birikim yapabilmenin yolları

Bugün ayakkabı alacaktım, içime sinen bir ayakkabı bulamadım almış olmak için de almadım. Belki önümüzdeki aya bile erteleyebilirim. Paramız cebimizde kaldı.

bir yudum mutluluk bir yudum mutluluk güçlü kadınsın. Rabbim her daim yardımcın olsun.

Diş tedavim yine bitmedi önümüzdeki ay son bir kez daha ziyaret edeceğim sonra rutin kontroller.
Hepinize sevgiler :)

Arkadaşlar daha önceki sayfalarda yazdım ama yine dile getireyim babam arkadaşlarıyla balık haline gitmişti. 1 kasa hamsi ve bir kaç palamutla geri dondu babam. Bir kasada kaç kilo var demişti unuttum şimdi. Hemen hemen kasım ayından beri yiyoruz. Poşetleyip poşetleyip derin dondurucuya attık... Gunluk balıkçıdan alır gibi çıkıyor buzu çözülünce filan. Güzel de oluyo yani.

Çok teşekkür ederim royemcim ve Pınar'cim , cok sagolun...Pınar'cim öğrenci halinle azmin takdire sayan canım. Tebrik ederim.
Önceki sayfalarda okumuşsundur bu topiği açalı 5 ay oldu 2 çeyreğim var şuan. Gün yapıyoruz dört kişiyiz ama oldun 50 liradan girdik nisan ayı bende. En sona kaldım. Onla da bir çeyrek alırım. O zamana kadar yine ne biriktirebilirsem kar..

Canım keşke benim eşim de sağ olsaydı da benim kadar tutumlu olmasaydı. Ben eşimi 9 yıl önce kaybettim. Henüz 29 yaşında iki çocukla kaliverdim bir anda. Hayatın ne getireceği ne götüreceği belli değil. O yüzden ben hem anne hem babayım. Tutumlu olmaya birikim yapmaya mecburum.

basın sag olsun canım Allah rahmet eylesin öyle tabi Allah yine de basımızdan eksik etmesin bazen sinir ediyorlar bizi ama eşsiz olmak zordur eminim Allah yardımcın olsun canım

Bugün ayakkabı alacaktım, içime sinen bir ayakkabı bulamadım almış olmak için de almadım. Belki önümüzdeki aya bile erteleyebilirim. Paramız cebimizde kaldı.

bir yudum mutluluk bir yudum mutluluk güçlü kadınsın. Rabbim her daim yardımcın olsun.

Diş tedavim yine bitmedi önümüzdeki ay son bir kez daha ziyaret edeceğim sonra rutin kontroller.
Hepinize sevgiler :)

canım ben flo dan aldım baya indirim vardı 69 liraya aldım bot gayet de güzel bir bak istersen ;)

canım ben flo dan aldım baya indirim vardı 69 liraya aldım bot gayet de güzel bir bak istersen :KK66:

Kendimi ikna ettim Mart ayında alacağım, hem bu ay kredi kartına bulaşmamış oluruz böylece. Teşekkür ediyorum :)

Bugün kapkara bir güne uyanmış olsak da hepinize günaydın demek istiyorum. Umarım ülkemiz bir an önce bu terör illetinden kurtulur.

Kızlar, tabi Allah ömür verirse yazın kışlıklarımızı birlikte hazırlayalım. Nasıl yapıyoruz, neler yapıyoruz paylaşalım. Bu da bir birikim neticede. Yaparsak kışın rahat ediyoruz ve bütçemiz rahatlıyor bir nebze. Ben kış sebzelerini pek sevmiyorum. Bazen aşırı soğuklar oluyor, don olayı falan fiyatlar tavan yapıyor hem de. Ne kadar sağlıklı oldukları da tartışılır. Ben bu sene iki haftada bir pazara çıktım. Sebzemin bittiği, pazara çıkamadığım zamanlarda buzluk yardımıma koştu. Bakliyat takviyesiyle falan idare ettim. Eskilerin dediği gibi işten değil dişten artar. En büyük tasarruf mutfaktan geçiyor kızlar.

kesinlikle paylaşın..ben hiç koymuyorum buzluğa bişey..zaten et alışverişlerini aylık yaptığımız için ve etçil bi eşim olduğu için yerde kalmıyo..bu yaz derindondurucu alıp içini doldurma taraftarıyım bende.barbunyaya 12 ye yakın bir para vermeye başlayınca verdim bunun kararını

bir yudum mutluluk bir yudum mutluluk başın sağolsun..Allah yardımcın olsun..heleki 2 çocukla çok daha zordur..ama belliki altından kalkabilecek birisin..Rabbim sana ve evlatlarına hayırlı,uzun ömürler versin
The Black The Black canım ben seni uzun zamandır okuyorum.sabrına,istikrarına hayranım.senden okuduğumu yapmaya çalışıyorum bende.bozuk kumbarası ayrı,kağıt ayrı mesela..:KK72:

Kızlar hepinize tek tek teşekkür ederim. İnanın çok zor. Zamanla geçmiyor. Üstün Dökmen'in dediği gibi kaybettiğim gün yüreğime 41 adet ateş düştü hepsi zamanla söndü bir tanesi sönmüyor...Allahım kimsenin huzurunu bozmasın...Ben evlatlerima sarıldım ve bu acıyla yaşamayı öğrendim...Hayat devam ediyor...Şu an 38 yaşındayım en güzel günlerim yalnız geçti, hayatım bir eksiklikle bir boşlukla sürüyor...Ama Allah'tan gelene bir şey denmiyor...Allah herkese gecinden versin...Kendime hedefler koymasam, evlatlarım olmasa belki hiç toparlayamazdım...Derdi veren Allah dermanını da veriyor...Çok şükür ki güçlüyüm, sağlıklıyım, çocuklarımın başındayım, kimseye muhtaç değilim...

Evet kızlar, birbirimize destek olalım...Her şeyin altından kalkabiliriz...Ben kışlık hazırlamayı çok seviyorum ve zevkle yapıyorum...Benim annem biraz keyfine düşkündür :) Ben fazla yapıp ona da veririm...Hem yazın fiyatları uygun oluyor, hem de kışa büyük rahatlık...İki üç yıldır yapıyorum çok rahat ettim...Bu sene beraber yapalım...

Canım keşke benim eşim de sağ olsaydı da benim kadar tutumlu olmasaydı. Ben eşimi 9 yıl önce kaybettim. Henüz 29 yaşında iki çocukla kaliverdim bir anda. Hayatın ne getireceği ne götüreceği belli değil. O yüzden ben hem anne hem babayım. Tutumlu olmaya birikim yapmaya mecburum.

Başın sağolsun canım benim...

Allahın izniyle oğullarınla çok güzel bir hayat seni bekliyordur inşallah

belllma belllma teşekkür ediyorum. Hepimizin birbirimizden öğreneceği şeyler var muhakkak. Ben hayatım boyunca israfçı olmadım ama biraz düşüncesiz tüketim yaptığım zamanlarım oldu.
6 aylık bir birikimciyim ben de.
Bozuk kavanozunu bu akşam tartacağım kaç kilo çekiyor merak ediyorum. :KK45: 3 çeyrek parası çıksa kafi. Sonra yeniden başlayacağım ve o çeyrekler bizim rutini hiç bozmadan düğünlerde takılacak.

Bir ay sonra dolar sanırım. Bir de kendi harçlıklarımla gram almak istiyorum her ay bebek için. İnşallah olur.

Kızlar hepinize tek tek teşekkür ederim. İnanın çok zor. Zamanla geçmiyor. Üstün Dökmen'in dediği gibi kaybettiğim gün yüreğime 41 adet ateş düştü hepsi zamanla söndü bir tanesi sönmüyor...Allahım kimsenin huzurunu bozmasın...Ben evlatlerima sarıldım ve bu acıyla yaşamayı öğrendim...Hayat devam ediyor...Şu an 38 yaşındayım en güzel günlerim yalnız geçti, hayatım bir eksiklikle bir boşlukla sürüyor...Ama Allah'tan gelene bir şey denmiyor...Allah herkese gecinden versin...Kendime hedefler koymasam, evlatlarım olmasa belki hiç toparlayamazdım...Derdi veren Allah dermanını da veriyor...Çok şükür ki güçlüyüm, sağlıklıyım, çocuklarımın başındayım, kimseye muhtaç değilim...

merhaba canım ben buralarda eskiyim ama uzun süre uğrayamadım yeni de sayılırım yani :)
imtihan dünyası ve bazılarımızın imtihanı gerçekten çok daha zor... Rabbim yardımcın olsun ne diyebilirim ki :(

tam da; üç çocuk,yeni ev, taşınma, kayınvalidemler bi süredir bende, üstüne çalışıyorum işler de çok yoğun ve ben durup durup hiç bir suçu olmamasına rağmen şu son günlerde sürekli eşime çatarken senin mesajını okudum ve gerçekten "ne yapıyorsun sen" dedim kendime...
elimizdeki şeylerin kıymetini elimizdeyken bilelim ki sonradan pişman olmayalım... bu, nacizane , önce kendime sonra da herkese tavsiyem olsun...

bende pazara gittim bugün..30 liraya 2şer demet roka,maydonoz,dereotu,tere
1er kg da balık,ayva,elma,mandalina ve portakal aldım
iyiki sabahtan birikimi ayırmışım,giderdi yoksa..az para olunca yanında daha dikkatli yapıyo insan alışverişini,daha az parayla..en iyisini ama daha azını aldım bu kez..ziyan olmayacak...

Kesinlikle haklısın Meyra'cım...İnsanın en büyük serveti ailesi...para harcansa da yerine konabiliyor...ama insanın alternatifi yok be canım...benim eşim hiç tutumlu değildi, umrunda değildi birikim falan...keşke ölmeseydi de birşeyim olmasaydı gerçi...zar zor bir araba aldık bir kısım kredi kullanarak...tam arabamızın borcu bitmişti ki iki gün sonra kalp krizinden kaybettim...üç yıl yerde mi gezdim gökte mi bilmiyorum...o zaman 29 yaşındaydım...oğullarım 5 ve 6 yaşında idiler...daha sünnet bile olmamışlardı...dünyaları verseler anlamı yok artık...bir kadın için eşinin kaybı kolunun kanadının kırılması demek...o yüzden yorulduğunuzda başınızı dayadığınız, ağladığınızda gözyaşlarınızı silip sizi gülümseten bir eşiniz varsa gerisi yavaş yavaş olur kızlar...Allahım benim yaşadığımı sizlere yaşatmasın...

Kesinlikle haklısın Meyra'cım...İnsanın en büyük serveti ailesi...para harcansa da yerine konabiliyor...ama insanın alternatifi yok be canım...benim eşim hiç tutumlu değildi, umrunda değildi birikim falan...keşke ölmeseydi de birşeyim olmasaydı gerçi...zar zor bir araba aldık bir kısım kredi kullanarak...tam arabamızın borcu bitmişti ki iki gün sonra kalp krizinden kaybettim...üç yıl yerde mi gezdim gökte mi bilmiyorum...o zaman 29 yaşındaydım...oğullarım 5 ve 6 yaşında idiler...daha sünnet bile olmamışlardı...dünyaları verseler anlamı yok artık...bir kadın için eşinin kaybı kolunun kanadının kırılması demek...o yüzden yorulduğunuzda başınızı dayadığınız, ağladığınızda gözyaşlarınızı silip sizi gülümseten bir eşiniz varsa gerisi yavaş yavaş olur kızlar...Allahım benim yaşadığımı sizlere yaşatmasın...

amin canım....

çok doğru söylüyorsun....

Rabbim sana da yavrularınla hayırlı,huzurlu uzun ömürler versin....

Back
X