Birine karşı tahammulsüzlük

Zuriye

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2021
9
-30
1
46
Merhaba benim ikinci evliliğim eşimi çok seviyorum oda beni çok seviyor. Eşimin iki oğlu bir kızı var erkekler 17 ve 18 yaşında kız 6 yaşında. Hepsinin bana karşı tavrı çok iyi. Kız da aynı şekilde bana anne diyor ilk başlarda kızı seviyordum ama bir kaç aydır ona karşı aşırı tahammül süz oldum kızın her yaptığı her hareketi adeta gözüme batıyor. Beni yanlış anlamayın lütfen kötü davranmıyorum her türlü ihtiyacını karşılıyorum. Eşimin hatırı için birşey demiyorum ama kendi kendimi yiyip bitiriyorum sinirlerim bozuldu neden böyle oldu anlamıyorum acaba birisi ondan nefret etmem için birşey mi yaptı...artık dayanamıyorum çocuğun sesini bile duyunca yada yerdeki saç telini bile görünce çıldırıyorum kalbim çarpıyor nefesim daralıyor böyle olunca aklıma biri birşey mi yaptı diye geliyor. Eğer öyle bir şey Varsa Nasıl anlaşılır.? Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin..

Neden birinin bir şey yaptığını düşünüyorsunuz?

Kimse bir şey yapmadı. Siz yaparım sanmışsınız yapamamışsınız. Küçük çocuk bakmak hiç de kolay değil. 17 yaşında çocuk bakmak kolay, sizinle alakaları yok. Kız size bağımlı. Sürekli ilgilenmek, eğitimine dikkat etmek bunlar herkesin yapabileceği şeyler değil.

Devam etmek istiyorsanız mutlaka psikolojik destek alın. Yazık yavruya. Yok ben yapamayacağım diyorsanız hızlıca boşanın.

Bence psikolojik yardım almanızda fayda var. Kendinizi yıpratmayın düşüncelerle. Bu bir şey yapma meselesi değil biliçaltınızın size işaretleri gibi duruyor. Eğer yavrucak sizi seviyorsa bağrınıza basın onu. Kimi çocuklar var yuva yıkan cinsten

İki oğlan bir kız çocuğu bir de eş. Sizin için ilgilenmek zor olmalı. Yeni evliyseniz alışma süresi de var tabi o da ayrı stres. Acaba tüm stresinizi kız çocuğuna yönlendirmiş olabilir misiniz?

Size tavsiyem kendinize olumlu telkinler verip -sinirim bu kıza değil, başka bir sebep vardır mutlaka gibi- kendize daha çok vakit ayırıp stresinizi atıp, bu durumun zamanla geçmesini bekleyebilirsiniz. Eğer geçmezse psikolog randevusu alırsınız

Ayrıca sevmek, bağ kurmak emek isteyen bir iştir. Evliliklerde bile çok sevdiğiniz eşinizle ilişkinizi ilmek ilmek işlemezseniz, sevginiz aynı kalmaz. Çocukla da durum bu şekilde, emek verin ilişkinize yatırım yapın zamanla iyice benimsersiniz

Ayrıca kimse bir şey yapmadı ilişkinizin bozulması için İnanmayın lütfen o tarz şeylere

Biri size bişey yapmamış siz kendinize yapmışsınız yavaştan ayıkıyosunuz. Yüklediğiniz tüm sorumluluk ve stresi küçük yavruya kanalize etmişsiniz sizi annesi yerine koymuş ama siz tüm hıncinizi masum yavruya yonlendirmissiniz. Size anne diyen birinin sesinden bile nefret ediyorsanız bunu ona yansitmadiginiza da ölsem inanmam.

Bir sorun var belli ama bu sorun çocuktan kaynaklı değil. Siz sinirinizi ona yönlendirmiş durumdasınız. 6 yaşındaki bir çocukta bahsediyoruz size anne diyen sizi dinleyen zararı olmayan bir çocuktan bahsediyoruz

18 yaşındakilerin sizinle işi yok çünkü. Ama o yavrunun bakıma ihtiyacı var. Yemeğini dökebilir, dersleri konusunda yardıma ihtiyacı var vs vs.. yavrum size anne diyormuş, herşeyi bilerek evlenmişsiniz. Yapacağınız en büyük kötülük o yavrucağıza bunu yansıtmak olacaktır. Yapamayacağım diyorsanız boşanın. Sizin için de eminim zordur, ama siz seçmişsiniz bunu.

Evet size biri büyü yapmış çocukla aranız iyi olmasın diye soğutma büyüsü.

6 yaşında, ilgi alaka isteyen bir çocuğun sorumluluğu zor gelmiştir. Diğerleri büyük olduğu için kız gözünüze batıyor olan bu. Başkalarından bilmeyin boşuna.

Sesini duyunca kalp çarpıntınız olacak ama bunu çocuğa yansıtmayacaksinız, kendinizi kandırırsıníz ancak bununla.

Sizin olmayan hele de sevdiğiniz erkeğin başka bir kadından olan çocuğunun sorumluluğunu almak zordur. Diğerleri zaten büyük ama ufaklıkta birden 6 yasinda bir kız çocuğu annesi olmuşsunuz. Donem dönem insan kendi çocuğuna bile tahammül edemiyor. Önce kendiniz için profesyonel bor yardım ayarlayın. İnanın iyi gelecek. Ve biraz kendinize zaman ayırın. Umarım çok kısa sürede sorun çözülür. Siz ona kötü davranmasanız da çocukların kötü enerjiyi hissetmede inanılmaz bir yetenekleri var.

Sizin çocuğunuz var mı?
Çocuğun annesi nerede?

Cevap yazan herkese teşekkürler. Bir tek siz olumsuz yorum yapmamışsınız teşekkür ederim. Boşanın diyenler olmuş öyle kolay değil helde tek desteğim tek arkadaşım tek dostum kısacası herşeyim olan bir adamdan. Annem ve babam rahmetli oldu iki kız kardeşim var onlarda evli. İlk ecliliğimden bir oğlum var 25 yaşında oda arayıp sormuyor. İlk evliliğim çok kötüydü. Şimdi eşim o kötü evlilikten sonra bana Allahın lütfü bana hediye her an şükür ediyorum karşıma onu çıkarttı diye Allah'a. 17 yaşındakiler büyük size ihtiyacı yok denmiş bütün sorumlulukları bende daha ne olsun.. Bazen insan kendi çocuğuna tahammül edemiyor denmiş. Ayrıca çocuğun annesi sağ. Benim en büyük şahidim Allah elimden geleni yapıyorum hatta daha fazlasınıda herkes kendi yaşadığını bilir. Ön yargılı yaklaşmak kolay

Siz evlenmeden önce bu sorumluluğu alacağınızı biliyor muydunuz

Kimse ön yargılı değil. Köprüyü geçmişsin , kocişkona kavuşmuşsun sonra da baştan bildiğin çocukları sorun etmişsin.
Ayrıca oğlunuz neden görüşmüyor ? Onu da merak ettim cidden.
Tek duam inşallah kocişkonız bu durumunuzu fark eder de size verilmesi gereken cevabı verir. Yazık günah ya. Anne diyormuş bir de çocuk.

saka mi abi hadi 17-18 yasinda olanlar neyse de el kadar 6 yasinda cocuk size ne yapmis olabilir de hareketleri batiyor?

uzuldum bir de size anne diyormus.
Böyle kadınları ancak kocişkoları yola getirir. Adam bi anlasa bi sert çıksa bak nasıl hizaya geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…