- 8 Aralık 2013
- 7.844
- 17.295
- 448
- Konu Sahibi sempatik_kiz
-
- #9.461
Alanya dimçayı :)Neresi burasiii?? Çok guzellll.
Mandalina anneme A101 den makine aldık bende pazardan 2-3tlye kumaş alıyorum annem kışın halk egıtıme güdecek kursa kotondan kalıp çıkarıyoruz artık bana yeni kıyafetler dikecekBenim de tam tersi çok hevesım var
Ortaokulda kumaşın üstüne oturup bacaklarımı çizip kumaşı keser sonra elimde dikerdim
Ağ kısmını ayarlayamamıştım sadece ama üstüme uzun şeylerle giyiyordum
İspanyol tayt pantolon gibi bişey dikmiştim
Kumaşı ziyan ettim orası ayrı konu ama hevesim var :)
Dikiş makinası alıp evde uğraşsam mı diyorum sonra beceremezsem yazık o kadar parama diys vazgeçiyorum
Zaten sade Bi tarzım var kotondan 70 liraya alacağım düz bluzu dikmek çok hoş olurdu bence
Ayy bizim içinde gez :)Alanya dimçayı :)
Owwww küçük şubeler mandalin butik olsun büyük mağazalar portakal
Zengin olur da tanımazsan döverim vallahi
O değilde azcık pratik yap beden ölçülerimi yollayacağım sana
Haftasonu dikiş eviatölye falan mı kiralasak ne yapsak? biri kalıp çıkarır, biri keser, biri teğeller, ben de makine dikişlerini hallederim. kendi işimizi kurmuş oluruz
Can'ım bende hep halk eğitimi Kursu buldum.. Onlarda mesai saatlerinde kurs veriyo o yüzden uymadı banaMandalina anneme A101 den makine aldık bende pazardan 2-3tlye kumaş alıyorum annem kışın halk egıtıme güdecek kursa kotondan kalıp çıkarıyoruz artık bana yeni kıyafetler dikecek
Evliligin hayirli olsun.darisi biz bekarlara olsunSelamlar.
Ben de katilabilir miyim araniza? Oncelikle hepinizin birikimleri bol ve bereketli olsun insallah.
Kendimi tanitayim. Yeni evliyim daha 1 senemiz dolmadi.
Bizim evliligimiz cok ani oldu. Hic beklemiyorduk. bir anda gelisti her sey.
Su an borc icindeyiz.
Esim araba icin kredi cekmisti ortada evlilik gibi bir olay yokken. Hemen hemen 2 yillik onun borcu var. Aylik 1100 ona gidiyor. Askeri personel oldugu icin tayinimiz cikti tasindik sonra tasindigimiz evden memnun olmadik ve 15 gun icinde tekrar tasindik ve 1 yilda 3 ev degistirdik boylece.. Tasinma masraflari kira depozito emlakci komisyonu derken rahat 5 6 bin gitmistir.
Hangi ay hah tamam bu sefer biraz rahatliyoruz dediysek ekstra bir sey cikti. Mesela evimizin penceresinin onundeki agirlik esimin dikkatsizligi sebebiyle asagiya uctu ve bir arabaya zarar verdik istemeden. Izne gittik geldik biraz ani oldu bu da geldigimde dolaptaki her sey bozulmus tekrar market alisverisi izinde harcanan para derken cok acildik. Bu ay zaten kurban var. Acikogretim harclari da var. Iyice dibi gorecegiz sanirim.
Kredi karti borcumuz var.
Maas hesabindaki eksi bakiyeye de girmis durumdayiz.
Benim oncelikli hedefim luzumsuz harcamalari kesmek veya minimuma indirmek. Kumbaram var ama nakit lazim oluyor diye sadece bozuk paralari atacagim icine. Kredi karti borcunu ve eksi bakiyeyi hallettikten sonra da birikime baslarim.Zaten maastan her ay kesiliyor bir miktar.
Hoşgeldin canım öncelikle... Dediğin gibi bu kadar borçla büyük bir birikim belki biraz zor ama küçük bozukluklarla başlamak en iyisi olacak. Birde faturalarda mutfakta alışverişte tasarrufa da gidip bunu başarabilirsin rahatlıkla. :) bir de o ufak paralarla biriktirdiğini enparada hesap açıp altın dolar hesapları ds açıp ufak da olsa birşeyler alabilirsin bence. :)Selamlar.
Ben de katilabilir miyim araniza? Oncelikle hepinizin birikimleri bol ve bereketli olsun insallah.
Su an borc icindeyiz.
Esim araba icin kredi cekmisti ortada evlilik gibi bir olay yokken. Hemen hemen 2 yillik onun borcu var. Aylik 1100 ona gidiyor. Askeri personel oldugu icin tayinimiz cikti tasindik sonra tasindigimiz evden memnun olmadik ve 15 gun icinde tekrar tasindik ve 1 yilda 3 ev degistirdik boylece.. Tasinma masraflari kira depozito emlakci komisyonu derken rahat 5 6 bin gitmistir.
Hangi ay hah tamam bu sefer biraz rahatliyoruz dediysek ekstra bir sey cikti. Mesela evimizin penceresinin onundeki agirlik esimin dikkatsizligi sebebiyle asagiya uctu ve bir arabaya zarar verdik istemeden. Izne gittik geldik biraz ani oldu bu da geldigimde dolaptaki her sey bozulmus tekrar market alisverisi izinde harcanan para derken cok acildik. Bu ay zaten kurban var. Acikogretim harclari da var. Iyice dibi gorecegiz sanirim.
Benim oncelikli hedefim luzumsuz harcamalari kesmek veya minimuma indirmek. Kumbaram var ama nakit lazim oluyor diye sadece bozuk paralari atacagim icine. Kredi karti borcunu ve eksi bakiyeyi hallettikten sonra da birikime baslarim.Zaten maastan her ay kesiliyor bir miktar.
Hoşgeldiniz öncelikleSelamlar.
Su an borc icindeyiz.
Evliligin hayirli olsun.darisi biz bekarlara olsun
Yeni evlisin borcsuz evlenen cok azdir zaten.kendine kumbara yap bozuk kucuk buyuk deme at icine ve unut parayi kumbara dolunca acarsin ve guzel para birikir bu sekilde
Hosbuldumcanim cok tesekkur ederimHoşgeldin canım öncelikle... Dediğin gibi bu kadar borçla büyük bir birikim belki biraz zor ama küçük bozukluklarla başlamak en iyisi olacak. Birde faturalarda mutfakta alışverişte tasarrufa da gidip bunu başarabilirsin rahatlıkla. :) bir de o ufak paralarla biriktirdiğini enparada hesap açıp altın dolar hesapları ds açıp ufak da olsa birşeyler alabilirsin bence. :)
Tesekkur ederim hosbuldum.Hoşgeldiniz öncelikle
Ben de bu topiklere geldiğimde kredilerim, kart borçlarımız, maaş ekside idi vs.
Aylık bütçemi yaptım ilk birkaç ay anca haftalık yemek listemi, tasarruf edebilmenin yollarını falan yapabilmeye uğraştım.
3ay sonrası aylık bütçem düzenli olmaya basladı çünkü artık neye ne kadar para hsrcadığımızı gördüm o ara hem aylık birikime ayırdım hem her ay bir çeyrek yaptım düğünler ve Doğumlara ayrıyeten diş tedavisi gördüm hem de onu ödedim.
Ilk aylar her harcamamı not alıyordum artık almıyorum çünkü zaten Gereksiz bir seyler almamaya çalışıyorum.
Gelir gider listesi yap haftalık yemek listesi yap her ay az da olsa aylık birikime para ayır
Insan zamanla alışıyor ben alıştım her ay düzenli dün baktım hatta 6aylık birikim hedefimi tutturmuşum hedefim planıma göre 2.250 idi ben 3.000yapmışım
bakalım yıllık tan nasıl bir sonuç çıkacak
hoşgeldin...istedikten sonra yaparsın..birde buraya çok sık takılırsan daha fazla motive olursunSelamlar.
Su an borc icindeyiz.
Canım bu enpara denilen olay finansbankın internet bankacılığıdır. Hiçbir şekilde hesap işletim ücreti almazlar. Zaten enpara diye yazsan bütün bilgiler önüne dökülüyor. :)Cok tesekkur ederim. Darisi isteyen herkese olsun hayirlisiyla insallah :)
Bozuk biriktirmeyi cok severim zaten ama baska yerlerden ipin ucunu kaciriyorum
Hosbuldumcanim cok tesekkur ederim
Faturalarimiz bu ay cok komikti. Evde olmayinca sicak suyumuz falan 1.5 tl gelmis
Fatura konusunda problem yok. Tv yok bizde ki en cok elektrigi o harciyordur bence. Zaten yeni evli ve yeni tasinmis olunca (hicbir odanin duzeni yok daha) ayni odada oturuyoruz ordan da gitmiyor bir seyonumuzkedi ay ne olacak bakalim merak ediyorumediyorum.
Market isi cok problem bizim. Esim de ben De yiyecek olunca atliyoruz hemen. Ama kararliyim en azindan abur cuburu azaltmak lazim.
Bu enpara konusunu yeni duyuyorum. Henuz internetimiz baglanmadi. Baglansin da genis genis arastirayim. Nasil oluyor anlik alim satim gibi mi ?
Cok tesekkur ederim tekrar. Sizleri ornek alacagim
Güle güle kullansın Bebişin üstünde paralansınlarBebis kumbaramizdan 400 tl çıktı.. bebegime kıyafetler aldım hastane çıkışı zibin falan hala kisliklar çıkmamış onları alamadık yeni kumbara yapi caz onlar içinde
Canım ulus ucuzdurCumartesi 3-4 günlüğüne gezmek için Ankaraya gidicem kızlar, Allah izin verirse. Bir hesap kitap yaptım ve yemeğe gitmedim eve geldim dünden kalan yemeklerimi ısıtıp yedim mis gibiBu şekilde hiç para harcamadım ve günü 0 harcamayla kapadım
Yemek parasını kumbarama atayım dedim ama baktım paramda yokmuşsadece 10 TL atabildim. Gitsemde kredi kartından çekecekmişim.
Bu arada Ankara'da nerde ne yenir, nerden ucuz alışveriş yapılır, bilenler yardım etsin lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?