- Konu Sahibi sempatik_kiz
-
- #7.681
ne bileyim zaten 1 kg et alsan 40 tl, bir de benim küçük kızım olduğundan dengeli bir şekilde her şeyden yedirmeye çalışıyorum. Bir pazara girsem 50 tl, hakkaten bravo 200 tl ya kapatmak benim için inanılmaz olurduAçıkçası bende bu kadar yüksek miktarları duyunca şaşırıyorumAma biz evde iki kişiyiz, ve hep indirimleri takip ederim. Belkide bu yüzden ucuza kapatıyorumdur.İndirimsiz bir şey aldığım çok nadirdir. Mesela sıvı yağ indirime girdiyse 3 tane alırım. Onu çok uzun bir müddet kullanırız.
Salam, sucuk, asitli içecekler, meyve suları vs. bizim evimize hiç girmez. Normelde eve aldığımız tek abur cubur dondurma (benim için) ve bitter çikolatadır (annem için). Sadece ramazan diye biraz fazla abarttım bu sefer.
Açıkçası bende bu kadar yüksek miktarları duyunca şaşırıyorumAma biz evde iki kişiyiz, ve hep indirimleri takip ederim. Belkide bu yüzden ucuza kapatıyorumdur.İndirimsiz bir şey aldığım çok nadirdir. Mesela sıvı yağ indirime girdiyse 3 tane alırım. Onu çok uzun bir müddet kullanırız.
Salam, sucuk, asitli içecekler, meyve suları vs. bizim evimize hiç girmez. Normelde eve aldığımız tek abur cubur dondurma (benim için) ve bitter çikolatadır (annem için). Sadece ramazan diye biraz fazla abarttım bu sefer.
Bimde ve şokta kendi markalarının dondurmaları var 3.5 tl kiloluklar :) maraş diye tabir ettikleri de 7 küsür tl.. :)Kiz haftada 1 kutu dondurma yesen zaten 50 tl ediyor. Tereyag aldin 20 liranin altinda yok nerdeyse. Bi de ben ay ay yaziyorum ne aldiysam. gene 200 e dusemedim.
benne bileyim zaten 1 kg et alsan 40 tl, bir de benim küçük kızım olduğundan dengeli bir şekilde her şeyden yedirmeye çalışıyorum. Bir pazara girsem 50 tl, hakkaten bravo 200 tl ya kapatmak benim için inanılmaz olurdu
Önceden ne kadar harcadığımı bilmezdim ama burda bir arkadaştan öğrenmiştim. Cep telefonuna bir program indirdim o sayede biliyorum bende. Her gün neye ne kadar harcadıysam o uygulamaya yazıyorum. Diyelimki 1 kg tereyağı aldın o 1 ayda bitmiyordur muhtemelen. Mesela sütaşın 1 kg süzme peynirini aldım. Bir ayda Sadece yarısı yendi kalanı bozulmasın diye mecburen yufka alıp börek yaptım ve buzluğa attım. Birde canım biz tüm gün evde yokuz sadece akşam yemeği pişiriyor bizde. Onunda etkisi var. Yarım kilo sebze yemeği yapsak 3 gün yiyecek kadar çıkıyorKiz haftada 1 kutu dondurma yesen zaten 50 tl ediyor. Tereyag aldin 20 liranin altinda yok nerdeyse. Bi de ben ay ay yaziyorum ne aldiysam. gene 200 e dusemedim.
ben
Önceden ne kadar harcadığımı bilmezdim ama burda bir arkadaştan öğrenmiştim. Cep telefonuna bir program indirdim o sayede biliyorum bende. Her gün neye ne kadar harcadıysam o uygulamaya yazıyorum. Diyelimki 1 kg tereyağı aldın o 1 ayda bitmiyordur muhtemelen. Mesela sütaşın 1 kg süzme peynirini aldım. Bir ayda Sadece yarısı yendi kalanı bozulmasın diye mecburen yufka alıp börek yaptım ve buzluğa attım. Birde canım biz tüm gün evde yokuz sadece akşam yemeği pişiriyor bizde. Onunda etkisi var. Yarım kilo sebze yemeği yapsak 3 gün yiyecek kadar çıkıyor
Aldıklarında indirim takip ediyormusun cnm belki o zmn dahada düşer fiyatı.Valla usenmedim oturdum tum fisleri topladim
Ay basindan bu gune kadar ;
BIM -113,53
A101 - 10
MIGROS - 63,39
Happay center (gida) - 128,75
Mahalle marketi 128,75 -
Firin 29,65
abur cubura totalde 98.24 vermisim
Gida+Temizlik 365.80 mis
474.07 tutmus simdiye kadar harcadiklarimiz
Bizde de akşam yemeği yeniyor ama kız için kahvaltılık alıyoum ilavetenben
Önceden ne kadar harcadığımı bilmezdim ama burda bir arkadaştan öğrenmiştim. Cep telefonuna bir program indirdim o sayede biliyorum bende. Her gün neye ne kadar harcadıysam o uygulamaya yazıyorum. Diyelimki 1 kg tereyağı aldın o 1 ayda bitmiyordur muhtemelen. Mesela sütaşın 1 kg süzme peynirini aldım. Bir ayda Sadece yarısı yendi kalanı bozulmasın diye mecburen yufka alıp börek yaptım ve buzluğa attım. Birde canım biz tüm gün evde yokuz sadece akşam yemeği pişiriyor bizde. Onunda etkisi var. Yarım kilo sebze yemeği yapsak 3 gün yiyecek kadar çıkıyor
Bizde kalıyor cnm hatta sırf bu yüzden buzluğu çok aktif kullanırım.Valla bizde bir tek aksamlari evdeyiz ama yiyomusuz demekki.. bi tencere yemek ayni gun bitiyor..ertesi gune nadir kalmaz genelde.
Yarım kilo taze fasulye yapsam 3 gün yetecek kadar çıkıyor. Bu yüzden birazını buzluğa atıyorum hemen. Daha azınıda pişirememkiBizde de akşam yemeği yeniyor ama kız için kahvaltılık alıyoum ilaveten
bir de ben yemeği 1 kerelik yapıyorum ertesi güne kalanı yemezler, israf olmasın diye. Kuru yemişi vs, dur bakalım bir sonraki ay her gıda alışverişimi not alayım ne kadar olacak
Aldıklarında indirim takip ediyormusun cnm belki o zmn dahada düşer fiyatı.
Mesela ben bulaşık makinesi deterjanı olarak pril sıvı kullanıyorum. 15 TLye almıştım. Aldıktan sonra indirime girdi. 9 Tl falandı sanırım. Gittim 4 tane daha aldım ve 1 seneye yakın kullanırız neredeyse.
Geçen yazdan 5 tane sıvı çamaşır makinesi deterjanı almıştım bu ay sonuncusunu kullanıyoruz. Sanırım normal fiyatı 20 Tl falandı ve ben kipa indirminden 8-9 TL civarı bir rakama almıştım
O zaman neden bu kadar tutuyor bilemiycemTakip ediyorum genelde temizlik uru cok gitmiyor yumusatici felan kullanmam ya da ne bilim yer silmek icin extra bi urun su isimi goruyor.
Bulasik makinasi deterjanini evlendigimde almistim daha yarilayamadim 2 gune bir calistiriyorum. Bitmedi daha 9 aylik evliyim bu arada
Aycicek yagini ikililerden aliyorum yada 5 kiloluk onlar 2-3 ay gidiyor.
Zeytin yagi rivera komili disinda yiyemiyorum salatalari 2 kilosunu 33 tl ye aldim gecen ay, 47 liraydi..oda beni 3-4 ay idare ediyor
Fairy kullaniyroum elde bulasik icin 3.95 e aldim 2 ay gidiyor bana..
ben Şokun kini aldım geçen çok beğendimBimde ve şokta kendi markalarının dondurmaları var 3.5 tl kiloluklar :) maraş diye tabir ettikleri de 7 küsür tl.. :)
O zaman neden bu kadar tutuyor bilemiycemBiz çok zeytin yağıda tüketmiyoruz. HAzırlarının pek bir faydası olduğunu düşünmüyorumHer sene 5 kg bir tanıdığımız bahçesinden sıktırıp bizede getirir. Ama oda çok ağır kokuyor
haklsın canım yaaa...Ramazanda iice bi hoş oldum ben... Ev iş hep koşturmaca geçiyor
Şok'un markası mis... Ama yılların markası. Bazı yerel marketlerde görmüşlüğüm oldu. O yüzden bende ilk şoku tercih ediyorumben Şokun kini aldım geçen çok beğendim
:) :) arada bak canım buralara :)haklsın canım yaaa...Ramazanda iice bi hoş oldum ben... Ev iş hep koşturmaca geçiyor
Esim neyi nerden alacagini bilmiyor sunu surdan bunu burdan al demesem yandik
Gitmis havuca 3.5 tl vermis
Ah ahhh bende olmasamm....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?