birikim yapabilmenin yolları

benim de büyük oğlum 4.5 yaşında.3 yaş civarı bir kreşe verdik tanıdığımız birinin kreşiydi üstelik.hem ben bu sürece hem de oğlum alışır dedim ama nerde 2 ay kabus gibiydi.3 kere ısırıldı okulda.bir tanesinde ise öğretmene ben sordum görmüyor musun diye hiç oralı bile değil.ben çocuğumu yolda bulmadım ve aldım ordan.şimdi 2 yıldır özel bir kloejin anaokuluna gidiyor.çok memnunum.sınıf öğretmeni var ayrıca her dersin öğretmeni ayrı.öğretmen çok ilgili.okulu değiştirmeni öneririm.

bende de card finans var ve şu meslek adına düzenlenmiş kartlardan. kartı verirken, kart ücreti kesinlikle olmayacak diye vermişlerdi. hatta kartın yanında erkeklere vakkonun kravatını, bayanlara da fular veriyorlardı. yıllardır da kullanıyorum, kart ücreti yansımadı.
acaba seninki de o kartlardan mı? ben de takip edeyim o halde, kart ücreti için hiç arayıp iade derdi olmuyordu, belki artık yansıtırlar

martta tapuyu alacağına göre kayınpederden evi satın almış olacaksın peki bu durumda neden kredi çıkmıyor anlamadım.bence bir de noterden kardeşlerle yazılı sözleşme yapın eve ortak olmasınlar diye sonradan.dünyanın bin bir türlü hali var. bir de o evi almak zorunda mısn faizle bir sürü ev var zaten.o da abi olarak neden 0.80 le faiz uyguluyor :)) ben olsam almam.Allah ödeme kolaylığı versin para olunca ev çok.

ben özel yerlere güvenmiyorum bulunduğum ilde tabi, istanbul'da nasıldır bilemem, kendi ilim için söyleyeceğim.
ya kolej gibi kurumsal bir yer olmalı ya da devlet ana okulları olmalı diye düşünüyorum.
yarım gün devlet ana okuluna gidiyor oğlum. öğretmenden oldukça memnunum. her gün iki etkinlik yapıyor, fotograflarını çekiyor, gönderiyor. zaten nerelerini çocuğun yaptığı boyamasından, kalem tutmasından belli oluyor.
stajerlerde oluyor, bu da sınıf içinde öğretmenin yetişemediği, ya da yorulduğu zamanlarda takviye oluyor.

ben bir sadece bir gün özel bir kreşe götürdüm çocuğu, uyduruk bir yer çıktı, aynı gün kaçar gibi çıktık. içerisi çok soğuktu, netice itibariyle kar amacı güden ve doğal gazdan kısan bir yer. yemek listesini görmek istedim, gösterilen liste ve aşağı gördüğüm karşısında dehşete düştüm. çocukların uyku saati denen yere gittim. yere uyduruk minder sermişler, buz gibi taştalar ve en alt kat uyku yeri. öğretmen lise mezunu usta öğretici, elinde bir mendil, burun silmekten başka şey yapmıyor, etkinlik denen şeyi de öğretmen kendisi yapıyor belli . epey de kalabalık bir yerdi. her gördüğüme de anlatıyorum ki yanlışlıkla kapısından içeri girmesin

Benim bir arkadaşım da böyle bir yerde öğretmen... Yarı özel yarı devlete bağlı... Yarı devlete bağlı derken özel günlerde sadece tatil oluyo yoksa onun haricinde birşeyi yok... Kar amacı güden yerler vuralar. Arkadaşım diyor zaten vana sınıf normalde 15 kişilik olmadı gerekirken 30 çocuğa yakın çocuk var sınıfımda diyordu

En iyisi cnm. Bir kere denesen sende rahat edersin.

Ben buzlugu cok aktif kullaniyorum ve gercekten buyuk kolaylik oluyor.
Patates yemegi haric, kalan bütün sulu yemekleri buzluga atiyorum.

Corbalar yine ayni sekilde. Bulgur pilavini direk atiyorum. Cikarinca ısıtıp direk yiyoruz lapa falan olmuyor.
Artan pirinc pilavini buzdolabi posetine koyup atiyorum. Daha sonra yine buzluktaki tavuk suyuna pirinc corbasi yapiyorum cok lezzetli oluyor. Parca etleri genelde kavurup atıyoruz buzluğa.

Annem calistigi icin yorgun geliyor. Bende okuldan gec geliyorum. Buzluk bizim icin hayat kurtarıcı görevi görüyor.

Vakit ayırıp cevap yazdığınız için teşekkür ederim
O ilk 2 aydan sonra aldınız mı ?

Bu arada hissetti mi yoksa burayı mı okudu bilmiyorum ama bugün arayıp nasıl olduğunu sordu, Bir de bugün o sınıftan ayrılan birisi oldu , yoksa ondan dolayı mı aradı bilemiyorum

@meyraa @Papatya bir yudum mutluluk eylul sena Varyemez
Fikirlerinizi yazarsanız sevinirim

Devlet anaokuluna giden çocuğunuz hangi yıl doğumlu ?

devlet hiç düşünmemiştim , sonradan da öğrendim ki zaten benimkinin yaşındakileri almıyorlarmış

Beğendiğim bir kolejinkini aradım yarım gün almadıklarını söyledi , tüm gün de ben vermek istemedim

Bir kaç anaokulunu gezdim , bir tanesinde yapılan etkinliklere baktım hep aynıydı , robot gibi , ya da hayalsiz tek tip tek şekil .. sırf öğretmenin gösterdiğinin yapılması yaratıcılığı zedeler bence
Başka bir yerde laf arasında ceza paspası tarzı uygulamalarının olduğunu öğrendim
Diğerinde bir bardak su istedim masusdan , pek temiz bulmadım
Diğeri ; sınıf sayısının 10 en fazla 12 olacağını söyledi okulu tanıtırken , sınıfı görmek istedim 16 çocuk saydım , benimki de yazılsa 17 olacak .. Nerede 10-12 çocuk , kim bilir ilerleyen zamanlarda kaça çıkacak ..

Başka birinde oğlumun sınıfı üst katta olacaktı , ama merdiven daracıktı , kendi dikkatli inse bile illa acele edip hızlı inmek isteyen arkadan iteleyip düşmeye sebebiyet veren olur diye düşündüm

Derken en uygun burayı buldum

Şimdi de böyle sıkıntılar ..

Son düzenleme:
Tabi ki aldım okuldan. Sonuçta orda arkadaşı tarafından ısırılarak şiddet görüyordu ve bunun bir bahanesi olamaz. Oğlum şimdi ki okulundan çok memnun. Oraya başlarken hiç sorun yaşamadık çok severek gidiyor bu 2. Yılımız. Ve sorun yaşamadık çok şükür. Öğretmenle her zaman iletişim halindeyiz. Özellikle diyelim ki bir davranışın yerleşmesini istiyorum bunu öğretmenle eş zamanlı yapıyoruz. Özellikle kardeşi olduğunda öğretmeni her konuda çok yardımcı oldu

canım ya o konuda, çok pimpirikli ve dertli olduğum için, bi de hikayem uzun olduğu için, başınızı şişirmeyeyim dedim... :) gerçi mesajını da yeni gördüm... :)

hiç bir kurum ve kişiye güvenemediğim için, ilk yıllarda baya sıkıntı çektim... büyük oğlumu, kardeşi doğduğunda kreşe vermeyi düşündüm... araştır araştır bir kreş buldum, götürdüm, çocuk bir gün kaldı, bir daha ikna edip götüremedim, benim de çok fazla niyetim olmadığı için ısrar etmedim... :) zira o zamanlar, bir yaşlıyı gidip huzurevine bırakmakla, bir çocuğu kreşe bırakmak arasında fark göremiyordum...

annem baktı, okul öncesi, bir yıl devlet anaokuluna gönderdim sadece, fena değildi....

ikinci oğlumu 3 yaşına kadar, annem, kardeşim vs. idare ettik, artık idare edilemeyecek duruma gelince, aynı kreşin yollarına düştüm, iki yıl devam etti... ilk aylar, ayrılma konusunda sıkıntı yaşasak da, problemsiz devam ettik, memnun kaldım, ön yargılarım kırıldı, birazcık.... :) bir yıl da devlet anaokuluna gitti...

ve kızım... :) annem bakamayacaktı, kreşe veremezdim, çok küçüktü, mecburen bakıcı olayına gittim... ev işidir, yemektir, artık beni de yormaya başladığından hamileliğimde yardımcı aldım eve, doğumdan sonra bir yıl kadar idare ettim, ofisim evime yakın... netten hallederek, bir iki saat giderek, elemanlar eve gelerek vs devam ettik.... sonrasında bakıcıyla devam ettik, neredeyse 3 yaşında olacak.... memnunum ve bana sorarsan, sadece okul öncesi bir yıl anaokuluna göndereceğim, babaya sorarsak biraz daha büyüyünce, kreşe vereceğiz... görücez bakalım , el mi yaman bey mi... :))

Canım bir anne olarak tedirgin olmakda ve endişelenmekte haklısın.. Öğretmen konusunda değil ama bende kızımın sınıf arkadaşlarından öğrendiği şeyler konusunda çok tedirgin olduğum durumlar oluyor elbette..Biz ne kadar iyi yetiştirmeye çalışsak bile çocuklar birbirinden etkileniyor..Bizim evde asla kullanılmayan kelimeleri ordan öğrenip geliyorlar.. Elbette öğretmenin müdahele etmesi gereken yerler var..Ama onlarında yetmediği yerler olacaktır tenefüs öğlen aralarında çocuklar biribiyle dialog halindeler..Mesela geçen gün kızım bana salakmısın anne dedi..Şok geçirdim.. Okul değiştirmek bence çokda fazla çözüm değil..Değiştirdiğin yerde de aynı durumlarla karşılacaksın maalesef..Belki öğretmeni biraz daha iyi olabilir ama arkadaşları arasında yine çıkacaktır bu tür çocuklar

kesinlikle canım.... ister koleje ver, ister devlete, her yerde, her tür çocuk var... çocuklarımıza, iyiyi alıp, kötüyü eleme yetisi kazandırmaktan başka yapacak bir şey yok maalesef...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…