birikim yapabilmenin yolları

Ekmek için düşünme aşamasına gelemedim henüz
Çantayı da almadığım için kendimcee tasarrufluyum

Siz kendinizi aşmışsınız, Allah daha çok versin
Amin hepimize
Uc bes atmak beni mutlu ediyo artik
Burasi cok sey katti gercekten
Hep diyorum o kahvecilere verdigim parayla arabami 2016 model yapmistim
Ama nerdeeeeee
Aklim basima 30 da geldi .

Bugünü sıfır harcamayla kapatamıycam ne yazıkki
Pazara gidip haftalık alışveriş, turşuluk malzeme ve bidon. Birde aşure yapmak için gerekli eksikleri alıcaz.
Evdede süt, yogurt, yumurta, peynir, zeytin bitmiş.
Elektrik faturası ödenecek.
Offf bol harcamalı bir gün bizi bekliyor

aynen aslında bazı şeyler olmadan da yapıyoruz
dün para cekmeye gıttım ve bankamatıgın oldugu cadde de bır suru magaza var unlu markaların
Allahım gozlerım kamaştı kafamda şimşekler caktı gözlerım döndü, ama Amelia canım sen kafana uyma hadı paranı cek ve tıpış tıpış evıne dön dedım ama ayaklarım resmen gerı gerı gıttı
eskıden olsa aaa o ındırımdeymış alayım bunun ındırımı kacmaz hemen almalıyım derdım ama artık 30umuza geldık malesef ve daha yenı yenı uyanmaya başladım

Amin hepimize
Uc bes atmak beni mutlu ediyo artik
Burasi cok sey katti gercekten
Hep diyorum o kahvecilere verdigim parayla arabami 2016 model yapmistim
Ama nerdeeeeee
Aklim basima 30 da geldi .
bende senın gıbıyım canım.
cocuk var mı witch??

Hayatı böyle yorumluyoruz diye mi ya da harcamayı bilmiyoruz diye mi bilmiyorum ama bende artık ihtiyaç dışı gördüğüm şeyleri almıyorum, alamıyorum.
paramız çok kısıtlı olsa belki de mecburiyetten alamayacaktık.
kendime bakıyorum peynir çeşitleri seviyoruz diye beyaz peynir, kaşar peynir, tulum, burgu peynir, krem peynir masada oluyor sana kaç çeşit hem de sadece haftasonu kahvaltısı için
şimdi akıllandım sevdiğimiz peynirleri dönüşümlü 2 çeşit alıyorum hem israf olmuyor hem de masraf azalıyor.
kıyafet sırf indirimde diye aman bir gün giyerim diye almıyorum.
bu örnekler çoğaltılır yazsam sayfalarca yazarım
aslında herşeyden tasarruf yapmak elimizde zaten tasarruf olunca peşinden birikim geliyor
bende 30 yaşımda erdim bu akla ama hiç akıllanmasaydık

Yok canim

Kumbaraya atmadığım bozukluklar 60-70 lira olmuştu sanırım. Pazarda onları harcadık hep. Sadece turşuluk aldık. Evde yeşillik domates salatalık namına hiç bir şey yok şuan. Pazar günü falan alırız dedik. Çünkü taşıyamayacktık.
Herşey ateş pahasıydı zaten. Patlıcan bile 3.5 -4 lira arasıydı.
Market alışverişi ve fatura ödemeleri yarına kaldı.

canım benim buzluğumda sanki bir koku olduğunu hissediyorum buzlukta..bilmiyorum psikolojikmi ama yiyemiyoruz

Marka- modeldem mi kaynaklı?
Alındığı ilk günden beri mi sonradan mı oldu ?
Sonradansa içini tamamen boşaltıp tüm rafları yıkayın , içini güzelce sirkeli suyla silin
En son bir kaseye karbonat koyun , onu buzluğa koyun , 2 gün sonra kaseyi karıştırın , o şekilde koku kalmaz

Aşüre günü ( 10 muharrem ) eve alışveriş yapıldığında bereketli olur diye biliyorum .
Bunun için ben de öyle yapmayı düşünüyorum
Toz şeker , un , Bakliyat , aşüre malzemesi ( kuru yemiş ) A101 , şok , bim marketlerin hangisi daha uygun ? Kuru yemiş in tatbak mı , marketler mi uygun ?

Ben o konuda tatbak'ı tercih ediyorum. En azından kuruyemişleri gözümle görüyorum... Fiyat farkı da öyle fazla olacağını zannetmiyorum. İnternetten yine bi bakın fiyatlsrına bence

Güne harcamalı bir şekilde başladım.
200 TL gün parası verdim (önümüzdeki ay sıra bende çok mutluyum )
100 TL bir arkadaşıma borç verdim
100 TL bi yere ödeme yaptım.
Dün anahtarımı kaybettim. 2yere uğramıştım sordum, oralarda unutmamışım. Arkadaşımın arabasıyla gitmiştik ondan haber bekliyorum arabasına bakacak. Eğer arabada da yoksa çilingir çağırıp kilidi değiştiricem. Kapının üstüne unutmuş olabilirim. Belki de biri almıştır diye düşünüyorum. Korkuyla oturacağıma işimi sağlama alayım dedim.
Su faturasını 3 aydır ödememiştim. Onu yatırdım. Burda 2 senede ödemeseniz de suyunuz kesilmiyor ve 1 senelik faturaya en fazla 1-2 lira faiz işliyor. Keşke aynısı elektrik içinde geçerli olsa....

başarılar dilerim pınarcım. inşallah her şey gönlüne göre olur. maaşa geçince de gelsin çil çil altınlar
İnşallah canım. :) maaşa gelince öyle olacak gibi... Annem parandan şu kadar ver bana şunu yapıcsm bunu yapıcam diyordu bi ara... Dedim kusura bakma.. Ben birikim yapıcam... Ha eve bi ihtiyaç olur veririm ama benim adıma ve benim maaşımla bişey yapmayı kes dedim... Daha mı.. Bidaha bişey demiyo

anneye ağır olmuş o laf sanki pınar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…