Ev işleri , ben mi yanlış düşünüyorum canım sıkıldı

Bacaklarından rahatsız ama ben gelince her şeyi üstüme atıyor ve daha fazlasını istiyor daha düne kadar başkalarıyla karşılaştırıyordu beni bilmiyorum galiba tek çözüm az gelip çok kalmamak ve maddi olarak rahatladığımda bir temizlik çalışanı ile anlaşmak. Yoksa böyle bana fenalıl geliyor

Ay sizin anneniz benim anneannem sanki, gençliğinden beri aynıdır hep annemi kullanma peşinde , beni de kullanamayınca hep laf söyler geliyorsunuz bir süpürge yapmıyorsunuz diye. Annem de zavallım her gittiğimizde evi siler süpürür ama gittiğimizde yine evi pis buluruz asla dip köşe temizlemez. Köyde büyümüş sallamıyor hiç yazın bile ben gidince yıkarım nevresimlerini halılarını kilimlerini. Toz almak falan yok çekmeceler desen o biçim. Temizlik olsa iyi bütün yarım işlerini bizden yapmamızı bekler yorganlarını indirir döşeklerini kaldırtır her türlü işini bizden bekliyor annemin canı çıkıyor. Hala daha bizden razı değil

Ay sizin anneniz benim anneannem sanki, gençliğinden beri aynıdır hep annemi kullanma peşinde , beni de kullanamayınca hep laf söyler geliyorsunuz bir süpürge yapmıyorsunuz diye. Annem de zavallım her gittiğimizde evi siler süpürür ama gittiğimizde yine evi pis buluruz asla dip köşe temizlemez. Köyde büyümüş sallamıyor hiç yazın bile ben gidince yıkarım nevresimlerini halılarını kilimlerini. Toz almak falan yok çekmeceler desen o biçim. Temizlik olsa iyi bütün yarım işlerini bizden yapmamızı bekler yorganlarını indirir döşeklerini kaldırtır her türlü işini bizden bekliyor annemin canı çıkıyor. Hala daha bizden razı değil
Benim de aynı küçükken bile her şeyi yapardım zaten o yüzden bel fıtığı var. Vicdan da yapıyorum. Temizleyince de sinir oluyorum içimde birden öfke beliriyor nedense. Benim annem de çekmece, dip köşe yapmaz ben yaparsam yoksa asla.

Kızlar ara tatilde ailemin yanına geldim ama evde her iş bana bakıyor yani yemek, bulaşık temizlik cumaya hemen gitme kararı aldım, biletimi aldım. Ama annem daha fazla temizlik yapmamı istiyor bir yanım yap diyor ama bir yanım da yapma zaten senin ayrı bir evin var ve çalışıyorsun buraya biraz da olsa dinlenmeye geldin diye. Kararsız kaldım, borcum olmasa geziye gidecektim ama bir daha ne yapsam bilmiyorum annem ben gelince daha da salıyor ev işleri bana kalıyor yoruluyorum ona da acıyorum ne kadar evi temizlesem de annem hiç düzenli ve temiz değil malesef eski haline geri geliyor , ben de bu yaşta malesef bel fıtığı var. Vicdan yapıyorum açıkcası.
Tek yaşayan babam bile ben gitmeden tüm temizliğini kendisi yapar, bu tür sorumluluklar saçma geliyor artık, çalışıyorsunuz da üstelik "ben size yardımcı birini tutayım, tatildeyim dinleyeceğim" vb. Diyemiyor musunuz?

anne babana yanı senı buyuten insanlara yapıyorsun sonuçta o kadar hakları var üzerlerinde yap ne olacak hem hayır duası alırsın hemde spor

anne babana yanı senı buyuten insanlara yapıyorsun sonuçta o kadar hakları var üzerlerinde yap ne olacak hem hayır duası alırsın hemde spor
Ben zaten yapıyorum ama yani ben de az da olsa dinlenmek istiyorum . Her şeye yardım ediyorum zaten anneme gelince bir tane bulaşık yıkatmam, yemeğin çoğınluğunı yaparım ama temizlik, dip köşe istemesi yoruyor beni

Bazıları oh annemin evine gidip biraz da olsa dinlenicem der mesela ben on kat yorulup öyle giderim çalıştığım yere. Çünkü annem çok iyi vicdan yaptırır bana ben de o vicdan azabından kurtulmak için deli gibi yaparım sonra sinirlenirim
Sabah akşam gebeş gibi yatıp, oğluna kıyamayan birine ne vicdanı? Aileye dur diyemediğin için elin adamları sana acımıyor zaten. Hayat böyledir, o ezerse bu da ezer şu da ezer. Kaynağı kurut önce, ailene dur de.

Anne ve babaya yapılan hizmet kölelik değildir. Yaşlandıklarında bize çok ihtiyaçları var. Annem her zaman düzenli, titiz bir kadındır. Ama artık gücü yetmiyor ve buna eşlik eden hastalıkları var.

Gönlümüze göre temizleyecek bir kadın bulamadık. Parasını fazla fazla alıp, baştan savma yapıyorlar. Bu sebepten ben her gittiğimde dip köşe yaparım.

Eylül ayında 5 günlük bir süremiz vardı. Cam, kapı, dolaplar, ev dip köşe her yeri temizledim. Hatta annem oturamadık hiç diye söylendi durdu ☺️

Keşke daha fazla vaktim olsaydı dedim, keşke daha fazlasını yapabilseydim dedim. Canları sağ olsun, kapılarında köle olurum. Bir gün onları kaybetme korkusu ben de derin üzüntü yaratıyor.

Bazı ana, babalar vardır. Sadece biyolojik görevlerini yapmış, gerisinde vardır ama yoklardır, evlatları acı çekmiştir. Bu durum çok ayrı ama sizin anne ve babanız bu guruba gitmiyorsa senede kısacık bir vakit yardımcı olmak size yük olmamalı, aksine mutlu olmalısınız.

Kesinlikle artık bunun farkına vardım ve gerçekten çok yıprandım. Tatillerde geç gelme kararı aldım çünkü küçüklüğümden beri ev temizleme, bulaşık bıktım.
Kisacik ara tatildede gitmek zorunda degilsiniz. Benim annemde cok daginiktir. Her yer her yerde. Huzur bulamayiz. Dediginiz gibi biz temizlesekte o yine kisacik zamanda eski haline getiriyor. Birde muhabbeti sürekli ayni konular. Baba tarafi o akraba bu akraba. Zaten küçüklüğümden beri hiç anne sevgisi görmedim. Bende artik pek gitmiyorum. Pskolojik olarak kullaniliyorum, ne geldik diye sevinen biri var nede deger veren. Ben degersiz degilim gitmem daha iyi.

Anne ve babaya yapılan hizmet kölelik değildir. Yaşlandıklarında bize çok ihtiyaçları var. Annem her zaman düzenli, titiz bir kadındır. Ama artık gücü yetmiyor ve buna eşlik eden hastalıkları var.

Gönlümüze göre temizleyecek bir kadın bulamadık. Parasını fazla fazla alıp, baştan savma yapıyorlar. Bu sebepten ben her gittiğimde dip köşe yaparım.

Eylül ayında 5 günlük bir süremiz vardı. Cam, kapı, dolaplar, ev dip köşe her yeri temizledim. Hatta annem oturamadık hiç diye söylendi durdu ☺️

Keşke daha fazla vaktim olsaydı dedim, keşke daha fazlasını yapabilseydim dedim. Canları sağ olsun, kapılarında köle olurum. Bir gün onları kaybetme korkusu ben de derin üzüntü yaratıyor.

Bazı ana, babalar vardır. Sadece biyolojik görevlerini yapmış, gerisinde vardır ama yoklardır, evlatları acı çekmiştir. Bu durum çok ayrı ama sizin anne ve babanız bu guruba gitmiyorsa senede kısacık bir vakit yardımcı olmak size yük olmamalı, aksine mutlu olmalısınız.
Ben küçükken beri evin çekip çeviren 2 . An neydim nerdeyse. O yüzden açıkcası küçüklükten beri sürekli yaptığımdan bıktım. Annem ben küçüklüğümden beri benı yapamıyorum sen yap derdi. Şuan 27 yaşındayım orta derece bel fıtığı var bu işlerden dolayı hatta bana tanı lise sonda konuldu düşünün yani. Liseden beri çekiyorum

Ben küçükken beri evin çekip çeviren 2 . An neydim nerdeyse. O yüzden açıkcası küçüklükten beri sürekli yaptığımdan bıktım. Annem ben küçüklüğümden beri benı yapamıyorum sen yap derdi. Şuan 27 yaşındayım orta derece bel fıtığı var bu işlerden dolayı hatta bana tanı lise sonda konuldu düşünün yani. Liseden beri çekiyorum
Bu da çok yanlış. İşte dedim ya bazı anne ve babalar sadece biyolojik ebeveyn. Hastalık vs. Gibi çok ciddi durumlar yoksa çocuğa anne ve baba misyonu yüklenmez. En fazla dağıttığını topla, içtiğin bardağı makineye koy, odanı topla vs. Denir.

Anneciğimle, babacığım sırf ders çalışayım diye önüme yemek, meyve, kek taşırdı. Daha küçükkende çocuk olduğumun bilincindeydiler. Bana anne ve babalık misyonunu tamamladılar bakım, koruma vs. Olarak. Şu an bu misyon ben de, şimdi ben onların üzerine titriyorum ama işte herkes aileden yana şanslı değil, üzüldüm adınıza.

Yaşlandılar ama ben yemek yapıyorsam o salata yapar veya çıkan bulaşığı halleder. Halen kıyamaz. Sizinkisi anlattığınız şekildeyse "Seni hizmetçi doğurdum" moduna girmiş, yazık.

Bu da çok yanlış. İşte dedim ya bazı anne ve babalar sadece biyolojik ebeveyn. Hastalık vs. Gibi çok ciddi durumlar yoksa çocuğa anne ve baba misyonu yüklenmez. En fazla dağıttığını topla, içtiğin bardağı makineye koy, odanı topla vs. Denir.

Anneciğimle, babacığım sırf ders çalışayım diye önüme yemek, meyve, kek taşırdı. Daha küçükkende çocuk olduğumun bilincindeydiler. Bana anne ve babalık misyonunu tamamladılar bakım, koruma vs. Olarak. Şu an bu misyon ben de, şimdi ben onların üzerine titriyorum ama işte herkes aileden yana şanslı değil, üzüldüm adınıza.

Yaşlandılar ama ben yemek yapıyorsam o salata yapar veya çıkan bulaşığı halleder. Halen kıyamaz. Sizinkisi anlattığınız şekildeyse "Seni hizmetçi doğurdum" moduna girmiş, yazık.
İşte dediğini gibi ben de öyle bir hayatım olsun isterdim ama küçük yaşta fazla sorumluluğum oldu

Annen baban yapıver diyenleri takma ve bence yapma. Ben anneme gitmiyorum artık. Geçen gün eşim annen seni köle gibi kullanıyor dedi, aydınlandım. Gerçekten öyle ki bebekle gidiyorum, boş durduğumu yada yorulmadığımı hatırlamıyorum.

Tatillerde bende gider genel temizlik yapardım hep. Baba evim çok büyük ve iki katlı olduğu için annem ne kadar uğraşsa da yetemezdi çoğu kere. Çünkü çalışan kadındı.
Annem bana boşver tatildesin deyip börek çörek yedirmenin derdindeydi ama benim yükselen başak ......loading 🙂↔️
Aynı durum bizde de var. Ev iki katlı biz gidince annem hep mutfakta olur bende temizlik işlerini yaparım. Ne kadar yardımcı olursam o kadar kârdır bana 🥰

Benim de aynı küçükken bile her şeyi yapardım zaten o yüzden bel fıtığı var. Vicdan da yapıyorum. Temizleyince de sinir oluyorum içimde birden öfke beliriyor nedense. Benim annem de çekmece, dip köşe yapmaz ben yaparsam yoksa asla.
O kadar iş yap bi de vicdan azabı çekmek insanı üzüyor ya

X