birikim yapabilmenin yolları

Bu ay faturalar göçertti bizi
doğalgaz 340 küsür geldi (3+1 evimiz ama iki odanın peteği kapalı, kapıları kapalı)
elektrik 2 aylık gelmiş 170 küsür
Şu an iki kişiyiz ne diyeyim Allah çoluğu çocuğu olana kalabalık ailelere yardım etsin,

Bebiş henüz çok minik kilo almayı bırakın kilo verdim ama anlamadığım bir şekilde göbeğim büyüdü internette bir sitede kampanya buldum 3 alana bir bedava diye 3 tane hamile pantolonu aldım, çok uyguna geldi (biliyorum henüz çok çok erken ama şu an bir tane almam şarttı kampanya bulmuşken alayım dedim :))
Şu ara bizim için birikim hayal ama dikkat etmeye çalışıyoruz yine de bazı şeylere

Günaydınnnn
Yine tv karsisi battaniye modumu aldım ben.
Dün oglusun sinifinda 19kisi varmis bugun gitmesam mi diyip duruyo

Turkce ogretmeniyle sıkıntim vardi konuda acmistim hatta bahside gecti burda
Bimere sikayet edip sonrada sikayetimi geri cektim.
Yani sikayetim ilce milliegitim bakanligindaydi enson (bimerden takip ediyosun) orda kaldi diye biliyorum yani sikaytimi geri cekince bana mail geldi
Sikaytiniz islem yapilmamak uzere durdurulmustur gibi bir maildi.

Okulada gidip konusmadim
Ama kadin acayip degisti

Her gun oglum anne turkce ogretmeni bana sarildi
Bana deger verdigini soyledi
Okula niye gelmedin seni goremedim baktim dedi
Beni seviyomusun diye soruyomus
En sevdigi dersi ve ogretmeni soruyomus
Ama son zamanlarda hergun dun de dersde yanina cagirip övmus.

Kadina noldu ben hic bisi anlamadim
Be kadin en basta boyle yaklassaydin ya.
Cocuklara sefkat gostermek zormuyu.

Esime anlattim dun belki asik olmustur kadin ask sarhosu falandir diyip tiiye aldi beni.

Ogluma ozel ilgi ve alkasi acaba yinede uyarimi aldi diye dusundurdu beni.
Yani iyi oldu oglum turkceyide seviyo artik ogretmeninide seviyo.

Asık falansa ciddi Allah ayirmasin iyi boyle :) (esime benzedim)

Bu hafta sonu babannemin ölumunun 8.senesi ne cabuk geciyo zaman.
Kuran okutucaz annemin evini temizliyoruz.

Babannem ogluma cok bakti.
dogumdan eve geldim benimle yatti kalkti agrim vardi kalkamiyodum emzirmeye yatirip yanima oglumu aliyodu.
Gece cok salladi.
Sirf onu gorum diye kalkar gelir kalirdi
Cook birakip ona annemle gezmelere gitmisizdir
Efelerin efesi diye severdi oglumu.
Esime dedesi bana emanet etti bende sana emanet ediyorum dedi.
(Dedem oldugunde ben 2yasinda falanmisim doyamamis bana babannem oldugunde de oglum 2yaslarindaydi)
Hep senin murvetini gormeden ölmim diyodu
Gördü ve öldü..

Allah tum ölmüslerimize gani gani rahmet eylesin.

Güzel insanlar o guzel atlarina binip cekip gittiler
Demirin tuncuma insanin p.cine kaldik.

(Yasar kemal)

tr_lelli canım çok sevindim ya öğretmenin öyle değişmesine.. nihayet doğru yolau bulmuş.. illa demekki şikayet etmek gerekiyormuş..Allah bozmasın ne diyelim..
Babaannen içinde Allah rahmet eylesin..Eski insanlar ne güzel insanlardı.. İnsanlık insanlar eskisi gibi hiç değil artık..
Bende özlüyoum babaannemi dedemiRabbim gani gani rahmet eylesin hepsine de..Kuranınızı şimdiden Rabbim kabul etsin..

Kumbaraya 100tl daha girdi

Esim hızlı basladı pirim zamanı geldi aldı galiba

400tl oldu bile.

Ben dun 50tl para harcadim.
Koltuk bakiyorum ordan burdan model falan
Dun annemi kafaladim gel seni gezdircem diyip cebren ve hile ile yine koltuk bakmaya goturdum :)

Donustede bizim burda koltukcuya sokcaktim sokamadim
Ne yalan soylediysem inanmadi
Girmedi
Ayyy bak bisi olmus icerde kız bak falan dedim hiiic donup bakmadi bile kosa kosa kacti :)

Yemek yedik 37.5tl yemege verdim.
Lcw 14.90a pantolon buldum.
Tek kalanların arasinda onu aldim.
Yol parasinida kartta varmis ondan bastim

Gittigim avm sinek avliyodu.
Anne ya burda isemi girsem baksana musteri yok yatarim aksama kadar dedim.
Satis olmazsa sana neyle maas vercek? Dedi
Düz mantik fena bisi
Hic orasini dusunmemistim.
:) ama anne yaa

Son düzenleme:
Allah razı olsun cnm amin.
Ben de sevindim ama bence bu olayin uzerine gidildi ve uyari gitti.
Cunku bi anda boyle degismesi degisik geldi bana
Her gun turkce ogretmeninin ovgulerini dinliyorum saskinca.
Gecen aksam okul cikisi yolda ratlastik yurur vaziyette biz efeyle el ele o da karsi istikametteydi yuzume bakti bi an gulumsedim iyi aksamlar dedim o da iyi aksamlar dedi
Belki beni ilgisiz alakasiz veli sandi sonra anladi belkide.

olsun canım olacak o kadar ya.. oda senin hakkın.. öyle arada lüksünde olsun boşver..iyi yapmışsınn..:)

Montlar falan 59-49a dusmeye baslamis bile
Bir dahaki ay bi tane alip zulalamak lazim cnm
benim kahverengi bota ihtiyacım var canım.. inş şubatı bekliyorum.. iyice bir indirime gisinde bir bot alcam..inş..
birde mantoılarım var..şişme pardesü istiyorum.. alabilirsem bir adette ondan istiyorum..şubatı bekliyeceğim inş:)

ayyy çok duygulandim okurken Allah rahmet eylesin canım nur içinde yatsın

Öğretmen de düzelmiş ona da sevindim bence onu idareden uyarmislardir

maşallah canım güzel ilerliyorsun her gün 100 lira bende 10 lira daha attım ne bulursam atıyorum artık 550 lira kaldı bu tatili geçirmemiz için ama sabah araba uyarı verdi ise gelirken şimdi bi 100 lira vermek lazım gaza araba da güzel ama masrafı çok yaa

Bende kazak almak istiyorum bekliyorum Şubat i hem o zamana biraz daha zayiflarim belki diyet yapıyorum da ben 5 kilom kaldı son

bu arada dün elektrik faturamız gelmiş.. 2 gün rötarlı 55,9 gelmiş ki iki aydır 38-33 arası geliyordu.. bir de altına yazmışlar göya eski tarife üzerinden faturalandırılmıştır diye yazıyor.. ama bana yüksek gibi geldi.. gerçi kombide fark ettiriyor elektik faturasını.. neyse sağlık olsun alıştık artık zaten yüksek fatura ödemeye..

Cok sagol cnm aminn.

Hep 100tl atmiyo pirimini alma zamani bu zamanlar sanirim ondan
Bazen 3gun atmiyo bazen pespese atiyo
50tl atiyo
Ama sadece 50 ve 100tl biriktircek sanirim yine.
Pek karismiyorum onun isine
Ben zaten o kumbaraya atamiyorum aşıyo beni :)

50bin pesinat bulamayinca daha bi hırs yapti benimki

Bende kazak almak istiyorum bekliyorum Şubat i hem o zamana biraz daha zayiflarim belki diyet yapıyorum da ben 5 kilom kaldı son
Erkek kazaklari bile 49tl den 24tl falan dusmus
Subat sonu gibi kesin dibe vurur
Ozaman bende 2-3tane sade duz bisi alip aticam
100tl ayiricam yeter

Ne güzel canm hedefine cok az kalmış darısı başıma

Ben cok kiloluyum cok ugrasmam lazım bir türlü başlayamadım diyete hergun yarına erteliyorum
bi yerden başlamak lazım cnm eğer diyete baslayamoyorsan yediklerini azaltarak başla cnm tabağı küçültme de ise yarıyor

Kombi etkiliyor canım kombi açılınca 30 lira fark ediyor bizde
daha iyi canım hirslansin para hep bi yerlere gidiyor nasılsa bari biriksin de ise yarar yerlere gitsin

145 doğalgaz faturası geldi hediye gelmiş gibi sevindim:)) bu kadar az beklemiyodum bebeğim oldugu ici dogalgazdan tasarruf edemiyorum bebegimi hasta etmekten korkuyorum. Evim sıcak o konuda şanslıyız şükürler olsun
Ay ne güzelmiş ya bizim evin yalıtımı yok 425 lt geldi yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…