Ben beklemiyorum aslındaHer şeyi,
Her şeyi anladım da (eşinizin psikolojisini vs.) ayrılmayı kabul etmemesini anlamadım. Tam olarak hazır hissedince bitirecek heralde. Siz de onun ayrılığa tam anlamıyla(duygusal,mental,fiziksel vs.)hazır olana kadar yanında kalacaksınız gibi. Üzgünüm ama gurunuz varsa çekin gidin.
Muhtemelen öyle olacak zaten benim evde olmayacağım bir eğitim sürecim var önümde 10 günlük o süreç içerisinde belli olur sanıyorumBu ne be . Evlat olsa ağzına terlikle çarpılır . Mıy mıy
Kendime gelip şu mutlu günlerimizin birden sona ermesi şokunu atlatırsam bana da öyle olacak galibaSorunuza gelince de evet biter , evet gidilir ki bu en doğru karar oluryine tiksinti geldi senin kocadan bana
Mutlu olduğunu zannetmişsin sen . Ama hep bir savaş modundasın. Yol ver gitsin.Kendime gelip şu mutlu günlerimizin birden sona ermesi şokunu atlatırsam bana da öyle olacak galiba
Bu zaten var bence de daha önce de söyledim dozunu bilmem ama narsist kişilik bozukluğu var benceBen böyle insanların ciddi psikolojik sorunları olduğunu düşünürüm ve korkarım . Ya bir anda hayat yaşamaya değmez deyip size de kendine de zarar verirse . Allah korusun. Bence çok ciddiye alın bu sorunu . İçine bir şey kaçmış gibi hareketler tövbe tövbe.
Yok o süreçte gerçekten mutluyduk bunun farkındayım gözlerinden tavırlarından özeninden konuşmasından anlıyor insanMutlu olduğunu zannetmişsin sen . Ama hep bir savaş modundasın. Yol ver gitsin.
Mantıklı açıklama bulmaya çalışma . Uzman desteği al yoksa ben gidiyorum deyin .Bu zaten var bence de daha önce de söyledim dozunu bilmem ama narsist kişilik bozukluğu var bence
Mesela ben hep onay almak seni mutlu ediyor akraba ilişkilerini de sırf bı yüzden yanlışları hataları görmeyip devam ettiriyorsun dediğimde yok filan diyordu bu durumu şimdi kabulleniyor ben hep başkaları için kendimi feda ettim çocukken herşeyim eleştirildi hiç birley beğenilmedi diye
Bu durum da onda narsistliğe yol açmış bence
Psikiyatrla görüştürdüm zaten adam yani benim sana yardımcı olacağım bir hastalığın yok demişMantıklı açıklama bulmaya çalışma . Uzman desteği al yoksa ben gidiyorum deyin .
sizde kendinize iyi gelen şeyleri yapın bırakın ne yapıyosa yapsın siz üstüne düşmekten neden böyle oldu demekten vazgeçip kendiniz olduğunuzda o diyecek ne oluyor eşime böyle diye ordan sonra sizin lehinize döner gibi çünkü erkekler umursanmadıkları zaman anlıyorlar karşılarındaki kadının bir hayatı olduğunusporunu yapıyor yürüyüşe gidiyor hayatında asla kitap okunmazken her gün kitap okuyor filan
Bense salak gibi ne oldu neden böyle diyip duruyorum
Valla bende aynı şeyi söyledimŞööyyle birr süre alıp başınızı gidin bırakın kendi haline oturup hayatını sorgulasın. Ne saçma dini inancm azaldı hayatımı sorguluyorum eeee? Eee yani ne demek sorgula nereye varacaksın öldür o zaman kendini. Bayılıyorum kendi kendini depresyona sokmaya çalışan tiplere herhlde iş yoğunluğu azz bu tavırları ağır işsizler sergiler hayat koşturmasndan depresyona girecek vaktimiz yok bizim.
Bırakın yaa çekin gidin oturup sorgulasın uzunca zaman bakalım nereye varacak
çabaladım çünkü o da bende az bir çabayla herşeyin yoluna girdiğini gördümsizde kendinize iyi gelen şeyleri yapın bırakın ne yapıyosa yapsın siz üstüne düşmekten neden böyle oldu demekten vazgeçip kendiniz olduğunuzda o diyecek ne oluyor eşime böyle diye ordan sonra sizin lehinize döner gibi çünkü erkekler umursanmadıkları zaman anlıyorlar karşılarındaki kadının bir hayatı olduğunu
Bir umut yaşatan insanı sinyaller hep vardı tabi kien çok kendime acıdım dediğiniz mesaja üzüldüm
sizi çok iyi anlıyorum ne umuyordunuz da ne buldunuz
ama bunun böyle olacağının sinyalleri çok uzun zamandır veriliyormuş
ya bebek haberini verdiğinizde böyle bir tepkiyle karşılaşsaydınız?
ya çocuk doğduktan sonra böyle değişseydi?
bir kere adam ne istediğini bilmiyor, ne karakteri oturmuş ne hayat görüşü.
Tam tanımlamayla kendini tamamlayamamış.
Böyle bir adamdan çocuk yapmayın.
Bir umut yaşatan insanı sinyaller hep vardı tabi ki
Dediğinizde de haklısınız her şerde bir hayır vardır ben tekrar deneyip çocuğumuz olmuyor diye üzülürken arkasından böyle bir şey geleceğimi tahmin etmezdim asla
Vardır bunda da bir hayır diyip önüme bakmak yolumu çizmek en güzeli zaten
şu yazdıklarınızı yapabilecek olmanız harika anlıyorum bir anda gelince olayın şokundasınız şu an geçecek eminim sadece ondan daha değerli olduğunuzu ve hayatınızı onun için harcamayacağınız unutmayınAma geçecek ben yine müzik dinleyip bağıra çağıra şarkı söyleyeceğim
Yine evimi toplayıp çıkıp kahvemi içeceğim
Sabah uyanınca bugün güneş harika denize gireyim diyip denize gideceğim
Kendimi iyileştirmenin yollarını biliyorum
Toparlandıkça hepsi olacak
onca şey ne eşinin altına sığındığı?Merhaba herkese
İçim o kadar kırık dökük ki nasıl nereden başlasam bilmiyorum bile
Eşim çocukluk arkadaşım evlenmeden önce de 7 sene sevgiliydik
Evlendik 6 senedir beraberiz
Yani neredeyse birlikte büyüdük denebilir
Sevgiliyken her şey o kadar güzeldi ki tartıştığımız olmazdı neredeyse
Nişanlandık ve büyü bozuldu
7 yıl boyunca nasıl tanımamışım dediğim bir çok şeye tanıklık ettim
Evlendik ilk günden tartışmaya başladık
Eşim çok dar bakışlı kendi çizgilerinin dışına çıkan şeylere tahammül edemeyen bir adam oldu hep
Mesela aynı şehirde yaşamayan amcası ziyaret için memlekete gelince ve gidince mutlaka ziyarete gitmemiz gerekiyordu
Bir tartışma yaşadığımız zaman geçen seferde böyle demiştin zaten diyip durdu asla silmedi geçmişi hep gündemde tuttu çözsek bile
İlk yıllar kabus gibiydi benim için sonra iş nedeniyle başka şehire taşındık sorunlar devam etti ama soruna sebep olacak ihtimaller azaldığı için tartışmalar azaldı.
Bi yerden sonra sorunlarımızı artık uzlaşarak çözelim diye karara vardık ikimizin de gönlü olacağı çözümler üretmeye başladık ve her şey düzeldi
Bu süre içinde memlekete tayin olma imkanı çıktı kolay elde edilecek bir şans değildi ve orada yaşadığımız tüm huzursuzluklar tekrar yaşanacak diye ben gitmek istemediğimi illa gitmek istiyorsa bensiz gitmesi gerekeceğini söyledim çünkü gidince yaşayacağımız sonun bu olacağı belliydi.Çünkü her ne kadar bazı şeyler düzelse de memlekete ziyarete gidince alevlenen mevzular oluyordu.
Öncesinde de yani memleketteysen ben çok çocuk istedim ama o hep kaçtı hatta cinsel anlamda da geri durdu sebep olarak da hep geçmişte yaşadığımız tartışmalardan içinden atamadığından bahsetti durdu bana ne kadar saçma gelse de sabrettim
Neyse her şey yoluna girmeye başlayınca çocuk meselesine de sıcak bakmaya başladı kısa süre sonra da sürpriz bir şekilde hamileliğimi öğrendim fakat düşük oldu uzun sürmedi sevincimiz.
Hayat devam ediyor diyip önümüze baktık tüp bebek deneriz dedik,ilişkimizde güzel devam ediyordu ikimiz de çaba gösteriyorduk.
Ben normalde katlanamam dediğim şeylere onun çabasını da gördükçe katlandım hatta zevk almaya başladım çünkü biz oluyorduk bu çabalar sayesinde.
Emeklerimizin işe yaradığını görmek mutlu ediyordu
Sonra yakın zamanda ailesiyle vakit geçirdik tatilde ardından bi süre de kardeşiyle vakit geçirdi ben yokken
Bayramda tekrar bir araya gelince gelen kişi eşim değil gibiydi bambaşkaydı
Bana yaklaşmıyor benden uzak duruyor
Kabusum geri dönmüş gibiydi yaşadığım şeye bir anlam veremiyordum
Yavaş yavaş konuşmaya başladık ve bana dini inancını artık kaybetmeye başladığını söyledi
Hatta tüm hayatını temelden sorgulamaya başladığını evliliğinin de bunun içinde olduğunu anlattı
Son yıllarda gösterdiği çabadan yorulduğunu artık çaba gösteremeyeceğini söyledi
Brlki toparlar diye bekliyorum ama herşey aynı
Aynı evdeyken bile uzak soğuk
Sanki eşim ölmüş gibi hissediyorum bu kadar mutluyken ne oldu diyorum
Çabalamak zorlamış onu olmadığı biri gibi hissediyormuş
öyle çaresizim ki
Hem kırgınım hem yanında olmalıyım
Hem gitmeliyim hem kalmalıyım
Çıldırmak üzereyim kaybettiğim mutluluğuma mı yanayım kendi psikolojimi mi toparlayım bilemiyorum
Dini inancı olan bir insanım ve bana artık başına buyruk yaşamak istediğini söylüyor
Kardeşiyle yaşadığı bekar bir hafta ve dönünce tüp bebek başlama niyetimiz tetiklemiş anlaşılan
Ama tekrar değişmeyeceğini herşeyi açık halde düşünmeye başladığını dönüşeceği yeni kişinin beni üzevileceğini söylüyor
Bu hal sanki yeterince hırpalamıyor gibi
Tamam ayıralım evleri diyorum kabul etmiyor
Seviyorum ama onca seneyi bir çırpıda atamam diyor
Kendi haline bırakayım diyorum içime sığmıyor düşündüklerim
Çaresiz durumdayım
E ne istiyor o zaman??? Hem karnım doysun hem pastam dursun mu?Tamam ayıralım evleri diyorum kabul etmiyor
Seviyorum ama onca seneyi bir çırpıda atamam diyor