birikim yapabilmenin yolları

Rica ederim ne demek, yormak mı, asla! Keyifle okuyorum :) iyi eğlenceler

Selam.

Pazara gittim geldim.
Nasıl pahalı öyle

1demet kıvırcık 2tl
1kilo kestane 10tl
1kilo cinekop 20tl
1kilo musmula 5tl
2kilo mandalina 5tl
2kilo armut 5tl
Aldıklarım bunlar

Bu aralar canım cok sıkılıyo sebepsiz bilmiyorum.
Esim evi tadilat yaptirmak istiyo
Bende istiyorum ama cok para gider diye ses etmiyodum.

Ev 31-32 senelik falan annemlerin.
Kira falan vermiyoruz ama baya yıpranmıs bir bina.
Kentsel dönüsüm kapsamında nolca belli degil.
Banyo ve mutfagi yaptiralım diyo cok rahat 5000tl gider.
Para gidecegi icin ne geregi var diyorum bi yandan da icim istiyo yaptırmak hani yaptirsak diye.
Araftayım.

Zaten icten yalıtım,yerleri parke,boya vs masraf yaptım.

Bu eski evlerin masrafı bitmiyoki

O pisligi bide temizlemek var

Ouf icim sisti gidip balık ayıklim ben en iyisi

Merhaba arkadaşlar. Ben de aranıza katılmak istiyorum mümkünse. Ben aşırı müsrif bi insanım hiç para durmuyor cebimde. Çok da gereksiz şeyler alıyorum sonra pişman oluyorum. Kumbaram var yıllardır içinde bozukları biriktiriyorum ama ay sonu bütünleyince ıvır zıvır alıyorum yine. Bu topik çok hoşuma gitti inşallah bana da faydası olur. Birikim yapıp salonuma takım almak istiyorum.

Pedagog bir yazardan ..
Katılır ya da katılmazsınız
Sadece paylaşmak istedim

Yaşar Kuru
23 Aralık, 18:44 ·

ÖNEMİNE BİNAEN BİR DAHA

* Yıllardan beri belki ilk defa bir yazıyı tekrar yayınlıyorum.
- Bu konuda son zamanlarda oldukça yoğun soru geldiği için bunu yapmak zorunda kaldım...Hoş karşılarsınız umarım.
* Ebeveynlerin okul çocukları hakkında yaptıkları en büyük hata;
- Onları okul konusunda sıkıştırmazlarsa çocuklarının başarılı olamayacaklarını düşünmeleridir.
• Onların okul-ödev gibi sorumluluklarını gölge gibi takip etmezlerse, çocukların akademik hayatlarının tehlikeye gireceğini zannediyorlar.
* Başka işiniz yok mu sizin…
- Okul çocuğu bu kadar sıkıştırılır mı hiç.
-Şuna benzer sözlerin söylenmediği ev ortamı nerdeyse yok gibi:
- "Şu problemi de çözelim.
- Şu sayfayı da bitirelim.
- Şu ödevi de yapalım.
- Şu dersi de çalışalım…”…
* Yetmedi...
- Gel biraz Matematik yapalım.
- Şimdi de Dilbilgisine bakalım.
- ‘Fen’ i unuttuk…Getir bakalım kitabını…
- Sosyal Bilgisi duruyor daha, nereye gidiyorsun…
- Yabancı Dil olmadan hayatta olmaz…” diye diye günleriniz, haftalarınız, aylarınız ve yıllarınız geçiyor.
* Siz hiç canınızın kıymetini bilmez misiniz…
- Ama artık bari çocuğunuzun kıymetini bilmelisiniz.
- Onu kendisine yabancı etmeyin...Çocuğu kendisinden koparmayın.
- Çünkü onun;
- Mizacını ve mesleğini tayin hakkı annesine babasına değil...
- Kendisinden başka hiç kimseye verilmedi.
* Çocuğunuzun;
- Ne zaman ne olması gerektiği...Nerede neyle meşgul olacağı size sorulmayacak.
- Zaten isteseniz de uzun yıllar boyunca bunları öğrenemeyeceksiniz...Bazılarınızın da ömrü buna yetmeyebilir…
* Çocuğunuz;
- Akademik Zeka ile mi, sosyal zeka ile mi yol bulacak…
- Onda duygusal Zeka mı, kinetik zeka mı, ‘fonetik’ zeka mı galip gelecek…Elinizde mi...
* Öyleyse çocuğunuz henüz ana okulu çağındayken;
- İlkokul dönemindeyken,
- Ortaokul sıralarındayken...Çocuğunuzu çocuğunuza bırakmalısınız.
* Zira onun;
- Ne zaman ne olacağını, nerede ne yapacağını bilmiyorsunuz.
- İşte anneliğin babalığın en efsunlu, en ‘sır’ lı ve en güzel yanı da burasıdır.
- Farzedin ki toprağa bir meyve fidesi diktiniz.
- Fide fidana döndü, fidan ağaca benzemeye başladı.
- Dallandı, yapraklandı.
- Boy verdi, gölgesi belirdi.
* Ama siz hala;
- Meyve verecek mi…Meyvesi yenecek mi…
- O ağaç toplumda itibar görüp kollanacak mı…Bilmiyorsunuz.
- Buna rağmen suyunu vermeye, bakımını yapmaya;
- Zarar görmesin diye onu tel kafese sarmaya devam ediyorsunuz.
- Büyük bir merakla…Yüce bir umutla...
* Peki;
- Çocuğunuz diktiğiniz ‘fide’ den farklı mı…
- Çocuğunuza yük yüklemeyin...Ona başkalarının yük yüklemesine fırsat verin...Ona sadece rehberlik edin.

Merhaba arkadaşlar. Bol bereketli haftalar olsun inşallah.
Bozuk para kumbaramı saydım bu gün 150 Tl çıktı. Ay sonu bütünleyip çeyrek alayım inşallah. Tl olarak kalırsa kesin harcarım.
İnşallah sizinle daha çok biriktiririm. Ayda bir çeyrek yapsam yine yeter. Ama inşallah yarım yaparım.

Trt hd de alışverişkolikler diye belgesel çıkıyor. Benim gibi çok alışveriş yapanlara tutumlu olmayı öğretiyorlar. İnşallah bana da faydası olur.

neden olmasınkii.. insan istedikten sonra herşey olur..
bende o kanalda temizlik hastalıklarını çok seviyorum..bide bumu başlamış.. hangi günler saat kaçta acaba?

neden olmasınkii.. insan istedikten sonra herşey olur..
bende o kanalda temizlik hastalıklarını çok seviyorum..bide bumu başlamış.. hangi günler saat kaçta acaba?

Evet temizlik hastalarını da çok seviyorum ama artık ezberledim hepsini. Alışverişlolikler 16.55 de varmış bu gün. Ben de gider listesi yapmak istiyorum ama tam olarak neye para harcadığımı bilmiyorum.. Ocak ayında fişleri biriktireceğim. Bakalım nereye ne kadar harcıyorum.

hımm anladım.. ewet tekrar çok vermeye başladıklar artık.. bende aynı bölüm olduğunu fark edince kapatıyorum.. bayıyor aynı şeyler.. ama 16:55 e ben yetişememçalışıyorum.. eve gitmem saat 6 yı buluyor.. akşmaları yokmu peki tekrarI?

ben 16.30 gibi evde oluyorum izleyeyim bakalım nasıl bişeymiş:

Ben de tam başından sonuna izleyemedim. Bakalım inşallah yetişirsem bu gün tamamını izleyeceğim. Temizlik hastaları sayesinde evim baya toparlandı. Bununla da harcamaları toparlarsam süper olur.

Canım vesile oldun, işten gelir gelmez izledim, cidden faydalı bi program, kısa ve sıkmıyor, çok hoşuma gitti, teşekkür ederim, bundan sonra saati uydukça takip edeceğim:)

Bu aralar bizim gündem biraz yoğun ve dünden beri de evimizde tatlı bir telaş var, daha önce yazmıştım bilmeyen arkadaşlar için tekrar yazayım biz tüp bebiş tedavisi için birikim yapıyorduk, öncesinde olumsuz tedavilerim oldu,
bu arada eşimin işi nedeniyle taşındık ve ben işten çıkmak zorunda kaldım başka bir ile taşındık çünkü anlayacağınız birikim şarttı :)

Ama çok şükür tüp bebek için değil artık bebeğimiz için birikim yapacağız belki bunu söylemek için erken henüz dr.a gidip muayene olmadık ama idrar testinde ve kan testinde gördük ki biz bebişimizleyiz (tahminen 4+3)

Allaha şükür, inşallah bebeğimizi sağlıkla kucağımıza alırız
Birikim konusunda daha da dikkatli olmalıyız artık malum masraf artacak (inşallah)

Vee iyi ki sigarayı bırakmışım farkına varmadan bebegimi sigara dumanına mazur bırakabilirdim :)

Sevincimi sizinle de paylaşmak istedim, mümkün olsa tüm dünyaya haykıracağım da neyse abartmayım :)

Cok sevindim canim, Allah size.bagislasin, sag salim kucaklamayi nasip etsin

Rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin... Çok güzel bi haber. Darısı tüm isteyenlerin başına...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…