• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birlikte olmak istiyorum ama...

Kısaca şunu söyleyeyim erkeğin canına minnet zorla yapmıyor sonuçta ve bunuda çok rahatça yüzüne vurabilir ve cinsellik yaşadın diye senle evlenme mecburiyeti yok zaten kadın istemedikçe erkek bir şey yapamaz şuan belki aklında ne düşünceler oluştu sen bu konuyu açtın diye kimbilir ?

Kötü bir düşünce oluştuğunu düşünmüyorum. Açık fikirli birisidir kendisi. Olsa yansıtırdı zaten. Hem gizli saklı da olsa çoğu kişi istemiyor mu bunu? Eğer ortada olan bir gerçeği söyledim diye kötü düşünceleri oluyorsa, hele ki -en azından benim gözümde böyle- değerli bir anı onunla paylaşmamı yadırgıyorsa varsın yadırgasın yol yakınken... Ama dediğim gibi hiç ama hiç zannetmiyorum. Nereden bileceksin diyeceksiniz haklı olarak da 1 yılımı verdim ona o yüzden böyle düşünüyorum :)

olayın dini boyutu en önemlisi ama onu önemsemediğini ifade etmişsin. o halde sana söyleyeceğim şey yalnızca şu. senin gibi evlilik öncesi cinsel birliktelik yaşayıp daha sonra pişman olup çok zor durumlarda kalan, günün birinde sevdiği bir adamı kaybetmemek için zar diktirme operasyonu geçirmek zorunda kalan bayanların topiğine bir göz at. ondan sonra karar ver.

Kötü bir düşünce oluştuğunu düşünmüyorum. Açık fikirli birisidir kendisi. Olsa yansıtırdı zaten. Hem gizli saklı da olsa çoğu kişi istemiyor mu bunu? Eğer ortada olan bir gerçeği söyledim diye kötü düşünceleri oluyorsa, hele ki -en azından benim gözümde böyle- değerli bir anı onunla paylaşmamı yadırgıyorsa varsın yadırgasın yol yakınken... Ama dediğim gibi hiç ama hiç zannetmiyorum. Nereden bileceksin diyeceksiniz haklı olarak da 1 yılımı verdim ona o yüzden böyle düşünüyorum :)

Ne yıllarını verenler var canım daha yaşın genç ha büyük görmüyorum kendimi ama dokuz yıl fazla gördüm bu dünyayı da insaları da senden bak genitale okulu bitirenlere bazıları şimdi para alıyor sevgilisinden eve kız gitmek için sorsan kandırılmıştır evlencektik derler ;)

Sen hiç girme bu işe kaldıramayacaksın aile korkun var ve ikilemlerdesin sonradan ben ne yaptım diyeceksin gibi bit tavır var sende ama kendine inat konuşuyorsun aslında haklı olarak gördüğün kendin ile çelişkin...

öncelikle çok şanslısın, böyle erkekler kaldı mı diye düşündüm bir an,
sonra mantıklı düşünmeye başladım kendisinin yaptığını takdir ettim tabiki şahsını da düşünüyor 20 yaşında bir kızın sorumluluğunu taşımak kolay değil
öncelikle böyle hisler beslemen çok doğal biyolojik saat denilen bir durum var cinsellik akabinde üreme vs re bunlar zaten doğanın gereği
ancak şu vakit doğru zaman mı?
yani sen bir takım bedeninin isteklerine duygusal yaklaşıp cevap vermek istiyorsun ancak mantığı uygun mu
burada kızmış kadın olmuş değil derdim, senin istiyorum diye böyle bir işe kalkışman doğru mu?
ayrıca şu da var kadın olmak basit bir eylem gibi gelebilir fakat tehlikleri çok, hamile kalabilrsin, beklediğini bulamayabilirsin, akabinde şaşkınlık içinde hatalar yapabilirsin,
sen bedeninin isteklerine cevap vermeden önce zihninin ve mantığının ne karar vereceğine bir bakmanı öneririm
senden 12 yaş büyük ve objektif olarak fikrim bu

Zamanlama konusunda acelem yok ama bu düşüncelerime bir set çekip içimde bir mahkeme kurmam gerektiğinin de farkındayım, teşekkür ederim yorumunuz için...

el neder diye cegineceginize yukarida ALLAH var diye biraz korkun ayrica 20 yas kucuk bi yas degil bende 21 yasindayim ve hamileyim

Biliyorum hoşlanmayacaksınız ama dini inançlarımız biraz farklı bayan, sizin inancınıza da saygım sonsuz tabii ki. Sorunum din ile ilgili değil o yüzden, kendimle ilgili...

bu sizin verebileceğiniz bir karar hislerinize güvenin ama pişman olmayacağınızdan emin olun evlilik öncesi cinsel ilişki "doğru kişiyle olduğu takdirde" ayıp veya tü kaka değildir bence namus bacak arasında değil diyelim aranızda bir ilişki oldu ve ola ki ayrıldınız ileride evlenme planları kurduğunuz adamın size bekaret sorması zaten onun doğru kişi olmadığı anlamına gelir... tüm kızlarla yatayım ama karım bakire olsun mantığından nefret ediyorum herkes aynı düşünecek değil tabiyki saygı duyarım ama bunun aşağılayıcı bir şey olduğunu düşünmek de aşağılayıcı bir durumdur cinsellik iki kişinin isteği ve kararı doğrultusunda yaşanan bir hadise çoğu bu konuda çocukluktan bastırıldığı için evlendikten sonra bile bunu bir vazife olarak yaşar tatmin olmasa bile bunu dillendirmeye utanır. diyeceğim o ki belki şu an yaş olarak hazır değilsiniz ama cinselliği illa evlendikten sonra yaşayacaksınız diye bir kaide yok. sorumluluğu size ait eğer yaşadıktan sonra yazdığım duygulara kapılmayacaksanız, pişman olmayacaksan birlikteliğinizin gidişatına göre düşünürsünüz ayrıca partneriniz size anlayışlı yaklaşıyor bu konuda şanslısınız.

Hah! İşte kastettiğim de bu. İlle ki evlenince yaşamak mı gerekir. Belki şu an emin değilim ama 24-25 yaşına geldiğimde emin olacağım ve erken evlenmek istemeyeceğim. Bunu yaşamak beni ikinci sınıf mı yapar, buna anlam veremiyorum. Teşekkür ederim anlayışınız için, kastettiğim noktayı anlamışsınız :)

Son düzenleme:
Biliyorum hoşlanmayacaksınız ama dini inançlarımız biraz farklı bayan, sizin inancınıza da saygım sonsuz tabii ki. Sorunum din ile ilgili değil o yüzden, kendimle i

hmm saygi duyarim o zaman madem inanclarimiz farkli o zaman kul dan da utanmana gerek yok

Cinselliği yaşadığında göreceksin ki aman aman çok çok büyük bir olay değil. Değil yani. Aşktaki büyü zaten ulaşılmaz bilinmez , uzakta olmasında. Beklemekte sabretmekte. Bu yakın aynı anda uzak olmanın büyüsüdür aşk. Kavuşursun biter... Sevgiye dönüşürse ne ala.

Şöyle bir düşün aşık olarak evlenen tonla çift var ve onların birçoğu birbirinden nefret ederek boşanabiliyor.

Ben 20 li yaşların üniversite okuma , kendini geliştirme , sosyal aktivitelerde bulunma , kariyer yapma yaşları olduğunu düşünüyorum. Birlikte sinemaya gidersiniz , kitap okur tartışırsınız ....Ama işin içine cinsellik girerse olayın rengi değişir. Kavuştuk yaşadık , 2 sene geçti 3 sene geçti , sıkıldık , bıkmaya başladık , anlaşamıyoruz , nefret eder hale geldik........

Üniversitede aynı evde yaşayıp düzenli cinsel hayatı olup üniversite sonunda ayrılanlar olduğunu duymuştum. Hatta kızlık zarı esnek olduğu için eskiden olanları hiç anlatmadan başka biriyle evlenip çocuk sahibi olmuş bu anlatılan kişi.

Benim son sınıfta oda arkadaşımda kızlık zarının çok önemli olduğunu düşünmeiştim diye anlatmaya başlamıştı. Birlikte olmuş 4 kere ( sevgilikleri boyunca) . Ayrıldılar. Kız çok üzgün ve çok çok pişmandı. Kendimi kirletilmiş gibi hissediyorum diyordu. Bir gece ağlayarak içeri geldi. O an fırsatını bulsa öldürecekti kendini. Masumiyetin bununla sınırlı olmadığını konuştuk . O gün hata olarak görmemişti. Oldu bitti. Herkes kadar masum olduğunu konuştuk . O gece beni nasıl iyileştirdin bilemiyorum kendimi çok kötü hissediyorum diyordu.

Sonraki sevgilisini çok sevdi güvendi .Durumu anlattı. Adam günlerce içti. Sen bunu nasıl yapmış olabilirsin diye. Evlendiler. Ama adamın kafasında acaba beni temize çıkmak için kullandı diye bir soru işareti kalmıştı. 2 yıl sonra ayrıldıklarını öğrendim. Sebebini bilemeyiz tabi.

Çooooook uzun lafın kısası 20 li yaşlar evlilik ve evlilik dışı cinsellik için erken yaşlar. kariyerini yap. Sevdiğin adamla evlenip onunla huzurla yuvanda yaşa. Cinselliğin çok matah bi rşey olmadığını anlayacaksın. Eş olmanın sevgili olmanın birlikte kek yapmaktan , çay demlemekten , birlikte çocuğunuzu doktora götürmeye kadar ufak ufak birçok şeyi içeren , İÇİNDE SEVGİ,GÜVEN ,SAYGI , İYİ NİYET , YARDIMLAŞMAYI VE BİR ÖMRÜ tasarlamayı ve yaşamayı BARINDIRAN bir süreç olduğunu anlayacaksın.

KALBİME DOKUNAMAMIŞ ERKEK BANA HİÇ DOKUNMAMIŞ DEMEKTİR.

Son düzenleme:
Ne yıllarını verenler var canım daha yaşın genç ha büyük görmüyorum kendimi ama dokuz yıl fazla gördüm bu dünyayı da insaları da senden bak genitale okulu bitirenlere bazıları şimdi para alıyor sevgilisinden eve kız gitmek için sorsan kandırılmıştır evlencektik derler ;)

Sen hiç girme bu işe kaldıramayacaksın aile korkun var ve ikilemlerdesin sonradan ben ne yaptım diyeceksin gibi bit tavır var sende ama kendine inat konuşuyorsun aslında haklı olarak gördüğün kendin ile çelişkin...

Hiç kıvırmaya gerek yok ki isteyerek yaşamışsan yaşamışsındır. Bunu yapabilenleri de takdir ediyorum. Normal olanı bu. Diktirmek, regline denk getirmek vs. ler değil. Ailem baskıcı değil. Annem bunu üzüleceğim için yaşamamı istemiyor. Hiçbir zaman, asla demiyor bana ama kendini kaybetmeni, erkeklerle fazla uğraşırsam dengemi kaybedebileceğimi düşünüyor. Her gördüğüne atlama diyor, onun düşüncesi de bu. Babamla konuşmadım tabii ki onlarla konuşulmaz bence bu :) Ama siz 29 yaşındaymışsınız, evli değilsiniz, yaşadıklarınızdan pişman değilsiniz, belki çalışıyor ve tek başınıza özgürce yaşıyorsunuz. Benim isteğim de acele etmek değil evlilik konusunda :) Belki de bir yıl bekleyip sonraki bakış açımı değerlendirmeliyim, belki hazır olurum belki hiç olmam...

Cinselliği yaşadığında göreceksin ki aman aman çok çok büyük bir olay değil. Değil yani. Aşktaki büyü zaten ulaşılmaz bilinmez , uzakta olmasında. Beklemekte sabretmekte. Bu yakın aynı anda uzak olmanın büyüsüdür aşk. Kavuşursun biter... Sevgiye dönüşürse ne ala.

Şöyle bir düşün aşık olarak evlenen tonla çift var ve onların birçoğu birbirinden nefret ederek boşanabiliyor.

Ben 20 li yaşların üniversite okuma , kendini geliştirme , sosyal aktivitelerde bulunma , kariyer yapma yaşları olduğunu düşünüyorum. Birlikte sinemaya gidersiniz , kitap okur tartışırsınız ....Ama işin içine cinsellik girerse olayın rengi değişir. Kavuştuk yaşadık , 2 sene geçti 3 sene geçti , sıkıldık , bıkmaya başladık , anlaşamıyoruz , nefret eder hale geldik........

Üniversitede aynı evde yaşayıp düzenli cinsel hayatı olup üniversite sonunda ayrılanlar olduğunu duymuştum. Hatta kızlık zarı esnek olduğu için eskiden olanları hiç anlatmadan başka biriyle evlenip çocuk sahibi olmuş bu anlatılan kişi.

Benim son sınıfta oda arkadaşımda kızlık zarının çok önemli olduğunu düşünmeiştim diye anlatmaya başlamıştı. Birlikte olmuş 4 kere ( sevgilikleri boyunca) . Ayrıldılar. Kız çok üzgün ve çok çok pişmandı. Kendimi kirletilmiş gibi hissediyorum diyordu. Bir gece ağlayarak içeri geldi. O an fırsatını bulsa öldürecekti kendini. Masumiyetin bununla sınırlı olmadığını konuştuk . O gün hata olarak görmemişti. Oldu bitti. Herkes kadar masum olduğunu konuştuk . O gece beni nasıl iyileştirdin bilemiyorum kendimi çok kötü hissediyorum diyordu.

Sonraki sevgilisini çok sevdi güvendi .Durumu anlattı. Adam günlerce içti. Sen bunu nasıl yapmış olabilirsin diye. Evlendiler. Ama adamın kafasında acaba beni temize çıkmak için kullandı diye bir soru işareti kalmıştı. 2 yıl sonra ayrıldıklarını öğrendim. Sebebini bilemeyiz tabi.

Çooooook uzun lafın kısası 20 li yaşlar evlilik ve evlilik dışı cinsellik için erken yaşlar. kariyerini yap. Sevdiğin adamla evlenip onunla huzurla yuvanda yaşa. çok matah birşey olmadığını eş olmanın sevgili olmanın birlikte kek yapmaktan , çay demlemekten , birlikte çocuğunuzu doktora götürmeye kadar ufak ufak birçok şeyi içeren , İÇİNDE SEVGİ,GÜVEN ,SAYGI , İYİ NİYET , YARDIMLAŞMAYI VE BİR ÖMRÜ YAŞAMAYI VE TASARLAMAYI BARINDIRAN bir süreç olduğunu anlayacaksın.

KALBİME DOKUNAMAMIŞ ERKEK BANA HİÇ DOKUNMAMIŞ DEMEKTİR.

Çok güzel ve detaylı yazmışsınız. Zaten kalbime dokunduğunu hissediyorum. Aşık olduğunu zannetmek başka bir şeymiş aşık olmak başka bir şeymiş. Ve sanırım ben bu sefer aşık oldum. İnsan arzular aşık olduğunu. Sabredip sabretmemek seçimdir tabii ki. Bu büyüyü bozmaktan da çok çekiniyorum dediğiniz gibi...

8 senelik iliskim var 1aydir nisanliyiz,bu süre icerisinde olmadi insallah evlilik gününe kadarda olmaz..(insanoglu sasar beser )

bunun altinda illa ayrilirsak ne olacak yatmiyor kendime saygi yatiyor..

simdi arada derede kendi evimiz olmayan bir yerde bu olayi yasamak sonra birsey olmamis gibi herkes kendi evine gidecek

aslinda özel olmali o gün,alelade birsey olmamali...sonuc olarak yapmamak ilersi icin olmamali ayriliriz filan diye ya da toplum olarak cok kötü diyede degil insan kendini tanir,bunu yapinca ben mutlu degil

mutsuz olacagimi düsünürüm hersey basit ve özensiz yapmak icin yapmak gibi.

zevk mi?toplumun sözleri mi? ikiside degil sadece benim hissedeceklerim sonrasinda bu önemli

Son düzenleme:
Bazı konularda daha ağır yorumlar görmüştüm ve açıkçası bu kadar sakin ve anlayışlı tepkilerin gelmesine de çok şaşırdım ve sevindim :)

eğer "acabalarn,amaların" varsa bu ileride "keşkelerin" olacağı anlamına geliyor bence..

20 yaşında düşünmen gereken tek şey geleceğini nasıl şekillendireceğin olmalı..başka şeyler için çok erken.ruhunu ve bedenini yıpratma derim..

ayrıca olaya önce dini açıdan yaklaşıp sonrada utanmıyor musun vb..cümlelerle yargılamak da dinimize sığıyor zaten değil mi?

Biliyorum hoşlanmayacaksınız ama dini inançlarımız biraz farklı bayan, sizin inancınıza da saygım sonsuz tabii ki. Sorunum din ile ilgili değil o yüzden, kendimle i

hmm saygi duyarim o zaman madem inanclarimiz farkli o zaman kul dan da utanmana gerek yok

Dini inanç ile her konuyu bağdaştırmak zorunda değilsiniz... ben de müslümanım ve sizin gibi düşünmüyorum, kimin daha müslüman olduğunu tartışacak kadar zeka yoksunu olmadığımızı düşünüyorum ikimizin adına da insanların duygu ve davranışlarını sıradan bir kulun allaha göre günah olup olmadığını sorgulaması da ayrı bir ironi evlenmeden cinselliğe karşıyım derseniz saygı duyarım ama dini alet etmeyin bu konulara herkesin kararları kendisini bağlar siz sadece "konu" hakkındaki görüşünüzü belirtin bence.

Hiç kıvırmaya gerek yok ki isteyerek yaşamışsan yaşamışsındır. Bunu yapabilenleri de takdir ediyorum. Normal olanı bu. Diktirmek, regline denk getirmek vs. ler değil. Ailem baskıcı değil. Annem bunu üzüleceğim için yaşamamı istemiyor. Hiçbir zaman, asla demiyor bana ama kendini kaybetmeni, erkeklerle fazla uğraşırsam dengemi kaybedebileceğimi düşünüyor. Her gördüğüne atlama diyor, onun düşüncesi de bu. Babamla konuşmadım tabii ki onlarla konuşulmaz bence bu :) Ama siz 29 yaşındaymışsınız, evli değilsiniz, yaşadıklarınızdan pişman değilsiniz, belki çalışıyor ve tek başınıza özgürce yaşıyorsunuz. Benim isteğim de acele etmek değil evlilik konusunda :) Belki de bir yıl bekleyip sonraki bakış açımı değerlendirmeliyim, belki hazır olurum belki hiç olmam...

Evet çalışıyorum kendi ayaklarımın üstünde durabilirim annem duysa yıkılır ama ben kendim seçtim bu yolu ve kendimi asla alınıp satılan bir mal gibi bir et parçası olarak görmedim. Onlara sorsan erkek milleti der toplum der şuan ve daraltma ile ne kadar diye dr.arıyorlar.

Sen bu düşünce tam oturmadan kafan da yaşama bence dediğim gibi ikilemdesin ve sonradan şuan yapmam dediğin durumları ileri de evlenmek için yapabilirsin o bahsettiğin ve bahsettiğimiz kadınlar benim bedemim benim seçimimdi gibi sözler kullanıyordu zamanında emin ol.

Erkek bu sen basit kadınsın bile der zarın esnektir kan gelmez kaç kişi oldu der yani ihtimal çok sen iyice düşün...

Dini inanç ile her konuyu bağdaştırmak zorunda değilsiniz... ben de müslümanım ve sizin gibi düşünmüyorum, kimin daha müslüman olduğunu tartışacak kadar zeka yoksunu olmadığımızı düşünüyorum ikimizin adına da insanların duygu ve davranışlarını sıradan bir kulun allaha göre günah olup olmadığını sorgulaması da ayrı bir ironi evlenmeden cinselliğe karşıyım derseniz saygı duyarım ama dini alet etmeyin bu konulara herkesin kararları kendisini bağlar siz sadece "konu" hakkındaki görüşünüzü belirtin bence.

pardon da sen niye kopurdun ben konu sahibiyle muhattap oldum senin yaran ne ki gocundun seninle inanisimi tartisacak degilim arkadasinda inanisina saygi duydugumu soyledim madem muslumansin ALLAHA inaniniyorsun benim ne demek istedigimi anlarsin ben gunah olur olmaz demedim bunu yanlizca ALLAH bilir

eğer "acabalarn,amaların" varsa bu ileride "keşkelerin" olacağı anlamına geliyor bence..

20 yaşında düşünmen gereken tek şey geleceğini nasıl şekillendireceğin olmalı..başka şeyler için çok erken.ruhunu ve bedenini yıpratma derim..

ayrıca olaya önce dini açıdan yaklaşıp sonrada utanmıyor musun vb..cümlelerle yargılamak da dinimize sığıyor zaten değil mi?

Çok fazla eksisi var bu olayın. Eğitim hayatımı etkileyebileceğini de göz önünde bulunduruyorum, bunalımlar yaşarken hayata odaklanmak çok zor oluyor. 2 sene sonra bu konuyu etraflıca ve özgürce düşünme şansına sahip olabilir miyim peki? ekonomik özgürlüğümü kazanıp bağımsız olduğum zamanı kastediyorum...

Evet çalışıyorum kendi ayaklarımın üstünde durabilirim annem duysa yıkılır ama ben kendim seçtim bu yolu ve kendimi asla alınıp satılan bir mal gibi bir et parçası olarak görmedim. Onlara sorsan erkek milleti der toplum der şuan ve daraltma ile ne kadar diye dr.arıyorlar.

Sen bu düşünce tam oturmadan kafan da yaşama bence dediğim gibi ikilemdesin ve sonradan şuan yapmam dediğin durumları ileri de evlenmek için yapabilirsin o bahsettiğin ve bahsettiğimiz kadınlar benim bedemim benim seçimimdi gibi sözler kullanıyordu zamanında emin ol.

Erkek bu sen basit kadınsın bile der zarın esnektir kan gelmez kaç kişi oldu der yani ihtimal çok sen iyice düşün...

Beni aşağılayacak bir erkeğe pabuç bırakmam. Zaten bu kadar da geri kafalı olunmasın artık. Esnek zar kavramını bilmeyen kaldı mı? Diktirmek bakire yapmıyor insanı. Hayatını geçireceğin insana yalan söylemiş oluyorsun. Nasıl onun kollarında huzurla uyuyabilirsin ki o şekilde? İnsanın içini kemirir. En azından benim kemirir. Ama dediklerinizi göz önünde bulundurup bu mevzuyu ertelemeyi düşünüyorum. Çünkü emin değilim... Bir gün özgür bir kadın olmak istiyorum tabii... Bunlara takılmayan, kendini toplumsallıkla hapsetmeyen... Diğerleri hapsediyordur demiyorum kendi seçimi herkesin...

Son düzenleme:
pardon da sen niye kopurdun ben konu sahibiyle muhattap oldum senin yaran ne ki gocundun seninle inanisimi tartisacak degilim arkadasinda inanisina saygi duydugumu soyledim madem muslumansin ALLAHA inaniniyorsun benim ne demek istedigimi anlarsin ben gunah olur olmaz demedim bunu yanlizca ALLAH bilir

burası herkesin görüşünü belirtebileceği bir yer bir yaramın olması gerekmiyor görüş belirtmek için dikkat ettiyseniz "görüş belirtmek" dedim yargılamak demedim bana yargılıyorsunuz gibi geldi kimse kimsenin kararlarını sorgulayamaz bence sadece öneride bulunabilir. hele ki yüce allahı böyle basit konulara alet etmek bir müslüman olarak yakıştıramadım.

burası herkesin görüşünü belirtebileceği bir yer bir yaramın olması gerekmiyor görüş belirtmek için dikkat ettiyseniz "görüş belirtmek" dedim yargılamak demedim bana yargılıyorsunuz gibi geldi kimse kimsenin kararlarını sorgulayamaz bence sadece öneride bulunabilir. hele ki yüce allahı böyle basit konulara alet etmek bir müslüman olarak yakıştıramadım.

bende zaten gorusumu bildirdim bana ters geliyor el ne der diye korkmak ben once ALLAH tan korkarim ayrica bu konu hicte basit degil sizin icin basit olabilir

Çok fazla eksisi var bu olayın. Eğitim hayatımı etkileyebileceğini de göz önünde bulunduruyorum, bunalımlar yaşarken hayata odaklanmak çok zor oluyor. 2 sene sonra bu konuyu etraflıca ve özgürce düşünme şansına sahip olabilir miyim peki? ekonomik özgürlüğümü kazanıp bağımsız olduğum zamanı kastediyorum...

onu zaman gösterir,2 sene sonrası için şimdiden plan yapmak mantıklı değil..ama bence yine de iyi düşün..özgürce düşünmek demek bu değil ki..şuanda da özgürce düşünüyorsun ama doğru mu düşünüyorsun o önemli.

kendini başka şeylere odakla..önce ayakaların üstünde sağlamca durmayı başar..işte o zaman ne istediğine de karar verebilecek duruma gelebilirsin..

kendi adma evlilik öncesi ilişkiyi doğru bulmuyorum ama seni de asla yargılayamayız..sadece kafan karışık şu anda.

Back