birikim yapabilmenin yolları

Bugün, bu ay bozdurmak zorunda kaldığım dolarlarının para üstünü koydum kenara. 140 tl 1 tl de bozuk kalmış cuzdanımın kıyı köşesinde. Allah bereket versin yinede.
ver paşam demeyip, ve köşem demişsin Bensendetutuklukaldim ne güzel. yine biriktirirsin, bereket versin canım

Az önce netten 95 TL'ye siyah bir bluz aldım. 2 taksit yaptırdım. Bu aldığım son kıyafet kıyafet kızlar. Çok uzun bir süre kıyafet alışverişi yapmıycam. 2 ayda 1200 TLye yakın giyim alışverişi yapmışım. Ama gardolabı komple oluşturdum artık

sempatik_kiz sen dolabını yeniliyorsun sanırım. ben de çeyiz hazırlığında epey bir kıyafete para dökmüştüm. indirimleri takip ettim hep, şimdi yeni yeni çıkarıp giyiyorum. çok iyi oldu. evimizin yakınında bir butik var, tam tarzım kıyafetler var. yazlık bir kaç tişört ve pantolon eksiğim var. indirimini bekliyorum bakalım. aldıklarını güle güle giy canım.

iyi gnlerde giy canım.2 ay için hatrı sayılır bi harcama olmuş gerçekten

Sağol cnm :) Yenilemekten ziyade, yeni kapandığım için, sil baştan bir gardolap oluşturuyorum

Ama csbım zaten kapandığın için bu sefer ona göre giyinmen lazım. O kadarcık olsun. Güle güle kullanmayı nasip etsin rabbim :)

kızlar bu pazardan itibaren hemen her pazar aile büyükleri yemeğe davet edecek. sıkıcı gibi görünse de kaynaşma açısından bence iyi. hem cumartesi hem pazar çağırmıyorlar. bize sordular biz de pazarları olsun dedik. ertesi gün iş olduğu için ziyareti kısa kesebiliriz diye. önce anneler, sonra halalar, amcalar, dayılar, teyzeler falan. biz giderken anneciğimin tül keselere hazırladığı havlu, tülbent ve çorapları hediye olarak götüreceğiz. onlar da herkes durumuna göre bize ya çeyrek, ya grm altın verecekler. ayyy ben bu adetimizi pek seviyorum

bu arada anne ve babalara özenli birer paket hazırlamayı düşünüyorum. iki anneye de birer bluz, babalara gömlek çorap vs. annemin hazırladıklarını yine anneme götürmek komik olur yani

Son düzenleme:
Valla canım adetleriniz çok güzelmiş. :) anneye babaya düşündüğün hediyeler mantıklı. Belli bir yaştan sonra bazı hediyelerinde gereği olmuyo bence

güzel adetlerimiz var evet ama komik olmaz annenin hoşuna gider :) biz el öpmesine tatlı alıp gitmiştik , çünkü bizde yakın akrabalara davetiye verilirken ''okuma'' derler , annem hepsine ayrı ayrı bohça yapmıştı ( bluz eşarp iç çamaşır havlu seccade patik lif çorap gömlek ) düğüne böyle davet edilir yakınlarımız . ki benim taraf kalabalık , yine çeyimize yardıma geldiklerinde de bir bohça yapmıştı el sağlığı niyetine , aynı şekilde eşimin tarafına da bohçalar yapıldı verildi . farklı şehirlerdeyiz düğün eşimin memleketinde oldu , orda çok kalamadık , iki tarafta da gittiklerimiz çeyrek taktı dayım teyzemlerim falan zaten nişanda altın düğünde bilezik taktılar hepsi , annem ve halam büyük altın taktılar bana eşime de gömlek kazak almışlardı :) biz bir kg tatlıyı altına çevirip geldik hoşumada gitmişti :)

Janita cicibizi sizin eşleriniz nereli ya... Bende mi oralara gelin gitdem naaapsam
:) ben sivas-eşim kayseri , ben zulayı kendi ailemin taktıkları ile doldurdum :) helal olsun o bohçalar da ucuz değildi ... hediyesiz davet edilmezmiş elalem bize gülermiş dedi annem ki çok eski adetmiş , evin ilk gelini olunca adım attığım yer altın verdi :) hatta çıkarken halama yarında geleyim mi diye sormuştum tam altın olmaz çeyrekte olur demiştim:)

ama genelde ilk gelin yada bebek eve geldiğinde boş bırakılmaz ,,, hediye para altın verilir , ayakbastı parası . bide eşimin tarafında hamilelik müjdesi var , ben oraya gidince yeni hamileydim kayınvalidemler hacca idi görümceme vekalet vermiş , o zamanda tam altın parası verdiler bana göz aydınlığı için bilmiyordum şaşırmıştım , ama parayı alırken hiçte utanmadım :)

Aslında yapılsakar dediğin gibi çok güzel adetlerimiz var... Artık eskisi gibi değil hiçbişey malesef. Yine anneniz ysşatmak istemiş belli ki :)

Valla canım adetleriniz çok güzelmiş. :) anneye babaya düşündüğün hediyeler mantıklı. Belli bir yaştan sonra bazı hediyelerinde gereği olmuyo bence
havlular, oyalı tülbentler, çoraplar vs annem ve diğer yakınlar tarafından yapılmış. yemeğe davet adeti var. genelde gençler de pasta, tatlı vs götürür. o kadar çok yapmışlar ki onları kullanmaya ömrüm yetmezannem de davetlere giderken masraf etmezsiniz, bunları götürürsünüz dedi ve süslü tül keselere koydu. hem hatıra olur dedi, durum bu işte canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…