birikim yapabilmenin yolları

Canım günde 5,5 6 m3 gayet normal.. bizimde o kadar oluyor günlük.. 40 da yaktığım zaman hemde..hafta sonları aynen öyle.. hafta içi de ben akşam yakıyorum..sabah kadar 3 m3 yanıyor.. yani gayet normal..

ya yaaaa çok tatlısını çokda komik.. canım benim:)sabah sabah güldürdün beni yaa:)

Merhaba kızlar bereketli olsun gününüz :)

Bende zamanın da çok gereksiz harcamalar yaptım hemde ne gereksiz en çokta kıyafete yatırdım parayı deli gibi alışveriş, ama baktim boyle gitmiyor evliyim 2.5 yaşında oğlum var inş bi tane de kızım olucak birikim yapmak lazım dedim ve bu ay bende başladım.
Esim de bende çalışıyoruz ikimizin maaşı 5000 üstünde araba kredisi ödüyoruz 2200 kira 350 annemin evinde oturuyorum o yüzden az kardeşim okuduğu için destek oluyoruz bi nevi yani.bu ay 700 lira koydum hesaba zaten 1300 vardı vadeli hesap açıp oraya yatıricaz,evdede bi kumbara var içine çok bisey atamiyorum ama olsun damlaya damlaya gol olur misali artık. Mutfağa + evin diğer ihtiyaçları( banyo vs) her hafta için 100 tl ayırdım kalırsa kumbarama aticam inş.

Canım günde 5,5 6 m3 gayet normal.. bizimde o kadar oluyor günlük.. 40 da yaktığım zaman hemde..hafta sonları aynen öyle.. hafta içi de ben akşam yakıyorum..sabah kadar 3 m3 yanıyor.. yani gayet normal..
Kuzu ama o 20gunluk hesaptı
10gun daha eklencek ozaman gunde 10m3 bulur sanırım.

Ben vurim dimi bu adamı

Aksam detarjan koycam tabagina haberi yok.

25tlsini aldım sabah 50tlsi vardı hadi paylasalim 10bana 5 sana 10bana 5 sana 20bana falan derken caktı öylemi oluyo paylasma dedi 25tl birakti sonra kosarak uzaklasti bakmakla kaldim
;(

10tl ile argan yaglı el kremi alcam
Sok a 20tl kahve makinesi gelmis param yetmiyo be
Annemi bi görmem lazım acil :)
Ayaklı kredi kartım o benim
Para isteyemiyorum ama markete beraber girince elimi cebime attirmiyo centilmen annem erkek olaymis keskem babam annem olaymıs

Günaydın hanımlar.

Ayı yarıladık. Hesapta olmayan masraflar kavramından hiç hoşlanmıyorum ne yazık ki her ay muhakkak oluyor. <eksiye düşmemeye çalışacağız. Biz de bir hesap yaptık ve diş masrafını karttan ödemeye karar verdik. Amaç rutinimiz bozulmasın ve sıkışmayalım. Elektrik faturasını 4 gözle bekliyorum. Hiç kış mevsimi insanı değilim. Yaz gelsin bir an önce.

Bizim kumbara ağlıyor resmen. İhmal ediyoruz bu aralar. Bakalım ay sonu elimizde kalırsa birikime dahil ederiz.

Hepinize sağlıklı günler.

Maaş alindi iki gün önce. Önceki aya 200 kalmisti 100 u birikime aktardik. 100 u harciycaz herade. İse basliycam pzt günü benim gözümde tuhaflik geliyor 4 ay doğum izindeydim toparlamis değilim. Araba kredisi ilk taksit ödendi. Ev kredisi de ödendi. İnşallah bereketli bi ayimiz olsun.

Günaydın güzeller
Sözde bende para biriktireceğim
Tam kredi kartı biraz düşmüşken
Tatil rezervasyonu yaptım her yıl gideriz biz ailecek bir kez.
Yine elde birşey kalmayacak gibi
Sağlık olsun diğer taksitlerin azalmasını bekliyorum
Bu gidişle 3ayda bir çeyrek yapsam
Çok şükür diyeceğim

Bugün eşim öğle yemeği için eve geldi dersi boşmuş birlikte a101e gittik

1 tane bebek nevresimi gördüm 20 tlydi ama çarşafsızdı

Balık tavası vardı ama kalitesizdi 15 tlydi

Pilates seti vardı 20 tlydi

Seramik kek kalıbı ise 10 tlydi

Eski DilberiRana olsaydı hepsini alırdı 65 tlyi bayılır çıkardı

Ama ben kk sayesinde çok değiştim bunu eşim de farkediyo

Nevresime hele hele çarşafsızsa hiç ihtiyacım yok ki pilates seti de gereksiz sadece bi topa ihtiyacım var doğuma yakın egzersiz yapmak için
Tava zaten bikaç ay sonra çöp olcak daha iyisini belki bonusla filan denk getirip alırız
Ama cidden kek kalıbı lazımdı

Eşimle konuştuk sadece kek kalıbı alıp çıktık:) çok mutluyum

Eve dönünce uzun zamandır almak istediğim bi waffle mak.vardı,fakir marka, yaşadığım yerde 110 tl diyolardı en iyisi n11:)
N11de bugün 100tl üstüne %11 indirim var, eşimin de 23 tl bonusu vardı
99 tllik waffle makinesi ve 18 tllik pilates topunu toplam 80 tlye aldık:)

İşte birikim, tasarruf, bilinçli alışveriş bu
Önceden olsa burdaki mağazadan 110 tlye alırdım topu da hemen alırdım oysa şimdi top bedava makine de indirimli oldu

:))Alemsin canım yaa..
canım takma kafana artık doğalgazı ne yapacan artık kış geldi mecbur yakacaz.. Dua edelim de rusya kesmesin yeterki.. ondaki rahatlığa değer bu deyip avutcaz artık..Anneller böyle canım.. iyiki varlar onlar zaten:)

Tutumluluk nasil olduğu biliyordum zaten evlenmeden öncede tutumluydum aldigim maasimi bi kismi aileme verirdim ailem de bankaya yatardi hep. Mesela 500 TL bana kalirdi onu birikim yapardim kendime birşeyler almak için. Biseyi lazim olursa alirdim hemen.. Ucuz ve kaliteli olsun derdim işde. Boş yere harcamaya birydim Evlendim tutumluyum yinede. Esim benden daha tutumlu cikti. Beraber yapıyoruz biz. Maasini topluyoruz her ay.. Birşey lazimsa aliyoruz araba aldik çok şükür. İlerde bisey olur diye yinede birikim yapiyoruz

tr_lelli canım tabiki gönül ister daha çok birikim yapalım ama olsun olduğu kadar ee malum kış doğalgaz mecbur yanacak hayırlısı olsun zaten kaç ay yanıyo ki şunun şurasında:)
Kendini rahat bırak, senin canın sağolsun, zaten yeterince tutumlusun, herkes senin gibi olsa:)

Saolsın cnm hepberaber insallah.
300tl falan ödeyip diledigimce ısınamamak canımı sıkıyo sadece tabiki saglik olsun yeterki.

Kızlar somestr tatilinde 1-2gunluk abanta kacma planim(ız) var
Otel bakiyorum ucuz uygun kahvalti dahil olması kafi bize
Sadece yatmak icin
Cok sıkıldım ve ben abanti cok seviyorum
Daha öncede gidip her yerini gezdim bolunun.
Gölcük gölünde karlar altında balık yicem ben dedim (daha önce yazın gitmistik) esime ister gel ister gelme oglumla giderim ben dedim (blöfün dibini sıyırdım yani)
Tamam sen otel ayarla bak rezerve ettirelim dedi.
Baya uygun oteller buldum
Karar verebilirsem tabiki
Böyle kacamaklara hic acımıyorum
Cünkü ben köy,dag,bayır,orman pek seviyorum.
Oglum icinde güzel olucak.

Yumurta kırdım benimkine aksam yemegi al yagsız salcasız hayat sana dedim hıh

Bayağıdır gireniyordum konu güzel ilerlemiş bende girmediğim zamanlardaki gelişmelerimiz bu ay 1000 tl lik kredimiz bitti anneme 10 çeyrek borçumuz bitti .kaynanama 2000 borç kaldı onu da şubatta denkleyip göndercem şubatta 270 tl lik kredi de bitiyo artık maaşımızdaki ambargo kalkıyo 1500 veririm diyo eşim birikim için inşallah euro almayı planlıyorum

Ancak uzandım azcık
Yarına misafirim var bi de alisveris yapamamisken.
Allah ne verdiyse yaptim bisiler
Kurabiye
Pogca
Kek
Sabahda salata ve tatliyi yapicam
Kapilari dolaplari silip balkon yikadim
Wc-banyo temizledim.
Oglusun dolabini doktum assa onla ugrastim.
Oglusun okul arkadaslari anneleri gelcek.

Esimde yarin gec gidecekmis ayagima dolanir durur artik

Bimin 5li bezleri nasil guzelmis anlatamam 1paket zulalamam lazım.
Kapilari ,dolaplari nasil guzel sildi hic toz iz tüy falan birakmadan

Birikim yok bende 25tl para var cuzdanda.

memnun kalmana sevindim canım bezlerden:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…