• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

kesinlikle canım.... ister koleje ver, ister devlete, her yerde, her tür çocuk var... çocuklarımıza, iyiyi alıp, kötüyü eleme yetisi kazandırmaktan başka yapacak bir şey yok maalesef...
Dışarda bizden başka bir dünya var..Nereye kadar koruyup kollayacağız ki..Önceden çok tedirgin oluyordum bende ama şuan azaldı biraz.. kreşde koruduk diyelim ilkokulda koruduk en fazla ortaokulda ya sonrası ??? Sudan çıkmış balığa döner bu çocuklar gerçek dünyada karşılaştıkları insanlarla...Şimdi şöyle düşünmeye başladım..bu gerçekler varsa ve çocuğum bu ortamda kötüleri de görecek engel olamayacağım..ben doğruyu göstermeye devam ettikçe çocuğumda elbette onların yanlışlığını anlayacak idrak edecektir..Bunun başka bi yolu yok maalesef... ..

Mesajını yeni gördüm kusura bakma canım.
Benim oglanlar arka arkaya oldu. Bir yaş var aralarında. Eşim biraz büyüsünler sen o zaman calismaya başlarsin deyince ikisine de epey bir zaman kendim baktım. Daha sonra annem baktı ve bir sene de Anaokuluna gittiler ve cok sukur sıkıntı yaşamadan büyüttüm. Çalışan Anne olmak çok zor. Bir yandan geleceğini düşünürken bir yandan da acaba okulda nasıl öğretmeni nasıl davranıyor arkadaşlarıyla problem yaşandı mi diye sorular kemiriyor insanın beynini. Bazen sorun oluyor konuşup hallediyorsun da bazen o da olmuyor. İlkokula gidesiye kadar sanırım en zor süreç.
Geçen akşam ifadeye gittim. İlkokul birinci sınıfa giden bir çocuğu sınıf arkadaşı ısırmış dovmus yüzü gözü çizik içindeydi. Aileyi uyarmalarina rağmen çocuk yapmaya devam ediyormuş en son emniyete şikayet etmeye gelmisler. Çocuğa iyi eğitim vermek, ilgilenmek ve koşulsuz sevgi vermek gerek. Bunlar olmayınca hem o çocuğa hem çevresindeki çocuklara yazık oluyor.
Diğer arkadaşların yazdiklarindan sonra ben de bunları ilave edeyim istedim.

Mesajını yeni gördüm kusura bakma canım.
Benim oglanlar arka arkaya oldu. Bir yaş var aralarında. Eşim biraz büyüsünler sen o zaman calismaya başlarsin deyince ikisine de epey bir zaman kendim baktım. Daha sonra annem baktı ve bir sene de Anaokuluna gittiler ve cok sukur sıkıntı yaşamadan büyüttüm. Çalışan Anne olmak çok zor. Bir yandan geleceğini düşünürken bir yandan da acaba okulda nasıl öğretmeni nasıl davranıyor arkadaşlarıyla problem yaşandı mi diye sorular kemiriyor insanın beynini. Bazen sorun oluyor konuşup hallediyorsun da bazen o da olmuyor. İlkokula gidesiye kadar sanırım en zor süreç.
Geçen akşam ifadeye gittim. İlkokul birinci sınıfa giden bir çocuğu sınıf arkadaşı ısırmış dovmus yüzü gözü çizik içindeydi. Aileyi uyarmalarina rağmen çocuk yapmaya devam ediyormuş en son emniyete şikayet etmeye gelmisler. Çocuğa iyi eğitim vermek, ilgilenmek ve koşulsuz sevgi vermek gerek. Bunlar olmayınca hem o çocuğa hem çevresindeki çocuklara yazık oluyor.
Diğer arkadaşların yazdiklarindan sonra ben de bunları ilave edeyim istedim.

Esteğfirullah
Evet çalışan anne olmak çok zor , aklın hep çocuğunda kalıyor ..
Çalışmasam bu yaşta göndermezdim ama mecbur ..
Hâlâ tam karar veremedim , 2. Dönem buraya mı devam etse , başka bir yere mi göndersem diye ..

O olay da çok kötüymüş , Allah muhafaza , benimki de ne yazık ki kendisini savunamıyor , kimseye zarar vermesin ama kimseden de dayak yesin istemem , kızlarda genelde saç çekme oluyor , ama erkeklerde daha vahim :KK43:
Sizin bu olay nasıl sonuçlandı ?

Kızlar kimler Kuveyt Türk kullanıyordu
Annemin ordan hesabi var gecen mesaj gelmiş bazı şartların değiştiğine dair..
öğrenen oldu mu değişiklik ne?

Esteğfirullah
Hâlâ tam karar veremedim , 2. Dönem buraya mı devam etse , başka bir yere mi göndersem diye ..

O olay da çok kötüymüş , Allah muhafaza , benimki de ne yazık ki kendisini savunamıyor , kimseye zarar vermesin ama kimseden de dayak yesin istemem , kızlarda genelde saç çekme oluyor , ama erkeklerde daha vahim :KK43:
Henüz yeni başladı soruşturma. Çocuk olduğu için ifadeye ben ve sosyal çalışmacı arkadaş beraber katıldık. Aile sikayetci. Çocuğa ceza verilmeyeceğini biliyorlar ama bir daha yapmamasını sağlamak amaç. Faydası olacak mı bilinmez lakin şikayetçi aile haklı olarak bıkmış. Lakin şunu söyleyeyim her sınıfta, her okulda illaki böyle çocuklar oluyor. Sataşan, itip kakan, vuran, ders dinlemeyen ve dinletmeyen çocuklar ile biz de karşılaştık. Sürekli takip edip çocuğu ezdirmemek gerek. Biz çocuğumuza nasıl eğitim veriyorsak her aile vermeli. Onların sorumsuzlugunun cezasını diğer çocuklar çekmemeli.

Esteğfirullah

Küçük çocuğa ceza verilemez bir yudum mutluluk bir yudum mutluluk dediği gibi. Bu durumda çocuktan sorumlu olan kişiye çocuk koruma kanuna göre danışmanlık tedbiri verebilirler bence. Hem aileye rehberlik edilir, hem de biraz çekinmiş olurlar diye düşünüyorum

Kızlar kimler Kuveyt Türk kullanıyordu
Annemin ordan hesabi var gecen mesaj gelmiş bazı şartların değiştiğine dair..
öğrenen oldu mu değişiklik ne?
Anladığım kadarıyla vadesiz hesaplarla pek bi bağlantısı yok. Yine bankayı arayıp sormakta fayda var

Sana da geldi mi canım mesaj
Ben Kuveyt Türk hesabımı kapattım. Katılım bankası mı aman aman oldum son olaylardan. Alimallah bunların da yarın biriyle bağlantısı çıkar dedim. Zaten kredi dışında faiz kullanmıyorum. Vadeli hesap kullanmıyorum. Kart borcunu zamanında ödüyorum. Hangi banka olduğu önemli değil. Katılım bankalarına bulaşmayacağım o kararı aldım

Bu arada tecrübeli annelere bir sorum olacak :
Oğlumu almaya gittiğim zamanlar öğretmeninin yüksek sesini duyuyorum genelde .. Bu beni çok rahatsız ediyor
2. si hastalandığında haber veriyorum , bir kaç gün geçiyor hiç sormuyor nasıl diye! mesela ben tanımadığım birinden bahsedilse bile sonrasında sorarım nasıl oldu diye - ki bu öğrencisi - hiç mi merak etmiyor , ben mi büyütüyorum acaba.. Yani sormaması normal mi ?
3. bu kelimeyi kullanmak istemiyorum ama ne yazık ki sınıfında kaba saba çocuklar var.. Oğlum geçenlerde evde yemek yerken pilavı avuçlayıp yedi , ekmeği parçalar gibi ısırdı , nerde gördüğünü sorduğumda sınıf arkadaşının ismini verdi , ondan görmüş ve maalesef arada yapıyor , bir de oğlumu iten özellikle bir çocuk varmış , oğlum sırf bu yüzden " .. Beni itiyor o yüzden okula gitmek istemiyorum" demişti , öğretmeniyle bu konuyu defalarca konuştum , bu şekilde kendini savunmayı öğrenecek diyor.. Ama savunmayı öğrenebilmesi için öncesinde rehber olup yol yordam göstermesi gerekmez mi ?

Acaba 2. Dönem farklı bir okula mı göndersem diye düşünmeye başladım ..
psikolojisi için kötü olur mu diye tedirginim .. Tek düşüncem Bu ..

Kendim başladığım hiçbirşeyi yarım bırakmayı sevmem , o yüzden bir yandan devam etsin diyorum, bir yandan da kararsızım ..

Çevremde hiç böyle okulu / kreşe / oyun grubuna giden çocuk olmadığı için karşılaştırma da yapamıyorum ..

Sizce ben mi büyütüyorum ?
Merhaba canım anca fırsat buldum.
Benim 2 oğlum var biri 2004 doğumlu 7. Sınıfta
Diğeri 2007 doğumlu 5. Sınıfta
İlk çocuğumu büyütürken de annem yardımcı oldu sağolsun
Ama ufaklıkta bakiciya verdim annemden daha fazla fedakarlıkta bulunmasını istememek adına
Büyük çocuk devletin anasınıfına gitti
Küçük oğlan 5 yaşında iken ne anasınıfı ne kreş vs görmeden ilkokula gitti.
Çok şükür sorun yaşamadım.
Elbette arkadaş çevrelerinde çok değişik şeylerle imtihan oluyorlar ama nereye kadar onları koruyabiliriz Rabbime emanetler vesselâm ;)

Henüz yeni başladı soruşturma. Çocuk olduğu için ifadeye ben ve sosyal çalışmacı arkadaş beraber katıldık. Aile sikayetci. Çocuğa ceza verilmeyeceğini biliyorlar ama bir daha yapmamasını sağlamak amaç. Faydası olacak mı bilinmez lakin şikayetçi aile haklı olarak bıkmış. Lakin şunu söyleyeyim her sınıfta, her okulda illaki böyle çocuklar oluyor. Sataşan, itip kakan, vuran, ders dinlemeyen ve dinletmeyen çocuklar ile biz de karşılaştık. Sürekli takip edip çocuğu ezdirmemek gerek. Biz çocuğumuza nasıl eğitim veriyorsak her aile vermeli. Onların sorumsuzlugunun cezasını diğer çocuklar çekmemeli.

Ezilmemesini nasıl sağlarız şuan bilemiyorum açıkcası
Evde drama yapıyoruz , ben ne yaparsam aynısını yap diyorum yapıyor eli de ağır aslında ama okulda yapmıyor , sen kimseye gidip vurma ama arkadaşın seni iterse sen de onu itebilirsin diyorum.. Ama ben itmek istemiyorum diyor , canı acır diyor ..

Merhaba canım anca fırsat buldum.
Benim 2 oğlum var biri 2004 doğumlu 7. Sınıfta
Diğeri 2007 doğumlu 5. Sınıfta
İlk çocuğumu büyütürken de annem yardımcı oldu sağolsun
Ama ufaklıkta bakiciya verdim annemden daha fazla fedakarlıkta bulunmasını istememek adına
Büyük çocuk devletin anasınıfına gitti
Küçük oğlan 5 yaşında iken ne anasınıfı ne kreş vs görmeden ilkokula gitti.
Çok şükür sorun yaşamadım.
Elbette arkadaş çevrelerinde çok değişik şeylerle imtihan oluyorlar ama nereye kadar onları koruyabiliriz Rabbime emanetler vesselâm :KK66:

Anasınıfına gidenle
Gitmeyen arasında olumlu olumsuz herhangi bir fark oldu mu
Keşke küçüğünü de verseydim ya da büyüğünü de vermeseydim şeklinde düşündüğünüz oldu mu

Back