birikim yapabilmenin yolları

Günaydın kızlar.

Bu ayın çabuk geçmesini istiyorum. Önümüzdeki ay daha fazla birikim yapabilmeyi umut ediyorum çünkü. Bakliyatları ve buzluktakileri eritmeye başladım.

Ay sonu ödememiz gereken bir kredi ve kredi kartı var. iki aydır kredi kartı ile alışveriş yapmıyoruz sadece ödeme yapıyoruz.

kızlar lcw de cok indirim var sezon sonu indiriimi olmş cocugu olanlar olacakların dikkatine 3 lü zıbın takımları uzun kollu 14,9 3 lü atletler donlar cok uygun hamile thisortleri 9,90 kazaklar uyku tulumları vs baya uygun ben yine duramadım eşimin montu yırtılmıştı ona bi mont kıza zıbın iç çamaşırı vs aldım kendime bir hamile thisort 100 lira verdim sağlık olsun cogu % 50 indirimdeydi

Yazmaya başlamadan önce burayı çok okurdum. Gayet de güzel gidiyordu. Son zamanlar biraz fazla geyik olunca okumayı bırakmıştım. Bakıyorum gelen tepkilerden o arkadaşlar da alınmış sanırım. Keşke böyle olmasaydı. Çünkü gerçekten güzel paylaşımlar oluyordu. Her gün birikim yapamayız belki ama tavsiyelerimiz olabilir. İndirim haberleri paylaşabiliriz. Para biriktirerek ev sahibi olanlar var çevremizde bunları ve nasıl yaptıklarını anlatabiliriz. Annelerimiz ve anneannelerimiz bize rehberdir her zaman. Tasarruf ve birikimi onlardan öğrendik hepimiz. Onları paylaşabiliriz. Döviz ve altına yatırım ve bunlar hakkında öngörülerimizi konuşabiliriz. Hem topik devam eder hem de birşeyler öğrenmiş oluruz naçizane tavsiyem...

Yazmaya başlamadan önce burayı çok okurdum. Gayet de güzel gidiyordu. Son zamanlar biraz fazla geyik olunca okumayı bırakmıştım. Bakıyorum gelen tepkilerden o arkadaşlar da alınmış sanırım. Keşke böyle olmasaydı. Çünkü gerçekten güzel paylaşımlar oluyordu. Her gün birikim yapamayız belki ama tavsiyelerimiz olabilir. İndirim haberleri paylaşabiliriz. Para biriktirerek ev sahibi olanlar var çevremizde bunları ve nasıl yaptıklarını anlatabiliriz. Annelerimiz ve anneannelerimiz bize rehberdir her zaman. Tasarruf ve birikimi onlardan öğrendik hepimiz. Onları paylaşabiliriz. Döviz ve altına yatırım ve bunlar hakkında öngörülerimizi konuşabiliriz. Hem topik devam eder hem de birşeyler öğrenmiş oluruz naçizane tavsiyem...
ben zaten uyarı yapmıştım hergun yaptığınız birikimleri anlatmasanız da olur indirim olur onu yazarız. veya evde yaptığımız ufak değişiklikler veya eldeki malzemelerle yaptığımız işler apra harcatmaz onları anlatın dedim. geyiği en son yapın diyince alındılar. napıyım. ister yazarlar ister yazmazlar kendileri bilirler karışamam kimseye buraya yazmıyorsunuz diye. yani bende öğrenciyim sonuçta bir gün attığım olur bir hafta atamadığım oluyor sonuçta... bir gün atamıyorum diye de burdan el ayak çekicek değilim

The Black , okuduğum için sizi de gayet istikrarlı görüyorum. Bu yaz kışlık hazırlamayı sakın ihmal etmeyin derim. Çok büyük katkısını göreceksiniz. Hem şunu da söyleyeyim çocuğunuz yokken daha çok biriktirme şansınız var. Maaşınızı aldığınızda kenara biraz daha fazla koymaya çalışın. Sınırları zorlarsak belki daha iyisi ortaya çıkabilir. Sevgiler...

A101-18-Şubat-Aktüel-15-21-Şubat-Birinci-Sayfası.webp
A101-18-Şubat-Barilla-Gıda-Temizlik-Aktüel-3-Sayfası.webp

a101'de çok güzel indirim var bu hafta..

The Black , okuduğum için sizi de gayet istikrarlı görüyorum. Bu yaz kışlık hazırlamayı sakın ihmal etmeyin derim. Çok büyük katkısını göreceksiniz. Hem şunu da söyleyeyim çocuğunuz yokken daha çok biriktirme şansınız var. Maaşınızı aldığınızda kenara biraz daha fazla koymaya çalışın. Sınırları zorlarsak belki daha iyisi ortaya çıkabilir. Sevgiler...

Teşekkür ederim.
Buradaki ve diğer topiklerdeki arkadaşların tavsiyeleri ile bu noktadayım.
Hayatımda hiç israf yok diyebilirim. Keyfi harcamalarım elbetteki söz konusu zaman zaman, çünkü bu anlarında tadını çıkarmalıyım.

Mutlaka yapacağım o yazlık hazırlıkları eksikliğini nasıl hissediyorum bilemezsiniz. :)
Nur topu gibi bir kararım daha var zaten. Her ay birikime ayırdığım miktarın dışında bir gram altın almayı hedefliyorum. Bebek için yatırım olur.

Biz 1000 tl kredi ödüyoruz o olmasa daha çok birikim yapardık. Hem kira hem kredi olunca biraz zorlanabiliyoruz.

Hepimizin birikimleri bereketli olsun.

Kızlar, tabi Allah ömür verirse yazın kışlıklarımızı birlikte hazırlayalım. Nasıl yapıyoruz, neler yapıyoruz paylaşalım. Bu da bir birikim neticede. Yaparsak kışın rahat ediyoruz ve bütçemiz rahatlıyor bir nebze. Ben kış sebzelerini pek sevmiyorum. Bazen aşırı soğuklar oluyor, don olayı falan fiyatlar tavan yapıyor hem de. Ne kadar sağlıklı oldukları da tartışılır. Ben bu sene iki haftada bir pazara çıktım. Sebzemin bittiği, pazara çıkamadığım zamanlarda buzluk yardımıma koştu. Bakliyat takviyesiyle falan idare ettim. Eskilerin dediği gibi işten değil dişten artar. En büyük tasarruf mutfaktan geçiyor kızlar.

Kızlar, tabi Allah ömür verirse yazın kışlıklarımızı birlikte hazırlayalım. Nasıl yapıyoruz, neler yapıyoruz paylaşalım. Bu da bir birikim neticede. Yaparsak kışın rahat ediyoruz ve bütçemiz rahatlıyor bir nebze. Ben kış sebzelerini pek sevmiyorum. Bazen aşırı soğuklar oluyor, don olayı falan fiyatlar tavan yapıyor hem de. Ne kadar sağlıklı oldukları da tartışılır. Ben bu sene iki haftada bir pazara çıktım. Sebzemin bittiği, pazara çıkamadığım zamanlarda buzluk yardımıma koştu. Bakliyat takviyesiyle falan idare ettim. Eskilerin dediği gibi işten değil dişten artar. En büyük tasarruf mutfaktan geçiyor kızlar.

Evet ne guzel olyr birbirimize fikir veririz ayrıca

Aynı fikirdeyim. Bir arkadaşım annesinin yardımıyla bir sürü domates soslar hazırlamıştı yazın. Bana da bir kavanoz verdi. Yemeğin tadını değiştirdiğine garanti verebilirim. O kadar imrendim ki bir aksilik olmazsa sizlerden yardım ve fikir alarak tıka basa dolduracağım dolabı.

Biz ki kişi olduğumuzdan çoğunlukla iki haftada bir çıkıyoruz pazara. Alışverişi aylık yapıyoruz fakat Mart ayında farklı bir yöntem deneyeceğim. Haftalık yapacağım alışverişi.

Hem daha uzun ömürlü olur aldıklarım.

ben varım annemle birlikte yapıyoruz burda seve seve paylaşırım :)

Eskiden iş dönüşü markete illaki uğrardım. Tabiki bir parça için girilse de iki poşetle çıkılıyordu. O yüzden şimdi bir genel yani aylık, bir de her hafta olmak üzere markete uğruyorum. Toplu aldığımda kıymayı tavuğu eti aylık yetecek kadar alıyorum. Köftemi yapıyorum, tavuğumu, kuşbaşımı hazırlayıp dolaba atıyorum. Yine bakliyat ve temizlik ürünlerini indirim varsa kenarda bile olsa alıyorum. Çünkü sürekli zam geliyor. Kendinize markete giderken bir kota koyun bence. İşe yarıyor. Bazı şeyler çabuk bitiyor. Onları haftalık alıyorum. Zeytinim cuma günü bitti diyelim iki gün zeytinsiz kahvaltı yapıyorum, pazartesi alıyorum. O sırada sofraya başka lezzetler sunuyorum. Patates kızartıyorum, sigara böreği yapıyorum mesela :) Çünkü bir parça için gittiğimde en az 50 tl yi bırakarak çıkacağım biliyorum :) ayrıca yoğurdumu evde yapıyorum ki bu da çocukların bebekliğinden bu yana bir alışkanlığım. Bize 1 hafta yetiyor.

Eskiden iş dönüşü markete illaki uğrardım. Tabiki bir parça için girilse de iki poşetle çıkılıyordu. O yüzden şimdi bir genel yani aylık, bir de her hafta olmak üzere markete uğruyorum. Toplu aldığımda kıymayı tavuğu eti aylık yetecek kadar alıyorum. Köftemi yapıyorum, tavuğumu, kuşbaşımı hazırlayıp dolaba atıyorum. Yine bakliyat ve temizlik ürünlerini indirim varsa kenarda bile olsa alıyorum. Çünkü sürekli zam geliyor. Kendinize markete giderken bir kota koyun bence. İşe yarıyor. Bazı şeyler çabuk bitiyor. Onları haftalık alıyorum. Zeytinim cuma günü bitti diyelim iki gün zeytinsiz kahvaltı yapıyorum, pazartesi alıyorum. O sırada sofraya başka lezzetler sunuyorum. Patates kızartıyorum, sigara böreği yapıyorum mesela :) Çünkü bir parça için gittiğimde en az 50 tl yi bırakarak çıkacağım biliyorum :) ayrıca yoğurdumu evde yapıyorum ki bu da çocukların bebekliğinden bu yana bir alışkanlığım. Bize 1 hafta yetiyor.

çok güzel harikasın canım ben de bu dediklerinin bir çogunu yapmaya calışıyorum ama maalesef eşim için aynı sey gecerli değil :)

Canım keşke benim eşim de sağ olsaydı da benim kadar tutumlu olmasaydı. Ben eşimi 9 yıl önce kaybettim. Henüz 29 yaşında iki çocukla kaliverdim bir anda. Hayatın ne getireceği ne götüreceği belli değil. O yüzden ben hem anne hem babayım. Tutumlu olmaya birikim yapmaya mecburum.

Canım keşke benim eşim de sağ olsaydı da benim kadar tutumlu olmasaydı. Ben eşimi 9 yıl önce kaybettim. Henüz 29 yaşında iki çocukla kaliverdim bir anda. Hayatın ne getireceği ne götüreceği belli değil. O yüzden ben hem anne hem babayım. Tutumlu olmaya birikim yapmaya mecburum.
Basin sagolsun canim..

Kis hazirliklari gercekten cok iyi oluyor.Gecen Sene yapmistim,o kis cok bereketli ve rahat gecti.Bu kis yapamadim maalesef,aradaki farki bariz göruyorum.insallah bu yaz hazirligimi yapmaYa calisicam,güzel faydali fikirleri ve hazirliklariniz varsa mutlaka paylasalim.

Başın sağolsun canım. Tabi hayatın ne getireceği belli olmuyor. Az yada çok kenarda bir birikim olmalı. Ben şuan elimdeki telefonumu yaptığım birikimle aldım. O birikim olmasaydı bizimkiler zaten evi zor donduruyolar birde başlatına telefon çıkacaktı

Back
X