• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitmek bilmez çocuk sesi

Arkadaşım bütün ülkeyi neden kısırlaştırayım?ha illa bencilsin diyorsan ona da peki.yine de bencil olmamalısın çocukları çekmek zorundasın mı diyorsunuz?herkes illa fedakar olmak zorunda mı bir de o açıdan bakalım.
Annelerine ses gitmesin ben anlayışlı olup umursamamayım.gerçekten bana çook garip geliyor anneleri burda ses yapma deyip arka evin önüne göndermesi ve bana sus anlayışlı ol diyenlerin olabilmesi...
Sizin verdiğiniz örnekte eğer ben araba sevmeyip tam cadde üzerinden ev alsam dediğiniz gibi tamam ama ben çocuk sesi sevmeyip park önünden ev almadım ki?
Sizin bu anlayısınıza göre sokağa bırakılan çocuklara da devlet bakmamalı ne de olsa ana babası istememiş.

Aslında size değil bana yazdı.
O yüzden gerizekalı olduğuna kani oldum.
Çünkü okuduğunu anlamadığı gibi sürekli beddua ediyor hamile haliyle.
Kendi evlatlarını tehlikeye atacak kadar cahil, kör.
Inan haMile olduguna bile dikkat etmedim
Allah herkese hayırlı evlat nasip etsin.
Kimsenin yavrusuna laf soylemem kimse de benim yavrumun gelecegiyle ilgili sacma sapan yorumlar yapmasın.

Arabamın halini yüklüyorum,motorun cam kırıldı onu yaptırdık.Kaportacı yapmak için 500 tl istiyor.o da serviste orjinali yaptırmak istersen değişeceğiz 1750 dediler pahalı olduğu için varolan geri yerine takılacak.Sağdaki kısma top hızlıca vurunca arabanın yan kısmı ayrıldı.
Çocuklar istediğini yapar,bencil olma diyen anneler bencillik etmeyip kendi aralarında toplar yollarlarsa sevinirim.Haa yok kim yaptıysa o ödesin diyorsanız,demek ki çocukların orada oynaması yanlış.Eki Görüntüle 2271692
Kimse size cocuktur yapar demiyor hanimefendi gidin sikayet edin diyoruz hatta..

Ben bu ailelerdeki rahatlığı anlamıyorum ya.
Sal çocuğu sesi de gelmesin sana ,ne yapıyor belli de değil sabahtan akşama kadar. Hayret yani bu devirde bu rahatlık pes.
Benimde 2 cocuğum var,sitede oturuyorum,kızım 6.5 yaşında ,oynadığı yeri görme imkanım olmadığı için tek göndermiyorum. Bisikletini bile katlananlardan aldım ,koyup bagaja götüreyim büyük parkta parkurda sürsün diye. Halbuki site içinde de kullanabilir ama ben gönderemem bu devirde.
Nasıl cesaret bu inanın anlamadım.
Tamam çocuktur,oynasın ama mümkünse annesinin görebileceği yerde oynasın,anneye bak ses olmasın diye uzağa yönlendiriyor.
Ayrıca sizi de rahatsız ediyorlar,4 katta da çocuk yok ama gürültüyü çekmek zorunda olan siz oluyorsunuz.
Ben olsam gider kapılarına faturayı gözlerine sokardım,çocuklarınız yaptı bunu,şayet orda oynamaya devam ederlerse sorun çıkartacağım derdim yani. Özür dilemekle olmaz,devam etmemeliler buna.
Bu çocukların anneleri evden çıkıp çocuğu parka götürüp başında beklemek yerine sokağa salıp gelin kaynana programlarını izlemeyi tercih ettikleri için bu saçmalığa maruz kalıyorsunuz.

Eski yaşadığım yer öyleydi. Ve park 3 apartman yandaydı fakat camdan çocuğa seslenmek varken parka gitse peşinden gidecek anne nerede? 10 çocuk apartman arasında sabahtan geceye bağrışırdı.

Hastayı, hamileyi , sınava hazırlananı bırakın yahu bilmemkaç lira kira ya da kredi ödediğim evimde neden ayaklarımı uzatıp kitabımı okuyamıyorum, neden kafamı dinleyemiyor, güzelce uyuyup istediğim gibi keyif yapamıyorum?

2 bebeğim var şu an giriş katta oturuyorum ona rağmen adımlarını hızlandırsalar bile “aşağıda insan var, rahatsız olurlar koşmayın” diyorum ki aşağıda ev yok fakat böyle alışsınlar, duya duya öğrensinler istiyorum. Fakat bir de “ çocuk bunlar, eve mi bağlayalım, evde de mi bağlayalım” cılar var ki.... bağla evet bağla diye bağırası geliyor insanın...

Tavsiyem bir apartman toplantısı düzenleyip hepsini bir akşam yemeği üzeri çayına davet edip mesela güzel güzel konuşmak olabilir.

Umarım keyifli ve huzurlu günler çok yakında sizi bulur.
Yaaa sizi tebrik etmek kutlamak hatta taçlandırmak istiyorum :KK74: şu devirde anne olup da başkalarını düşünebilen empati kurabilen o kadar az kadın var ki resmen bulunmaz nimetsiniz. Varsa yoksa paşaları prensesleri çocukları... tamam çocuk bu kırmamak incitmemek lazım ama başkalarını da düşünmek zorundasın. İnsanlara saygıyı imsanlara rahatsızlık vermemeyi küçükken öğretmeyip ne zaman öğretecekler ya da öğretebilecekler mi? Aynı çocuğum da çocuğum diyen kadınların söz konusu kendi çocukları olduğunda herkesin hakkını gasp etmeyi hak görüyolar. Çünkü söz konusu onların çocuğu! Başkasının çocuğunun bile önemi yok sadece onlar

Aslında size değil bana yazdı.
O yüzden gerizekalı olduğuna kani oldum.
Çünkü okuduğunu anlamadığı gibi sürekli beddua ediyor hamile haliyle.
Kendi evlatlarını tehlikeye atacak kadar cahil, kör.
Siz bana cahil kör diye hitaplarda bulunamazsiniz ne yaparsanız yapın sizin seviyenize düşmeyecegim bana yaptığınız bitti karnimdaki bebeğe mi yukleniyorsunuz şimdi de gerçekten diyecek söz bulamıyorum at kosturun isterseniz evinizde başta en makul bı yorum yaptım ama cileden çıkardınız yeter artık ya siz kendinizi ne sanıyorsunuz beni yok cahil yok kör bı üniversitede öğretim görevlisiyim ben ve eğitim bölümünden hemde cahilliği sizden öğrenecek değilim sadece biraz empati kurun dedim gürültüye karşı tüm insanları yobaz cirkef ilan ettiniz tebrikler mükemmel annesiniz evet harika ! Bu konuya bir daha yazmayacağım ama rica ediyorum sizde kapatın artık yeter gerçekten yazık herşey bitti karnimdaki çocuk çıktı ölürse eğer haber veririm size mutlu olursunuz belki!!

Sizin bu anlayısınıza göre sokağa bırakılan çocuklara da devlet bakmamalı ne de olsa ana babası istememiş.
Devlet bir tüzel varlık ben ise bireysel.Nasıl aynı tutup bu örneği verdiniz bilemiyorum ama;
Size sizin gibi anlatayım.O zaman sizin anlayışınıza göre de sizin sokaktaki her çocuga bakmanız lazım.

Arkadaşlar bir de haksızsın yazan bir azınlık var ama ben haklımıyım demiyorum ki?Zaten haklı olduğumu biliyorum.Kırıcı olmadan çözümleme yolu arıyorum.Makarnaya tapan insanların dahi olduğu dünyada herkesin benimle aynı fikirde olmayışına da şaşırmıyorum.

Bakalım devlet ne diyor:

MADDE 183. - (1)
Gürültüye neden olma
İlgili kanunlarla belirlenen yükümlülüklere aykırı olarak, başka bir kimsenin sağlığının zarar görmesine elverişli bir şekilde gürültüye neden olan kişi, iki aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.
Çocuk ise ebevenyne ceza kesilir.

Siz bana cahil kör diye hitaplarda bulunamazsiniz ne yaparsanız yapın sizin seviyenize düşmeyecegim bana yaptığınız bitti karnimdaki bebeğe mi yukleniyorsunuz şimdi de gerçekten diyecek söz bulamıyorum at kosturun isterseniz evinizde başta en makul bı yorum yaptım ama cileden çıkardınız yeter artık ya siz kendinizi ne sanıyorsunuz beni yok cahil yok kör bı üniversitede öğretim görevlisiyim ben ve eğitim bölümünden hemde cahilliği sizden öğrenecek değilim sadece biraz empati kurun dedim gürültüye karşı tüm insanları yobaz cirkef ilan ettiniz tebrikler mükemmel annesiniz evet harika ! Bu konuya bir daha yazmayacağım ama rica ediyorum sizde kapatın artık yeter gerçekten yazık herşey bitti karnimdaki çocuk çıktı ölürse eğer haber veririm size mutlu olursunuz belki!!
Hamileymissiniz Allah sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almanızi nasip etsin üzmeyin kendinizi 🤗

Son düzenleme:
Hayvan kadar insan hayatının değeri yok şu ülkede dediğin ülkede hayvan öldürmenin caydırıcı cezası yok.
Hergün ülkenin dört bir tarafından hayvana işkence haberleri geliyor ve cezası para cezası.
Şu hayvanları saçma sapan kıyaslara konu etmekten vazgeçin artık. Ayrıca senin çocuğunun bir hayvandan değerli olduğunu sana düşündüren ne? İnsanın hayvandan değerli olduğu düşüncesi ne bencilce ya. Altı bomboş söylenmek için söylenmiş cümleler işte...
Ayrıca çocuğun çocuk diye istediğini yapamaz bundan rahatsız olana da yazılarında ima ettiğin gibi "gününü gösteremezsin" bir hukukçu olarak seni temin ederim. Dağ başı değil burası. Siz çiftleşip ürüyorsunuz diye tüm insanlık olarak sizin çocuklarınıza ancak makul seviyede tahammül edebiliriz. Fazlasını kimse çekmez
oh ağzınıza kaleminize sağlık içimin yağları eridi

Siz sitede o yüzden almış olabilirsiniz de ben apartmanda oturuyorum.Park evinizin önündeyse zaten başta kabullenmek oluyor birazda.Sizin durumunuz farklı yani.
Kaçıncı katta oturuyorsunuz bilmiyorum ya da yalıtımı cok iyi bir cam mı ama bana çok ses geliyor.tüm gün tvye odaklanmıyorum zaten onca ses arasında nasıl odaklanılabilir bilemiyorum.yaz geldi ise parka gitsinler aileleri aktivite yerlerine götürsün kurslara yazdırsın.yani kapı önü bağır çağır oynamak çocukların hakkı da bir kitap okumak benim hakkım değil mi?
Evet çalışmıyorum tüm gün evde oturuyorum , bunu aşağılar tarzda yazmış olmanızı es geçiyorum.
Napabilirsiniz deyince amacım kötü olmadan insanlara anlatabilmek,engelleyebilmek ,onların da başkasının hakkına tecavüz etmemeyi öğrenmeleri yoksa annemın evindeki köpeğimi getirip mahallede açık bıraksam mahalledeki çocuklar korkup oynamaz zaten.Napalım köpek bu özgür gezebilir ne yapabilirsiniz deyip inatlaşmayı zaten istemem.
4 ayı da 4 gün gibi soylemişsiniz.koskoca 4 ay.120 kereden bahsediyoruz.
😂 hanimefendi ben sizi neden aşagilayayimki herkes çalismak zorunda degil tabikide ben butun gun ewdesiniz o yuzden sese cok takilmişsiniz demek istedim . Ayrica ben zaten isten gelince ses faln cok odaklanamiyoruum yorgunluktan ben rahatsiz olmuyorum siz oluyosunuzdurda yapicak da birsry yok malesef napicaksiniz dovucekmisiniz cocuklari aileleriyle kavgami ediceksiniz. Birakin oynasinlar sizde odaklanmayin baska ugraslar bulun yaz surecinde kursa gidin annenize gidin kisin gelin 😂😂 bunun cozumu yok malesef

İki konuyu niye bir tutup bu konu üzerinden laf sallıyor, çocukları, analarını genelleyip duruyorsunuz ya?

Diğer konudaki şartlar içinde haklı olmadığınızın siz de farkındasınız herhalde ki buraya gelip aynı savunmanın geçerli olabileceği bu konu üzerinden gidiyorsunuz. Diğer konudaki yorumlarınızı burada yapın, haklısınız, ben de katılırım ama yorumlarınız diğer konunun şartları içinde ütopik-beklentisi yüksek ve çok bencil.

Diğer konuda bahsi geçen çocuk 3 yaşında, bu konuda bahsi geçen çocuklar okul çocukları.
Beklenti-anlama-kurala uyma-ikazı idrak aralığı elbette farklı olacak, bunu ayırt edemiyor musunuz?

Diğer konuda çocuğu kendi evinin içinde sessiz tutmaya çalışan annesi var; komşu adam sabah 9-14 arası uyuyor diye, çocuk adamın uyuduğu odanın üstünde oyun oynamıyor, annesi uyarıyor, 2 saati de parkta geçiriyor; yine de adam tık ses istemiyor gündüz 5-6 saat boyunca, yorumlayanların bir kısmı da "Adam haklı çocuğunuza terbiye verin"e bağlıyor. 6 saat boyunca, kendi evinde çıt ses çıkarmaması beklenen çocuk 3 yaşında o konuda, ÜÇ.

Bu konuda okul çocukları sokağa rast gele salınıyor anaları "Gidin bu tarafta oynamayın" diyor, komşu arabaya maddi zarar veriliyor, uyarı alıyorlar ancak evlerinin yakınlarında, sokakta oyun ihtiyaçlarını giderebilecekleri geniş bir park bulunduğu halde, evin dibindeki boş alanda bol ses ile futbol oynamaya devam ediyorlar. Aynı mı bu iki konu şimdi?

Yapılacak şey belli, anneleri ile konuşulacak, ya park tercih edilecek ki anneleri çocuklarından sorumludur, parka tek başına salamam diyorsa da başında bekleyecek, ya da kendi dairelerine bakan cephedeki boş alanda oynayacaklar bunu talep etme hakkınız var, çekmek zorunda değilsiniz. Umarım sorun çıkarmaz uyarlar.

Aaa çok ilginç ya, ayırt edemiyorlar herhalde, çocuk lafını okumaları aynı yorumu her yere yapıştırmalarına yetiyor galiba ahah. :) 3 yaşındaki çocukla okul çocuklarını, kendi dairesinin önünden savan-çocuğuna vakit ayırmayan anneyle, 3 yaşındaki çocuğunu evinde zapt etmeye çalışan-ensesinde gezen anneyi bir tutmak nasıl bir aklın ürünü ise hiç yaş-mekan-alternatiflerin varlığı-davranış kıyası yapma, olayı tartıp ayırma ihtiyacı da hissetmiyorlar. :)
Yok artik ya millet iyice kafayi yedi adam 9-14 arasi uyucak diye ben cocugumu bagliyimmi. Gidip mustakil ewde otursun bu sekilde calisma saati olan insanlar bir zahmet. Benim evimde cocugum normal saatlerde sabah 8 aksam 8 istedigi odada abartiya kacmadan istedigi sekilde oynayabilir. Herkesin cocugu oynayabilir kendi ewinde. Birde bu ben cocuk sewmiyorum zaten yapmiyorum cekmek zorundamiyim diyenlere de kusura bakma kardeş malesef cekmek zorundasin. Bi akilli senmisin acaba yok sessizlik istio yok kitap okucakmis cocukta cekemezmis . Biz cekioz sende cek 😂😂😂😂 öylede böylede cekion zaten yap bari öyle cek. Daha cok ureyin arkadaslar en az 3 cocuk 😂😂

Nasil sakin olayım allah aşkına?? Butun yazdiklarimin okunmasini istiyorum.
Ben nerde demisim cocuk evi baslarina yiksin diye.
Bu konu farkli o konu farkli diYe de defalarca kez yazdim.
Bana yazdıgı seye bakar mısın?
Beni suclu yetistirme potansiyelli biri ilan ediyor.
Bunca yıldır uyeyim kimseyi uzmek kırmak asla istemem.
Bugune kadar hep dikkat ettim.
Tek sucum cocuk bu elbet biraz ses olacak ama tabi ki aşırı olursa mudahale ederim demem mi?? Bu yuzden mi ilerde suclu yetistiriyorum?
Bir de bana yazınin sonunda beddua ediyor bir de ustune ben karsilik verince daha da çirkinlesiyor...
Allahım boyle insanlardan beni de yavrumu da uzak tut.
Bazı insanlarin kalbi gercektenn cok ama cok kotu
Rabbim esirgesin daglara taslara boyle insanlardan...
Benim melegime ilerinin suclusu dersen bende gerekeni yaparım....
Bu insanlar ciksin bi zahmet dagbaşinda yaşasin hayir hayvanla insan kiyaslamiyorum zaten hayvaninda sesinden rahatsiz olmamda disarda araba sesi kedi kopek sesi dolu ses var nie cocuk sesine takiliyorlar bu kadar anlamadim. Hayir hastalik olur vs tamamda butun gun ewde bos bos oturupta ay cok ses diyenler cikin gezin mesela siz kursa gidin cocuklari kursa gotursun diyorsunuz ya sinemaya gidin hobi bulun falan. Cocuklara sarmayin yani boşluktan

Hayvan kadar insan hayatının değeri yok şu ülkede dediğin ülkede hayvan öldürmenin caydırıcı cezası yok.
Hergün ülkenin dört bir tarafından hayvana işkence haberleri geliyor ve cezası para cezası.
Şu hayvanları saçma sapan kıyaslara konu etmekten vazgeçin artık. Ayrıca senin çocuğunun bir hayvandan değerli olduğunu sana düşündüren ne? İnsanın hayvandan değerli olduğu düşüncesi ne bencilce ya. Altı bomboş söylenmek için söylenmiş cümleler işte...
Ayrıca çocuğun çocuk diye istediğini yapamaz bundan rahatsız olana da yazılarında ima ettiğin gibi "gününü gösteremezsin" bir hukukçu olarak seni temin ederim. Dağ başı değil burası. Siz çiftleşip ürüyorsunuz diye tüm insanlık olarak sizin çocuklarınıza ancak makul seviyede tahammül edebiliriz. Fazlasını kimse çekmez

İşte insan düşmanı bi tip daha, işte tam da bu yüzden sizin gibileri kimsenin adam yerine koymaması ve saygı duymaması çok doğru bence çünkü sizin zihniyetinizdekiler kimseyi sevmeyip saymayıp içinde bulunduğu toplumdan her şeyi bekleyen insanlar.Siz çocuklar kadar masum canlılar için bile bu kadar sevgisiz cümleler kurabilin ama karşınızdaki herkesten saygı bekleyin işte bu yüzden devamlı toplumla çatışacaksınız hiçbi zaman da mutlu olamayacaksınız çünkü sevgisizsiniz sizin zehriniz de size yeter zaten

bizim millet çocuğunu gürültü yapmasını hak bildirerek büyütüyor. tatil yerlerinde de görüyorsun bunu yurt dışına çıktığında da uçağa bindiğinde de. genlerinde bi gürültü düğmesi bozuk olmadığına göre demek ki Türk analar çocuklarını gürültüleri hoşgörülür mottosuyla büyütüp terbiye ediyorlar. elalemin çocuğu 3 yaşında da 9 yaşında da çevresini rahatsız etmeden oynamasını biliyor. bizde gürültü yapmasın deyince vay çocuk özgüvensiz mi büyüsün diye sıçrıyor aileler özellikle de anneler. sanki avrupalıların çocukları sessiz büyüdü diye ezik oluyormuş gibi. ayrım yapmayayım diyorum ama Istanbul'da birkaç farklı semtte oturdum; gayri müslim vatandaşlarımızın yoğun olduğu semtlerde çocuk gürültüsü diye bişey yok. üst katımdaki ailenin iki küçük çocuğu olduğunu 6 ay sonra asansörde karşılaşınca anladım. daha önce oturduğum apartmanda üst kat komşumun bir kreş yaşında çocuğu bir de bebeği vardı ne ağlarlardı ne de oyuncaklarını yere çarparlardı. onlar da çocuk bizimkiler de... ama yetiştirme farklı demek ki

İşte insan düşmanı bi tip daha, işte tam da bu yüzden sizin gibileri kimsenin adam yerine koymaması ve saygı duymaması çok doğru bence çünkü sizin zihniyetinizdekiler kimseyi sevmeyip saymayıp içinde bulunduğu toplumdan her şeyi bekleyen insanlar.Siz çocuklar kadar masum canlılar için bile bu kadar sevgisiz cümleler kurabilin ama karşınızdaki herkesten saygı bekleyin işte bu yüzden devamlı toplumla çatışacaksınız hiçbi zaman da mutlu olamayacaksınız çünkü sevgisizsiniz sizin zehriniz de size yeter zaten
Senin çocuğuna sevgi beslemek zorunda değilim. Bu beni sevgisiz yapmaz. Sen hayvanların canını çocuğun canından daha değersiz görünce sorun yok
Çocuğunun sesinden rahatsız olana Kabadayı gibi cevap verince sorun yok
Sevgisiz olan biz oluyoruz? Yok öyle yağma.
Toplu halde yaşamanın kuralları vardır eğer sen veya çocuğun buna uyamayacaksaniz toplumdan uzaklaşın kimseyi rahatsız etmeyin.
Ve evet fikrimin arkasındayım senin çocuğun ve herhangi bir hayvan arasında zerre fark yok.
İnsan sevmeyen bilmem ne diye edebiyat parcalamissin ama hayvanlar için cehennem olan bir ülkede aklına kıyas olarak o Masumlar gelen birinin ne dediği çok da önemli olmasa gerek.
Sana tavsiye hani demişsin ya boyleleri benim karşıma çıkmıyor sen yine o kadar emin konuşma birgün ben çıkarım karşına sonra yıllarca mahkemelerde sürünürsün.
Bakamayacaginiz çocukları yapmayın

Yok artik ya millet iyice kafayi yedi adam 9-14 arasi uyucak diye ben cocugumu bagliyimmi. Gidip mustakil ewde otursun bu sekilde calisma saati olan insanlar bir zahmet. Benim evimde cocugum normal saatlerde sabah 8 aksam 8 istedigi odada abartiya kacmadan istedigi sekilde oynayabilir. Herkesin cocugu oynayabilir kendi ewinde. Birde bu ben cocuk sewmiyorum zaten yapmiyorum cekmek zorundamiyim diyenlere de kusura bakma kardeş malesef cekmek zorundasin. Bi akilli senmisin acaba yok sessizlik istio yok kitap okucakmis cocukta cekemezmis . Biz cekioz sende cek 😂😂😂😂 öylede böylede cekion zaten yap bari öyle cek. Daha cok ureyin arkadaslar en az 3 cocuk 😂😂
Çekmek zorunda değil kimse senin çocuğunu bu ne özgüven ya hayırdır ?

Back