birikim yapabilmenin yolları

Bazı öğretmenler çok sorumsuz oluyor haklısınız. Öğretmeninizin kişiliğini bilmediğim için onun hakkında yorum yapamam. Belki ilgisizdir. Sonuçta evladınız sizde endişelenmekte haklısınız.

Ama bence büyütülecek bir durum yok anlattıklarınızda. O sınıfın içine girmeden orada neler yaşanılıyor tahmin bile edemezsiniz. Bende bir sene kadar bir ana sınıfında staj yaptım. O bir senede ne kadar endişelendiğimi bir ben bilirim.

Annesi biyolog, babası türkçe öğretmeni bir çocuğumuz vardı. Çocuk üstün zekalıydı; mükemmel yetiştirilmesine rağmen okadar yaramaz ve şiddete eğimliydiki şaşırıyorduk. Bir kardeşi olmuş ve ondan sonra bu hale gelmiş. Bir gün sınıfta bir çocuk yüzüstü düştü ve bu öğrencimizde onun yanındaydı, tam arkadaşı yerde yatarken oda saçından yakaladı ve yüzünü bir kerede o yere çarptı ne olduğunu şaşırdık ve bunlar saniyeler içinde oldu. Yetişebilmemize imkan yoktu.

Bazı durumlara öğretmenler isteseler bile engel olamıyor. Siz onlara ne kadar doğruyu öğretmeye çalışırsanız çalışanın. Yanında bulundukları arkadaşlarından iyi ya da kötü mutlaka etkilenecekler. Aile ortamında bile bu tarz durumlarla karşılaşılıyor. 5 parmağın 5ide bir değil.

Herkese kart ücreti yansımış bu ay
Benim kart ziraatten acaba onlar iade etcek mi bakalım

Ocak demek masraf demek oldu bizim için. Dene bakayim sansini azıcıkta tehdit et. Paramı geri ver yoksa kapatırım de

Hatta benim gibi azıcıkta yüzsüzlük yap başka bankalar sizin gibi degil de

Ocak demek masraf demek oldu bizim için. Dene bakayim sansini azıcıkta tehdit et. Paramı geri ver yoksa kapatırım de

Hatta benim gibi azıcıkta yüzsüzlük yap başka bankalar sizin gibi degil de
Kart tepesine kadar dolu yer mi bu tehtidi?
Bu ay zaten ameliyattı ilaçlardı alışverişti derken ben abartmıştım bide üstüne bu çikolatalı sos olur artık
Kapat hadi dese kartı kapatacak param Yok

Kart tepesine kadar dolu yer mi bu tehtidi?
Bu ay zaten ameliyattı ilaçlardı alışverişti derken ben abartmıştım bide üstüne bu çikolatalı sos olur artık
Kapat hadi dese kartı kapatacak param Yok

Sen parayı yatırmadan mı tartıştın? sempatik_kiz
Benim kartımda taksitlerle doluydu cnm . 6ay sonra biticek taksidim vardı. Bu dönemki borcu bir kaç gün önce ödedim. Bugünde kapatmak istiyorum dedim. Zaten sen kartı kapatıyorsun. Kalan borçlarını ister bir kerede ödüyorsun. İstersen kartın varmış gibi her ay günü geldiğinde ödüyorsun. Yani kartta borcun varmış yokmuş ilgilenmiyorlar

Merhaba herkese... Hiç hesapta yokken bizim bir ev alma işimiz çıktı.. Size de danışmak fikrilerinizi almak isterim.. Şöyle ki; eşimin abisi evini satıyor Antalya'da.. Ev bizim için oturmalık değil de birikimlik diyeyim..o muhit önümüzdeki zamanlarda kıymetlenecekmiş.. Abisi yabancıya gitmesin illa siz alın diye tutturdu kanına girdi eşimin resmen.. Sağ olsun.. Ama şöyle bir sorun çıktı ev kayınbabamın adına.. Biz konut kredisi çekmek istesek sorduğumuz tüm bankalarda genel merkez onay vermez yanıtını aldık.. Neyse peki kalsın diye düşündük abisinden şöyle bir teklif geldi.. Bankadan kredi çekmeyin.. Aylık bana ödeyin dedi..ilk başta aaa yazık ama taksit taksit parasını alınca değersiz olacak vs dedim.. Sonra öğrendim ki meğerse bankadan konut kredisi alıyormuşuz gibi ödeyecekmişiz.. Yani faiziyle :)) ne kadar eşime bir şey demesem de bu iş içten içe beni tedirgin ediyor.. Ne bileyim evet sonuçta kredi çeksek de bankaya öyle ödeyecektik ama bu banka değil abiiii yaaa... Kulağıma çirkin geliyor bilmiyorum sadece ben mi böyle düşündüm ne dersiniz :) bu arada ev 175 bine satacaktı bize... 25bini peşinat... İçinde kiracısı var.. Devam edecek.. Ama işte faizle ödeyince 200ü bulacak..Martta tapuyu alacakmışız nisandan itibaren de taksitleri ödemeye başlayacağız ve kirayı da almaya başlayacağız...kira 700... 0.80 faizle ödüyormuşuz gibi kendi aralarında ödeme şablonu yapıyorlar.. Evet kredi masrafı banka masrafı vs yok ama... İçime sinmeyen bir şeyler var ama ne :/

Bu arada abisi gerçekten ihtiyaçtan satıyor yeni evliler bebek bekliyorlar işinden ayrıldı yeni iş yeni düzen kurma planları var

Çok teşekkür ederim canım

Abisi almış babasının üzerine mi yapmış o evi?
Kayınpederin eviyse kardeş kardeşe nasıl satıyor?
Allah korusun baba öldü diyelim abisi sizi mahkemeye verebilir.. babamdan sonra bölünmesi gereken evi direk o aldı diye..
ben akrabayla bu tarz ilişkilere karşıyım güvenemezdim, tedirgin olurdum..

Şöyle oldu abisi yurtdışında çalışıyordu elektrik mühendisi o dönem kredi ile aldı evi krediyi de babası çektiği için ve işlemlerle ilgilensin diye onun adına oldu.. Abisi ya da kızkardeşi o tarz sorunlar çıkarmaz diye düşünüyorum.. Hatta demiş ki eşime siz Antalya'ya gelince ben de geleyim annem ben ve kız kardeşleri işlem esnasında bir itirazımız yoktur tarzında beyanda bulunalım demişler.. Bu konuyu da ayrıca araştıracağım.. Teşekkürler

Bilmiyorum.. belki benim çevremde hep sorun çıkaran kişiler denk gelmiştir..
ama kuş ölünce badem gözlü olur hesabı iki günden bişi olsa herkes fikir değiştirebilir gibi..
ben garantici insanım.. sağlama almadan yapmayın lütfen miktar az uz bişi değil

Sana bu yemek konusunda cok ozeniyorum
Bende fazla yemeklerimi buzluğa atacam artık bizde 2 kişiyiz. ya aynı gun yada ertesi gun zorla bitirmeye calışıyordum. Bakıyorum corba bile atılıyormuş buzluğa. Artık bende atacağım kalan ne varsa.. ustune içindekinin ismini yazacam dediğin gibi hem daha düzenli olur.Hep aynı markanın peynirini alıyorum artık kaplarını sırf bunun için biriktirmeye başladım 4 tane birikti bile

Ahhhaaahhaa çok güldüm
Nelerime dikkat edilmiş

Gündüz işteyken pek fırsatım olmuyor
İş dışındaki vaktimi de oğlumla geçirmeyi tercih ediyorum
Anca gece fırsatım oluyor , ya uyumadan giriyorum , ya da biraz uyuyup uykumu aldıktan sonra ..

Bir de ne dersen de iade etmiyorlar...eskiden hemen iadeyi gerçekleştiriyoruz diyorlardı yada talimat falan veriyorduk tamam. Şimdi kapatalım dedim hiç itiraz etmediler 10 yıldır kullandığım ve 30 bin tl limitli kart idi...yani demem o ki müşteri memnuniyeti yada müşteri kaybetmeyelim düşüncesi yok...nette de herkes aynısını yazmış...az buz değil vermem doğrusu...

Ben de senin yerime koydum kendimi ve hiç içime sinmedi. Akraba ile ye iç ama alışveriş yapma derler. Bu kardeş bile olsa aynı. Bir de ben garanticiyim her şey resmi olsun isterim. Kardeşler arasında buna ne kadar dikkat edilir meçhul. Bir de faizli olarak bankaya ödeyecek gibi ödeyecek olduktan sonra illaki niye o evi alayım yada kendimi sıkıştırayım? İlla olacaksa da mutlaka sağlam bir sözleşme ile her detay yazılsın canım sonra sıkıntı çıkmasın. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…