• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Bugunu 0 harcamayla kapattim
Arkadasimin bebegini sevmeye gittik baska semte bi ablamla
Ben akbilimi cikarmistim benden once bastı banada.
Giderkende evde fazla meyve suyu vardi onu koymustum posete bide bebise bi iki parca daha bisi almistim onlari koydum.
Bebisi sevdik yikadik
Mamalar yedik
Donustede ablanin esi aldi bizi sagolsun.
Ütü yapicam bi dünya.
Gezmesi guzel ya :)
Bu hafta alisveris yapmicam dün aldiklarimla ve olanlarla haftayi cikarcam
Gerekirse cıkmam evden nede olsa okullarda tatil.

Bugün eşimle epey alışveriş yaptık, gereksiz birşey almadık

Yakında doğum için il dışından misafir geleceği için üst kattaki banyoya askılık aldık 10 tl

Kıyma, patates, kola, ekmek 20 tl

Kuru incir, kuru kayısı, acve ve medine hurması, fındık, fıstık, kaju 89 tl (tvde drlar sürekli şunu yiyin bunu yiyin diyorlar, herşey ateş pahası, hamile olduğum için mecbur alıyorum, hem beslenme hem kolay doğum hem süt olması için, Allah herkese alım gücü versin)

Gene misafire lohusa şerbeti için bardak , sürahi, çay tabağı 22 tl (ihtiyaç vardı)

Banyomuzdaki tamirat için eşim silikon aldı 17 tl

Ev terliğim eskimişti, onu bugün attım, yenisini aldım 8 tl

Colgate gargara ve yarabandı 11 tl

Öğleden sonra gebelik takibi için dr kontrolü muayene ücreti 52 tl

TOPLAM 229 TL

HADİ, NASIL YAŞARSAN YAŞA!

Hayat gerçekten çok pahalı:KK43:

Sizce gereksiz bişey var mı?

Aynen canım biz de düğün borcunu kapatmaya çalışıyoruz. Avmleri hayatımdan çıkaralı çok oldu. Gezmek için avm mantığını zaten hiçbir zaman kabul etmedi bünyem.
Mis gibi açık hava, doğa dururken. Kışın bile sıkı sıkı giyinip deniz kenarında veya ormanda yürüyüşümden geri kalmam. :)

Süperiz.

İleride yaşayacağımız daha güzel günler için hepsi.

Avm ve doğa hakkında aynı düşünüyoruz
Burcunuz ne mahsuru yoksa

Yakında doğum için il dışından misafir geleceği için üst kattaki banyoya askılık aldık 10 tl

Kuru incir, kuru kayısı, acve ve medine hurması, fındık, fıstık, kaju 89 tl (tvde drlar sürekli şunu yiyin bunu yiyin diyorlar, herşey ateş pahası, hamile olduğum için mecbur alıyorum, hem beslenme hem kolay doğum hem süt olması için, Allah herkese alım gücü versin)

Gene misafire lohusa şerbeti için bardak , sürahi, çay tabağı 22 tl (ihtiyaç vardı)

TOPLAM 229 TL

Kola

Günaydın
KIZLARIMCANLARIM KIZLARIMCANLARIM ekürim piste bekleniyosun :)

Gezgin ben, bugun külkedisiyim.
Camasirsuyuyla kendimi cezalandiricimm.
Devasa kumbaya 2×100 daha girdi.
Adam pazargunude ise gitti
Bana pazar gunu 60tl vermisti gidimde parayi cikarim bari diyo :)
40tl ütü masası borcuma baydim 25tl borcum kaldi.
Oglumun kumbarasida 320tl olmus
(Karne takdir belgesi falan ayagina topladi yine paralari)
Bizim evde birikim bulasici :KK70:

Son düzenleme:
Günaydın
KIZLARIMCANLARIM KIZLARIMCANLARIM ekürim piste bekleniyosun :)

Gezgin ben, bugun külkedisiyim.
Camasirsuyuyla kendimi cezalandiricimm.
Devasa kumbaya 2×100 daha girdi.
Adam pazargunude ise gitti
Bana pazar gunu 60tl vermisti gidimde parayi cikarim bari diyo :)
40tl ütü masası borcuma baydim 25tl borcum kaldi.
Oglumun kumbarasida 320tl olmus
(Karne takdir belgesi falan ayagina topladi yine paralari)
Bizim evde birikim bulasici :KK70:
Günaydın cicikom:)
nasılsın?maşallah bereketli olsun birikiminiz canım:)
Rabbim biriktirdikçe bereketini veriyor..
malum israf dinimizde haram.. Kuzuna da kocaman bir maşhhh..
Başarısı daim olsun canım..:nazar::KK200:

Günaydın cicikom:)
nasılsın?maşallah bereketli olsun birikiminiz canım:)
Rabbim biriktirdikçe bereketini veriyor..
malum israf dinimizde haram.. Kuzuna da kocaman bir maşhhh..
Başarısı daim olsun canım..:nazar::KK200:
İyiyimm cancagzım özledim seni göremeyince cığrimmm su hatunu didim.
Sagol kuzu
Sen naptın?

TOPLAM 229 TL

ben gereksz hiçbirşey göremedim allah kazançlarınıza bereket versin inşallah doğum zamanı misafir ağırlamak çok zor olacaktır allah yardımcınız olsun :)

Günaydın kızlaar.

sadevehuzurlu sadevehuzurlu arasıra kaçamaklar elbette olacak. Yoksa bu birikim ve tasarruf işi can sıkıcı boyutlara ulaşır diye düşünüyorum.
En önemlisi sağlıklı beslenmek ve yaşamak, geçen yıl yaptığım alışverişin çoğunluğu abur cuburdan oluşuyordu. Resmen hem kesemize hem sağlığımıza ne büyük eziyetler bulunmuşuz. Şubat ayı için yaptığım alışveriş listesinde aktardan alınacak bir sürü değişik çaylar mevcut.
Abur cubur kaçamaklarım arada olacak ki nefsimi köreltebileyim.

Bu arada elektrik faturamda 35 tl dağıtım bedeli geldi kızlar, çıldırıcam.

bu sabah 20 tl daha attım kumbarama :KK49:

hafta sonu yiğenimin d.günü ona lcw den şişme yelek beğendim 30-35 arası
yılbaşında eşime lcw den hırka almıştım küçük geldi o hırkayı geri verip yiğenime yelek alıcam :KK76:

eşimede 14 şubatt ufak bişey alır açığı kapatırım :)

Günaydın kızlaar.

sadevehuzurlu sadevehuzurlu arasıra kaçamaklar elbette olacak. Yoksa bu birikim ve tasarruf işi can sıkıcı boyutlara ulaşır diye düşünüyorum.
En önemlisi sağlıklı beslenmek ve yaşamak, geçen yıl yaptığım alışverişin çoğunluğu abur cuburdan oluşuyordu. Resmen hem kesemize hem sağlığımıza ne büyük eziyetler bulunmuşuz. Şubat ayı için yaptığım alışveriş listesinde aktardan alınacak bir sürü değişik çaylar mevcut.

ben zaten hiç faturalara bakmam baksam biliyorum nasıl sinir olurum millet doğuda klimayla ısınıyo biz burda doğalgazla donuyoruz bir odadan öbür odaya geçerken elimiz lambaya uzanıyor hak resmen ya kim yiyorsa haram olsun

ben gereksz hiçbirşey göremedim allah kazançlarınıza bereket versin inşallah doğum zamanı misafir ağırlamak çok zor olacaktır allah yardımcınız olsun :)

Allah razı olsun canım, hepimizin kazancı bereketli olsun inşallah, iyi dileklerin için teşekkür ederim

Günaydın kızlaar.

Doğru söylüyorsun canım, ben de zaten beslenme konusunda hassasım, kısmam, başka giderler can sıkıcı, haberlerde bu sabah motorine 7 kuruş zam geldiğini öğrendik eşimle, yani herşey para, dışarı adım atıyorsun, harcıyorsun, Allah bizden daha kötü durumda olan ailelere yardım etsin
Bu arada hamilelik öncesi sağlıklı beslenmek için yaklaşık 6 ay diyetisyene gittim o dönemde çok güzel şeyler öğrendim, aktarlarla içli dışlı oldum, farklı tatlar tattım, değişik çaylarla tanıştım, arındım resmen, metabolizmam hızlandı, kendimi cips yerken mutlu sanırdım önceden oysa kuru erik yemek ve yanında kakuleli tarçınlı çay içmek daha keyifliydi
Şimdi hamilelik sebebiyle bitkileri kullanamıyorum ama emzirme döneminde gene uzmandan destek alacağım hem de eski formuma kavuşacağım

Doğru söylüyorsun canım, ben de zaten beslenme konusunda hassasım, kısmam, başka giderler can sıkıcı, haberlerde bu sabah motorine 7 kuruş zam geldiğini öğrendik eşimle, yani herşey para, dışarı adım atıyorsun, harcıyorsun, Allah bizden daha kötü durumda olan ailelere yardım etsin
Bu arada hamilelik öncesi sağlıklı beslenmek için yaklaşık 6 ay diyetisyene gittim o dönemde çok güzel şeyler öğrendim, aktarlarla içli dışlı oldum, farklı tatlar tattım, değişik çaylarla tanıştım, arındım resmen, metabolizmam hızlandı, kendimi cips yerken mutlu sanırdım önceden oysa kuru erik yemek ve yanında kakuleli tarçınlı çay içmek daha keyifliydi
Şimdi hamilelik sebebiyle bitkileri kullanamıyorum ama emzirme döneminde gene uzmandan destek alacağım hem de eski formuma kavuşacağım

Ne kadar güzel canım. Ben de bitki karışımlarını seviyorum çok. Benim şansım eşim de seviyor. Tarçın karanfil metabolizmayı hızlandırdığı için onun fikriydi mesela.
Kakule yi de severim, kakule tarçını da deneyeceğim mutlaka :)

İnsanın nasibi, rızkı Rabb'inden geliyor bin şükür. Ödeme gücü versin hepimize.

ben zaten hiç faturalara bakmam baksam biliyorum nasıl sinir olurum millet doğuda klimayla ısınıyo biz burda doğalgazla donuyoruz bir odadan öbür odaya geçerken elimiz lambaya uzanıyor hak resmen ya kim yiyorsa haram olsun
Fatura ödemeleriyle eşim ilgileniyor ama ben mutlaka market fişleri dahil tüm faturaları incelerim. Önceki aylarda dağıtım bedeli 3 ila 5 tl arasında iken bu ay 30 küsur tl geldi. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Ben tasarruf yapmaya çalışırken bunu görmek üzücü olabiliyor. Kullanım bedeli 60 tl gelen fatura 115.

Ne kadar güzel canım. Ben de bitki karışımlarını seviyorum çok. Benim şansım eşim de seviyor. Tarçın karanfil metabolizmayı hızlandırdığı için onun fikriydi mesela.
Kakule yi de severim, kakule tarçını da deneyeceğim mutlaka :)

İnsanın nasibi, rızkı Rabb'inden geliyor bin şükür. Ödeme gücü versin hepimize.

Amin inşallah :)
Ne iyi, eşin de senin gibi seviyor sağlıklı şeyler tüketmeyi:)

Amin inşallah :)
Ne iyi, eşin de senin gibi seviyor sağlıklı şeyler tüketmeyi:)

Aslında biraz abur cuburcu. Cips vesaire seviyor. Ben hiç tüketmem o ara sıra tüketiyor ben de ses etmiyorum. Kendi bedeni kendi kararı. Kuruyemiş veya meyve ile geçiştiriyorum akşamları. Ben çavdarlı galetaya sardım bu aralar.
Her şey kararında olursa çok sorun olmaz :)

Back