BİRİKİMCİ HATUNLAR

Kızlar selamlar..

Gelemiyorum buralara.birikim yok,harcama çok.nasil geleyim? Yüz mu kaldı

Sizleri okuyorum ama bilgisayarı açıp mesaj yazmaya üşendim bu ara.cepten girmeyi pek sevmiyorum.

K kahvemsi mutluluk canım ev işi nasip işi, hiç sıkma canını, Allah hayırlısını tez zamanda çıkarsın karşınıza inşallah.

Z zeyneprer canım Allah kabul etsin oruçlarını,ibadetlerini.

kgokce porsuk benim canım, nck değiştirdim

günaydın tatlım, çok özledim seni
ya burada sadece birikim mi konuşuyoruz acaba
harcamaları, tasarrufları, günlük rutini, her şeyi paylaşıyoruz
birbirimize destek oluyoruz

Ben çok severim annem karışık turşunun içine koymuştu. Kütür kütür oluyor lahana turşusu gibiydi, çok beğenmiştim

günaydın tatlım, çok özledim seni
ya burada sadece birikim mi konuşuyoruz acaba
harcamaları, tasarrufları, günlük rutini, her şeyi paylaşıyoruz
birbirimize destek oluyoruz

xanııım ben de sizi çok özlüyorum, girip okuyorum sürekli
ama dediğim gibi cepten girip yazamıyorum.
illa bilgisayar başına geçecem. sabah geldim açtım bilgisayarı.bekle bekle yoksunuz, kapattuım çıktım yine.

ama aklım hep sizde. okuyorum yazışmaları.pazar canım sıkıldı şu müteahhit işinize. ama vardır bunda da bi hayır dedim.
inşallah en doğru zamanda en doğru evi bulur bir an önce anlaşırsınız canım.

evet burada her şeyi konuşup paylaşıyoruz ama ne biletyim paylaşacak bir şey de yaşamadım galiba bu haftasonu :))))

Günaydınlar hanımlarr :)) hoşgeldin kurabiyem. Biz dedik yine küçük bi tatile kaçtı herhalde :) ama olmaz ki gerçekten Böyle ihmal :))

yok kuzu, bu hafta kaçamak falan yoktu.
cumartesi anneme gittim,teyzem diğer kuzenler falan vardı.
pazar yoğunlukta evdeydik. battaniye,film geçirdik.
dün biraz çarşı biraz ev işi geçti.
bu sabah geldim hemen.

yaa kızlar ya, benim canım sürekli alış veriş yapmak istiyor ama artık paraya kıyıp alamıyorum da. elime aldığımı geri bırakıyorum

misal güzel bir güneş gözlüğü istiyorum ( evde rahat 7-8 adet farklı tiplerde gözlüğüm var ) ihtiyacım yok, ama şöyle gösterişli havalı bir modael alayım istiyorum, hani kibariye gibi kadınlar takıp muazzez ersoya dönüşüyor ya, öyle havalı bir şey.. dün gezdim optikleri beğenemedim bi türlü.hepsi aynı gibi farklı olsa ne fayda , çook pahalı geliyor ve alasım olmı-uyor.

bu ay hazır indirimliyken eşime de gözlük almalı.
eşime ve bana parfüm alınacak. güzel bir parfüm beğeneyim diyorum.gidip hepsini deniyorum, beğenemiyorum, beğendiğim olsa 300-400 veremiyorum, gerek yok çalışmıyorum evdeyim ne gereği var deyip çıkıyorum

eşim günlerdir habire araba fotosu gönderiyor, beğeniyorum güzeller ama para vermek istemiyorum. gerek var mı diye düşünüyorum.... yok....
hafatda 1-2 binip gezecem diye o kadar birikimi oraya bağlamalı mı..hem araba alınca bitmiyor ki, daha sürücü kursuna gidip pratik yapmam gerek.içim elvermiyor o paraları harcamaya.

karışığım yani bu ara.
kötü bir psikolojiymiş.umarsızca para harcayıp her istediğimi aldığım günleri özlüyorum resmen

boyle degil ama kasim yada aralik tam hatirlamiyorum benim de psikolojime etki etmsti.paramla gram almistm baya az param kaldi neye elimi atsam param yokki falan diyodum kendi kendime uzuluydum halbuki parayla altin aldm yani bi yere gtmedi. hatta kardesimin bnde duran parasndan harcadm biraz yerine koymak uzere.annem kardesime ablanlarin durumu bozuk galiba demis paramla altn alip parasiz kaldgmi anlattim bu ay oyle yapmadm bankaya 1500 koydm harcim harcamim dursun dedim paran oldgunu bilmek guzel yani altn bile olsa paranin varligi ayri bi guven

öyle canım ama ben artık kasıp kasıp bir şey alamamaya başladım.
birikim için ben de ayırıyorum .... sadece eskisi gibi alış veriş yapma tadım yok. eskiden bir şey alır mutlu olurdum. hatta günlerce sevinirdim çocuk gibisin, seni mutlu etmek ne kolay derdi eşim..şimdi pintilikten hiç bir şey alamıyor, dolayısı ile sevinemiyorum da..boşlukta gibiyim resmen

bence her seyin fazlasi zarar canim oyle dusunme ben bazen sirf kendimi mutlu etmek icn bile alirim.alisverisle mutlu olunmaz mutlu eden sey degisikliktir.yeni bi kazak,evde yemek yerine bi gun disarda yemek, ne bileyim mesela direksiyon dersi almak. ben o kadar mutlu oldumki aldgma mesela.simdi cok sukur kendime yetecek kadar kullaniyorum ilerleticem insAllah.ders bitince verdgim parayi 1 dk bile dusunmedm eminm sen de oyle olursn

kırmam lazım beynimdeki bu kıtlık modunu..tüm parayı birikim için ayırıp kendimi boğmamalıyım, ama nasıl yapacağım..
sürücü kursuna gideyim ama araba alacağımı sanmıyorum, sokağa atacakmışım o parayı gibi geliyor. e araba almayacaksam sürücü kursuna gitmeye ne gerek var..
sabah yine bir sürü mağaza gezdim, giydim çıkardım ne varsa..beğenemedim..evde var aynısı gibi. fark yok hiç bir şeyde. tat vermedi.çok çok özel bir şey olmalı almam için, o zaman da paraya kıyamıyorum :)))) amaaannn,saçma bi durumdayım tatlım ben..geçer inşallah.belki havalardandır.

Hahahah. Sanırım bu sayfalarda takılanların sonu belli süre sonra böyle oluyor. Ben avm ye gitmek istemiyorum :)
Bu arada olmaz böyle şey. Tamam hafta sonu gezdin ettin ama pazartesi aramızda olman gerekirdi :S
Banka promosyonu yattı bana. Onu şöyle eze eze bi yesem mi diye düşünüyorum. Bi yandan yapasım gelmiyo. Bide annemin ameliyat mevzusu var ya cebimde para da olsun istiyorum. Aman işte
Bi gözlükte benim almam lazım. Yüzüme göre hiç bulamıyorum. Şu zerrin özer gözlüklerinden alıcam en garanti. Ne alsam suratıma uymadı. Boşuna para baydım sonra takmadım.
İnsan uzun süre almayınca gözü aç kalıyor galiba :)

:)))))
ben geldim siz yoktunuz
işte harcayamıyor insan. şimdi ameliyat,geldim gittim, ihtiyaçları aldım derken o para ortada harcanacak, yine eze eze harcayamayacaksın, eminim
bu gece kartlardan biri, diğeri de 27 si gece hesap kesimleri var.paralarını ayırdım, hepsini ödeyip borçları kapatacağım ama hemen ertesi gün kartla altın alacağım. demiyorum ki altın alacağıma alış veriş yapayım...yapamıyorum artık

Aynen o para ortada harcanacak galiba :)
Nakitle az az nefsimizi köreltmeliyiz aslında.belli bi meblağ ayırmamız lazım. Yoksa aşırı pinti olucaz yakında :)

Aynen o para ortada harcanacak galiba :)
Nakitle az az nefsimizi köreltmeliyiz aslında.belli bi meblağ ayırmamız lazım. Yoksa aşırı pinti olucaz yakında :)

elde nakit de bırakmıyorum ki.kredi çektim onun ödemesi, kk ile altın alıyorum, nakit kk na gidiyor bu sefer..
ben pinti oldum gitti bile..
ama eşime alırken hiç acımıyorum paraya.o çalışıyor ya, hakediyor her şeyin en iyisini gibi geliyor. ona alırken en pahalısını alıyorum nedense. benim pintiliğim kendime.

Kıyamam sende benim gibisin bende başkasına alırken alırım. Kendime kıyamam.
Bu işe bi el atmalıyız sanki :))

Kıyamam sende benim gibisin bende başkasına alırken alırım. Kendime kıyamam.
Bu işe bi el atmalıyız sanki :))
aynen bebişim yaaa, yaşama zevkim uçtu gitti sanki.hep hesap kitap peşindeyim..
hep bi arsa,yatırımlık daire bakarken buluyorum kendimi.
acaba bulsam paraya kıyıp alabilir miyim.
varyemez amca gibi olacam yakında, altın havuzu yapıp kös kös oturacam içinde :))))

Geldim geldim ben bu aralar biraz yoğunum ya
damla cikolata mutahit işine ben de bozuldum o gün ama neyse dedim, ev konusunda çok düşünmek istemiyorum aslinda. Nasıl olacak, ne yapacağız derken kafam allak bullak oluyor, sonra psikolojim bozuluyor resmen. Hic aklımdan çıkmıyor orası ayrı tabi:)
Benimde almam gereken bazı ihtiyaclarim var ama acelesi yok. Geçen hafta avmye gittik doğum günümde alınan hediyeleri değiştirmek için. Bir tek şey beğenmedim, begendiklerim çok pahalı geldi. Hediye çeki aldım. Aslında önceden olsa hep aldığım şeyler der mutlaka alacak birşey bulur, elim boş çıkmazdim.
Z zeyneprer in tespitini doğru buluyorum. Buraya karşı bir sorumluluk hissedip hep birikim yapmak istiyoruz sanırım bir süre sonra da cimrilesiyoruz galiba:)
Benim biriminden sonra mutlaka biraz daha nakitim kalmalı, öyle ayarlıyorum kendimi artık. Acil durum parası gibi kalsın diyorum. Birseye lazım olur ya da beğendiğim istediğim birşey olursa alırım diye azıcık param var. Ama hiç harcamak gelmiyor içimden. Aksine daha çok olsun istiyorum :))
Yıllarca hesap kitap yapmayıp yaşadıktan sonra eski günlerin telafisi sanırım bu hareketler

Hhahahah wallstreet cadısı mıydı bi pinti vardı :) okudun mu onu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…