• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

32. Hafta raporumu 32+ 1 de pazartesi günü verdim. Raporum 28 Şubat pazar günü bitecek. Hemen pazartesi izin için rapor getirmem gerekiyor. Hafta içi bi gün MÜ getirmek mantıklı yoksa pazartesi den mi Başlıyor iznim

Bu akşam eşim işten gelsin de a101e gitcez
Kahvaltılık hiç dayanmıyor

Peynir, kaşar, yumurta bitti

Vazelin, çamaşır suyu, temizlik eldiveni, ıslak mendil de almalıyım

Bu akşam için kuru biber dolması yapcam, yumuşasın diye sıcak suya koydum, yanına hangi çorbayı yapsam? Dün mercimek içtik

şu cemin tavasını bende alayım bari bi tavayla idare ediyorum maşallah çizilmedik bir sapı kaldı :KK70: okadar vahim

bu haftalık alışveriş olayına bende dersane bitsin öyle başlıcam şimdi evde düzenli yemek pişmiyo
hafta içi eşim ya annesinde yiyo yada kahvaltılık bişeyler atıştırıyo
hafta sonuda ya annelerde oluyoruz yada çok nadir evde yeniyo o zamanda bakliyat ne varsa pişiriyorum
aslında bu ara mutfak masrafı azaldı ama dersane masrafı var :KK51:
Benimde 2tavam var biri balik icin.
Daha once bimden aldim ben hatta tek kalmislardi extra indrime girmislerdi
Balik tavasi+tenercere(cam.kapak)+tava 21tl almistik yesilli gumuslu falan
Nasil memnunum anlatamam ne bir cizilme, yanma, disinda kararma hic bisi yok
Tenceresinde hep pilav yapiyorum
Dudak bukerek almistim acikcasi burdanda tencere mi alinir amann 20tl atarim diye aldim elim kolum oldu
Bu tavayida kacirmim bari dedim.
Bakim nasil cikicak

Bizde yumurta,mihlama tarzi seyler bakir tavadan yeniyo esim oyle seviyo

Bi de krep tavasi geliyomus 9.90 o hangi marketti unuttum ama (okadar cok inceliyorum ki birbirine giriyo)
Krep tavam hic olmadi yok yani alsam mi kararsizim

Bu akşam için kuru biber dolması yapcam, yumuşasın diye sıcak suya koydum, yanına hangi çorbayı yapsam? Dün mercimek içtik
Canim kuru dolma varsa tarhana derim
Sehriyede olur limonlu limonlu
Ispanak corbasini hic denedin mi? Tavsiye ederim

bizede dayanmıyor canım eşim ben akşamları olmadığım için annesine gitmezse evde kahvaltılık yiyor hafta sonuna bişey kalmıyor :)

kuru dolmanın yanına ben tarhanayı çok yakıştırıyorum :)

Benimde 2tavam var biri balik icin.
Daha once bimden aldim ben hatta tek kalmislardi extra indrime girmislerdi
Balik tavasi+tenercere(cam.kapak)+tava 21tl almistik yesilli gumuslu falan
Nasil memnunum anlatamam ne bir cizilme, yanma, disinda kararma hic bisi yok
Tenceresinde hep pilav yapiyorum
Dudak bukerek almistim acikcasi burdanda tencere mi alinir amann 20tl atarim diye aldim elim kolum oldu
Bu tavayida kacirmim bari dedim.
Bakim nasil cikicak

Bizde yumurta,mihlama tarzi seyler bakir tavadan yeniyo esim oyle seviyo

Bi de krep tavasi geliyomus 9.90 o hangi marketti unuttum ama (okadar cok inceliyorum ki birbirine giriyo)
Krep tavam hic olmadi yok yani alsam mi kararsizim

bir süre idare etsin diye düşünerek zamanında öyle bir marketten aldım 15 tl mi neydi kullandığım tavayı markasıda yanılmıyorsam cem

sana iyi denk gelmiş valla benim yakınımda bim yok şok a101 çağrı var

krep tavam benimde olmadı aman yapmaya kalksam normal tavada da yaparım krepi onun için tavaya gerek yok bence yerinde olsam almazdım

bir süre idare etsin diye düşünerek zamanında öyle bir marketten aldım 15 tl mi neydi kullandığım tavayı markasıda yanılmıyorsam cem

sana iyi denk gelmiş valla benim yakınımda bim yok şok a101 çağrı var

krep tavam benimde olmadı aman yapmaya kalksam normal tavada da yaparım krepi onun için tavaya gerek yok bence yerinde olsam almazdım
Suan normal tavada yapiyorum
Krep tavasi daha duz oluyo derin olmuyo ya ondan acana dedim.
Bakim paraya kiyarsam alirim :KK66:

Bimden aldiklarim bunlardi
IMG_20160128_103428.jpg

Suan normal tavada yapiyorum
Krep tavasi daha duz oluyo derin olmuyo ya ondan acana dedim.
Bakim paraya kiyarsam alirim :KK66:

ne güzellermiş hala yeni gibi duruyo :) güle güle kullan

biliyorum annemde ablamda var kendime gerek duymuyorum çok yapmadığım için belki
şimdi ciddi para biriktirmeye başladım ya bi çok şey gözüme gereksiz geliyor
mesela akşamları taksiye biniyordum ya onuda en aza indirmeye çalışıyorum
21:45 civarı dersten çıkarsam son otobüse yetişiyorum kapımın önünde bırakıyor geç çıkarsam mecbur taksi yapıyorum :KK28:

ne güzellermiş hala yeni gibi duruyo :) güle güle kullan

biliyorum annemde ablamda var kendime gerek duymuyorum çok yapmadığım için belki
şimdi ciddi para biriktirmeye başladım ya bi çok şey gözüme gereksiz geliyor
mesela akşamları taksiye biniyordum ya onuda en aza indirmeye çalışıyorum
21:45 civarı dersten çıkarsam son otobüse yetişiyorum kapımın önünde bırakıyor geç çıkarsam mecbur taksi yapıyorum :KK28:
Ucuz bulursam aliyorum bende boyle tereddut ede ede :KK66:
Ama ilk tencere alisimdi marketten sansima iyi cikti.
Bakim tavalar nasil cikcak
Tava en cok is goren sey ya
Ucuz bulunca kenara atasim var.

Ucuz bulursam aliyorum bende boyle tereddut ede ede :KK66:
Ama ilk tencere alisimdi marketten sansima iyi cikti.
Bakim tavalar nasil cikcak
Tava en cok is goren sey ya
Ucuz bulunca kenara atasim var.

haklısın tavalar hayat kurtarıyor resmen biz mesela iki kişiyiz pilavı soteyi tavada yapıyorum hemen :)

Canim kuru dolma varsa tarhana derim
Sehriyede olur limonlu limonlu
Ispanak corbasini hic denedin mi? Tavsiye ederim

bizede dayanmıyor canım eşim ben akşamları olmadığım için annesine gitmezse evde kahvaltılık yiyor hafta sonuna bişey kalmıyor :)

kuru dolmanın yanına ben tarhanayı çok yakıştırıyorum :)

Teşekkürler kızlar :) karar verdim sayenizde
Tarhana çorbası yapıcam evde de vardı zaten:)

Ispanak çorbası hiç yapmadım canım tarif verir misin?

Teşekkürler kızlar :) karar verdim sayenizde
Tarhana çorbası yapıcam evde de vardı zaten:)

Ispanak çorbası hiç yapmadım canım tarif verir misin?
Canım benim oglus ufakligindan beri sever sende bebisin olunca yemege baslayinca yap.

Soganı az yagda kavuruyoruz.
İcine 1havuc rendeliyoruz az ölduruyoruz ve biraz su koyup bir tasim kaynatiyoruz(havuc yumusasin) sonra bunu blendrliyoruz
Su ekleyip yine kaynatiyoruz (yayla corbasi gibi dusun burayi) icine terbiye yapiyoruz(yogurt,un,yumurta sarisi) yine kayniyo karistirarak
Ispanagin yapraklarini incecik kiyiyoruz
Bu kaynayan terbiyeli corbaya ekliyoruz 5-7dk kadar daha kaynatip ispanaklar pisince tuzunu alip kapatiyoruz.

Bebis olunca rondoyada cekebilirsin tekrar ama cok yesil oluyo rengi
Biz.oglumla.boyle seviyoruz icinde ispanaklar yaprak yaprak :KK66:

Canım benim oglus ufakligindan beri sever sende bebisin olunca yemege baslayinca yap.

İcine 1havuc rendeliyoruz az ölduruyoruz ve biraz su koyup bir tasim kaynatiyoruz(havuc yumusasin) sonra bunu blendrliyoruz
Su ekleyip yine kaynatiyoruz (yayla corbasi gibi dusun burayi) icine terbiye yapiyoruz(yogurt,un,yumurta sarisi) yine kayniyo karistirarak
Bu kaynayan terbiyeli corbaya ekliyoruz 5-7dk kadar daha kaynatip ispanaklar pisince tuzunu alip kapatiyoruz.

Aa cidden çok hoşuma gitti tam benlikmiş hemen mesajının resmini çekip kaydettim:) en kısa zamanda denicem sebzeyi çok seviyorum çok teşekkür ederim

Aa cidden çok hoşuma gitti tam benlikmiş hemen mesajının resmini çekip kaydettim:) en kısa zamanda denicem sebzeyi çok seviyorum çok teşekkür ederim
Yapincada resimlerim cnm
Oglum surekli istiyo o ispanak agiza geliyo hos oluyo rengide havucdan dolayi sarimsi oluyo
Kereviz corbasinida yapabilirsin bu sekilde
Havuc,sogan ve kerevizi kavur az suyla pisir
Terbiyesine yumurta sarisi ve limonsuyunu iyice cirpip ekle
Buda guzel oluyo vitamin deposu.

Bebisin doguncada kemiksuyuna sebze corbasi
Evde meyve puresi
Atom kahvalti tarifleri falan yazarim sana cnm

Ben ogluma kucukken hic hazir mama yedirmedim
Kavanozlardaki bisilerden hic almadim.
Yogurduna recel meyve katip yedirdim.

Oglum hic oyle aman aman bir hastaligi olmadan buyudu
Doktor bile soruyodu ne yediriyosan yariyo diye
Tombikti kuzum hala tombik ve bagisikligi iyidir.
Hala pekmezini,sutunu,yogurdunu yediririm ama.

Yapincada resimlerim cnm
Oglum surekli istiyo o ispanak agiza geliyo hos oluyo rengide havucdan dolayi sarimsi oluyo
Kereviz corbasinida yapabilirsin bu sekilde
Havuc,sogan ve kerevizi kavur az suyla pisir
Terbiyesine yumurta sarisi ve limonsuyunu iyice cirpip ekle
Buda guzel oluyo vitamin deposu.

Bebisin doguncada kemiksuyuna sebze corbasi
Evde meyve puresi
Atom kahvalti tarifleri falan yazarim sana cnm

Ben ogluma kucukken hic hazir mama yedirmedim
Kavanozlardaki bisilerden hic almadim.
Yogurduna recel meyve katip yedirdim.

Oglum hic oyle aman aman bir hastaligi olmadan buyudu
Doktor bile soruyodu ne yediriyosan yariyo diye
Tombikti kuzum hala tombik ve bagisikligi iyidir.
Hala pekmezini,sutunu,yogurdunu yediririm ama.
Maşallah canım ne kadar güzel :) ben de becerikli ve titiz bir anne olmak istiyorum
Gerçekten çok teşekkür ederim tarif ve tavsiye için
Şimdiden bebek beslenmesi ve bebek yemek tarifleri diye kitaplar aldım:) kimden ne duysam not ediyorum hayırlısı

Arkadaşlar az önce 28 aralık-28 ocak dönemi doğalgaz faturamız geldi geçen ay 304 tl geldi diye şaşıran ben bu ay daha çok şaşırdım

329,81 tl :KK43:

Hayret bişey ya, öyle aman aman ısınmıyoruz, hala koltukların üstünde bi battaniye oluyo, 2 kişilik yemek yapıyorum ocak da pek etkilemez yani

Aklımın işi değil, demek ki çok zam gelmiş, geçen yıla göre çok kabarık geliyor, karşı komşumunkine de baktım ona da 380 gelmiş, 2 çocuğu var, ev dubleks, yukarıyı yakıyo mu bilmiyorum, biz yakmıyoruz ama misafirler yatılı gelince yukarı da yanacak, cebimiz de yanacak, 500 gelir artık

Valla şikayet etmek için demiyorum şükür ödeme gücümüz var ama ben bu ülkede doğalgazın bu kadar yüksek olmasına anlam veremiyorum nasıl yaşıcak insanlar ya:KK43: Allah ihtiyaç sahiplerine yardım etsin, devir çok kötü

Yeter ki can sağlığı olsun, biz öderiz ama kalabalık ve dar gelirli ailelere çok üzülüyorum :KK43:

benimki ıspanak yemeği yemez pek hafta sonu bende çorbasını deniyim bakiyim sağolasın canım

Back