birikim yapabilmenin yolları

ne bileyim zaten 1 kg et alsan 40 tl, bir de benim küçük kızım olduğundan dengeli bir şekilde her şeyden yedirmeye çalışıyorum. Bir pazara girsem 50 tl, hakkaten bravo 200 tl ya kapatmak benim için inanılmaz olurdu

Kiz haftada 1 kutu dondurma yesen zaten 50 tl ediyor. Tereyag aldin 20 liranin altinda yok nerdeyse. Bi de ben ay ay yaziyorum ne aldiysam. gene 200 e dusemedim.

Kiz haftada 1 kutu dondurma yesen zaten 50 tl ediyor. Tereyag aldin 20 liranin altinda yok nerdeyse. Bi de ben ay ay yaziyorum ne aldiysam. gene 200 e dusemedim.
Bimde ve şokta kendi markalarının dondurmaları var 3.5 tl kiloluklar :) maraş diye tabir ettikleri de 7 küsür tl.. :)

ben
Önceden ne kadar harcadığımı bilmezdim ama burda bir arkadaştan öğrenmiştim. Cep telefonuna bir program indirdim o sayede biliyorum bende. Her gün neye ne kadar harcadıysam o uygulamaya yazıyorum. Diyelimki 1 kg tereyağı aldın o 1 ayda bitmiyordur muhtemelen. Mesela sütaşın 1 kg süzme peynirini aldım. Bir ayda Sadece yarısı yendi kalanı bozulmasın diye mecburen yufka alıp börek yaptım ve buzluğa attım. Birde canım biz tüm gün evde yokuz sadece akşam yemeği pişiriyor bizde. Onunda etkisi var. Yarım kilo sebze yemeği yapsak 3 gün yiyecek kadar çıkıyor

Valla bizde bir tek aksamlari evdeyiz ama yiyomusuz demekki.. bi tencere yemek ayni gun bitiyor..ertesi gune nadir kalmaz genelde.

Aldıklarında indirim takip ediyormusun cnm belki o zmn dahada düşer fiyatı.
Mesela ben bulaşık makinesi deterjanı olarak pril sıvı kullanıyorum. 15 TLye almıştım. Aldıktan sonra indirime girdi. 9 Tl falandı sanırım. Gittim 4 tane daha aldım ve 1 seneye yakın kullanırız neredeyse.
Geçen yazdan 5 tane sıvı çamaşır makinesi deterjanı almıştım bu ay sonuncusunu kullanıyoruz. Sanırım normal fiyatı 20 Tl falandı ve ben kipa indirminden 8-9 TL civarı bir rakama almıştım

Bizde de akşam yemeği yeniyor ama kız için kahvaltılık alıyoum ilaveten
bir de ben yemeği 1 kerelik yapıyorum ertesi güne kalanı yemezler, israf olmasın diye. Kuru yemişi vs, dur bakalım bir sonraki ay her gıda alışverişimi not alayım ne kadar olacak

Valla bizde bir tek aksamlari evdeyiz ama yiyomusuz demekki.. bi tencere yemek ayni gun bitiyor..ertesi gune nadir kalmaz genelde.
Bizde kalıyor cnm hatta sırf bu yüzden buzluğu çok aktif kullanırım.
Yarım kilo taze fasulye yapsam 3 gün yetecek kadar çıkıyor. Bu yüzden birazını buzluğa atıyorum hemen. Daha azınıda pişirememki

Takip ediyorum genelde temizlik uru cok gitmiyor yumusatici felan kullanmam ya da ne bilim yer silmek icin extra bi urun su isimi goruyor.

Bulasik makinasi deterjanini evlendigimde almistim daha yarilayamadim 2 gune bir calistiriyorum. Bitmedi daha 9 aylik evliyim bu arada
Aycicek yagini ikililerden aliyorum yada 5 kiloluk onlar 2-3 ay gidiyor.
Zeytin yagi rivera komili disinda yiyemiyorum salatalari 2 kilosunu 33 tl ye aldim gecen ay, 47 liraydi..oda beni 3-4 ay idare ediyor
Fairy kullaniyroum elde bulasik icin 3.95 e aldim 2 ay gidiyor bana..

O zaman neden bu kadar tutuyor bilemiycem Biz çok zeytin yağıda tüketmiyoruz. HAzırlarının pek bir faydası olduğunu düşünmüyorumHer sene 5 kg bir tanıdığımız bahçesinden sıktırıp bizede getirir. Ama oda çok ağır kokuyor

Valla bende bilemedim benimde ajandam var gun gun ne aldim ne yaptim, yazarim. Tum fisleri de biriktiriyorum ay sonunda esim is yerine goturuyor orda masraf gosterip kullaniyorlar.o Yuzden ne aldim ne bitti hep yazili aslinda ama yiyomusuz demek ki.. bakalim bu ay biraz daha ozen gostercem hedef 200 pazar alisverisi haric bakalim becerebilecekmiyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…