• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitmek bilmez çocuk sesi

Anlıyorum sizi. Site içinde oturuyorum. İki katlı tüm binalar. 1.kattayım. Bizim oturma odasının olduğu tarafı kale yapıyorlar. O ses resmen kafasına vuruluyor insanın. Başta çocuklar oynasın dedim ama yok olmuyor. Uyarıyorum ertesi gün yine aynı. Karşı blok da da oynayan çocukların evleri var. Orayı kale yapmıyorlar mesala. Yaz gelince camı açıp oturamıyorum sesten
Aynen,arkadaki evin yanı daha musaıt ama tavşanın kafesine geliyormuş top.Yani tavşana saygı duyanlar ben insanca söylediğim için bana saygı duymuyor.tabi apartman duvarları kale , önce güüüm sonra gooooool ...
Aynı konudan muzdaribim bizim site ama benim oturma odam bir sokağa bakıyor ve yüksek giriş.ilkence resmen hepsi birlikte bağırıyor insan gibi konuşarak da anlaşamıyorlar.üstelik hiç biri bizim sitenin çocuğu değil . Rica ettim olmadı çikolata şeker ikram ettim olmadı bağırmadan oynamayı öğrenemediler bir türlü.telefonda o odada konuşurken cam kapalı bile olsa evde kşm var diye soruyor karşı taraf.çocuk bu diyenlere cevabım bu devirde başı boş çocuk sokağa bırakılmaz Tv'de nette görüyoruz .alırsın çocuğunu parka yada okul bahçesine götürürsün gözetiminde olur.
Çocukların oyun oynadığı alan ile max.30 adım uzaklıkta hem okul hemde devlete ait otopark var pek tabi orada oynayabilirler.annesiyle orda oynayan çok çocuk görüyorum.
Ama sabahtan gece yarısına kadar çocuğunu görmediği bir noktada oynaması için sokağa bırakan anneler oralarda oynamasına izin vermiyorlarmış. Yahu sen dayanıp çekmiyorsun çocuğunun sesini sokağa salıyorsun ben neden çekeyim .üstelik alt komşumun bebeği oldu ve ses direkt onların evde. Çözümü var mı bunun yok
Aynen benim olsa asla bırakmam kimse olmasa dahi.biri bir çocuğu alıp gitse farkedilene kadar saatler geçer.parkta küfür öğretenler denmiş ama parkta küfürbaz çocuklar,mahallede temiz ağızlı cocuklar diye bir ayrım yok ki.parka gelen çocukta mahalledeki çocuklar işte.Sokağa salan annelerin çok büyük kısmı evde kafa dinlemek için yolluyor haklısınız.Ya çocuk yüzüme baka baka annem bizim evin orda oynamayın dedi diyor.Buyur burdan yak.öyle dedikçe kendimi iyice salak gibi hissediyorum.

Böyle bi şey yaşasam sinirlerime hakim olamam asla... yaşlı gibiyim kafam gürültüyü çekmiyor. 1 değil 9-10 çocuk... taşınma ihtimaliniz yok mu hiç? 🤔

Benim evim alt katlarda ve sokağa bakıyor. Aynı şekilde benim evimin önünde de çok ses oluyor çocuklar yüzünden ders çalışırken işkence gibi resmen. Geçen yıl 1 saat sessiz olmaları karşılığında bi tane şeker atıyodum saat başı camdan onu yakalamaya çalışıyolardı ama bu metod sadece bikaç gün işe yaradı sonra şekerle kandıramadım onları talepler yükseldi gofret falan istemeye başladılar kütüphaneye taşındım mecburen :KK70:

Böyle bi şey yaşasam sinirlerime hakim olamam asla... yaşlı gibiyim kafam gürültüyü çekmiyor. 1 değil 9-10 çocuk... taşınma ihtimaliniz yok mu hiç? 🤔
Kendi evimiz,kira olsa çıkayım ama yaşayan çok kişi varmış,gideceğim yerde de denk gelmeyeceğim belli değil.Bir de evi sat , başka ev bul beğen o da aynı fiyat olacak mı?satarsın ne zaman alıcı bulur.Alıcıyı buldum sen ev bulana kadar ev fiyatı usd nolur belli değil bankadaki para yüzde kaç erir bilinmez.Yani şu dönem taşınmaya hiç uygun değil maalesef.

Anneler babalar öyle bir çocuk yetiştiriyor ki artık maşallah diller pabuç. Ben sırf bu sebepten evimi sattım , çocuklara gidin başka yerde oynayın bebeğim uyuyor ( topu bebeğin odasındaki pencere demirine atarlardı 2 aylık bebek ağlayarak uyanırdı )deyince burdan ev almasaydınız ozaman salak kadın dediler bana . Anne babalarının sözleri. Baş edemedik biz. Allah kolaylık versin.

Sürekli baş ağrısı çekiyorum. Baş ağrımı çoğu zaman sessiz, karanlık ve serin bir odada uyumak geçiriyor.

Ama camın altında furbol oynayan çocuk milletinin sesi arş-ı aladan duyuluyor.

Bekledim. Biter. Evlerine giderler
Ama yok
Ses perde perde yükseliyor,benim gerilimim de aynı oranda tırmanıyor. Ki benim işitme kaybım var. Sizlerin rahatlıkla duyduğu seslere ben kulak kabartmak, dikkat kesilmek zorundayım. Mutfakta telefon çalsa ben salonda duymam bile...

Daha fazla dayanamadım. Camı açtım. Avazım çıktığı kadar "yeteeeeer" diye haykırdım. Yeter artık biraz susun diye .

Bunu 1 kere değil bir kac kere yaptım.

Çocuklardan hoşlanmıyorum zaten .

Bağırdıktan sonra ne olduğunu soracak olursaniz. Hiç-bir şey. Pek önemsemediler. Nanik yaptılar. devam ettiler.

Yani bir çözüm yok. Kendi kendime deliriyorum. Çocuklara gittikçe daha çok gıcık oluyorum.

Allah size sabır versin toplumumuza da sağ duyulu,ilgili ve disiplinli aileler nasip etsin...
İşiniz çok zor inşallah kurtulursunuz tez zamanda

Kendi evimiz,kira olsa çıkayım ama yaşayan çok kişi varmış,gideceğim yerde de denk gelmeyeceğim belli değil.Bir de evi sat , başka ev bul beğen o da aynı fiyat olacak mı?satarsın ne zaman alıcı bulur.Alıcıyı buldum sen ev bulana kadar ev fiyatı usd nolur belli değil bankadaki para yüzde kaç erir bilinmez.Yani şu dönem taşınmaya hiç uygun değil maalesef.
😔

bizler çocukken sokaktan eve girmezdik, topta oynardık, ipte atlardık, haliyle bağırışlarımız da olurdu ama o özgür olma duygusu ve arkadaşlar ile geçirilen zaman ve oynanan oyunlar bizi çok mutlu ederdi..
kentler büyüdükçe mahallelerde büyüdü, evler apartmanlara sonrada sitelere döndü, sitede oturan çoğu insan park istiyor çocukları için çünkü artık herkes çocuğunu başı boş dışarı salamıyor güvenlik nedeniyle.. bende site sakiniyim alan darlığından park yok ama olsun çok isterdim, çünkü en yakın parka bile dik bir yokuşu çıkıp gitmek zorundayız ve her önüne gelen oluyor orada....sadece çocuklar olsa keşke ama olmuyor....
kursa gitsin demişsiniz ama çocuklar için, fakat kursların maddi boyutu da var ....birde getir götür kısmı bakalım ebeveynlerin buna maddi gücü yada zamanı var mı???ya da çocuk istekli mi?? en önemlisi çocuğun istek meselesi..
siz ev hanımı olduğunuzdan gürültü sizi ekstra rahatsız ediyor olabilir ama gece geç saat olmadıktan sonra bence bir sorun yok çocuk bunlar oynayacak bağıracak kavga edecek sonra o günler geri gelmeyecek...
akşam 9-10 dan sonra devam ederse bende rahatsız olurum ki ben çalışan bir anneyim ,akşam sesziliği en çok bizler isteriz tüm günün stresinden sonrasında iyi geliyor.. ama dediğim gibi saat önemli farzı misal akşam ezanına kadar oynuyorlarsa bırakın oynasınlar, sadece araca zarar verme kısmında haklısınız o konuda dikkat etmeliler...

Hahah yok ben en üst kattayım zaten sesler evden değil dışarıdan:)
Kulağım çınladı :)
Bizim binaya ait hem arkada hem ön tarafta bahçe var. O yüzden bizim binadaki çocuklar oralarda oynar.
Bazen yan binaların bahçesine gitmek isterler izin vermem, tam da sizin yaşadığınız durumdan ötürü.
Kendi oyun alanımız dururken neden diğer bina sakinleri rahatsız olsun ki?

Yine mükemmelim. :))

Bu yorumum çınlatanlara hediyem olsun.

İyi de ben de sitede oturmuyorum ki.Eğer kendiniz için örnek veriyorsanız bence parka gitmeliler.Yani sizin yemek yapmanız ya da evi süpürmeniz bir başkasını taciz etmenizi gerektirmez ki.Ya yemeği başka saatte yapacaksınız ya iki günlük yemek yapıp çocuk yemek yaptıgınız gün evde diğer gün siz çocuğunuzla duracaksınız ya da anneler anlaşıp dönüşümlü gideceksiniz ya da başka bir sürü seçenek.Yani çözümü üretecek olan sizsiniz.

İnsanların Siz çocuk yaptınız ve parka gitmiyorsunuz diye gerçekten çocuğunuzu dinlemek zorunda olduğunu mu düşünüyorsunuz?
Çocuklar evde oynamasın çünkü ses yapıyor.
Dışarda oynamasın çünkü ses oluyor.
Parkın dibinde oturan büyükler de sesten rahatsız.

Ne yapsın bu çocuklar?

Rabbim çocuklara tahammülü olmayanlara bol çocuk versin.

Benim bulunduğum sitede pek çocuk yok çok şükür 1 kez çocuklar top oynuyordu bağrıidılar bende rahatsız oldum sese gelemem
Çocuklar sustu devam etselerdi güvenliğe haber verecektim olmadı ailesine iletirim
Oda olmadı polise iletirdim çünkü dinlenmem çok önemli hasta biriyim
Çok zor olmalı viyak viyak ses

Ne yapsın bu çocuklar?
Hanımefendi yalnız o tahammül edemeyenler kendi anneleriymiş, kendi pencerelerine yakın oynayınca kızıyorlarmış buna ne buyurulur acaba😊 Çocuktan al haberi olmuş tam

Ne yapsın bu çocuklar?

Bir önceki mesajda alıntıyı doğru yapamadım.

Çocuklara tahammülü olmayanlar kendi anneleriymiş onu da okudunuz mu, kendi pencerelerinin altlarında oynayınca kızıyorlarmış, çocuk söylemiş😊

Yalnız sadece anneler değil herkes şikayetçi.
Parkın dibindeki evde oturanlar, boş arsa dibinde oturanlar, binada oturanlar.

Yani kimse çocuk sesine katlanmak istemiyor. Çözüm var mı yok.

Ben insanların çocuklarını öyle sabah akşam sokakta bırakmalarına şaşırıyorum. Benimde iki evladım var. Öyle bütün gün belli belirsiz sokakta oynamalarini istemem. Çocuklarda oynamali eyvallah, bizde ortamları yaratıyoruz. Parka da götürüyoruz felan. Ama çocuğu bütün öyle başı boş sokakta bırakan bana göre hata ediyor. Dediğim gibi çocukların aslında bir suçu yok bu durumda.

çok haklısınız ben site içinde bırakmaktan korkuyorum ,
camdan bakıp görmeye çalışmaktan evde duramıyorum ,

etrafta manyak çok

Yalnız sadece anneler değil herkes şikayetçi.
Parkın dibindeki evde oturanlar, boş arsa dibinde oturanlar, binada oturanlar.

Yani kimse çocuk sesine katlanmak istemiyor. Çözüm var mı yok.
E kendi çocuğunun sesine annesi katlanamaz durumdaysa herhalde mahalleliden özveri beklemek biraz ütopik. Ayrıca çocuğunu kendi evine gürültü gelmesin diye başkalarının pencere altına göndermek de nereden baksanız bencilce.

E kendi çocuğunun sesine annesi katlanamaz durumdaysa herhalde mahalleliden özveri beklemek biraz ütopik. Ayrıca çocuğunu kendi evine gürültü gelmesin diye başkalarının pencere altına göndermek de nereden baksanız bencilce.
Olaya onun çocuğu diye değil de genel bakarsak herkes bencil.
Dünyada sessizlik beklemek ütopik.
En basitinden kuş sesi, araç sesi, ambulans sireni vb derken ses bitmez.

Ya hiç kimse çocuk doğurmayacak ya da normal olduğunu kabul edip tahammül etmeye çalışacak.

Back