Biter mi? Gidilir mi?

Ben psikolojik bi sorun yaşadığını sanmıyorum. Çok genç yaşta belli kuralların olduğu bi hayat yaşamış ve kumaşında bu yokmuş aslında. Daha rahat ve inançlarına uygun bi şekilde yaşamak istiyor siz de alkole daha rahat yaşamasına izin vermeyeceksinizdir muhtemelen. O yüzden bunun sorun olacağının farkında. Ayrılmak istemesi bu anlamda bana mantıklı geldi sizin hayatınızdan çalmak istemiyor gibi hissettim. Aynı çizgide yürümeyecek hayatınız besbelli. Çok gençsiniz henüz eminim zor zamanlar geçirseniz de mutluluğu bulacaksınız.

Arkadaşım sal bu herifi... Bırak ne yaparsa yapsın.
Öyle görünüyor maalesef
Ben zaten günlerdir o kadar hırpalandım ki üstelik bilerek yapmıyorum senin suçun yok filan diyip iyice manipüle ediyor her şartta çaldırıyorum
Yani diyor ki; "ben kendimi ayrılığa hazırlayayım. Aman acı çekmeyeyim, bunun yükünü de sen çek"
Buradan bakınca siz de buna gönüllü görünüyorsunuz.
asla değilim sadece o hazırlanmış olabilir ama ben birden bire üstelik yeni heyecanlarla yeni bir dönem için hazırlanırken bu şoku atlatamıyırum her şey yoluna girmişken birden bire bunlarınyaşayıp bu kararı almak çok zor geliyor
Evet bende böyle düşünüyorum yani bir uzman desteğiyle beraber ilerleyip olmayacaksa zaten direnmenin manası yok sadece birdenbire olduğu için altında mantıklı bir sebep arıyorum illa da yoksa tabi ki uzatmam ama çocukluğum gençliğim yetişkinliğim bir sürü anım üstelik sevdiğim aşık olduğum insan o yüzden bu kadar zorlanıyorum
Eşyalarını koyun bir çöp poşetine atın kapının önüne. Gitsin bekar hayatını yaşasın. Arayışta eşiniz yeni biri ya var ya da olmasını istiyor
Yeni biri olmasını istiyordur belki artık bildiğimi sandığım şeyler farklıymış diye gördüğüm için asla diyemem

Eşiniz bir bocalama, bunalım dönemi içerisine girmiş. Aynı benzer şeyleri daha şiddetli bir şekilde bende eşimde yaşadım.
Size tavsiyem, biraz beklemeniz..
Şuan alacağınız her karar sağlıksız olur.
Biliyorum çok zor içiniz içinize sığmıyor, nutkunuz tutulmuş gibi, bu belirsizlikler sizi boğuyor, ama yapacak birşey yok. Sakin kalmaya çalışın,akışına bırakın.

Hissettiğiniz boşluk hissini tahmin edebiliyorum.. Durumun içindeyken pek fark edememiş olmanızı, ama biz "mutluyduk" demenizi de anlıyorum. Şaşkınlığınızı, kırgınlığınızı, bunların hepsi bir kabus olsa diyişlerinizi..
En yakın arkadaşımın 15 senelik hayat arkadaşı gelip "boşanalım" dedi bir gece. Kadının hayatı alt üst oldu. "Biz çok mutluyduk ama" diyişi hiç gitmiyor gözümün önünden. Onun en büyük pişmanlığı o lafı duyar duymaz evleri ayırmamak oldu. 4 sene sonunda boşandılar ama arkadaşım malesef ki çok gurursuz davranı bu süreçte, bizi hiç dinlemedi.
Bana kalırsa hemen resti çekin, evleri ayırın. Gerçekten bir tatsın sizsizliği. Bu ona şu an lazım.
Evet belki başka kadın yoktur, belki gerçekten de yorulmuştur, belki gerçekten de içsel hesaplaşmaları, varoluş sancıları içinde debeleniyordur. Onun şu aşamada size değil sizsizliğe ihtiyacı var. Bunu ona yaşatın.

Evet böyle de düşünüyorum geçen gün sana saygımdan alkol almam belki ama artık farklı hissediyorum diyor ve bu yeni insanın seni üzmesindense ayrı mutlu bir hayat yaşayacağının olma ihtimali var diyor
Saygı duyuyorum ama içimdeki seven insanın çok zoruna gidiyor bu durum tamam haklısın hadi bitsin dediğimde yan çizmesi ayrı hırpalıyor

Gözünü sizde açmış ve dışarıda başka hayatın varlığı aklından çıkmıyor.
Belki de olabilir evlenmeden önce de alkol kullanmış denemiş ama böyle gece hayatı olan filan bir insan da değildir evden işe işten eve tarzı

Anladığım kadarıyla gemileri yakacak gücünüz şu an için yok. Ama bence artık yolunuza bakmanız lazım eşiniz sizi şimdi olmasa da ilerde bırakacak. Kendini bu sürede sizden iyice uzaklaştırıp işleri kendi için kolaylaştıracak. Siz ise bu süreçte hem çok yıpranacaksınız hem eşinizin bu hallerini bile belki kabullenip sevmeye devam edeceksiniz içinizde hep bir umut olacak. Sizi çok daha zor bir son bekler bu şekilde. Elinizi masaya vurun ve kapıyı gösterin. Ben istemiyorum diyin. Bu evlilik sadece onun istekleriyle mi yürüyor

Okurken öyle ağladım ki
Yapmak istediğim bu cesaret edemeyişim ayrı gururuma dokunuyor hala seviyor olmak içimi acıtıyor nasıl hala sevrbilirsin diyorum
Ama yapmak zorundayım
Destek alacaksa da ayrı evlerde olmalıyız

Diğer arkadaşın dediği gibi evi şimdi ayırın. Bırakın sizsiz kalarak karar almakla tek başına mücadele etsin.

Aynı evde kalırsanız size de yazık olacak.
Her gün "neden böyle oldu, niçin böyle davranıyor, amacı ne, yarın bize ne getirecek?" Bu sorularla tek başınıza başa çıkamazsınız. En azından aileniz yanınızda olur.

Ve gerçekten ilerde keşke kendime bunu yapmasaydım diyeceksiniz. Siz değerlisiniz bunu unutmuşsunuz lütfen hatırlayın

Annem çok merhametli davrandığımı hep onun için uğraştığımı söylüyor kimbilir o da ne acı çekiyordur annem yani ona bunu yaşattığım için ayrıca üzülüyorum
Hiç bir zaman ne ona kondurabildim ne kendim böyle bir şey yaşayacağımı düşündüm
İhtimali bile ona kendime hakaret gibi gelirdi
Varolan durumda bu da sürekli aklımda artık maalesef
Olmaz diyemem ama inşallah öyle değildir
Savunacak kadar bilemiyorum sanırım artık
Akışına bırakamamak gibi bir sorunum var benim de
Haklı olabilirsiniz bir türlü bırakamadım
Hayta önceki sorunlarımızda da bırakamadım
Dert yandığı şeylerden biri de bu olmuştır hep
Ben küs kalmayı çözümsüz kalmayı hayatta anı yaşamaktan çalan şeyler gibi düşündüm hep
Çözülemeyen her sorun içe atıp devleşir diye
Çözsek de devleşmiş
4 sene önce bir tartışmada asla hatırlamadığım şeyleri hatırlıyor şimdi mesela o kadar Garp geldi ki ben çözdüğümüz için unutmuşum hatırlamıyorum

Ağlayın, duygularınızı bastırmayın. Hissedin ne yaşıyorsanız dibine kadar.
Yüzleşmekten kaçınmayın. Buraya da yazın, iyi gelir..
Ayrı evlerde yaşamanız size kendinizi daha güçlü hissettirecek, olayları daha net daha mantık çerçevesi içinde değerlendirecek, nedenleri daha iyi tespit edeceksiniz. O da sizden yoksun kalacak ve bu durumu deneyimlemiş olacak, istediği şey gerçekten de bu mu? bu soruya cevap bulacak....
Yoksa, şu an düzeldik her şey normale döndü deseniz bile bu sorunlar 10 sene sonra daha şiddetli bir biçimde karşınıza çıkar. Kökten çözüm için şimdi bu ayrılık simulasyonunu deneyimlemeniz gerek.

Merhaba. Uzun zamandır yazmıyordum buralara ama konunuzu görünce dayanamadım. Hayal kırıklığınızı hissediyorum. Ben de 2017 senesinde boşandım. 1 yaşındaki oğlumla. O zamanlar ne kadar üzüldüğümü burda yazdıklarımı okuyunca hatırlıyorum.
Siz her ne kadar çabalamaktan yorulmuyorum zannetseniz de bu koşturmacadan uzaklaştığınızda, nefes aldığınızda aslında ne kadar yorulduğunuzu anlayacaksınız. Eşiniz tabiri caizse hiçbir şey yaşamadan o şaşaalı, hızlı hayatın içine karışmadan sizinle evlendiği için o hayat cezbediyor.. Kendini kaybetmiş bile, o yüzden sizi kaybetmeyi de göze alıyor. Sonra pişman olacak ama siz kendinizi iyileştirdikten sonra. Lütfen daha fazla üzülmeyin… sevgiler

Çok çok çok haklısınız
Normalde çok daha güçlü biriyimdir
Hatta aslında büyük hata belki ama başbaşayken gördüğüm ilgiyi ailesiyle birlikte olunca göremediğimde sitem ettiğimde tartıştığımızda yada buna benzer şeyler yaşadığımızda gerçekten farklıyız diye düşünüp çok defa ayrılalım diye ben söylemiştim
İlk defa onun bunları düşünüyor olması ve mutlu olduğum bir anda olması beni çok hazırlıksız yakaladı
Her gün ama her gün bunları konuşuyorum
Sonuç kocaman bir belirsizlik
O sporunu yapıyor yürüyüşe gidiyor hayatında asla kitap okunmazken her gün kitap okuyor filan
Bense salak gibi ne oldu neden böyle diyip duruyorum

Ve gerçekten ilerde keşke kendime bunu yapmasaydım diyeceksiniz. Siz değerlisiniz bunu unutmuşsunuz lütfen hatırlayın
Derim dimi
Değerliyim biliyorum sadece zamanlama çok zayıf anımda yakaladı
Geçecek inşallah tekrar sevebilecek miyim acaba bir insanı diye düşünüyorum bazen

Bende sizin gibiydim, akışına bırakamazdım, hırslanır üstüne üstüne giderdim, illa ki o an çözmek için elimden geleni yapardım. Ama öyle olmamak lazım işte.. Her zaman anında müdahale, anında kontrol altına almak iyi olmuyormuş.
Olay ayrılık noktasına gelmiş maalesef, akışına bırakmayı öğrenmeniz lazım.
Çünkü şuan alacağınız her karar sağlıksız olur. Biraz akışına bırakıp sessiz kalıp, gözlemleseniz daha iyi olur. Kontrolünüzden çıksın herşey. Bakın bakalım neler olacak neler oluyor.. Belki de bu doğruyu görmeniz için iyi bir fırsat olacak size ve sonucu güzel olacak.

Siz şu an evlilik dediğiniz suyun içinde çırpınan bir balıksınız. Sağlıklı karar verebilmeniz için o sudan çıkıp kıyıda uzaktan izlemeniz lazım.

Eşinizin davranışlarına bakılırsa o çoktan karar vermiş, hayatındaki ufak tefek pürüzleri halledince sizi bir anda yapayalnız bırakacak gibi.

Valla bana yaşamak istediklerini ateizm kisvesi altında yaşamaya çalışıyor gibi geldi bunca yılda bir şey ogrendiysem tekrar söylüyorum hayatını yaşamak istiyor sana da ya beni rahat bırak yaşayayım ya da bosanalim diyor.Konusarak anlaşamazsin insanlar konuşarak anlaşır asla sana asil niyetini söylemeyecek

Hepsi geçecek hiç korkmayın. Dediğiniz gibi güçlüsünüz ama hazırlıksız yakalandınız. Aslında bi resti çekseniz eşiniz görecek anyayı konyayı

Yazdığınız her parağraf beni dağıtıyor,güçlü bir kaleminiz var onu belirtmek isterim öncelikle
Zaten asıl olay akşam başlıyor o gelip gördükçe gözümün önünde durdukça daha zorlanıyorum
Ben evden gidebilsem ben çekip gideceğim ama hem gururuma dokunuyor yapamayan o neden ben gideyim diye hem de hayat devam ediyor evim işime yakın düzenimi bozmak istemiyorum
Öyle iyi geldi ki
Bir adım atabilsem sonrası çorap söküğü gibi gelecek biliyorum
Ama dediğim gibi gerçekten onu sevdiğim herşeyin iyi gittiği bir anda gelmesi beni sarsan
İyileşeceğim
Zor olacak ama geçecek biliyorum

Lütfen eşinizi evden uzaklaştırın ki gözünüzün içine baka baka evdeki hayata paralel bir hayat yaşayamasın. Bu şekilde daha çabuk toparlanırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…