• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Günaydın kızlar, hepinize bol birikimli günler diliyorum. Sabah sabah kumbarama 20 euro attım :confused: Günü çok masrafa girmeden kapamam gerek. Ama bugün çok da gezmek istiyorum ne yapsam bilemedim :KK64:
Zaten bir kaç gün sonra 2 ayrı şehre tatile gidicem ve inanılmaz yol masrafım olacak :KK17:
gez canım sen de. gezince illa çok para harcamak gerekmiyor ki:KK49:tok çıkarsan, yol parası hadi dondurma, çay parası olsun.:KK66:

Dönemsel anlaşmıştım canım. Bana katkıları çok oldu, deneyim anlamında. Hayırlısı artık. Doğumdan bir süre sonra yeniden başlayacağım buraya veya bir başka yere.
anladım canım. allah gönlüne göre versin.:KK66: bebişin de kısmetiyle gelsin, evinize bereket ve huzur getirsin inşallah

anladım canım. allah gönlüne göre versin.:KK66: bebişin de kısmetiyle gelsin, evinize bereket ve huzur getirsin inşallah
Çok teşekkür ederim.:KK68:
Ona inancım sonsuz zaten.

Kumbaraya sabah 2,5 tl attım. Kenarda 70 tl param var. Onu da harcamazsam altın için ayıracağım. Aldığım gramlarda 22 ayarmış onları da çeyreğe çevirip gram alışına 24 ayardan devam edeceğim.
Hem kumbaraya atıp (bebek için) hem ayda bir altın alamayacağım işten ayrılınca ama iki ayda bir alabilirim diye düşünüyorum.
Bakalım.

gez canım sen de. gezince illa çok para harcamak gerekmiyor ki:KK49:tok çıkarsan, yol parası hadi dondurma, çay parası olsun.:KK66:
Sıcakta kuru kuru gezilmiyorki :KK43: arkadaşları ayartıp yemeğe gitmeyi planlıyorum. Bakalım bir okula gideyimde duruma göre karar vercem artık :KK53: Oturduğumuz yere çok yakın çay kenarında çok güzel yerler var. İnsana güzel geliyor böyle değişiklik
alanya_dimcayi_pinarbasi.jpg

Sıcakta kuru kuru gezilmiyorki :KK43: arkadaşları ayartıp yemeğe gitmeyi planlıyorum. Bakalım bir okula gideyimde duruma göre karar vercem artık :KK53: Oturduğumuz yere çok yakın çay kenarında çok güzel yerler var. İnsana güzel geliyor böyle değişiklik Eki Görüntüle 1875401
her şeyin bedeli var. bir şeyi çok istiyorsam, istediğimden de eminsem yaparım. gezmekse gezmek, almaksa almak. sonra da hiç geri dönüp pişmanlık yaşamam. o noktaya gelene kadar yeterince düşünmüşümdür. sen de gez gitsin canım:KK51:

her ay gezmek için belli bir bütçe ayırıyordum. o bütçeyi hiç aşmadım, bazen de bütçeden artıyordu. ben de o parayı hemen birikime dahil ediyordum. evlendiğimden beri, çok yeni olduğumuz için sabit bütçe ayırmıyoruz. uçuk harcamalar olmasa da bu günler geri gelmeyecek anı biriktirelim deyip geziyoruz valla:KK48:yarın öbür gün bebek olursa istediğimiz kadar gezemeyiz zaten. her şeyden biraz, içimizde kalmasın di mi ama:KK49:

Sıcakta kuru kuru gezilmiyorki :KK43: arkadaşları ayartıp yemeğe gitmeyi planlıyorum. Bakalım bir okula gideyimde duruma göre karar vercem artık :KK53: Oturduğumuz yere çok yakın çay kenarında çok güzel yerler var. İnsana güzel geliyor böyle değişiklik Eki Görüntüle 1875401

Gezemiyeceksek, insanca yaşayamayacaksak o birikiminde bir anlamı kalmıyor. Ben birikimi israftan kısarak yapmayı seviyorum.
Gezmek insanın ruhuna bir ihtiyaç ve olmalı. Yoksa o birikimde kazandığımız paralarda mutlu etmez bizi.

İyi eğlenceler. O çay buz gibidir şimdi.:21:

bir çok bankanın, hemen her bankanın bünyesinde bulundurduğu yatırım hesaplarından biridir. bankada hesabınız varsa, internet bankacılığı şifreniz de varsa, internet üzerinden bile hesabı açabilirsiniz. alım satımları da yine internet bankacılığı üzerinden yapabilirsiniz. ister 22 ayar, ster 24 ayar külçe altın biriktirebilirsiniz. altınlar fiziki olarak elinize geçmez. alırsınız altın hesabınızda biriktirirsiniz, satarsınız vadesiz hesabınıza aktarırsınız. fiziki altını bozdururken çeyrekte 5-6 TL zarar ederken, altın hesabında sadece kuruşlar oynar. elinizde bulunan, saklamakta zorlandığınız altınları, altın hesabınızın olduğu bankanın altın gününde götürürsünüz. experler tarafından değerlendirilir ve zararsız bir şekilde kaç gram altınınız varsa, hesabınıza geçirirsiniz. ziynetler 22 ayardır, bankada 24 ayar külçe biriktiriyorsanız, elinizdeki altınlarda 24 ayar altın miktarı experlerce hesaplanır, bu şekilde hesabınıza geçer. ben yıllardır kullanıyorum ve çok memnunum.
Teşekkürler:-) Peki hangi banka daha kârlı?

oyyyy ne güzel bi manzara
burda gün ne güzel doğar ne güzel batar :KK19:

uçuk harcamalar olmasa da bu günler geri gelmeyecek anı biriktirelim deyip geziyoruz valla:KK48:yarın öbür gün bebek olursa istediğimiz kadar gezemeyiz zaten. her şeyden biraz, içimizde kalmasın di mi ama:KK49:
kesinlikle katılıyorum
bugunler asla gerı gelmeyecek milyon versek de gelmeyecek
o yüzden abartmadan gezip tozup hayatın tadını çıkarmak lazım

Back