Birlikte yeniden başlayalım 💥

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Akşam da protein almalimiyiz (bazı günler sadece sebze yiyorum) sabah Yediğim yumurta peynir yeterli olur mu kas kaybebetmemek için L LADY VEGA
Şöyle ki sabah kahvaltısında 1 yumurta (bunu haşlama, omlet, menemen vs olarak kullanabilirsiniz size kalmış) + 1 avuç içinin yarısı kadar peynir/ 2 yk lor veya çökelek yanında da 1 dilim ( avuç içinim yarısı kadar eğer ekmek çok olsun derseniz 1 avuç içi kadar) ve doğal yağ yani zeytin tüketirseniz bu dengeli bir kahvaltı oluyor. Tabii zaman zaman yulaf süt/yoğurt varyantları da olabilir.
Öğle yemeğinde sebze yemişseniz akşam tekrar protein ya da tam tersi öğle yemeğinde protein ( et, tavuk, balık, bakliyat, peynir, yumurta) tüketmişseniz akşam sebze tüketimini yapmanız gerekir. Ama bu 3 öğün beslenme için. Siz 3 öğün mü besleniyorsunuz?

Choco mide kuculunce gerisi geliyor istesem de yiyemiyorum 😁
Bir süre zor olur ama sonu çok güzel olacak 💖🤌🏻
Biliyor musun o kadar kilo aldım hiç doymama olmadı bende dediğin gibi az şeyle doyabiliyorum. Sadece abur cuburla böyle kilo aldım. Çoğu zaman bir öğün yerine abur cubur yediğim olurdu

Biliyor musun o kadar kilo aldım hiç doymama olmadı bende dediğin gibi az şeyle doyabiliyorum. Sadece abur cuburla böyle kilo aldım. Çoğu zaman bir öğün yerine abur cubur yediğim olurdu
Yaa di mi, iste aslında sorunumuz bu ,ben de sıkıntı yaşıyorum o konuda ,kilo bi yana, çok sağlıksız. Sasirabilirsiniz ama bazen günde 2 litre kola içtiğim oluyo:KK43:

Evet çok zor ustalar hep kırdı fayansları düzgün çıkarmadılar sağolsunlar 😭 ızgara fikri çok güzel oldu aklıma ilk dürüm gelmişti 😂😂
Dürümlemeyelim lütfennn. Ekmeklerden uzak duralımmm. Afiyet olsun.
Sen nasıl diyet baskanisin
Lahmacun zararlı değil ki 1 tane fındıksa 2 tane yenilebilir. Et ve ekmek kalorisini birlikte içeriyor çünkü. Yanında da 1 bardak ayran missss
Sabah kahvaltı da dün kalan dolmalari yedim ahshsj
Öğle yemeği yedim diyemem amcamdaydim yengem zor bela yiyecen dedi salata ve 2 kaşık bulgur pilavı yedim, amaaaaaaa çayın yanında bayram şekeri getirdiler yedim 5 10 🥲
Kahvaltı sadece karbonhidrat
Öğle yemeği karbonhidrat
Bayram şekeri karbonhidrat.
Nerde protein?
Öğünlerimizi düzenli aynı saatlerde yapıyoruz Jane lütfenn
Nerde ara öğün?
Maks 3 saatte bir ara öğün yapıyoruz yeşil çay içmeyi ihmal etmiyoruz
Teşekkürler 🤣
3 dilim verdi.
Sabahları 2 dilim yiyorum akşamları bu ara bakliyat ve et denk gelince ekmeksiz yedim.
Dilim porsiyonunu merak ettim. Tam dilim mi dedi?

Lahmacun zararlı değil ki 1 tane fındıksa 2 tane yenilebilir. Et ve ekmek kalorisini birlikte içeriyor çünkü. Yanında da 1 bardak ayran missss

Öğle yemeği karbonhidrat
Nerde protein?
Nerde ara öğün?
Teşekkürler 🤣

Tam buğday kare dilim var ya ondan 3 tam dilim bir günlük.

Bizim burda et yapan bir yer var sen etleri orada seçiyorsun onlar ızgara yapıyor. Tavuklar soslanmis olduğundan yağlı oluyor yine. Güya ızgara ama sarı sarı yağlı oluyor yani sosun arasında
O da Bi ihtimal olmazsa lahmacun yerim Bi tane banyonun işi eritir zaten şuan 😂 tek duam bugün inşallah biter

Tam buğday kare dilim var ya ondan 3 tam dilim bir günlük.
Yani benim gittiğim tüm diyetisyenler (zibilyon tane) porsiyon avuç içinin yarısı olarak veriyordu ama tavsiyem diyetisyene uyman. Çünkü o bu işin okulunu okuyan en iyi bilen kişi. Ben tecrübelerle yorum yapıyorum. Belki makrolarını 3 ekmeğe göre ayarlıyordur

Yani benim gittiğim tüm diyetisyenler (zibilyon tane) porsiyon avuç içinin yarısı olarak veriyordu ama tavsiyem diyetisyene uyman. Çünkü o bu işin okulunu okuyan en iyi bilen kişi. Ben tecrübelerle yorum yapıyorum. Belki makrolarını 3 ekmeğe göre ayarlıyordur
Ben en başta ekmek bağımlısı olduğumu söylemiştim ne yaparsan yap ekmeğine dokunma dedim 🙈
Muhtemelen biraz fazla yazıyor bana ekmeği 🤭
Ama haftalık ekmeği azaltacagiz demişti ben kendim azalttım 🤭

Afiyet olsunnn menülerini takip edeceğim elimde maşayla ona göree
Tamamdir hocam 🥲
sabah iki dilim kepekli ekmeklle az zeytin peynir yagsiz tuzsuz omlet yedim..
Kahve ictim sekersiz.
Aksamada koz biber dusunuyorum yogurtlu.Bir dilim ekmekle .. Oglen yiyemedim kahvaltyi oglen yaptim cunku aksamida birazdan yicem.😁
L LADY VEGA

Öğle yemeği karbonhidrat
Nerde protein?
Nerde ara öğün?
Teşekkürler 🤣

Ulan ben daha yeni geldim buraya katılmadan önceki yediklerim shsjsmdmdl

Şöyle ki sabah kahvaltısında 1 yumurta (bunu haşlama, omlet, menemen vs olarak kullanabilirsiniz size kalmış) + 1 avuç içinin yarısı kadar peynir/ 2 yk lor veya çökelek yanında da 1 dilim ( avuç içinim yarısı kadar eğer ekmek çok olsun derseniz 1 avuç içi kadar) ve doğal yağ yani zeytin tüketirseniz bu dengeli bir kahvaltı oluyor. Tabii zaman zaman yulaf süt/yoğurt varyantları da olabilir.
Öğle yemeğinde sebze yemişseniz akşam tekrar protein ya da tam tersi öğle yemeğinde protein ( et, tavuk, balık, bakliyat, peynir, yumurta) tüketmişseniz akşam sebze tüketimini yapmanız gerekir. Ama bu 3 öğün beslenme için. Siz 3 öğün mü besleniyorsunuz?
2 ana 2 ara öğün yapıyorum. Ana öğünlerin arasında tek ara akşam yemeğinden sonrada bir ara daha. Ara öğünlerde genelde meyve, kuru meyve, çiğ kuruyemis yiyorum. Diyetisyen proteinden cok karbonhidrat her öğün almalısın demisti akşam yemekte çoğunlukla karbonhidrat almıyorum söyledigine göre bu doğru değilmiş kas kaybetmemek için. Bugün mesela sabah yumurtami yedim tam buğday lavasla, akşam taze fasulye yoğurt, ekmek vs. Yemiycem bana verdiği listede var ama, çok teşekkür ederim cevabin için 🙏

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X