• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

3senedir sagolsunlar az paraya yikiyolar.
Yorgan ,battaniye tarzi seyleride makinede yikiyorum cikiyo aradan.
Kısın hic bisi yapasım gelmiyo
Bugun cat kapı biri gelir diye ödüm koptu :)
Bi koltukda battaniye diger koltukda utulencekler, yatak acık, bulasik tezgahta
Bi de panik atak var bende biri gelir falan diye telase oluyorum.
Bugun baua saldım yani.

Mesela bir arkadasim arasa o an hemen telefona bakmiyorum evim daginiksa evi topluyorum sonra ya duymamisim diye ben ariyorum ya geliyorum derse diye
Panikatakdan sonra boyle oldum.
Surekli derli toplu olcak titiz degilim aslinda yani bana gore anneme gore hastayim.
canım sen gayette temiz ve titizsin bence..
kasma kendini o kadarda dicemde buda aynı ben:))
evde derli toplu olmadığı zaman biri gelcek diye ödüm patlıyor valla.. benimde temzilik yapasım varda aynen soğukta canım hiç istemio:(

canım sen gayette temiz ve titizsin bence..
kasma kendini o kadarda dicemde buda aynı ben:))
evde derli toplu olmadığı zaman biri gelcek diye ödüm patlıyor valla.. benimde temzilik yapasım varda aynen soğukta canım hiç istemio:KK43:
Ayy kuzu sorma
Toz supurge isini zaten hep yapiyorum ama ev dagiliyo surekli
Minderler yerde
1sehpa yetmiyo esim 2sehpa cikariyo ortalikda geziyo sehpalar
Camasirlari evde kurutmaya calisiyorum(is kokuyo balkonda) her bi yerde camasir cingene cadiri gibi :KK70:
Hele aksam esim gelince ev uzerime uzerime geliyo
Yok kalemleri kagitlari notlari ajandasi cantasi sarj aletleri dekontlari vs vs
Uzerine meyve ,cay tabaklar bardaklar kaybolan sey bulunmuyo
Kumandayi bulamiyorum bazen.
Bi de simdi spor yapcam diye plates topu,twister, dambıl falan cikardilar oglumla kaldirtmiyolarda
Cöp ev diye ihbar eder cekirdek citler sizi izlerim diyorum.

Ayy kuzu sorma
Toz supurge isini zaten hep yapiyorum ama ev dagiliyo surekli
Minderler yerde
1sehpa yetmiyo esim 2sehpa cikariyo ortalikda geziyo sehpalar
Camasirlari evde kurutmaya calisiyorum(is kokuyo balkonda) her bi yerde camasir cingene cadiri gibi :KK70:
Hele aksam esim gelince ev uzerime uzerime geliyo
Yok kalemleri kagitlari notlari ajandasi cantasi sarj aletleri dekontlari vs vs
Uzerine meyve ,cay tabaklar bardaklar kaybolan sey bulunmuyo
Kumandayi bulamiyorum bazen.
Bi de simdi spor yapcam diye plates topu,twister, dambıl falan cikardilar oglumla kaldirtmiyolarda
Cöp ev diye ihbar eder cekirdek citler sizi izlerim diyorum.
:KK70::KK70::KK70::KK70:

Günaydinn.
Devasa kumbaraya 100tl daha girdi.
Suan benim hic taksitim yok etrafa
Kredi kartinada esya olarak sadece dolap taksidimiz var.

Taksit yapmim diyorum
Bi zuccaciyem var oraya gidince bisi alasim geliyo hep
Hesabimda var ama borcum yok.
Gecen gun tanesi 3.5tl den 2tane saklama kabı aldım verdim parasini.
2tane daha alicam artik param olunca alirim yazdirmamaya kararliyim cunku aldikca alasim geliyo veririm sonra nede olsa diyip.

7tl de ben evin ortalikda gezen kumbarasina attim.
O kumbara ortalik kumbarasi atiyorum aliyorum ilkyardim gibi.

Faturalarida artik esim int. Yatiriyo iyi oldu
Dogalgazi oderken icim gidiyodu
Ben sadece evin ihtiyaclariyla ilgilenicim gida eksik falan.

günaydın kızlar

geçen gün bir yıl içinde yapmam gereken ödemeleri ve yapabileceğim birikimleri excell de tablo yaptım.
borçların bir kısmı bu yılın ortası gibi bitiyor inşallah ondan sonra yapabileceğim birikim şimdiki ayların 3 katına çıkıyor nerdeyse ama bu ay hiç yoktan borç çıktı bu ayki düşündüğüm yarım altın birikimi hayal oldu şuanda :KK43:

birikim planım şöyle;

ocak 100,00 gerçekleşti
şubat -
mart 400,00
nisan 800,00
mayıs 900,00
haziran 1.000,00
temmuz 300,00
ağustos 1.500,00
eylül 1.500,00
ekim 1.500,00
kasım 1.500,00
aralık 1.500,00

inşallah yapabilirim kızlar inşallah

aramıza yeni arkadaşlar gelmisler hoşgeldiniz kızlar ...

Ayrıntı temizlik yaptım evin heryerini temizledim. Halılarımi kendim yikandim sadece cok buyuk bir halim var ona gücüm yetmedi onu yikamaya yolladim 24 tl tuttu birdahada buyuk halı almam. Onuda kendim yikayabilseydim 24 tl gitmeyecekti neyse bunada şükür.

20 gün kadar once kotondan 60 tlye şık bi hırka almıştım cok beğenerek. Dün misafirim geldi o hırkami giymek istedim sonra giyinirken bu hırka olmasada olur dedim etiketi duruyodu giymedim. Misafirlerim gider gitmez kostum iade ettim 60 tl cepte.

Esim cok sıkışmıştı ondan gizli zulamda 600 tl vardı onu esime vermistim. Simdi hirakmin parası birde misafirlerim den birtanesi bebek hediyesi olarak 35 tl verdi onuda katıp 85 tl lik yeni zula yaptım kendime bereketli olur ins
hoş buldum ne güzel yaa çok dikkatlusuniz maslahha bizde inşallah sizlerden feyiz alırız da yaparız birikimleri

ben de bu ay çeyrek altın biriktirmeye başladım :KK49::KK49::KK49::KK49::KK49:
2016 yılı uğurlu gelir inşallah.
bereketli olsun cnm

3senedir sagolsunlar az paraya yikiyolar.
Yorgan ,battaniye tarzi seyleride makinede yikiyorum cikiyo aradan.
Kısın hic bisi yapasım gelmiyo
Bugun cat kapı biri gelir diye ödüm koptu :)
Bi koltukda battaniye diger koltukda utulencekler, yatak acık, bulasik tezgahta
Bi de panik atak var bende biri gelir falan diye telase oluyorum.
Bugun baua saldım yani.

Mesela bir arkadasim arasa o an hemen telefona bakmiyorum evim daginiksa evi topluyorum sonra ya duymamisim diye ben ariyorum ya geliyorum derse diye
Panikatakdan sonra boyle oldum.
Surekli derli toplu olcak titiz degilim aslinda yani bana gore anneme gore hastayim.
Ayy bende aynı böyleyim evi sürekli toplu tutmaya çalışıyorum akşam yatmadan topluyorum atık her yeri sabaha toplu uyaniyorum hoş yarım saat sonra yine aynı da en iyisi aldığın kullandığın şeyi hemen yerine koymak çamaşırı mesela toplayip daha toplarken katlamak öteki türlü sonra yapayım dediğin is yetişmiyor

amin canım sağol..inşş:)Belki Allah söyletmiştir kimbilir:))
Olur inşallah cnm olmayacak şey yok yeter ki biz dikkatli davranalim küçücük birimler bile dağ oluyor bir süre sonra
günaydın kızlar

geçen gün bir yıl içinde yapmam gereken ödemeleri ve yapabileceğim birikimleri excell de tablo yaptım.
borçların bir kısmı bu yılın ortası gibi bitiyor inşallah ondan sonra yapabileceğim birikim şimdiki ayların 3 katına çıkıyor nerdeyse ama bu ay hiç yoktan borç çıktı bu ayki düşündüğüm yarım altın birikimi hayal oldu şuanda :KK43:

birikim planım şöyle;

ocak 100,00 gerçekleşti
şubat -
mart 400,00
nisan 800,00
mayıs 900,00
haziran 1.000,00
temmuz 300,00
ağustos 1.500,00
eylül 1.500,00
ekim 1.500,00
kasım 1.500,00
aralık 1.500,00

inşallah yapabilirim kızlar inşallah
hep hesapta olmayan şeyler çıkıyor maalesef inşallah hesabındaki gibi olur canım

bir de sigarayı bıraksak cok guzel olacak, 3 güne 7 tl diye düşünsen ayda 70 tl sıgaraya veriyorum...

Öyle... Bir keresinde üniversitede bir hocamın dediği bir laf vardı unutmam. Demişti ki: "çevrenizde veya işe, okula giderken yürüdüğünüz yolda dükkanlara bakın. Sık değişiyorlarsa veya sık kapanıyorsa kriz yakındır o anlarda" diye... Farkediyorum da bizim burada gerçekten öyle... Kuçuk veya buyuk bir kriz kapımızda olabilir.

Öyle... Bir keresinde üniversitede bir hocamın dediği bir laf vardı unutmam. Demişti ki: "çevrenizde veya işe, okula giderken yürüdüğünüz yolda dükkanlara bakın. Sık değişiyorlarsa veya sık kapanıyorsa kriz yakındır o anlarda" diye... Farkediyorum da bizim burada gerçekten öyle... Kuçuk veya buyuk bir kriz kapımızda olabilir.

valla evlerimizde her daim kriz her daim kemer sıkma politikası bi kredi alıyoruz ne kadar faizle geri ödüyoruz keşke krediye faize bulaşmadan bişeylere sahip olabilsek keşke tl biriktirsem olmuyor değer kaybedyo altın dolar aldı bşını gitti ne olacak halimiz bilmiyorum

slm kızlar bugün biraz harcamalar yaptım ama kontorollü

simit aldım okulda oda arkadaşlarıma da aldım 2. 5 lira

markete gittim süt aldım 1 koli tavuk aldım 1 de ekmek 34.5 lira ödedim

sonra hasta ziyaretine gittik bisküvi ve süt aldım 5 lira ödedim

servis parası 130 lira imiş kar tatilleri olduğu için oraya ayırdığım 20 lira cepte hemen kumbaraya

Back