• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitcoin batığı

şu yorumun alnı olsa öperim.
birebir yaşamış olarak anne babanın boşanmasına razı gelmek var ki çoğu çocuk evde bu huzursuzluğu görmektense boşanmış ebeveyni tercih ediyor.
eminim konu sahibinin çocuğu da büyüyünce bunu diyecek çünkü evde kavganın huzursuzluğun bitmediği ortam çocuk için çok daha kötü.
adam bencede bağımlı. çünkü normal hiçbir insan evladı kredi ve borç (hem de döviz olarak) alıp yatırmayı düşünmez.
ev satılınca kalan parayı da yavaş yavaş bahanelerle alıp yiyip bitirecek bence.
Babanı suçluyorsun ama siz neden alıştınız?? Yanlış mı anlıyorum yazdıklarınızı. Eşimde bana çok uğraştı çokda zarar verdı ama evimi satacak kadar gozum dönmemişti şükür.

Hay allah kahretsin onu bari araba alaymis. Konu sahibi sen nerdesin bu borclar alinirken. Abisi bari deseymis hani araba nerde diye aylarca hey alahim.

1,5 sene haberi olmamış ki. adam "sana daha iyi bir hayat vermek için yaptım" demiş. konu sahibi olayı kocasının çabalayıp yapamaması olarak görüyor.

eşinin oynadığı dönemde kazançlı geçen zamanlar oldu. o dönemde parası vardı yani. o zaman ortaya çıkarıp ailesi için yani sen ve kızınız için ekstra, hani o söylediği gibi daha iyi hayat yaşatmak adına birşey yaptı mı ?
bunu soruyoruz.
sen sadece battıktan sonrasını biliyorsun.
burada bu işlerin uzmanı kaç kişi yazdı, o sürede kazandığı dönemler mutlaka olmuştur diye.
kul hakkı diye tutturduğun kaynının borcu. adamdan çalmamış ki eşin, borç istemiş. gidip zorla mı almış ? hayır.
burada kul hakkı olan iki kişi var, biri sen diğeri de kızın. ama bunun üzerinde durmuyorsun hiç.

yazdığın detaylarından sonra doğru gözlemlediğimi anlamış oldum. kendi çekirdek ailende göremediklerini eşinde görünce onu yüceltmişsin. ne yaparsa yapsın ayrılamıyorsun çünkü özlem duyduğun hisleri bir tek onunla doldurabileceğini sanıyorsun. tabi ki bunca yıllık ilişkinin bağlılığı vs vardır ama kusura bakma buradan bakınca bağlı olan tek kişi sen gibi görünüyorsun. eğer eşin de sandığın gibi bağlı olsaydı seni kandırmazdı.

Evin fiyatını düşürsek bile ben evin yarısını alıcam daha bekliyoruz düşürmedik. çok yeni çünkü bir ay olmadı

kaynım borç vermiş her ikisi de öyle diyor
Kredi borcu için almış eşim onu kapatıcam ve araba alıcam demiş o da acelesi yok döviz olarak geri alıcam ama demiş toplam 270 bin bozulduğunda ondan aldığı tutar

Durumu öğrenince acil getir parayı demeye başladı

Ama dedikleri gibi ortaklarsa bana yalan söylüyorlarsa hala Allah bilir kaybetmeseydi eşim o zaman anlaşılırdı payını almak için çıkardı ortaya kesin

Kv kayınlar görümceler kalabalık bir ailesi var ama Allah şahit hiç hayırları olmadı bu güne kadar hepsi kendi dünyasında yaşayan insanlar. Kv hakkını yemiyeyim ev alırken birikmiş tüm parasını verdi oğluna şimdi Kv söylemediler bile kadın hastalanmasın diye. Ama söyleseler bile evleri sattırmaz çünkü kaynımın biri iş yeri açtı ve batırdı bir kaç sene evvel o halde bile sattırmadı ben ölünce satın paylaşın dedi.
şuan ondan saklıyorlar zaten hasta daha beter olmasın diye ama bilse de yapmaz diğer oğluna yapmadığı gibi. ailesi yok arkamızda onlara da çok kızgınım ve kırgınım. Şimdi onlara kızgın ve kırgın olmamı da eleştirebilirsiniz ama elimde değil maddi olarak destek olmuyorlarsa bari manevi olarak destek olun insan arar sorar ama bunların umurunda değilim. Zira eşimde umurlarında değil çok üzülmüşler ama satsın evi ders olsun bir daha oynamasın başka çaresi yok diyorlar

zengin olduklarında neden söylemedi sana diyorsun zengin bir adam yok ki karşımdan

kızıma gelince evet geleceği söz konusu
Ama ben babasız da bırakabilirim Allah korusun onu
Hangisi daha çok üzer beni ve kızımı ben bunu düşünüyorum gözüm kapalı değil tam tersi tüm detayları düşünüyorum kocam bu olaya kadar benim şansımdı bu hayatta diyebilirim

ama tersi olsaydı mutsuz bir evliliğim bana ve kızıma hayrı olmayan bir adam olsaydı belki o zaman çok rahat dönerdim arkamı boşanır tümden kurtulurdum evimde kızımda benim olurdu

benim bu hayatta kendi ailemden yana yüzüm gülmedi yaralı büyüdüm şimdi kendi yuvamda yaralarımı sarmaya çalışırken bu geldi başıma harcayamıyorum kolay kolay en doğru bilidğimi istemesem de yapıyorum

şimdi siz ne yapardınız söyleyin bana kızımın geleceği sadece ev mi bence çok büyük bir şanstı evin olması ama daha kötü olmasındansa razı olmak zorundayım ben. şartların içinde en masumu ya da en az hasar verici bu gibi geliyor

güle oynaya evimi satmıyorum çaresizlik yaşıyorum kul hakkı benim için önemli inanmasanızda masumlar da bu dünya da nasibini alır kızımın geleceğini düşünüyorum emin değilim satılmadığında her şey güzel olacak olsa satmazdım
Eger eşiniz bir bagımlı ise kızınızın da sizin de bir gelecegınız olmayacak sureklı borçların, kargasaların , kavgaların arasında buyuyecek. Boşanmayı gecıktırebılırsınız ama kızınız için evinizi satmamalısınız diyedusunuyorum

çok saçma ya
İnsanlar böyle borsa , hisse senedi , bitcoin gibi şeylere nasıl güveniyor anlamıyorum.
Hep havadan para gelsin mantığı
Öyle şeylerde 1-2 kere kazandırırlar sonrasında da sizden alırlar
Bu da bir nevi kumar gibi.
Yani haydan gelen huya gider.

Anlamadığım şey 1 senedir antidepresan aldığını nasıl fark etmediniz ?

Çocuğunuz daha çok küçükmüş ona belli etmeyin bu durumu çünkü bu yasta duyulan şeyler gelecek yaşamını da olumsuz etkiler.

Sizde çalışıp bir işe girip işin ucundan tutamaz mısınız ?

Bence şimdilik evi satmayın.
Bir süre kredi çekip ve de sizde çalışıp destek olmaya çabalayın. Olmazsa son çare

çok saçma ya
İnsanlar böyle borsa , hisse senedi , bitcoin gibi şeylere nasıl güveniyor anlamıyorum.

Çocuğunuz daha çok küçükmüş ona belli etmeyin bu durumu çünkü bu yasta duyulan şeyler gelecek yaşamını da olumsuz etkiler.

Bir süre kredi çekip ve de sizde çalışıp destek olmaya çabalayın. Olmazsa son çare

ya onu bende anlamadım. karı-koca birinden birinin antidepresan kullanma noktasına geldiğini nasıl anlamaz onca zaman ?
bu da bana adamın kendini acındırma hareketi gibi geliyor malesef :(

bitcoinle , iddia ile birikim yapanlar dislake atmış 🤣🤣🤣

Allah muhtaç etmesin 🙏

iddaa çok farklı birşey o tamamen kumar bana göre.
bırsa ve bitcoin için cidden piyasa kurdu olmak ekonomiden anlamak lazım. oradan kazananlar ne zaman çekip ne zaman yatıracaklarını biliyorlar ama tek işleri bu.
maaşlı insan oturup tüm gün ekran takip edemez. ama bu işin kurtları her dakika takipte. zaten haberleri de önceden oluyor falan filan.

ya onu bende anlamadım. karı-koca birinden birinin antidepresan kullanma noktasına geldiğini nasıl anlamaz onca zaman ?
bu da bana adamın kendini acındırma hareketi gibi geliyor malesef :KK43:
ya öyle ya da işin içinde konu sahibinin bilmediği başka bir iş var

iddaa çok farklı birşey o tamamen kumar bana göre.
bırsa ve bitcoin için cidden piyasa kurdu olmak ekonomiden anlamak lazım. oradan kazananlar ne zaman çekip ne zaman yatıracaklarını biliyorlar ama tek işleri bu.
maaşlı insan oturup tüm gün ekran takip edemez. ama bu işin kurtları her dakika takipte. zaten haberleri de önceden oluyor falan filan.
evet kesinlikle
Bitcoin ile işi bilerek giriyorsa kazanır belki ama bizim toplumda ekonomi okuyan kişi ekonomiden o kadar anlamıyor.
Yani Türkiye’de çoğu oynayan kişi bana bir yerden para gelsin ek gelirim olsun diye oynuyor.

Bu tür şeylerde fazladan paran vardır. Kaybedersem de sorun değil diyebileceğin bir para.
Başarabiliyorsan oynarsın. Ama eşin çalışmıyorken 3 yaşında küçücük çocuğun varken de kalkıp bitcoin oynamak mantıklı gelmiyor.

ya öyle ya da işin içinde konu sahibinin bilmediği başka bir iş var

benim çok üzüldüğüm konuların başında bu konu. çünkü konu sahibinin iyi niyeti tamamen suistimal ediliyor. kendisi evi satmayı zor günde kocasının yanında olmak olarak yorumluyor ama bunca zaman bu kadar önemli birşeyi saklayan bir insanı hala aile olarak görmek bence hata. eğer adam ailesi olarak görseydi bunu saklamazdı.
adamın ailesi direkt evi sat diye geliyor. çok saçma ve düşündürücü.

evet kesinlikle
Bitcoin ile işi bilerek giriyorsa kazanır belki ama bizim toplumda ekonomi okuyan kişi ekonomiden o kadar anlamıyor.
Yani Türkiye’de çoğu oynayan kişi bana bir yerden para gelsin ek gelirim olsun diye oynuyor.

Bu tür şeylerde fazladan paran vardır. Kaybedersem de sorun değil diyebileceğin bir para.
Başarabiliyorsan oynarsın. Ama eşin çalışmıyorken 3 yaşında küçücük çocuğun varken de kalkıp bitcoin oynamak mantıklı gelmiyor.

ya adam oynamak için kredi çekiyor, o para gidince abisinden borç alıp onu da kaybediyor. ben adamda bunun hastalık seviyesinde olduğunu düşünüyorum. şu an para olmadığından birşey yapamıyor ama ev satılınca kalan parayı da yiyecek bence.

benim çok üzüldüğüm konuların başında bu konu. çünkü konu sahibinin iyi niyeti tamamen suistimal ediliyor. kendisi evi satmayı zor günde kocasının yanında olmak olarak yorumluyor ama bunca zaman bu kadar önemli birşeyi saklayan bir insanı hala aile olarak görmek bence hata. eğer adam ailesi olarak görseydi bunu saklamazdı.
adamın ailesi direkt evi sat diye geliyor. çok saçma ve düşündürücü.
ya adam gerçekten hasta
Ya da konu sahibinden sakladığı bir şey var
Konu sahibi yazmamış ama umarım çalışıyordur bir işi vs vardır.

Eya adam oynamak için kredi çekiyor, o para gidince abisinden borç alıp onu da kaybediyor. ben adamda bunun hastalık seviyesinde olduğunu düşünüyorum. şu an para olmadığından birşey yapamıyor ama ev satılınca kalan parayı da yiyecek bence.
ev satılsa evin parasını da yiyecek belki de
Bu sefer iyice dışarıda kalacak konu sahibi :((
Ne diyeceğimi bilemedim
Kocasını karşısına alıp konuşmalı ne olduğunu şeffaf biçimde anlatmasını istemeli
Evi satarsa ev alması pek imkanla görünmüyor bu piyasada

ev satılsa evin parasını da yiyecek belki de
Bu sefer iyice dışarıda kalacak konu sahibi :KK43:(
Ne diyeceğimi bilemedim
Kocasını karşısına alıp konuşmalı ne olduğunu şeffaf biçimde anlatmasını istemeli
Evi satarsa ev alması pek imkanla görünmüyor bu piyasada

iş bulup çalışarak kira, ev geçimi, çocuğun kreşi falan konu sahibi yüklenecek.
eşi de maaşı ile banka kredisini ödeyecek.

çok saçma ya

Hisse senedi almak bir sirkete ortak olmaktir.
THY hissesi alirsin, Türk Havayollarının ortağı olursun.
Arçelik hissesi alirsin, Arçelik'in ortağı olursun.
Genel kurullarina katılabilirsin, oy kullanabilirsin.

Bunu kumarla, iddiayla nasil ayni kefeye koydunuz?

Siz kendiniz eşinizi aklama yöntemini çok iyi bulmuşsunuz
Mazlumsunuz masumsunuz o yüzden kaybettiniz borsana 600 bin öyle mi?
Biz kaybetmediğimize göre çok kötü insanlar olmalıyız
Yoksa bunun akıllıcs oynamak, borç parayla borsaya girmemek, borsayı önce öğrenmek sonra oynamak, gece gündüz yatırım hisse senedi konuları hakkında ders çalışmak ve kumar oynamamakla alakası yok...

Evet evet haklısınuz
Endeks düştü hepimiz zarardayız ama batmadık hisseleri satmıyoruz bu ay çıkmazsa gelecek ay gene kara geçer😀mazlum değiliz yahu kimse kafamıza silah dayayıp hisse aldırmadı. Geçim paramızla da almadık kredi çekip te almadık. Yüklü miktarda da almadık. Konu sahibi bunları anlamak istemiyor bir türlü ama

Back