birikim yapabilmenin yolları

Buna kocaman bir amin dedim iste
Gıda tamam yiyoruz yani gozumuzde bedenimizde doyuyo
Giysi tamam ihtiyac nefsimiz doyuyo
Gezmek tamam ruhumuz doyuyo
Ama bu faturalar?
Neresini nasil kisacaksin dimi.
Ben dusunuyorum aklim almiyo
Dogalgazdan tasarruf etmek icin kapatmam lazim (zaten en kisikta min.de yaniyo)
Elektrikden kismam icin ütü yapmamam, tv izlememem,int. Girmemem, telefon kullanmamam, camasiri elimde yikamam lazim.
Su banyo yapmayalim, bulasik camasir yikamayalim ozaman
Neresinden bakarsam olmuyo.
Birde trt bedeli var
Bu nedir ya?
Trt1 mi bildigimiz kanal tv trt mi bu
İyi ozaman show,star,kanald hepsine para ödeyelim

Faturalari oderken icim aciyo
300tl dogalgaza 80tl elektrige yatirirken kac insan doyar bu parayla 1ay mutfak ihtiyacini karsilar diyorum.
Kira kadar fatura oduyoruz el insaf
Bence eskiden bukadar pahali degildi hersry yokluk vardi tamam okey ama artik uzaya gidiyolar teknoloji gelisti
Hala eskiyle kiyaslayanlari bi kasik suda bogasim geliyo

Son düzenleme:
Harika.
Bereketli olsun İnşallah.
Benim de zulada 185 tl duruyor hala. Ay sonuna kadar umuyorum ki harcamayacağım :)

Sağol canım hepimizin bereketli olur inş :)bende bu parayı ekleyince 150 tl civarı para birikmiş olucak bide zam farkınıda eklicem kumparaya zam almamış gibi hesaplıcam maaşımı farkları hep biriktiricem

@DilberiRana cnm fazla bisi yok aldiklarinda hepsi alinan olagan seyler cnm.
Aburcuburda aliyorum ben kolada aliyorum
Yazin deli gibi dondurma yiyoruz mesela kutu kutu
Hazir ayran meyve suyuda aliyorum.
Yani mecburuz ben ogluma okulu icin ayran koyuyorum evde cirpip koysam icmez okulda
Meyve suyuda oyle
Cips ben sevmiyorum ama esim alip yiyo
Bebis olunca biraz masrafin artar ama.
Bereketiyle gelsin kuzucuk

hiç sorma hiç ne trt si bitiyor ne dağıtım bedeli diğer arkadaşın yazdığı gibi
eskiden bunlar varmıydı ki anlamaz eskiler
şimdi aldığımız 3 kuruşa öyle bir yorum yapıyorlar ki sanki her ay eve 20bin para giriyoda hiçbişeye sahip olamıyoruz gibi konuşuyorlar aman neyse

allahım sağlık versin hayırlısıyla herkes borcunu ödesinde kim ne derse desin umursamıyrum valla

Kelimesi kelimesine katiliyorum cok haklisin
Devir su devir kimse bisi alamasin yapamasin
Otursun gecim derdine dussun
Kazansin yesin kenarda biseyi olmasin devir bu devir

Maalesef çok haklısınız.. Bende faturaya ödediğimiz her kuruşa üzülüyorum.. Devlet az paraya mal ettiği doğalgazı resmen bize uçuk fiyata satıyor.. konformuş peh!!hem yakıyoruz hemde ısınamıyoruz.. Resmen battaniye altında oturuyoruz.. ama sorarsan evimiz kombili doğalgazlı.. biraz ayarını yükseltsem içim cızlıyor.. saat deli gibi dönüyorne anlamadım ben o kombiden doğalgazdanRabbim helal etmesin bizlerden aldıkları fazladan paraları.. cart payı curt payı derken şişiyo faturalar:/Rabbim hepimiziin yardımcısı olsun..
Hakkaten de bu devirde yaşayabilmek yada tasarruf edebilmek lükss

Tost makinem.yere dustu kirildi
Bayat ekmekleri isitim dedim oglusla yiyelim ruhuna fatiha
Esim esnafken promosyondan bedava gelmisti 11senelik sinbo minnak bisiydi ama is görüyodu
Ömrü bukadarmis bi de tost mak. Masrafi cikti iyimi
Ütü masasınin taksiti bitseydi bari be.
Hersey ustuste geliyo adlı calismam bu da.

Hayırlısı be canım.. sıkma canını.. Canınıza bişey olamsında.. sinbonun o küçük makineleri 35-40 arası bişey zaten.. yenilenmiş olur bu sayede:)

Hayırlısı be canım.. sıkma canını.. Canınıza bişey olamsında.. sinbonun o küçük makineleri 35-40 arası bişey zaten.. yenilenmiş olur bu sayede:)
Yine sinbo mu alsam daha buyuk mu alsam diye dusundum cnm
Bizde tostu oglum yer biz genelde ekmek kizartmak icin kullaniyoduk.
Fiyatlarindan haberim yok bi arastirim

Bugun 10 dolarımı bozdum... :'( ağlamak istiyorum. Ama 20 lirası duruyo 30 lira aldım bozulunca. Şubatın birinde gunumuz var sıra annemde. Gün 50 lira. Anneminde bana 50 tl borcu vardı. Anneme dedim o zaman sana para vermiyim borcuna sayayım diyr. Tamam dedi. 50 lira da abimin borcu vardı etti 100. Şuanda da 20 dolarım ve 20 liram var. 100 lira da gelince altını gozetlicem bir çeyrek alıcam.

geçmiş olsun çok kullanılmıyorsa uygun bişeyler alabilirsin
benim çeyizime ablam almıştı şuan hatırlamıyorum markası ne ama seramik taban falan iyi bişey gibi şimdi diyorum ne gerek varmış ayda bir ya kullanıyorum ya kullanmıyorum

sıkma canını sağlık olsun:)

mecbur kalınca yapacak birşey yok canım neyseki 100 tl gelecek olan para var

Onla avunuyorum zaten :) dolar Euro filan bir nevi rahatsız ediyo da beni. İşte anlık yaptım onları da. Yoksa nakit kalsaydı hemen harcardım. Altın olunca daha sıkıyım. Hemen bozduramıyorum kıyamıyorum

Bana kalsa ocak ustu olanlardan alir idare ederimde oglum tost seviyo ama tost ekmegine
Onun icin alirim sanirim yine aynisindan
Hatta markete gelmis daha once 30tl
Takip edim gelir insallah yine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…