Birlikte yeniden başlayalım 💥

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Günaydın kızlar.
Dün az kalori alımı ile ilgili konuşulmuş. Zayıflamak için çok düşük kalorilerle beslenmeyin lütfen, bu şekilde ilk zaman birkaç kilo verseniz de sonra kilo vermeniz durur ve kilo almaya başlarsınız.
Bazal metabolizma hızı diye bir şey var, çoğunuz biliyorsunuz eminim. Bu organlarımızın doğru şekilde çalışması için gereken kaloriyi gösterir. Benim mesela 1350 kalori almam gerekiyor günlük. Bu kaloriyi bedenim harcıyor. Bu kalorinin altına düşmemeye çalışıyorum ki beynim kıtlık vaaaar diye çığlık atıp yediğim her şeyi yağ olarak depolamaya başlamasın.
Bence buna dikkat edin.

Ben bu kaloriyle ilgili bi şey soracağııım.

Benim 1500 olarak belirlenmiş günlük kalorim. Ama dün 1100 gibi kalmışım, 2 dilim ekmek değil 1 yedim örneğin 2 çok geliyor midem bulanıyor. Ya da 2 kere yoğurt yeniyordu 2 kere yiyecek vakit bulamadım 1 kere yedim derken öyle bi açık kaldı. Aç olduğumdan değil kahvenin yanına eşlik etsin diye 2 ince grissini yedim o yüzden biraz daha dengelemiş oldu. Sizce bu yanlış bi şey mi?

Ben bu kaloriyle ilgili bi şey soracağııım.

Benim 1500 olarak belirlenmiş günlük kalorim. Ama dün 1100 gibi kalmışım, 2 dilim ekmek değil 1 yedim örneğin 2 çok geliyor midem bulanıyor. Ya da 2 kere yoğurt yeniyordu 2 kere yiyecek vakit bulamadım 1 kere yedim derken öyle bi açık kaldı. Aç olduğumdan değil kahvenin yanına eşlik etsin diye 2 ince grissini yedim o yüzden biraz daha dengelemiş oldu. Sizce bu yanlış bi şey mi?
Benimde öyle oluyor işte orange 😔
Bir dilim ekmek eksik yedim birde yoğurdu az yiyorum ben normalde de az yiyorum yani.
Öyle olunca kalori eksik kalıyor ama ben tamamlamak istemiyorum ya i abur cubur yada ekmekle tamamlamak istemiyorum.
Bugün diyetisyene sordum meyve ye o zaman dedi.

Benimde öyle oluyor işte orange 😔
Bir dilim ekmek eksik yedim birde yoğurdu az yiyorum ben normalde de az yiyorum yani.
Öyle olunca kalori eksik kalıyor ama ben tamamlamak istemiyorum ya i abur cubur yada ekmekle tamamlamak istemiyorum.
Bugün diyetisyene sordum meyve ye o zaman dedi.
Bugün de mesela akşam 150 Gr biftek demiş ben çok etçil biri değilim o kadar yiyemem, yine 500 kalori açık kalacak gibi duruyor. Emaan :KK43:

Tünaydınnn kızlar 😘😘😘😘
Kahvaltıdan önce çok su icemedim ama denedim içmeyi.
Kahvaltı
1 büyük dilim t.b ekmeği
1 rafadan yumurta
1 ince dilim peynir
2 zeytin
1 biber
Salatalık ve siyah çay.

Ara için türk kahvesi
Belki bir porsiyon meyve

Akşam yemeği hazır değil ama bugün tatlı yapicam magnolia küçük porsiyon yerim 🤭

Öğle yemeğinde 4 kaşık kadar barbunya yemeği
1 kase salata
Öğle yemeğinden önce yazan yoğurdu yemediğim için bu öğündeki cacığın oranını artırdım 1 kase cacık

Öğle yemeğinden önce espresso içtim, yanında da nesfit'in barlarından yedim 1 tane, çat diye tatlıyı bırakırsam ölürüm gibi hissettiğim için en azından çok kalorili olmayan bi şey yiyeyim dedim 😅

Canım limonlu yulaf çekiyor, belki yarın kahvaltıda onu yerim 🤷🏿‍♀️

Kalori alımını bende ayarlayamiyorum. Kendi bazal metabolizmam kadar yediğimde kilo veremiyorum. Spor yaparsam bir nebze gram gram. Yapmazsam yine giden olmuyor acik oluşmuyor çünkü. 1000 kalori aldığımda biraz açık oluşup sporla da desteklersem güzel sonuç alıyorum. Bazen canım hiçbir şey istemediginde de zorla bir seyler yemeye çalışmıyorum. Açlığın iyi geldiğini hissediyorum ben

Bir de cemos doktorun domates yeme demiş ya o mantığı anladım ama kendisiyle çelişiyor sanki 😅 domates glisemik yük bakımından salatalıktan ağır basıyor. Hatta sebze değil de meyve olarak değerlendiriyorlar domatesi. Belki o bakımdan çıkarmıştır diyorum ama kalori açığıni kapamak içinde meyve ye demesi kafamı karistirdi. Elbet vardır bir bildigi 🤔

Bir de cemos doktorun domates yeme demiş ya o mantığı anladım ama kendisiyle çelişiyor gibi geldi bana 😅 domates glisemik yük bakımından salatalıktan ağır basıyor. Hatta sebze değil de meyve olarak değerlendiriyorlar domatesi. Belki o bakımdan çıkarmıştır diyorum ama kalori açığıni kapamak içinde meyve ye demesi kafamı karistirdi. Elbet vardır bir bildigi 🤔
Ayy dayanamadım domates yedim zaten cikom 😂
Hayır zaten baya baya azalttım yediklerimi meyve de hergun tuketmiyorum eee ne yicem ben aç mı kalayım 🙈
Abur cubur ve ekmek yiyeceğine çok az kalori aldığında meyve ye dedi 😒
Zaten yediğim minik çeri domates napim yani 🤷

Ayy dayanamadım domates yedim zaten cikom 😂
Hayır zaten baya baya azalttım yediklerimi meyve de hergun tuketmiyorum eee ne yicem ben aç mı kalayım 🙈
Abur cubur ve ekmek yiyeceğine çok az kalori aldığında meyve ye dedi 😒
Zaten yediğim minik çeri domates napim yani 🤷
Yani olay glisemik yukse meyvede de var domateste de var. E domatesi kesti akşam açığı niye meyveyle kapıyor. Bence meyve ara öğün falan olmalı akşam ki açık kapanmamali. Tabi ben bunun okulunu okumadim. Mantık yürütuyorum sadece

Bugün de mesela akşam 150 Gr biftek demiş ben çok etçil biri değilim o kadar yiyemem, yine 500 kalori açık kalacak gibi duruyor. Emaan :KK43:
Proteinlerden hep acık veriyorsunuz olmaz bu protein icecegi alin olmadi kizlar yoğurt et yemezsen nasil olacak 150 gr buftek ne kız allasen :) avuc ici kadar

bende az yedim..
bi tabak yeter.
eşim maşallah 2-3 tabak yiyor :KK70:
nasıl aylarca 82-83 le kaldim bilmiyorum
direncim tuttu galiba.
tok tutulacak şeyler yemelisin..
ben yıllardir diyet yaptım o tecrübeye sabitim:KK70:
Yemedim çok şükür baya gittim geldim de

Proteinlerden hep acık veriyorsunuz olmaz bu protein icecegi alin olmadi kizlar yoğurt et yemezsen nasil olacak 150 gr buftek ne kız allasen :) avuc ici kadar
Bence de mesela cemos da kalori açığıni kapatacaksa proteinle yapmalı. Ama diyetisyeni öyle demiyor kafa karıştırmayaym şimdi 🐒

Yoğurt yiyorum ama öğle yemeği öncesi, öğle yemeği, akşam yemeğinin yanında 3 kere koyuyor o kadar yiyemem bibi içim dışım yoğurt oluyor yav :KK70: et de hiç sevmiyorum normalde et yemeği yapıyorsam kendime yanına başka bi şey yaparım midem almıyor. Başka gıdalardan ekleyeyim proteini madem 🥲

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X