- Konu Sahibi sempatik_kiz
-
- #11.481
benim de büyük oğlum 4.5 yaşında.3 yaş civarı bir kreşe verdik tanıdığımız birinin kreşiydi üstelik.hem ben bu sürece hem de oğlum alışır dedim ama nerde 2 ay kabus gibiydi.3 kere ısırıldı okulda.bir tanesinde ise öğretmene ben sordum görmüyor musun diye hiç oralı bile değil.ben çocuğumu yolda bulmadım ve aldım ordan.şimdi 2 yıldır özel bir kloejin anaokuluna gidiyor.çok memnunum.sınıf öğretmeni var ayrıca her dersin öğretmeni ayrı.öğretmen çok ilgili.okulu değiştirmeni öneririm.Bu arada tecrübeli annelere bir sorum olacak :
Oğlumu almaya gittiğim zamanlar öğretmeninin yüksek sesini duyuyorum genelde .. Bu beni çok rahatsız ediyor
2. si hastalandığında haber veriyorum , bir kaç gün geçiyor hiç sormuyor nasıl diye! mesela ben tanımadığım birinden bahsedilse bile sonrasında sorarım nasıl oldu diye - ki bu öğrencisi - hiç mi merak etmiyor , ben mi büyütüyorum acaba.. Yani sormaması normal mi ?
3. bu kelimeyi kullanmak istemiyorum ama ne yazık ki sınıfında kaba saba çocuklar var.. Oğlum geçenlerde evde yemek yerken pilavı avuçlayıp yedi , ekmeği parçalar gibi ısırdı , nerde gördüğünü sorduğumda sınıf arkadaşının ismini verdi , ondan görmüş ve maalesef arada yapıyor , bir de oğlumu iten özellikle bir çocuk varmış , oğlum sırf bu yüzden " .. Beni itiyor o yüzden okula gitmek istemiyorum" demişti , öğretmeniyle bu konuyu defalarca konuştum , bu şekilde kendini savunmayı öğrenecek diyor.. Ama savunmayı öğrenebilmesi için öncesinde rehber olup yol yordam göstermesi gerekmez mi ?
Acaba 2. Dönem farklı bir okula mı göndersem diye düşünmeye başladım ..
psikolojisi için kötü olur mu diye tedirginim .. Tek düşüncem Bu ..
Kendim başladığım hiçbirşeyi yarım bırakmayı sevmem , o yüzden bir yandan devam etsin diyorum, bir yandan da kararsızım ..
Çevremde hiç böyle okulu / kreşe / oyun grubuna giden çocuk olmadığı için karşılaştırma da yapamıyorum ..
Sizce ben mi büyütüyorum ?
bende de card finans var ve şu meslek adına düzenlenmiş kartlardan. kartı verirken, kart ücreti kesinlikle olmayacak diye vermişlerdi. hatta kartın yanında erkeklere vakkonun kravatını, bayanlara da fular veriyorlardı. yıllardır da kullanıyorum, kart ücreti yansımadı.Bir de ne dersen de iade etmiyorlar...eskiden hemen iadeyi gerçekleştiriyoruz diyorlardı yada talimat falan veriyorduk tamam. Şimdi kapatalım dedim hiç itiraz etmediler 10 yıldır kullandığım ve 30 bin tl limitli kart idi...yani demem o ki müşteri memnuniyeti yada müşteri kaybetmeyelim düşüncesi yok...nette de herkes aynısını yazmış...az buz değil vermem doğrusu...
martta tapuyu alacağına göre kayınpederden evi satın almış olacaksın peki bu durumda neden kredi çıkmıyor anlamadım.bence bir de noterden kardeşlerle yazılı sözleşme yapın eve ortak olmasınlar diye sonradan.dünyanın bin bir türlü hali var. bir de o evi almak zorunda mısn faizle bir sürü ev var zaten.o da abi olarak neden 0.80 le faiz uyguluyor :)) ben olsam almam.Allah ödeme kolaylığı versin para olunca ev çok.Merhaba herkese... Hiç hesapta yokken bizim bir ev alma işimiz çıktı.. Size de danışmak fikrilerinizi almak isterim.. Şöyle ki; eşimin abisi evini satıyor Antalya'da.. Ev bizim için oturmalık değil de birikimlik diyeyim..o muhit önümüzdeki zamanlarda kıymetlenecekmiş.. Abisi yabancıya gitmesin illa siz alın diye tutturdu kanına girdi eşimin resmen.. Sağ olsun.. Ama şöyle bir sorun çıktı ev kayınbabamın adına.. Biz konut kredisi çekmek istesek sorduğumuz tüm bankalarda genel merkez onay vermez yanıtını aldık.. Neyse peki kalsın diye düşündük abisinden şöyle bir teklif geldi.. Bankadan kredi çekmeyin.. Aylık bana ödeyin dedi..ilk başta aaa yazık ama taksit taksit parasını alınca değersiz olacak vs dedim.. Sonra öğrendim ki meğerse bankadan konut kredisi alıyormuşuz gibi ödeyecekmişiz.. Yani faiziyle :)) ne kadar eşime bir şey demesem de bu iş içten içe beni tedirgin ediyor.. Ne bileyim evet sonuçta kredi çeksek de bankaya öyle ödeyecektik ama bu banka değil abiiii yaaa... Kulağıma çirkin geliyor bilmiyorum sadece ben mi böyle düşündüm ne dersiniz :) bu arada ev 175 bine satacaktı bize... 25bini peşinat... İçinde kiracısı var.. Devam edecek.. Ama işte faizle ödeyince 200ü bulacak..Martta tapuyu alacakmışız nisandan itibaren de taksitleri ödemeye başlayacağız ve kirayı da almaya başlayacağız...kira 700... 0.80 faizle ödüyormuşuz gibi kendi aralarında ödeme şablonu yapıyorlar.. Evet kredi masrafı banka masrafı vs yok ama... İçime sinmeyen bir şeyler var ama ne :/
ben özel yerlere güvenmiyorum bulunduğum ilde tabi, istanbul'da nasıldır bilemem, kendi ilim için söyleyeceğim.benim de büyük oğlum 4.5 yaşında.3 yaş civarı bir kreşe verdik tanıdığımız birinin kreşiydi üstelik.hem ben bu sürece hem de oğlum alışır dedim ama nerde 2 ay kabus gibiydi.3 kere ısırıldı okulda.bir tanesinde ise öğretmene ben sordum görmüyor musun diye hiç oralı bile değil.ben çocuğumu yolda bulmadım ve aldım ordan.şimdi 2 yıldır özel bir kloejin anaokuluna gidiyor.çok memnunum.sınıf öğretmeni var ayrıca her dersin öğretmeni ayrı.öğretmen çok ilgili.okulu değiştirmeni öneririm.
Benim bir arkadaşım da böyle bir yerde öğretmen... Yarı özel yarı devlete bağlı... Yarı devlete bağlı derken özel günlerde sadece tatil oluyo yoksa onun haricinde birşeyi yok... Kar amacı güden yerler vuralar. Arkadaşım diyor zaten vana sınıf normalde 15 kişilik olmadı gerekirken 30 çocuğa yakın çocuk var sınıfımda diyorduben özel yerlere güvenmiyorum bulunduğum ilde tabi, istanbul'da nasıldır bilemem, kendi ilim için söyleyeceğim.
ya kolej gibi kurumsal bir yer olmalı ya da devlet ana okulları olmalı diye düşünüyorum.
yarım gün devlet ana okuluna gidiyor oğlum. öğretmenden oldukça memnunum. her gün iki etkinlik yapıyor, fotograflarını çekiyor, gönderiyor. zaten nerelerini çocuğun yaptığı boyamasından, kalem tutmasından belli oluyor.
stajerlerde oluyor, bu da sınıf içinde öğretmenin yetişemediği, ya da yorulduğu zamanlarda takviye oluyor.
ben bir sadece bir gün özel bir kreşe götürdüm çocuğu, uyduruk bir yer çıktı, aynı gün kaçar gibi çıktık. içerisi çok soğuktu, netice itibariyle kar amacı güden ve doğal gazdan kısan bir yer. yemek listesini görmek istedim, gösterilen liste ve aşağı gördüğüm karşısında dehşete düştüm. çocukların uyku saati denen yere gittim. yere uyduruk minder sermişler, buz gibi taştalar ve en alt kat uyku yeri. öğretmen lise mezunu usta öğretici, elinde bir mendil, burun silmekten başka şey yapmıyor, etkinlik denen şeyi de öğretmen kendisi yapıyor belli . epey de kalabalık bir yerdi. her gördüğüme de anlatıyorum ki yanlışlıkla kapısından içeri girmesin
En iyisi cnm. Bir kere denesen sende rahat edersin.Sana bu yemek konusunda cok ozeniyorum
Bende fazla yemeklerimi buzluğa atacam artık bizde 2 kişiyiz. ya aynı gun yada ertesi gun zorla bitirmeye calışıyordum. Bakıyorum corba bile atılıyormuş buzluğa. Artık bende atacağım kalan ne varsa.. ustune içindekinin ismini yazacam dediğin gibi hem daha düzenli olur.Hep aynı markanın peynirini alıyorum artık kaplarını sırf bunun için biriktirmeye başladım 4 tane birikti bile
Ben alamadım canım ziraatten diğer bankalardan vardı onlar maaş hesabı olduğu için kart aidatı almıyorlarHerkese kart ücreti yansımış bu ay
Benim kart ziraatten acaba onlar iade etcek mi bakalım
benim de büyük oğlum 4.5 yaşında.3 yaş civarı bir kreşe verdik tanıdığımız birinin kreşiydi üstelik.hem ben bu sürece hem de oğlum alışır dedim ama nerde 2 ay kabus gibiydi.3 kere ısırıldı okulda.bir tanesinde ise öğretmene ben sordum görmüyor musun diye hiç oralı bile değil.ben çocuğumu yolda bulmadım ve aldım ordan.şimdi 2 yıldır özel bir kloejin anaokuluna gidiyor.çok memnunum.sınıf öğretmeni var ayrıca her dersin öğretmeni ayrı.öğretmen çok ilgili.okulu değiştirmeni öneririm.
Bu arada tecrübeli annelere bir sorum olacak :
Oğlumu almaya gittiğim zamanlar öğretmeninin yüksek sesini duyuyorum genelde .. Bu beni çok rahatsız ediyor
2. si hastalandığında haber veriyorum , bir kaç gün geçiyor hiç sormuyor nasıl diye! mesela ben tanımadığım birinden bahsedilse bile sonrasında sorarım nasıl oldu diye - ki bu öğrencisi - hiç mi merak etmiyor , ben mi büyütüyorum acaba.. Yani sormaması normal mi ?
3. bu kelimeyi kullanmak istemiyorum ama ne yazık ki sınıfında kaba saba çocuklar var.. Oğlum geçenlerde evde yemek yerken pilavı avuçlayıp yedi , ekmeği parçalar gibi ısırdı , nerde gördüğünü sorduğumda sınıf arkadaşının ismini verdi , ondan görmüş ve maalesef arada yapıyor , bir de oğlumu iten özellikle bir çocuk varmış , oğlum sırf bu yüzden " .. Beni itiyor o yüzden okula gitmek istemiyorum" demişti , öğretmeniyle bu konuyu defalarca konuştum , bu şekilde kendini savunmayı öğrenecek diyor.. Ama savunmayı öğrenebilmesi için öncesinde rehber olup yol yordam göstermesi gerekmez mi ?
Acaba 2. Dönem farklı bir okula mı göndersem diye düşünmeye başladım ..
psikolojisi için kötü olur mu diye tedirginim .. Tek düşüncem Bu ..
Kendim başladığım hiçbirşeyi yarım bırakmayı sevmem , o yüzden bir yandan devam etsin diyorum, bir yandan da kararsızım ..
Çevremde hiç böyle okulu / kreşe / oyun grubuna giden çocuk olmadığı için karşılaştırma da yapamıyorum ..
Sizce ben mi büyütüyorum ?
ben özel yerlere güvenmiyorum bulunduğum ilde tabi, istanbul'da nasıldır bilemem, kendi ilim için söyleyeceğim.
ya kolej gibi kurumsal bir yer olmalı ya da devlet ana okulları olmalı diye düşünüyorum.
yarım gün devlet ana okuluna gidiyor oğlum. öğretmenden oldukça memnunum. her gün iki etkinlik yapıyor, fotograflarını çekiyor, gönderiyor. zaten nerelerini çocuğun yaptığı boyamasından, kalem tutmasından belli oluyor.
stajerlerde oluyor, bu da sınıf içinde öğretmenin yetişemediği, ya da yorulduğu zamanlarda takviye oluyor.
ben bir sadece bir gün özel bir kreşe götürdüm çocuğu, uyduruk bir yer çıktı, aynı gün kaçar gibi çıktık. içerisi çok soğuktu, netice itibariyle kar amacı güden ve doğal gazdan kısan bir yer. yemek listesini görmek istedim, gösterilen liste ve aşağı gördüğüm karşısında dehşete düştüm. çocukların uyku saati denen yere gittim. yere uyduruk minder sermişler, buz gibi taştalar ve en alt kat uyku yeri. öğretmen lise mezunu usta öğretici, elinde bir mendil, burun silmekten başka şey yapmıyor, etkinlik denen şeyi de öğretmen kendisi yapıyor belli . epey de kalabalık bir yerdi. her gördüğüme de anlatıyorum ki yanlışlıkla kapısından içeri girmesin
Tabi ki aldım okuldan. Sonuçta orda arkadaşı tarafından ısırılarak şiddet görüyordu ve bunun bir bahanesi olamaz. Oğlum şimdi ki okulundan çok memnun. Oraya başlarken hiç sorun yaşamadık çok severek gidiyor bu 2. Yılımız. Ve sorun yaşamadık çok şükür. Öğretmenle her zaman iletişim halindeyiz. Özellikle diyelim ki bir davranışın yerleşmesini istiyorum bunu öğretmenle eş zamanlı yapıyoruz. Özellikle kardeşi olduğunda öğretmeni her konuda çok yardımcı olduVakit ayırıp cevap yazdığınız için teşekkür ederim
O ilk 2 aydan sonra aldınız mı ?
Bu arada hissetti mi yoksa burayı mı okudu bilmiyorum ama bugün arayıp nasıl olduğunu sordu, Bir de bugün o sınıftan ayrılan birisi oldu , yoksa ondan dolayı mı aradı bilemiyorum
Baya yükselmişAltın 136.32
Dolar 3.62
Euro 3.83
GünaydınHayırlı sabahlar kızlar, hepimize bol bereketli günler
altın ve dövizi olanlar yaşadıBaya yükselmiş
Canım bir anne olarak tedirgin olmakda ve endişelenmekte haklısın.. Öğretmen konusunda değil ama bende kızımın sınıf arkadaşlarından öğrendiği şeyler konusunda çok tedirgin olduğum durumlar oluyor elbette..Biz ne kadar iyi yetiştirmeye çalışsak bile çocuklar birbirinden etkileniyor..Bizim evde asla kullanılmayan kelimeleri ordan öğrenip geliyorlar.. Elbette öğretmenin müdahele etmesi gereken yerler var..Ama onlarında yetmediği yerler olacaktır tenefüs öğlen aralarında çocuklar biribiyle dialog halindeler..Mesela geçen gün kızım bana salakmısın anne dedi..Şok geçirdim.. Okul değiştirmek bence çokda fazla çözüm değil..Değiştirdiğin yerde de aynı durumlarla karşılacaksın maalesef..Belki öğretmeni biraz daha iyi olabilir ama arkadaşları arasında yine çıkacaktır bu tür çocuklar
Canım bir anne olarak tedirgin olmakda ve endişelenmekte haklısın.. Öğretmen konusunda değil ama bende kızımın sınıf arkadaşlarından öğrendiği şeyler konusunda çok tedirgin olduğum durumlar oluyor elbette..Biz ne kadar iyi yetiştirmeye çalışsak bile çocuklar birbirinden etkileniyor..Bizim evde asla kullanılmayan kelimeleri ordan öğrenip geliyorlar.. Elbette öğretmenin müdahele etmesi gereken yerler var..Ama onlarında yetmediği yerler olacaktır tenefüs öğlen aralarında çocuklar biribiyle dialog halindeler..Mesela geçen gün kızım bana salakmısın anne dedi..Şok geçirdim.. Okul değiştirmek bence çokda fazla çözüm değil..Değiştirdiğin yerde de aynı durumlarla karşılacaksın maalesef..Belki öğretmeni biraz daha iyi olabilir ama arkadaşları arasında yine çıkacaktır bu tür çocuklar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?