Merhababaşarı sırrı denebilecek birşey yok aslında, kasım ayında tüp bebek tedavisi için izine ayrılmıştım. Geçen hafta bebeğin kalp atışları durduğu için tekrar listelere döndüm, bu yüzden hızlı gitti kilolar izinde olduğum sürede de kaçamak yapmamaya özen göstermiştim, ek olarak bu hafta her gün spor yapmaya çalıştım.
Her türlü zorlukta birbirinin sırtından elini çekmeyen tatlı takımımın her bir tatlı üyesine koccaman teşekkürleriyi ki 5inci takım
Merhaba herkese..
Öncelile başımız sağalsın..kolay olmayan bir süreçten geciyoruz..acımiz büyük..
Bu haftaki sonucun birincilik getirmesi benim icin motive edici oldu. Bir nevi sahalara geri donüs misali..
Ben 5.takimdan nrmyn, 2007 de bu platformda baslayan surecte 1.takim kaptani iken 162.etapta kendi istegimle ayrildimdi..vee gecen yillar yeni kilolar ekledi..
Gelelim sırlara..
Rafine şekersiz 21 gun yapmaya niyetlendim dostlar..bu sürecin 20.gunundeydim bugun..ilk 2 haftasi sadece rafine seker ve bugday urunlerini kestim..bu hafta ise buna ek olarak meyve/kuru meyveyi de kestim.. yine sadece bu haftaya ozel olarak carsamba persembe ve cuma gunu oruclu olarak gecirdim..
Oruc zamanlari haric sabahlari 1 bardak limonlu su ile gune basliyorum..
Ardindan 1 haslanmis yumurta baharatlar ve 1 tatli kasigi zeytinyagi ile 3-5 zeytin ile kahvalti ediyorum.
Oglen 2 kasik yulaf ezmesi, keci peyniri, kuru meyve ve cig badem ve baharat karisimina 1 cay bardagi sicak su ekleyip biraz bekliyorum..keyifle yiyorum..bundan cok memnunum..oglen bu sekilde gecirmek epey iyi geldi bana..
Bazen peynir yerine yogurt ekliyorum.
Aksam ise corba ya da yemek (tek cesit tutmaya calistim bu hafta)
Basta da belirttigim gibi bu bir surecti aslinda 21.gunluk rafine sekersiz ekmeksiz bugday urunlerisiz bir surec..bu hafta ise surecin son haftasi olmasi ve sekeri cagristiran meyve ve kurumeyve turevlerini de kesmem bu haftaki basariya katki sagladi diye dusunuyorum..
Harekete gelirsek..belimde disk kaymasi yasadim yakin bi surecte ve hic kalkmadan yatmak durumnda kaldim..bu surecte 5.takimim hep yanimdaydi beni destekledi..her biribne cok tesekkur ederim..
Is bu nedenle doktorumun verdigi fizik hareketleri disinda ekstra bir hareket yapamiyorum şimdilik..mobilitem cok azalmisti ama bu hafta itibariyle agrilarim daha hafifledi ve normal yuruyebilir hale geldim.. yakinda fizik hareketlerime.ek sporu da hayatima katmaya niyetliyim..
Not1: 5. Takim hepinize cook ama.cook tesekkur ederim kolay olmayan sureclerde yanimda olduguniz icinn..desteginiz icin..
Not2: püskütümm seni cok ama.cok ama cok ozledimmmseaBahAR
Kim kimi gaza getirdi tartışılır aslında13. Takımdan herkese sevgiler..
Bu hafta 2300 gram vererek bireyselde 1. oldum. Yaklaşık 4,5 aydır buradayım...Buradaki motivasyonla eğlenceli bi şekilde 20 kilodan fazla verebildim şükür...Hepinize çok teşekkür ederim..
Ben kalori hesabıyla diyet yapıyorum, günlük kalori ihtiyacımı belirleyip onun 500 bazen 1000 kalori eksiği ile kendimi sınırladım..Günlük kalori alımında ilk etapta 1400, sonra 1200, 1000 derken bazı nadir zamanlarda 800, hatta 600 kaloriye bile düştüm. Günde 1 saat tempolu yürüyüşle de diyetimi destekledim. Diyetimde yasaklar yok, ama sağlıksız ve yüksek kalorili yiyeceklerden uzak durmaya çalıştım. Nadiren bi öğünde yüksek kalorili bi yiyecek yediysem, günlük kalori sınırımı geçmeyecek şekilde diğer öğünde hafif yiyerek dengelemeye çalıştım..
Bu hafta dikkat ettiğim hususları şöyle sayabilirim:
1-Yediğim her lokmanın kalorisini hesaplayarak, kalori sınırımı geçmemeye çalıştım.
2- Her gün 1 saat, bazen 1,5 saat yürüyüş bandında tempolu yürüdüm.
3- Günde 2.5- 3 litre su içtim, özellikle yemekten 20 dakka önce 2 bardak su içtim.
4- Günde 2 ana öğün yedim. Genellikle ilk öğünüm 12.00 de ikinci öğünümü de 18.30 gibi yiyip günü kapattım. O saatten sonra sadece çay içtim. Bazen 16.00 gibi de ara öğün yapıp yeşil çay içtim yada meyve yedim.
5- Yemeklerimde daha az yağ kullanıp, baharatı ve acıyı attırdım. Salata ve sebzeyi hergün tükettim, özellikle marulu çok yedim.
Şunu asla yemedim, hayatımdan çıkardım diyebileceğim bi yiyecek yok, çünkü ömür boyu hiçbir şeyi hayatımdan tamamen çıkaramayacağımı daha önce deneyerek öğrenmiştim , bunun yerine sağlıksız olan yiyecekleri minimuma indirdim, dayanamayıp yediysem kalorisini hesaplayarak diğer öğünlerde daha hafif yedim.. Mesela bu hafta ıspanaklı gözleme, zeytinyağlı patlıcan dolması gibi şeyler de yedim ama ölçüsünde yedim, abartmadan, kalori sınırımı geçmeden ve diğer öğününlerimde hafif yiyip dengeleyerek yedim.
Bu hafta 1. olmamdaki en büyük etken ise sevgili kaptanımLAydLiNe 'ın beni gaza getirmesi, ve cesaretlendirmesidir..Kaptanıma ve beni herzaman destekleyen 13. takımın tüm üyelerine sonsuz teşekkürler ve sevgiler..
Tebrik ederim bireyselde 1.liğiniziMerhaba Arkadaşlar
Kadınlar kulübüne 18.04.2020 katıldım. Ve 5. Takım ailem oldu. Katıldığım günden beri 2 hafta boyunca canla başla asıl listeye girmeyi bekledim. Her hafta asıl listeye ne zaman giriyorum diyerek sevgiliEl_Em El_Em ciğimin başının etini yedim tabiri caizse . Sağolsun hiç üşenmeden her mesajıma cevap verdi. Açıkcası takımlar arasında yarışın olduğunu dahi bilmiyordum. Sadece takım arkadaşlarımla bir yarış içerisinde olduğumuzu düşünüyordum. Bireyselde birinci olmak bana da hatta eminim takım arkadaşlarıma da süpriz olmuştur. Her ne kadar kilo vermek asıl amacımız olmuşsa da ben bunun bireysel değil takım olarak başarıldığına inananlardanım. 5. Takımdan 2 kişi olarak ilk 3 e girdik buda bizim aslında bireysel değil takım olarak güzel işler çıkartıyor olmamızın göstergesidir. Asıl listeye girdiğim hafta bana nasip oldu 1. Olmak çok teşekkür ederim herkese. Umarım hepimiz istediğimiz kiloya ulaşırız. 5. Takım sizi seviyorum ❤
Teşekkür ederim.Tebrik ederim bireyselde 1.liğinizi
Ancak neler yapıp nasıl beslendiğinizi de yazmanız gerekiyor.
1.lik sırrınız nedir?
Bir gününüz nasıl geçer diyet ve spor açısından?
Bilgilendirirseniz memnun oluruz
Günlük 20- 30.000 adimlarini unutma tatlımTeşekkür ederim.
Bu hafta regl döneminde olduğum için oruçlu değildim biraz fırsata çevirmek istedim.
Salı gününe kadar klasik diyet lerde ki gibi beslendim. Her şeyden az az yedim. fakat direnç kilomda olduğum için direnci mi kırmam gerekiyordu salı çarşamba perşembe ayran detoksu yaptım. Detoksla direncimi kırmış bulundum. Direnç kilomuzdan ne kadar uzak o iyi diyerek eksileri görmeyi umuyorum.herkese iyi akşamlar...
Evet en iyi yaptığım şeylerden bir tanesi hiç sıkılmadan evde 20 bin ile 30 bin arasında adım atmakGünlük 20- 30.000 adimlarini unutma tatlım
Tebrikler tekrardan derecelerin daim olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?