
Aşırı titiz

O da kötü dağınık pasaklı olsa o da kötü. Ortası olsa daha iyi. Benimki kendisi çok dikkat etmez ama. Genelde laf etme kısmıyla ilgili. Gerçi günahını almiyim alerjisinden dolayı temizlik yapamıyor zaten. Hem tozdan hem deterjandan çok kötü etkileniyor

Benim ki yapıyor iyi hissederse ama söyleniyor tabi haklı da aslında biraz benden kaynaklı düzen oturtamiyorum ki

Benim ki yapıyor iyi hissederse ama söyleniyor tabi haklı da aslında biraz benden kaynaklı düzen oturtamiyorum ki
Bende oturtamıyorum. Bahsettiğim gibi stok huyu var benim kocada. Örnek veriyorum makarna alıyor fazla fazla. Ben onları ilk önce kitap gibi yerleştiriyorum,dolabın bir rafı makarna oluyor. Sonra gidiyor bir kaç makarna daha alıyor mecbur onları öncekilerden alakasız bir yere koyuyorum bu sefer farklı yerlerde bir sürü makarna oluyor. Bir süre sonra bir bakiyorum herşey birbirine girmiş aşırı bir düzensizlik var

Acaba çok mu yokluk gördü zamanında ki bu yüzden mi stok yapıyor
Hiç konuştunuz mu?
Benim ki öyle çok alışveriş vs sevmez liste dışında birşey almaz

Acaba çok mu yokluk gördü zamanında ki bu yüzden mi stok yapıyor
Hiç konuştunuz mu?
Benim ki öyle çok alışveriş vs sevmez liste dışında birşey almaz
Bir dönem durumları baya kötüydü. Evlerine icra bile geldi. O zamanlardan kalma bi cimriligi ve stokculuk huyu var malesef. Stok yaptığı şeylerin fiyatlarinin gerçekten nasıl uçtuğunu gördüğümden bişey de diyemiyorum

Anladım ama bu durumu normal değil ileride daha kötü olabilir

Zaten giderek kötüye gidiyor da kendindeki kötü gidişatı kabul etmiyor ekonomiyi bahane ediyor. Bir de bebekten dolayı su an çalışmıyorum tek maaşa kalınca bişey diyemiyorum kendince ekonomi yapmasına
Ama istifticilik ekonomi için tasarruf değil ki
Şey deseniz kumbara ya atsanız mesela 3 paket makarna ya 2 paketin parasını kumbara ya atsın
Liste yapın market gıda için
Deyin ki bunları alalım eğer yetmez ise kumbaradan alırız eksikler için lazım olan parayı deseniz kabul etmez mi ?

Etmez çünkü şu anda atıyorum 50 TL ye 5 tane makarna alıyorsan 1 sene sonra o paranın değeri kalmıyor muhtemelen 1 yada 2 tane alabilcez vs diye başlıyor profesör edasıyla konuşmaya

Etmez çünkü şu anda atıyorum 50 TL ye 5 tane makarna alıyorsan 1 sene sonra o paranın değeri kalmıyor muhtemelen 1 yada 2 tane alabilcez vs diye başlıyor profesör edasıyla konuşmaya
Hep mi böyleydi?
İyide aldığı para yetmez ki hadi yetiyor diyelim istif yaptığı şeyleri yiyecek vaktinin olduğundan ne kadar emin ?
Benim eşimde tutumlu ama öyle istif vs yapmaz gerektiğinde harcar da
Ama o hep dengeli gidelim der eşimde hiç destek alamamış kimseden kardeş sayısı çok fazla olunca hep idareli gitmek zorunda kalmış
ilk eşi (kendi anlatmadı asla onu konuşmaz) ablaları yeğenleri akrabalari vs dediler
Baya savurganmış o yüzden ekonomik olarak çok zorlanmış
Bende çok parasız kaldım boşanma döneminde o yüzden mecbur kalmadıkça keyfi alışveriş yapmam
Ama istifticilik yapan kişiler ileride herşeyi istiflemeye başlıyor malesef önüne geçmek için birşeyler yapmaya çalışın diyeceğim ama kendinin istemesi lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…