- 9 Ekim 2015
- 2.637
- 6.511
- 158
- Konu Sahibi sempatik_kiz
-
- #1.761
Bilip bilmeden konusmasak?merhaba,neden şikayetçisiniz tam anlayamadım ama ben bazı konuşmalara alındım doğrusu ben de öğretmenim
çoğu kez fotoğraf çektiğim oluyor
yaptığımız etkinlikler aktiviteler
okul olarak fotoğraf çekiyoruz sitemiz var sitede paylaşılıyor
evet fotoğraf çekmek yayınlamak suç olabilir
bunun yanısıra akıl karı olmayan büsürü şey suç
örneğin ek kitap aldırmak kitap önermek bunlar da suç
bunlar suç diye takılmamk lazım çocuklarımızı da buna alıştırmamak lazım diye düşünüyorum
bazı şeyleri öğretmenlere bırakmak gerekiyor
herşeye müdahale eden veliler hakkımı arıyorum ben bilinçli veliyim pozunu çekiyor ama
gelgelelim geridönüşü kötü oluyor
çocuklarınız için her yükün altına giren o öğretmen de bocalıyor ve artık aynı fedakarlığı göstermiyor malesef bunun kaybı da size yani çocuklarınıza oluyor
söylemek istediğim şu ki veliler nekadar öğretmenin yanında olursa okadar iyi olur çocukları için.yanlış anlamayın lütfen sizin durumunuz farklı olabilir belki ama dayanamadım yazmak istedim..
Cok tesekkur ederim canım
Benim kuzum usludur yani sakin bi cocukBaşka bir topicte yazmıştım. Annem erkek kardeşimin öğretmeni için 'ben bile o kadar çok şey öğreniyorum ki ondan' demişti. Minnettardı. Kardeşim de hiç kolay bir öğrenci değildi.
Herkes öğretmen olabilir ama eğitimci olamaz. Israrla söylüyorum bunu. Çünkü çok gözlemledim.
Öğretmenliği çok kutsal buluyorum. Ama eğitimci öğretmenleri.
Bugünün ebeveynleri eskiye göre daha bilinçli ve bu doğru bir tutum. Benim ilk okul öğrencilik dönemimde okul müdürü öğrenciyi annesinin yanında evire çevire döverken anne buna ses çıkaramamıştı. Nasıl bir travma yarattı kimbilir. Bu ektrem bir örnek kabul aynı şekilde zorlayıcı veli örnekleri de mevcuttur.
Öğrenciyle ilgili hiçbir kararı tek başına öğretmen alamaz bencetanem87 bazı şeyler öğretmene bırakılmalı demişsiniz ona binaen yazıyorum. Veli - öğretmen ortak kararı olacak. Her ne olursa olsun. Öğretmen iletişimi iyi bir eğitimci ise veliyi bilinçlendirebilir.
Ama üslup çok önemli. Her alanda.
Ben bir anne değilim. Ama hayatın hiçbir alanında hiçbir bireye 6 yaşında çocuk bile olsa haksızlık edilmesine izin vermem.
tr_lelli 'nin oğlunun olayı çok farklı. Tepkisinde sonuna kadar haklı.
Ben öğretmen aşığı bir insanım ailemde de çok var. Ama bu kolay bir meslek değil. Yalnızca meslek de değil. Hayata farklı bir bakış açıları olmalı. Yaşam biçimleri olmalı. Yoksa hem öğretmenler hem veliler hem de geleceğimiz olan çocuklarımız çok olumsuz etkiler altında kalır.
İş, tabiri caizse harala güreleye döner.
Bilip bilmeden konusmasak?
Ödv yapmayan!
Sözlugunu unutan cocugun fotosu cekilmez bu 1
2. Hic bir egitimci gayri ihtiyari alayedercesine cocugun taklidini yapamaz bu2
Anneniz sizi dogurup sokaga saliyo diyen egitimci o-la-maz bu 3.
Bilip bilmeden savunmaya gecmeyin.
Ögretmen olabilirsiniz siz mi bunlari yapiyosunuz da alindiniz?
Sorumlu veli pozu cekmek ne ya
Nasil bir uslup?
Egitimcisiniz ya hani
Geçen gün bir veliyle ev ortamında sohbet ettik,veli çocuğunun öğretmeninden yakınıyor ve diyorki' bu nasıl öğretmen ya kendi kararını kendi alamıyor veli toplantısında herkes farklı birşey söylüyor ben hanginize uyacam diyor! dedi öğretmeni kınadı.Başka bir topicte yazmıştım. Annem erkek kardeşimin öğretmeni için 'ben bile o kadar çok şey öğreniyorum ki ondan' demişti. Minnettardı. Kardeşim de hiç kolay bir öğrenci değildi.
Herkes öğretmen olabilir ama eğitimci olamaz. Israrla söylüyorum bunu. Çünkü çok gözlemledim.
Öğretmenliği çok kutsal buluyorum. Ama eğitimci öğretmenleri.
Bugünün ebeveynleri eskiye göre daha bilinçli ve bu doğru bir tutum. Benim ilk okul öğrencilik dönemimde okul müdürü öğrenciyi annesinin yanında evire çevire döverken anne buna ses çıkaramamıştı. Nasıl bir travma yarattı kimbilir. Bu ektrem bir örnek kabul aynı şekilde zorlayıcı veli örnekleri de mevcuttur.
Öğrenciyle ilgili hiçbir kararı tek başına öğretmen alamaz bencetanem87 bazı şeyler öğretmene bırakılmalı demişsiniz ona binaen yazıyorum. Veli - öğretmen ortak kararı olacak. Her ne olursa olsun. Öğretmen iletişimi iyi bir eğitimci ise veliyi bilinçlendirebilir.
Ama üslup çok önemli. Her alanda.
Ben bir anne değilim. Ama hayatın hiçbir alanında hiçbir bireye 6 yaşında çocuk bile olsa haksızlık edilmesine izin vermem.
tr_lelli 'nin oğlunun olayı çok farklı. Tepkisinde sonuna kadar haklı.
Ben öğretmen aşığı bir insanım ailemde de çok var. Ama bu kolay bir meslek değil. Yalnızca meslek de değil. Hayata farklı bir bakış açıları olmalı. Yaşam biçimleri olmalı. Yoksa hem öğretmenler hem veliler hem de geleceğimiz olan çocuklarımız çok olumsuz etkiler altında kalır.
İş, tabiri caizse harala güreleye döner.
Hocam işte naparsınız. Hocadan hocaya değişiyor. Dediğiniz gibi öğrencileri için gecesini gunduzune katanda var. Dersimi anlatır paramı alırım diyende. Bende branş okuyorum. Hemde tarih. Nasipse bende öğretmen olacağım.Geçen gün bir veliyle ev ortamında sohbet ettik,veli çocuğunun öğretmeninden yakınıyor ve diyorki' bu nasıl öğretmen ya kendi kararını kendi alamıyor veli toplantısında herkes farklı birşey söylüyor ben hanginize uyacam diyor! dedi öğretmeni kınadı.
Bunu neden anlattım her yiğidin yoğurt yemesi farklıdır,her öğretmenin tarzı da farklıdır,belli başlı bazı konular dışında öğretmnein tek başına karar verdiği durumlar elbette vardır.İnanın her konuya aileleri dahil edersek ne eğitim olur ne öğretim olur.Biz öğretmeniz,çocukla uğraşmak çok zor,heleki insanla uğraşmak daha zor,işimiz sadece öğretmek değil eğitmek de bizim görevimiz.
Ben kendi adıma onlar için herşeyin en iyisini düşünüyorum,
İş öğretmen olmak görev yapmaya gelirse inanın çok kolay öğretmenlik anlat dersini çık,
Ama ben onları kendi çocuğum yerine koyuyorsam gece gündüz özel hayatımda onlar için çabalıyorsam
Bu konuyu nasıl daha iyi öğrenirler diye saatlerce evde kafa patlatıyor,evime eşime ayırdığım zamandan çalıyorsam,
Ve bunları da karşılıksız yapıyorsam bu öğretmenliğin sıradan bir meslek olmadığını gösteriyor.Pekala da bu saydıklarımı yapmayabilirim.
Demek istediğim şu ki veli öğretmenin karşısında olmamalı yanında olmalı,bilinçli veliyim diye bu fedakarlıklar görmezden gelinmesin.
Canımm cok tesekkur ederim.
Tabiki öğretmen var öğretmen var onun da her türlüsü varHocam işte naparsınız. Hocadan hocaya değişiyor. Dediğiniz gibi öğrencileri için gecesini gunduzune katanda var. Dersimi anlatır paramı alırım diyende. Bende branş okuyorum. Hemde tarih. Nasipse bende öğretmen olacağım.
Öğretmenin halinden yine öğretmen anlar benim ne demek istediğimi anlamışsındır sen canım,hani durumun böyle olduğunu bilmeden yazdım ama demek istediğim ufak tefek bir sorun varsa öğretmen hemen şikayet edilmemeli veya öğrenciye bak bizim böyle bir hakkımız var hissiyatı verilip öğrenci şımartılmamalı,yoksa bize olan bişey yok mezun olup gidecek ama ne büyüğe saygı ne öğretmene saygı çocuklar yerini yurdunu bilmeden bir özgüven patlaması yaşıyorlar,geri dönüşü yine ailelere oluyor.@tr_lelli senin konunu bilmeden yazdım kusura bakma bir art niyet yok yazdığımda.tanem87 canım sen çok haklısın bende ogretmenim seni anlıyorum.ogrencilerimin sene icinde fotolarını cekiyorum sosyal medyada paylaşım yapmıyorum ama sene sonunda velilerime sürpriz slaytlar hazırlıyorum yada vatsaptan annelere yolluyorum velilerimin hosuna gidiyo...
Amatr_lelli nin durumu biraz farklı ogretmen çocukların fotolarını onları rencide etmek için çekiyodu yanlış hatırlamıyosam olayın böyle bi çirkin boyutu var arkadaşlar sana bu sebepten tepki gösterdi.
Estagfurullah ama inanın bu konuda cok hassasım.Öğretmenin halinden yine öğretmen anlar benim ne demek istediğimi anlamışsındır sen canım,hani durumun böyle olduğunu bilmeden yazdım ama demek istediğim ufak tefek bir sorun varsa öğretmen hemen şikayet edilmemeli veya öğrenciye bak bizim böyle bir hakkımız var hissiyatı verilip öğrenci şımartılmamalı,yoksa bize olan bişey yok mezun olup gidecek ama ne büyüğe saygı ne öğretmene saygı çocuklar yerini yurdunu bilmeden bir özgüven patlaması yaşıyorlar,geri dönüşü yine ailelere oluyor.@tr_lelli senin konunu bilmeden yazdım kusura bakma bir art niyet yok yazdığımda.
Çocuklar sözlük,kitap getirmediklerindeÖğretmenin halinden yine öğretmen anlar benim ne demek istediğimi anlamışsındır sen canım,hani durumun böyle olduğunu bilmeden yazdım ama demek istediğim ufak tefek bir sorun varsa öğretmen hemen şikayet edilmemeli veya öğrenciye bak bizim böyle bir hakkımız var hissiyatı verilip öğrenci şımartılmamalı,yoksa bize olan bişey yok mezun olup gidecek ama ne büyüğe saygı ne öğretmene saygı çocuklar yerini yurdunu bilmeden bir özgüven patlaması yaşıyorlar,geri dönüşü yine ailelere oluyor.@tr_lelli senin konunu bilmeden yazdım kusura bakma bir art niyet yok yazdığımda.
Anlıyorum,öğretmen olmakla bitmiyor herşey,umarım yanlışını anlar ve düzelir öğretmeniniz,rahatsız olduğunuz konuları kendisine dile getirirseniz bu tutumunu düzeltecektir,sanırım kendince disiplin kurmak istemiş ..Estagfurullah ama inanın bu konuda cok hassasım.
Cünkü yaptiklarinin elle tutulur bir yani yok.
Cocuklara benim dersimden 100almak kolay degil denmez cocuklarin hevesi kirilir.
Cocuklara anneniz sizi sokaga salıyo denmez benim cocuğum sokaga cikip oynayan bir cocuk degil genelleme yapamaz
Kizin biri yazilida bi yeri anlamamiz kizi azarlamis yanima gelme demis
Oglumun ve baska bir cocugun agız taklidini yapmıs sesini incelterek gayet alaycı bir sekilde bunu yapan bir türkce ögretmeni !
Ben tenefuste gorusmeye gitmistim(bu olaylardan önce tanismak icin) gorusme saatinde gitmeyip tenefusunu harcadim sanirim imalarda bulundu.
Sinifta bir ogreci "ogretmenim yazililari okudunuz mu?" demis "hafta sonumu size harcicaktim okumadim" demis.
Bunu diyen bir türkce ogretmeni
Okumadiysan okumadim der gecersin
Bu lafı beyan etmek hafta sonum sizden daha degerli demektir.
Benim oglum hassas,sessiz,hatta icine kapanık bir cocuk.
Okulda ne oluyo bitiyo hepsinide anlatir her aksam bana bende dinlerim onu.
Ben cocuguma daha verimli olabilmek icin kaynak kitaplar alıp evde birebir ona anlatan, oturup onla test cözen ,kitap okuyan, hadi sesli oku bende dinlim azcık diyen, ben sunu bilmiyorum anlatsana diye cocugumu heveslendirmeye calısan, onunla oturup fenden maddeleri,matematikden ışınları, sosyalbilgilerden, plato-ova-iklimi, dinden hz nuh, hz adem hikayelerini okuyup onunla beraber ezberleyen br veliyim.
Ben elimden gelenin fazlasını yapıyorum.
Niye ?
Oglumun temeli daha saglam olsun!
Dersleri-konuları sevsin!
Sıkılmasın!
Eglensin!
Ögrensin diye.
Benim cocugum terbiyesizlik yapar, yada dersini kaynatir yada yaramazlik yapar bi nebze derim ya hak etmistir.
Ama asla!
Ben evladimin arkasindayim
Ki diger arkadaslarimda duruma saskinlar
Sikayeti aldi o zaten
Hak etti de.
Ben cocugumu bu denli okula derslere bukadar motive edip heveslendiriyoken hevesinin kirilmasina bir ogretmen yuzunden sevdigi dersden sogumasina izin vermem, veremem, vermicemde!
Benim oglum neden fen bilgisi ogretmenini sevip dersinden 100 alıcam diye hirs yapip 100alirken bu ogretmeni sevmediginden dersden sogusun?
Neden?
Niye?
Kadinin egosu yuzunden.
Benim oglumun hayali var anaokulundan beri mühendis olmak istiyo.
Kimse oglumun hayallerine egolarini bulastiramaz.
Ben buna izin vermem.
Bimerden sikayetimi geri cektim.
Zaten alacağı sikayeti aliyo
Bir arkadasimida ben durdurdum hatta bu resim cekme muhabbeti yuzunden mudure gidiyodu bekle dedim.
Bekle az daha.
Uzun oldu ama umarım bir egitimci olarak beni,kaygımı,endisemi,çabamı, hevesimi anlamıssınızdır.
Seni her yerde okumak ne güzel, çok kitap okuduğun öyle belli ki, dilimizi ne güzel kullanıyosun, ayrıca aynı dilekler benden sana:)Günaydın kızlaaaar.
Hepinize bol enerjili, mutlu sağlıklı bir gün diliyorum.
Pencerelerinizi uyanır uyanamaz açın derin bir nefes alın 'yaşıyorum, çok şükür sağlıklıyım' diyin.
Ve bugün herkes için bir dileğim var ki ufak da olsa çok mutlu olacağı gelişmeler yaşansın haberle gelsin herkese.
Mutlu günleeeer.
Seni her yerde okumak ne güzel, çok kitap okuduğun öyle belli ki, dilimizi ne güzel kullanıyosun, ayrıca aynı dilekler benden sana:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?