• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

7 eylül de nihayet izne çıkabileceğiz . Dönüş 20 si . Bayram dolayısı ile uçak biletleri de uçmuş özellikle dönüş . Napalım senedir en çok iki kez çıkabiliyoruz zaten terör bölgesi vs derken havayolu bizim için çok daha güvenli . 1200 civarı uçak biletlerimiz gidiş dönüş . Kurbanlık daha bakamadık . Evimizde olamıcaz ama kesmeden de olmaz. Sonuçta ibadet
nerdesiniz canım.kurban için diyanete vekalet verebilirsiniz onlar sizin adınıza kesip fakirlere dağıtıyor

Suveybe13 Suveybe13 arada oluyosa dert değil ama sürekli eşinize kalıyosa ihale sıkıntı büyük. Mesela bende arkadaşlarla çıktığımızda hemen atlıyorum ödüyorum her seferinde. Artık arkadaşlarımda bende öyle alışmışızki kimse davranmıyo kasaya gştmeye,bende kuzu kuzu kasaya doğru yol alıyorum
Hatta bazen az param var diye bahane bulup gidemiyorum bile. Eşinizde ben gibiyse vahki ne vah..
bu ara çok sıklaştı gezmeleri gece gündüz geziyorlar birinde olmasa diğerinde eşime kalıyor çünkü durmuyorlar bir yerde yemeklerini yiyorlar bir yerde tatlılarını başka bi yerde nargilelerini içiyorlar illaki birinden birini ödüyor eşim

nerdesiniz canım.kurban için diyanete vekalet verebilirsiniz onlar sizin adınıza kesip fakirlere dağıtıyor
aslında düşünmedim değil ama kendi akrabalarım arasında da ihtiyacı olanlar var. kesip pay etmek niyetindeyim. bakalım kısmet herşey.
evliliğimin ilk senesinde önemsememiştim kurban olayını .ne gerek var gezelim tozalım o parayla vs. düşünmüştüm.ama kurbandan kıstıgım para fazlasıyla çıktı hanemizden.yaşadıklarımdan dolayı fazlasıyla önemsiyorum artık

Bak ya zorla para harcatcak bana :sopa: Ben kapandı diyosam, kapanmıştır :KK34:
Bu lafın üstüne bir şey çıkarda benim cüzdan boşalırmış :KK17:
ağzını hayra aç sempatik_kiz sempatik_kiz . ben ne zaman bir şeye oldu-bitti gözüyle baksam, tombaladan bir şey çıkar da:olamaz:

Bak ya zorla para harcatcak bana :sopa: Ben kapandı diyosam, kapanmıştır :KK34:
Bu lafın üstüne bir şey çıkarda benim cüzdan boşalırmış :KK17:
Yok yok saka yaptim tamam gun kapanmistir skor sifir harcama:dondurma:
Ben sabah sabah cok harcadim bi an kiskandim sifir harcamayi duyunca:KK34:

kızlar bugün eşimle dışardaydık işlerimiz vardı
eşim dışarda bi yerde yemek yemek istedi engellemeye çalıştım ama beni dinlemedi:mad:
yine gitti paracıklar
yemeğe 40 verdik
dört tane kıyafetimi tadilata verdim 29 tl tuttu onlar
kumbaraya da 10 tl attım
tabi eşim yine kızdı ay kızlar bana yardım edin harcamaya gelince sıkışıcağımız aklına gelmiyor ama ben kumbaraya atınca kızıyor
vallaha yorulmaya başladım:cry:

eşim dışarda bi yerde yemek yemek istedi engellemeye çalıştım ama beni dinlemedi:mad:
yine gitti paracıklar
yemeğe 40 verdik
kumbaraya da 10 tl attım
tabi eşim yine kızdı ay kızlar bana yardım edin harcamaya gelince sıkışıcağımız aklına gelmiyor ama ben kumbaraya atınca kızıyor
Canım kızarak veya o ses tonunda söyleme... İşte kumbaradan konu açıldığında vieley olursa kenarda köşede bir kötü gün parası diye anlat da anlat... Yavaş yavaş bilinç altına sok. Birden olmaz ama yavaş yavaş.

Canım kızarak veya o ses tonunda söyleme... İşte kumbaradan konu açıldığında vieley olursa kenarda köşede bir kötü gün parası diye anlat da anlat... Yavaş yavaş bilinç altına sok. Birden olmaz ama yavaş yavaş.
evet diyorum ama aynı. sabredeyim bakayım inşallah devam etmez böyle davranmaya

Yavaş yavaş canım. Gerçi ailede görmediyse biraz zorlanırsın biraz ama... O da zamanla alışır sen sakın moralini bozma.
aksine eskiden hep para biriktirirmiş biriktirdiği paralarıda babasına verirmiş. sonra nazar değdirdiler bana diyor bir daha biriktiremedim dedi.

Kızlar bursa da böyle evde yapabileceğim ek iş arıyorum ama yok bilginiz varsa payladirmisiniz bende 2 çocuğunun geçiciiiçin bişeyler yapmak istiyorum ama bulamıyorum böyle is veren firmalari
canım bu doğum günleri için yapılan hazırlıklar oluyor ya onları yapabilirsin ama malzemeler pahalı ben geçen gün oğlum bir yaşına girecek kendim yapmak istedim ama herşey çok pahalıydı ama yerindende kaynaklanabilir

yine gitti paracıklar
yemeğe 40 verdik
kumbaraya da 10 tl attım
canım eşin günlük yaşamayı sevenlerden galiba. birikim yapınca kendini cendereye girmiş hissediyordur. bu kafayı değiştirmesi zaman alır. yanında sürekli birikim, kumbara lafını dillendirmesen? ya da en başında kumbaradan haberi olmasaydı, bu mümkün müydü?

Kızlar bursa da böyle evde yapabileceğim ek iş arıyorum ama yok bilginiz varsa payladirmisiniz bende 2 çocuğunun geçiciiiçin bişeyler yapmak istiyorum ama bulamıyorum böyle is veren firmalari
canım ben bursadayım. çarşıda çiçek ızgara vardı önceden onun altında murat yün vardı. bir kaç yıl önce el değiştirmiş. şimdiki adı filiz yün. ben de metroda kadınlardan duydum, onlar galiba bu tip işleri evlere veriyorlarmış. istersen bir git, görüş.

canım eşin günlük yaşamayı sevenlerden galiba. birikim yapınca kendini cendereye girmiş hissediyordur. bu kafayı değiştirmesi zaman alır. yanında sürekli birikim, kumbara lafını dillendirmesen? ya da en başında kumbaradan haberi olmasaydı, bu mümkün müydü?
ne bilim onuda heveslendirmek istedim birlikte tasarruf edelim dedim
eşim hiç düşünmeden harcar parayı o yüzden artık bütün maaşını çekip bana veriyor
benden istiyor parayı tabi bu sayede paranın hesabını yapabiliyorum
yemeğe gezmeye gereksiz bi sürü şeye para gidiyor
önceden bu şeyler kadında biter derdi ama beni dinlemiyor ki:duduk:

ne bilim onuda heveslendirmek istedim birlikte tasarruf edelim dedim
eşim hiç düşünmeden harcar parayı o yüzden artık bütün maaşını çekip bana veriyor
benden istiyor parayı tabi bu sayede paranın hesabını yapabiliyorum
yemeğe gezmeye gereksiz bi sürü şeye para gidiyor
önceden bu şeyler kadında biter derdi ama beni dinlemiyor ki:duduk:
bence canım kumbara işini unutmuş gibi yap. madem paranın yönetimini sana verdi, verdiğinle yetinmesini sağla. ama çok da kısıtlama adamı. dışarıda yemek için aylık belli bir limit koy mesela. atıyorum ayda iki kere yemeğe çıkalım, şu kadar harcayalım gibi. yavaş yavaş da azalt. bunun için de evinde sürekli yemeğin olması lazım. açken gezmeye çıkmayın. onun seveceği şeyler hazırlayıp, yiyin ondan sonra çıkın. olmaz mı?

bu arada sen çalışıyor musun?

Back